Cum să pătrundem pe piept?

Destul de un buget și poți schimba rapid aspectul ușii, dacă îți vei lustrui pielea. Această procedură este destul de simplă și ușoară și, cel mai important, nu necesită utilizarea unor instrumente speciale și complexe. Cum să pătrundem pe piept? Răspunsul la această întrebare specifică va fi prezentat în articolul nostru.

Pro și contra

Dermatin, folosit pentru uși de tapițare, este o piele artificială compusă din mai multe straturi. Compoziția este după cum urmează: pânză de bumbac și nitroceluloză. În acest caz, aceste două materiale sunt stratificate unele pe altele.

Acest material este folosit nu numai pentru a schimba aspectul ușilor de intrare, dar și pentru a tapița mobilierul, a face pungi și chiar și pentru designul interior al mașinilor. Producătorii de materiale înșiși spun că pielea este un înlocuitor de calitate și prezentabil pentru piele reală.

Dar acest material are, de asemenea, dezavantajele și meritele sale, care trebuie luate în considerare la alegerea sa.

În rolul principalelor avantaje sunt:

 1. Rezistența la efectele negative ale microorganismelor dăunătoare, precum și deteriorarea.
 2. Protecția împotriva umezelii și absența consecințelor negative asupra materialului în timpul contactului prelungit cu acesta.
 3. Durata de viață aproape nelimitată, cu o funcționare corectă și precisă.
 4. Ușor de curățat cu apă și orice detergent, în timp ce stratul de acoperire nu suferă de impactul lor.
 5. Abilitatea de a rezista chiar și la cele mai scăzute temperaturi și de a nu deforma.

Dar există unele dezavantaje, principala fiind imposibilitatea restaurării materialului. Adică, dacă există o gaură, atunci trebuie să repoziționați toată ușa din nou. Iar pieptarul este ușor de zgâriat și tăiat, deci trebuie să folosiți cu atenție ușa, tapițată în acest material.

Dar aceste dezavantaje sunt mult mai mici decât un plus, nu este surprinzător faptul că popularitatea nu este în scădere imitație de piele timp de mai mulți ani. Popularitatea contribuie la o gamă largă de materiale.

Cum de a alege materiale pentru placare?

După ce ați hotărât să vă lustați foaia de ușă cu piele, ar trebui să cumpărați și materiale în prealabil:

 1. Încă din piele. Poate fi mată, lucioasă, perfect netedă sau cu un model mic.
 2. Izolație. Este mai bine să folosiți cauciuc spumos sau vată minerală specială, aceste materiale sunt cel mai bine combinate cu pielea.

Ar trebui să fie preferat dermatin gros, este mai durabil și durabil, dar culorile și textură sunt selectate de către cumpărător, în funcție de preferințele personale. Atunci când se întinde, materialul de înaltă calitate ar trebui să se întoarcă ușor - aceasta indică calitatea acestuia. Verificați-l cu atenție pentru zgârieturi, fisuri sau vopsea cioplit. Baza însăși ar trebui să fie strânsă, fără goluri pentru a adera la stratul superior al pieptului.

Vata minerală ar trebui să fie achiziționată cu o marjă mică, este utilă atunci când decorați frunza ușii. Dacă astfel de materiale nu pot fi găsite, puteți cumpăra fie izolate, fie bătăi. Apropo, izolaon vă permite să îmbunătățiți izolația fonică și izolarea termică a ușii de intrare. Prin urmare, această izolare opțiune va fi cea mai bună pentru persoanele care trăiesc în zone zgomotoase.

Vată minerală
vată
Izolon

Unii producători oferă clienților săi kituri speciale care sunt destinate pentru tapițarea feței cu o trusă din piele.De obicei, un astfel de set constă din piele, izolație, benzi decorative și bolțuri speciale. Prin urmare, fiecare client poate cumpăra un set gata sau poate să-l formeze singur.

Instrumente necesare

În plus față de izolație și piele de lucru, veți avea nevoie, de asemenea, de o bandă sau de riglă, creion, foarfece, capsator, cuie decorative, ciocan, clei, sârmă flexibilă subțire, colțuri metalice, benzi decorative, clește, șurubelnițe, clește.

Departe de toate instrumentele de mai sus pot fi necesare, totul depinde de modul în care tapițeria va fi efectuată - în mod obișnuit sau cu designul. În orice caz, toate instrumentele trebuie pregătite în prealabil și plasate în apropierea locului de lucru.

Variante de desene

Panoul decorativ de ușă permite nu numai să-și schimbe aspectul, ci și să-l facă mai atractiv și neobișnuit.

Astăzi, experții identifică câteva varietăți principale ale unor astfel de desene:

 • Tapițerie obișnuită cu șipci speciale.Cu această metodă, desenul și, mai exact, muchia acestuia, există doar pe marginea ușii, restul suprafeței fiind perfect plat și neted.
 • Un alt model simplu, care constă din știfturi, este instalat diagonal de la dreapta la stânga și invers. Un astfel de model este realizat destul de repede și arată cel mai bine pe ușile de nuanțe întunecate.
 • Model simplu, dar în același timp elegant și nu destul de obișnuit, care constă din trei ornamente separate. Pentru ao efectua, va trebui să utilizați nu numai știfturi, ci și role speciale sau aplicații din mai multe benzi de dermatină.
 • Această cifră, din nou, este alcătuită din două. Prima este marginea în jurul perimetrului ușii cu garoafe, iar cea de-a doua este situată în centrul foii de ușă și constă din mai multe diamante mici care formează un romb central.
 • Un alt exemplu de model frumos, dar simplu, constând doar în diamante care acoperă întreaga frunză de ușă.

Există o mulțime de opțiuni pentru desene care vă vor ajuta să decorați și să evidențiați ușa pe fundalul celorlalte panouri de ușă. Fiecare dintre modelele propuse este realizată folosind diferite știfturi, inlay-uri, role și aplicații.Cu inspirație creativă, răbdare și perseverență, puteți crea aproape orice ornament pe acest material. Principalul lucru este să vă asigurați că toate materialele necesare sunt la îndemână.

Pentru a nu fi dezamăgit de lucrarea făcută, înainte de a desena cu garoafe și a le atașa pe piele, este necesar să arătați modelul cu un creion și butoane și să evaluați aspectul acestuia. În acest stadiu, dacă ceva nu vă convine, puteți relua cu ușurință toate lucrările fără consecințe asupra materialului.

Am tapițat produsul de intrare cu mâinile noastre: pas cu pas

Puteți decora cu frânghie ușă din piele, din lemn și metal. În fiecare caz, există nuanțe în realizarea muncii. Prin urmare, vom examina în detaliu modul în care se potrivesc corect folia de ușă în fiecare caz.

Primul pas este de a calcula cantitatea necesară de dermatin. Cantitatea sa ar trebui să fie de 15 cm mai mult pe fiecare parte decât aceeași parte a ușii. Dacă se fabrică role, atunci una dintre ele va necesita o bucată din acest material de 15 cm lățime și atâta timp cât cele două lungimi ale ușii însăși.Nu uitați că un astfel de calcul este dat pentru fabricarea unei role.

Dimensiunea izolației este egală cu dimensiunea foii de ușă, dar trebuie să țineți cont de grosimea ei nu depășește 2 centimetri. Numărul de garoafe decorative va depinde de prezența modelului și de aspectul său. Numărul exact poate fi găsit în detaliu prin studierea desenelor.

Usa din lemn

Este necesar să scoateți ușa de la balamale și să o așezați pe o suprafață plană orizontală. De asemenea, este necesar să eliberați panza de mânere, dispozitive de fixare și încuietori. Toate aceste detalii vor interfera în acest proces.

Acum puteți forma o rolă. Acest lucru se face imediat pe ușă. Pentru a face acest lucru, împachetați un pachet de izolație și puneți-l în mijlocul pânzei. O astfel de bandă este montată pe toate marginile ușii, adică pe toate cele patru laturi. Trebuie acordată o mare atenție pentru a se asigura că grosimea rolei este aceeași peste tot.

După ce ruloul a fost așezat și fixat cu ajutorul unui capsator, este necesar să se așeze un încălzitor pe foaia ușii și să se acopere cu o curea de la înălțime. În acest caz, stratul superior trebuie mai întâi să fie fixat în jurul perimetrului, și numai atunci să realizați desenul, dacă acesta va fi, desigur.

De asemenea, puteți face o rolă separată, apoi atașați-o la foaia de ușă. În acest caz, baza este atașată la ușă cu o margine de pe rolă, apoi se formează izolația și lemnul, iar în final se formează role.

Diferența dintre aceste două metode constă în faptul că, în primul caz, cilindrul în sine este practic invizibil, iar în al doilea caz este clar vizibil pe ușă. Metoda specifică a formării sale depinde de preferințele personale.

Dar există și o variantă de tăiere a ușii de intrare din lemn cu o piele și fără fabricarea rolelor. În acest caz, baza este atașată la foaia ușii cu unghii sau capse, apoi este pusă izolația, după care este atașată pielita. Roletele de pe ușile din față vă permit să îmbunătățiți izolația și izolarea fonică a ușilor, precum și să reduceți nivelul de zgomot atunci când acestea se blochează.

După finalizarea tuturor lucrărilor, trebuie să instalați toate componentele ușii și să fixați din nou ușa în cutie.

Usa din metal

Principala diferență în acest caz este că toate materialele nu vor fi atașate de foaia de ușă, ci lipite. Același lucru este valabil și pentru știfturi, care vor fi folosite pentru model.Acestea vor trebui lipite pe piele folosind o bază adezivă specială.

Succesiunea acțiunilor este următoarea:

 1. Scoateți frunza ușii cu balamale și eliberați-o de la hardware.
 2. Montarea ușii pe o suprafață plană.
 3. Montarea fundației pe lipici. În primul rând, este necesar să aplicați un lipici special pe întregul perimetru al ușii, precum și pe mijlocul acestuia și numai după aceea este necesar să așezați baza de sus în jos cu mișcări de netezire, împiedicând apariția bulelor pe suprafață.
 4. Acum trebuie să puneți izolarea. Pentru a crește rezistența elementelor sale de fixare, o mică cantitate de adeziv poate fi aplicată din nou pe o bază deja așezată.
 5. Aranjarea curelei. Este necesar să aplicați din nou un lipici special pe izolație și să așezați materialul pe el. Este foarte important să netezi în mod corespunzător și cu exactitate lemnul, altfel tapițeria ușii va fi neuniformă, cu bule și va fi imposibil să desenezi o imagine pe ea.
 6. Executarea imaginii în funcție de schema aleasă.
 7. Instalarea accesoriilor în foaia de ușă.
 8. Suspendând ușa pe balamale.

Este demn de remarcat faptul că învelirea foii de ușă metalice cu căptușeală poate fi realizată atât cu crearea de role, cât și fără ele.În general, tehnologia și procesul de realizare a lucrării în ambele cazuri sunt foarte asemănătoare.

Ce poate picta o usa dermatinovu?

După finalizarea tuturor lucrărilor, proprietarii de uși, înveliți cu piele, pot fi liniștiți, dar numai până când folia de ușă își pierde din nou aspectul atractiv. Odată cu debutul acestui punct, se pune întrebarea dacă este necesar să se reevalueze întreaga procedură. Desigur, puteți să tapițați din nou ușa, dar o puteți restabili prin pictarea tapițeriei în orice altă culoare.

Următoarele materiale pot fi utilizate pentru restaurarea ușii prin colorarea acesteia:

 • Spray vopsea în cutii vă permite să efectuați colorări ușor și simplu. În acest caz, frâna ușii nu este în mod necesar scoasă din balamale. Procedura durează puțin și paleta de nuanțe este foarte largă, astfel încât să puteți picta ușa în aproape orice culoare.
 • Impregnare specialăcare sunt foarte asemănătoare cu cele folosite pentru a proteja încălțămintea. Utilizarea lor permite nu numai schimbarea culorii pieletei, ci și îmbunătățirea proprietăților sale hidrofuge. Acestea sunt ieftine și vândute aproape peste tot.Dezavantajul constă în faptul că efectul impactului lor este de scurtă durată, astfel că această colorare va trebui făcută în fiecare săptămână.
 • Vopsea acrilică de suprafață nu dăunează structurii dermatinei, au o paletă bogată, se usucă rapid și își păstrează lung aspectul original.
 • Coloranți speciali pentru piele artificială sunt considerate cea mai bună opțiune pentru pictarea unor astfel de uși. Aveți o paletă vastă de culori, un preț accesibil și caracteristici tehnice excelente. În plus, aceste vopsele pot fi aplicate unele în altele în mai multe straturi.

Pe de-o parte, ușa de la ușă nu ia prea mult timp. Această opțiune de actualizare a frunzei ușii este mult mai mare decât instalarea unei noi usi izolate.

Datorită gamei largi de piele naturală și ușurinței utilizării sale, acum toată lumea poate să-și facă bugetul, schimbând rapid și independent aspectul ușii lor spre bine.

Pentru a afla cum să tăiați corect o ușă metalică cu dermantină, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor