Apartament în stil "loft": exemple de design

Acum câțiva ani, apartamentele cu multe elemente de lux erau la modă. Pompozitatea a fost ridicată la cadrul idealului. Dar acum ele sunt înlocuite de stiluri noi care sunt similare cu minimalismul.

Una dintre ele este considerată "loft". Trebuie să vă gândiți cum puteți crea un mediu confortabil cu pereți expuși sau fire vizibile. În lumea modernă, astfel de ansambluri câștigă popularitate datorită variabilității lor și nu celui mai complicat proces de reparații.

Un pic de stil

Loft este un cuvânt străin, tradus ca "mansardă". Decorează în această direcție, de regulă, nu. Pe pereți - ipsos, iar podeaua este făcută din plăci simple.

Cel mai adesea, un design în stil loft este utilizat în apartamente cu piețe mari și tavane înalte.Dar dacă doriți, puteți folosi acest stil sau elementele sale într-un apartament cu o cameră. La urma urmei, acest stil implică adesea lipsa de pereți și partiții.

Baza acestei direcții stilistice poate fi luată în considerare:

  • amestecarea soluțiilor diferite;
  • plan deschis;
  • lipsa partițiilor;
  • toate comunicațiile sunt vizibile - sunt vizibile și țevi, ventilație, fire, cărămizi;
  • o combinație de vechi și noi, atât în ​​mobilier, cât și în decor;
  • posibilitatea de a aplica nu pereții și plafonul de graffiti, precum și utilizarea de postere ca element decorativ.

Stilul "loft" implică prezența materialelor naturale. De exemplu, poate fi din sticlă, cărămizi, lemn, chiar și metalul este permis să îl folosească și să-l lase deschis. Loft - un stil care vă permite să experimentați.

Diviziunea zonală a spațiului se face prin împărțirea unei încăperi nu prin partiții, ci prin nuanțele culorii principale. De asemenea, este folosit adesea un joc cu iluminare pentru a evidenția zone diferite. Mai puține ori puteți găsi partiții de sticlă. Ele nu încalcă conceptul de cameră, dar încă creează cadre pentru mobilier și elemente decorative.

Aplicarea într-un apartament cu o cameră

Există un număr mare de proiecte finalizate pentru decorarea camerei și apartamentului. Un număr mare de agenții de design sunt gata să vă ajute în crearea interiorului. Cu toate acestea, puteți organiza în mod competent de lucru pentru a crea un apartament frumos.

La începutul lucrului trebuie să stabilească limitele camerei cu un coridor și o baie. Adesea, este posibilă numai separarea pereților din baie, iar hala poate fi separată de restul dulapului. În orice caz, există un spațiu uriaș plin de aer proaspăt și lumină naturală.

Mobila este folosită într-un astfel de apartament nu numai pentru scopul propus, ci și pentru împărțirea spațiului. Aceasta este o caracteristică distinctivă a stilului loft. În mobilier va fi minunat o combinație de mobilier de lux și vechi în stil retro.

Adesea, depozitarea unei cantități mari de lucruri poate fi o problemă problematică, deoarece încăperile de depozitare din astfel de apartamente nu sunt furnizate. În acest caz, este mai bine să utilizați un dulap mare care împarte spațiul în zone. De asemenea, adecvat pentru depozitarea dulapului sub televizor.

Bucătăria, de regulă, este separată de cameră de contorul de bare - aceasta este cea mai comună opțiune.Acest spațiu într-un astfel de apartament poate îndeplini atât funcția sa principală, cât și funcția camerei de zi (dacă există o masă cu patru scaune). Pe peretele interior al bucătăriei se află întregul set de bucătărie.

Pereții sunt adesea special făcuți ca și cum ar fi neterminate. Adesea, se utilizează o caramida detașată sau zidărie. De asemenea, o culoare specială în acest design au ziduri gofrate goale. Acest aspect pare la prima vedere inconfortabil, dar atunci când se furnizează un sentiment de imagine completă este creat.

Astfel de pereți vor arăta deosebit de impresionant dacă sunt vopsite cu graffiti. De asemenea, acest stil este potrivit pentru iubitorii de postere.

În plus, în direcția "mansardă" aspectul părțile mari în design de abstractizare. Chiar și semnele și semnele rutiere pot fi folosite ca elemente decorative.

Un caz special poate fi într-o cameră cu o suprafață mică, dar cu tavane înalte. Cu o înălțime a tavanului de 4 m, puteți crea o zonă separată pentru dormit, oferind camera cu o scară și un al doilea etaj în cadrul aceluiași apartament.

iluminat

Lumina ar trebui să fie naturală, deoarece zona ferestrelor ar trebui să fie mare. Dar trebuie să ținem cont de faptul că noaptea va fi necesară iluminarea artificială a acestui spațiu unic.Utilizați frecvent un candelabru mare în centrul camerei, dar cu acest aranjament al sursei de lumină vor fi colțuri slab aprinse ale camerei.

O opțiune interesantă ar putea fi sursele mici de lumină împrăștiate în tavan. Acestea ar trebui să corespundă stilului general al camerei. Lumina de perete este mai puțin folosită. Cel mai adesea acestea sunt instalate în zona de bucătărie.

Vedeți mai jos cum puteți crea un stil loft într-un apartament cu o cameră.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor