Balamale pentru ușile din aluminiu: tipuri și recomandări pentru selecție

Balamalele pentru uși de fier au propriile caracteristici. Acest lucru se datorează greutății considerabile a structurilor de închidere. Tipul balamalelor, calitatea și rezistența acestora depind de durabilitatea funcționării ușii.

cerinţe

Balamalele pentru ușile metalice sunt mari. Pentru fabricarea lor sunt utilizate diverse materiale.

 • Oțel. Se caracterizează prin fiabilitate, costuri moderate. Cu toate acestea, acest material este predispus la coroziune.
 • Oțel inoxidabil. Oțelul inoxidabil se caracterizează prin proprietăți de înaltă rezistență, rezistență la coroziune.
 • Brass. Produsele din alamă au proprietăți galvanice excelente. Datorită prelucrării prin turnare, este posibil să se creeze un alt tip de design.
 • Aluminiu. Buclele din acest material se caracterizează prin estetică, cost redus. Cu toate acestea, datorită proprietăților scăzute de rezistență și uzurii rapide, astfel de balamale nu sunt utilizate în construcțiile ușilor metalice grele.
oțel
Oțel inoxidabil
alamă
aluminiu

Elementele loopback ar trebui să aibă următoarele caracteristici:

 • durată de viață îndelungată;
 • de înaltă calitate;
 • versatilitate;
 • fiabilitate.

Tipurile de balamale pentru ușile din aluminiu, precum și caracteristicile lor tehnice sunt reglementate de standardul GOST 5088-2005. Conform regulilor stabilite, elementele au anumite dimensiuni, formă, scop.

specie

În funcție de tipul de bucle de construcție există mai multe tipuri de modele.

 • Modele cu o minge înăuntru. Bila situată între tije împiedică uzura rapidă a mecanismului și asigură mișcări netede.
 • Modele de rulment. Mecanismul rulmentului cu bile asigură o ușurință de mișcare, o durată lungă de viață Prezența rulmentului reduce în mod semnificativ uzura balamalelor, previne apariția unui zgomot, bruiaj, slăbirea structurii.

Există două tipuri de mecanism cu rulmenți:

 • elemente sub formă de cilindru cu bilă;
 • picături în formă de picătură (în formă asemănătoare unei picături).

Atât cele, cât și celelalte elemente cu role au caracteristici de înaltă rezistență. Sunt capabili să reziste la o greutate considerabilă a unei uși metalice.

De asemenea, distingeți tipurile de bucle cu diferite metode de instalare.

 • Șurub. Balamalele sunt alcătuite din doi cilindri dispuși unul în spatele celuilalt. Tijele sunt atașate de ele. Numărul lor poate fi diferit: de la 2-4 tije. Cu ajutorul lor, puteți deschide ușa într-o singură direcție.
 • Pendulum. Cu ajutorul lor puteți deschide ușa în ambele direcții.
 • Fals. Elementele sunt montate pe partea superioară a cutiei și a ușii. Rareori folosite în clădirile rezidențiale.
 • Spring. Acestea sunt mecanisme loopback sub forma a două cilindri care urmează unul pe altul. Ei au un resort în interiorul structurii. Elementul vă permite să readuceți ușa în stare închisă fără ajutor. Astfel de mecanisme cu trei componente sunt rareori utilizate în ușile metalice, deoarece au o uzură destul de rapidă.
 • Internă. Forma buclelor este sub forma unui dreptunghi plat sau cilindru. Mecanismul sub formă de dreptunghi este fixat cu știfturi. Mecanismul loopback este unic prin faptul că atunci când ușa este închisă, este complet invizibilă.Chiar și cu o dorință puternică pentru astfel de bucle nu va fi capabil să taie în afara, astfel încât acestea sunt cel mai adesea folosite pentru o securitate sporită de la penetrarea în cameră. Dacă ușa se află pe partea stradală, atunci nu vă puteți îngrijora impactul negativ al mediului extern - balamalele sunt protejate în mod fiabil de coroziune și blocare. Acest lucru poate apărea din cauza modificărilor bruște ale temperaturii.
 • Cu balamale. Designul este sub forma unui dreptunghi, a cărui margine este un cilindru cu o gaură. Acest mecanism are un cost relativ scăzut.
Înșurubați balamalele
Pendulul buclele
Balamale deasupra capului
Becuri de primăvară
Bucle interne

Mecanismele de fixare a ușilor variază de-a lungul părții de montare.

 • Dreptaci. Cu acest aranjament, structura ușii se va deplasa în sens invers acelor de ceasornic.
 • Partea stângă. În acest caz, structura ușii se va mișca în sensul acelor de ceasornic.
 • Mixt. Mecanisme fixe potrivite pentru orice direcție de deschidere a ușii.

Sfaturi pentru alegere

Barele de ușă alese în mod corespunzător vor contribui la o durată lungă de viață a întregii structuri a ușii, precum și la asigurarea celei mai bune funcționalități a mecanismului.

Înainte de a cumpăra o ușă, este important să vă gândiți în avans la greutatea sa, la opțiunea de deschidere și la ceea ce va fi sarcina. De asemenea, este necesar să se calculeze posibilitatea de contracție a pereților, influența condițiilor meteorologice, asigurarea siguranței camerei. Având în vedere acest lucru, va fi mai bine să alegeți tipul de balamale pentru atașarea casetei. În mod ideal, mecanismul ușii va consta din elemente combinate în culoare și design.

Dacă ușa este deja acolo, atunci rămâne să alegeți elementele loopback. Aici este necesar să selectați cea mai potrivită opțiune pentru baldachin, ținând cont de cerințele necesare.

De exemplu, dacă ușa are o greutate considerabilă, atunci este mai bine să alegeți elementele de buclă de formă cilindrică cu cel mai mare număr de știfturi. Pentru acest mecanism de rulment cu bile cu cele mai bune proprietăți de rezistență. Dacă ușa are o greutate mică, atunci opțiunile se potrivesc cu o formă plată.

De asemenea, este posibil să se rezolve probleme cu greutate mare atunci când se instalează mai multe elemente montate (mai mult de două). Acest lucru este valabil mai ales dacă ușa va fi adesea folosită, deoarece la încărcăturile ridicate mecanismul se stinge rapid.

În cazul în care ușa se stinge, atunci pentru fiabilitate este mai util să alegeți tipul intern de baldachin.

Asemenea elemente se caracterizează prin versatilitate, estetică și viață lungă. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că acest tip de element de fixare are proprietăți reduse de rezistență: în timpul funcționării sunt posibile cazuri de cădere. Datorită complexității instalării, reparația unor astfel de mecanisme este dificilă.

De asemenea, trebuie reamintit faptul că copertinele interne au un anumit unghi de arătură a ușii - acest lucru poate crea dificultăți considerabile atunci când intră în cameră obiecte mari.

Dacă casa este nouă și se presupune că zidurile se vor micșora, atunci probabil cea mai bună opțiune ar fi montarea elementelor cu caracteristici reglabile.

Când se stabilește în ce fel se va deschide mecanismul de ușă, ar trebui să selectați tipul corespunzător de balamale.

Marca producătorului joacă un rol important - calitatea produselor, proprietățile de rezistență și rezistența la uzură depind deseori de acestea.

Instalare și ajustare

Metoda de instalare a balamalelor de usi depinde de tipul lor.

Pentru a instala ușa pe balamalele șurubului, este necesar să tăiați partea superioară a balamalelor în ușă, iar partea inferioară în orificiu.

Mecanismul loopback este ușor de reglat atât pe orizontală cât și pe verticală. Capacitatea de reglare vă permite să reglați contracția pereților. Orice nealiniere a ușii poate fi netezită prin răsucirea balamalelor în direcția corectă.

În funcție de tipul balamalei, înălțimea ușii poate fi ajustată fără demontare sau prin deplasarea elementelor. La efectuarea lucrărilor, trebuie să țineți cont de fiabilitatea coperților de montaj, de raportul pozițiilor acestora. Asigurați-vă că totul este proporțional, puteți începe sudarea.

Spre deosebire de buclele cu șuruburi, copertinele interne nu pot fi ajustate.

Balamalele balamale sunt atașate la structura ușii și la cutie utilizând gaura din cilindru. La demontarea ușilor, astfel de balamale trebuie dezasamblate.

În cazul unui mecanism de rulment cu bile, elementele sub formă de cilindru sunt sudate pe plăci - aceasta asigură distanța necesară între structura ușii și dispozitivele de fixare.

În cazul unui tip de fixare în formă de picătură, sudarea nu este necesară, deoarece forma elementului asigură tehnologic spațiul necesar între structura ușii și elementul de fixare.

Când instalați un mecanism cu rulmenți cu mâna proprie, trebuie să luați în considerare câteva puncte.

 • Structura ușii este fixată pe cadrul ușii astfel încât toate marginile să fie în contact strâns cu suprafața. Spațierea ușilor trebuie să fie aceeași pe toate laturile. Este important să se evite denaturările.
 • Înainte de funcționare, balamalele sunt prelucrate cu grăsime, în caz contrar, bilele pot fi sudate la bucle atunci când sunt sudate.
 • Atunci când instalați balamale, este important să asigurați un spațiu funcțional între ușă și dispozitivul de fixare - numai atunci procedați la sudare.
 • După lucrările de sudură se efectuează sudarea sudurilor. Acest lucru se face cu un scop estetic.
 • Etapa finală a lucrării este tratamentul de suprafață cu un agent colorant. Acest lucru se face pentru a proteja materialul de coroziune.

Procesul de instalare al dispozitivului de fixare intern este destul de specific. Acesta include următoarele lucrări:

 • se taie găurile pentru dispozitive de fixare - ele trebuie să fie perfect plane;
 • în primul rând, balamalele sunt sudate pe suprafața interioară a pradă și apoi pe suprafața interioară a structurii ușii.

Procesul este destul de laborios și necesită o mare precizie și precizie. Neglijarea nuanțelor de instalare poate duce la pierderea rapidă a funcționalității mecanismului, spargere.Pentru un amator va fi dificil să facă față unei astfel de activități, așadar este mai bine să îi încredințez profesioniștilor.

Pentru a prelungi durata de viață a mecanismului, este necesar să îl lubrifiați periodic, pentru a regla poziția.

Vedeți următorul videoclip pentru diferențele de balamale ale ușilor.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor