Camera de zi în stil modern: secretele de design

Expresia "stil modern" este foarte populară și în prezent în cerere. Dar este foarte important să înțelegeți ce este în spatele ei și cum să decorați aceeași cameră de zi, de exemplu, pentru a se potrivi principiilor acestei abordări. Și cu aceasta sunt cerințe legate de proiectarea de camere de diferite dimensiuni, de alegerea materialelor și de culorile predominante. Designerii experimentați oferă o mulțime de opțiuni interesante și își dau recomandările în această privință.

Caracteristici de stil

Stilul modern este atrăgător prin faptul că este ideal pentru realizarea unor modele îndrăznețe, dar limitează designerul la deliciile avangardiste și deciziile dubioase. În fiecare an, unele momente se schimbă și acest lucru trebuie luat în considerare. Deci, la sfârșitul anului 2010.la vârf de modă, erau încăperi cu un spațiu mare în care se menține un nivel optim de confort. Printre chei, în primul rând sunt culori calme.

Accesoriile tipice de design sunt:

 • pernă;
 • vaza ceramica;
 • ghiveci de flori;
 • perete raft.

Abundența luminii și recepționarea acesteia cu ajutorul unei lămpi neobișnuite este o altă caracteristică caracteristică a oricărei camere de zi moderne.

Regulile camerelor pentru recepție

Pentru a începe lucrările de reparații este necesară selectarea imaginii de fundal. Plafoanele sunt adesea întinse, care ar trebui să fie cât mai ușoare și mai bine luminate. Pentru sala din apartament, decorată într-un stil modern, trebuie să creați cel mai precis și mai concis design. Din acest motiv, dreptunghiurile, suprafețele unghiulare și cercurile perfecte sunt aproape întotdeauna folosite. În ceea ce privește mobila, masa și canapeaua ar trebui să fie, de asemenea, simple, dar acest fapt nu necesită abandonarea considerentelor de confort și practică.

Indiferent de stilul designerului și proprietarilor casei (apartamentului), acestea ar trebui să respecte cerințele generale atunci când proiectarea spațiului oaspeților.La urma urmei, această cameră este invariabil pusă la dispoziție pentru vizionarea publicului, iar după impresia acesteia, proprietarii și chiriașii sunt apreciați. Este necesar să combinăm armonia și dinamica, deși aceste motive par contradictorii, oricum nu există altă opțiune.

Asigurați-vă că evidențiați și subliniați centrul vizual al compoziției din cameră. Este de la el începe să numere atunci când se plasează alte mobilier, chiar și mici obiecte decorative. Nodul semantic central este cel care stabilește întreaga stare de spirit, iar decorarea ulterioară dezvăluie doar conceptul de design propus, dar nu îl rupe.

Nu trebuie să vă temeți că setarea liberă a mobilierului va încălca orice canoane de design. Dimpotrivă, prin presarea mobilierului la pereți, oamenii se opun tendințelor modei. Și ei înșiși sunt privați de posibilitatea de a distribui în mod flexibil zonele din cameră, de a funcționa între părțile lor și de a face din teritoriul casei o vizibilitate mai largă. De asemenea, designerii și-au expus recent în mod clar preferința pentru compozițiile eclectice, atunci când mobilierul și decorul de tonuri diferite, geometria diferită și așa mai departe sunt amestecate aleator.

Camerele de zi moderne sunt supuse din ce în ce mai mult mobilității semantice. Într-o chestiune de câteva minute, ei se transformă într-un teritoriu pentru sărbători prietenoase sau pentru un banchet solid și, în curând, pot deveni o platformă pentru jocurile copiilor în casă. Acest rezultat este realizat pur și simplu: este suficient să cumpărați mobilier care se mișcă ușor, eliberând spațiu suplimentar dacă este necesar. Dar chiar și atunci când spațiul este complet utilizat, nu trebuie să fie aglomerat, toate elementele decorative și accentele stilistice completează numai partea principală a camerei. Urmând aceste reguli simple, puteți obține maximum de stilul modern, oricum, oricum.

Idei pentru diferite domenii

Camera de zi nu este întotdeauna suficient de mare încât să puteți întruchipa o varietate de idei în ea, fără a vă limita la nimic altceva decât la relevanța uneia sau a altei soluții. Dar chiar și la 12 metri pătrați. m, puteți crea un interior impresionant și, pentru aceasta, nu este necesar să invitați designeri de clasă mondială, să studiați o mulțime de literatură sau să cheltuiți bani pe materiale exotice de interior.

Există câteva tehnici simple care vă vor permite să atingeți ușor și rapid rezultatul dorit.

 • Camera are 14 de metri pătrați.m vor fi nuanțe de purpuriu, făcând camera rafinată și sofisticată. Culorile gri și albe, în unele locuri diluate cu detalii strălucitoare, vor arăta foarte puternice și plăcute din punct de vedere estetic.
 • Pe o suprafață de 15, 16 metri pătrați, este destul de posibil să se organizeze un spațiu pentru vizionarea televiziunii și chiar să se aloce un parcel separat de restul camerei de zi în acest scop.
 • Pentru a extinde vizual un colț mic sau nu pentru a restrânge camera în 18 de metri pătrați. m, este necesar să se utilizeze culori deschise sau un design extraordinar al peretelui principal.

În cazul în care camera de zi este de 35 de metri pătrați. m, puteți aloca în siguranță două sau chiar trei centre de design, și nu una ca într-un spațiu mai mic. Un designer calificat implementează cu ușurință un design complet și expresiv în fiecare dintre aceste părți. Principalul lucru este că toate elementele și conceptele decorative ar trebui să corespundă între ele, nu ar trebui să creeze impresia de gust proastă și lipsa de organizare a camerei.

Tendințe de moda decor

Moda în domeniul designului interior se schimbă puțin mai puțin decât anotimpurile. Dar există mai multe abordări care s-au stabilit mai mult sau mai puțin în ultimul timp și vă permit să creați o compoziție cu adevărat atractivă.În 2018, o soluție populară este îmbinarea diferitelor camere între ele, în special în apartamentele mici. Ca urmare, apar camere de zi frumoase, ocupând un spațiu considerabil.

O altă idee la modă este combinația dintre puritatea ecologică și laconicismul exterior al obiectelor decorative. Aceste cerințe se impun asupra accesoriilor, mobilierului și materialelor de finisare.

Principalele culori de moda sunt acum luminoase., iar printre motivele desenelor sunt în primul rând scene naturale. Includerile luminoase sunt recunoscute doar într-un sens - ca o modalitate de a atrage atenția asupra ceva. Stilul modern de living poate fi diluat prin includerea altor tendințe stilistice. La vârf de popularitate - utilizarea unei varietăți de rafturi, rulare în sertare și raft desene sau modele. Ele vă permit să aduceți camera mai aproape de canoanele minimalismului și, în același timp, să creșteți eficiența utilizării acesteia.

Persoanele care urmăresc moda interioară preferă acum mesele de cafea din sticlă călită. Este mult mai popular să alocăm spațiu cu utilizarea de mobilier decât să folosim pereți despărțitori din ghips, treptat trecem la categoria de soluții depășite.

În ceea ce privește zonarea vizuală, atunci se poate aplica:

 • tapet;
 • tencuială elegantă;
 • vopsele și lacuri;
 • compoziții de lămpi (precum și candelabre centrale individuale și lămpi de podea).

Tradițional prevede utilizarea elementelor centrale ale designului interior al camerei. Ca un detaliu accentuat al sălii, mesele sunt adesea așezate în mijlocul unei camere, adesea folosite sunt mobilier tapițat sau șemineu elegant. Accentul principal de decorare nu ar trebui să fie împotriva restului încăperii, altfel nu va fi posibil să creați un design armonios și atractiv. Printre culori, ar trebui să dați prioritate celor clasice de bază, care sunt cel mai bine combinate cu tonurile originale de accent.

Soluții de culoare

Culoarea halei într-o casă sau un apartament merită o atenție separată. În camerele de locuit mici, tonurile de lumină ar trebui folosite mai întâi pentru a compensa lipsa spațiului real. O soluție foarte la modă este utilizarea vopselelor de portocale și cireșe. Dacă imaginea de fundal este blocată pe pereți, este mai bine să alegeți culoarea verde.

Pe lângă recomandările generale, trebuie să acordați atenție specificului fiecărei camere particulare:

 • stilul ei;
 • valoarea;
 • mobilierul utilizat sau destinat;
 • nivelul iluminării și distribuția acesteia în spațiu.

Oricare ar fi eforturile făcute de designeri, indiferent ce materiale și desene noi apar, vopselele alb-negru rămân liderii de necontestat. Nu e de mirare că aceste tonuri sunt cele mai neutre, au multe sensuri și variații. Cu toate acestea, o cameră de zi pur albă arată ca o sală de spital sau un laborator; o vopsea strălucitoare folosită în mod corect, care este aplicată pe una din suprafețe sau un obiect mare de culoare strălucitoare, va ajuta la revigorarea acesteia.

Tonalitatea neagră este subestimată de mulți oameni, percepută ca fiind ceva înspăimântător și conectat logic cu evenimente și incidente neplăcute. Dar dacă faceți totul corect și evitați concentrarea excesivă a culorilor întunecate, puteți obține un rezultat foarte impresionant, cu pierderi minime.

Culorile delicate (piersici, galben-crem, tonuri de bej-maro) au avantajele lor, ele creează o atmosferă calmă și echilibrată, vă permit să vă relaxați mental și fizic.Oamenii care vin la casă simt armonie, echilibru al spațiului încă de la primii pași. Nu se recomandă utilizarea unei singure culori, inclusiv violet; Această decizie va fi plictisitoare și inexpresivă în raport cu altele.

Tonul bej merge bine cu:

 • ciocolată;
 • roșu;
 • galben;
 • albastru (albastru);
 • verde vopsea.

În combinație cu gri, alb, menta și diferite nuanțe de albastru se manifestă bine, această abordare vă permite să formați o imagine atractivă și să faceți atmosfera proaspătă. Pentru decorarea suplimentară a camerelor de locuit gri, experții recomandă folosirea de culori mai saturate, folosind pete colorate punctate. O supraîncărcare vizuală a camerei cu semnificații și simboluri inutile este nedorită, cu excepția cazului în care acesta este conceptul ales de design.

Printre nuanțele calde trebuie să se acorde atenție maro, creând o atmosferă caldă și confortabilă, condiții copleșitoare de stres. Culoarea galbenă nu ar trebui introdusă excesiv, pentru că atunci, în loc de stare optimistă, există excitare emoțională nejustificată.

Orange este chiar mai energic decât galben și este recomandat celor care sunt prea calm, dar ar dori să primească o sarcină de veselie și energie. Este nepotrivit să folosiți această culoare mai mult decât pentru mai multe elemente ale decorului, va fi prea colorat și intruziv. În general, tonurile roșii necesită prudență, este recomandabil să se utilizeze numai soiuri mușcate de această culoare. Asigurați-vă că luați în considerare complexitatea interpretării stilistice și inconsecvența multor combinații cu alte tonale.

Din culorile reci, aproape peste tot, verdele este bine adaptat, iar varietatea de nuanțe face posibilă crearea unei atmosfere confortabile în orice loc. Este mai bine să se sublinieze caracterul natural al pasului realizat de designeri prin introducerea elementelor de diluare albe, maro și bej. Puteți vorbi despre culori și combinațiile lor pentru o lungă perioadă de timp, dar este timpul să atingeți o problemă la fel de importantă - cum să tăiați camera de zi și ce poate fi folosit pentru ao decora.

materiale

Pentru a acoperi pereții în camerele de zi moderne sunt utilizate pe scară largă tapet lichid, printre soiurile lor obișnuite a venit la vinil și tapetul din față.Lucrările la piatră sunt destul de populare, dar experții recomandă utilizarea acestuia numai pe un zid strict definit, și nu în întreaga cameră. Acoperisurile de pardoseală sunt cel mai adesea reprezentate de parchet și scânduri, în camera de lumină pe care le iau în cea mai mare parte podea întunecată pentru a juca pe contrast.

Folosind matrițe moderne, puteți înnobila spațiul fără a recurge la scump și consumatoare de timp în realizarea stucului tradițional.

Componentele convexe au mai multe sarcini de bază simultan:

 • decorațiuni interioare;
 • arhitectura (crearea de configurații originale);
 • înlocuirea plinului obișnuit;
 • înlocuirea unui element simplu de patch-uri în ușă;
 • rolul carcasei ferestrelor.

În apartamentele urbane, cel mai adesea se utilizează mulaje din poliuretan și polistiren, produse care se bazează pe alte tipuri de plastic sunt rareori utilizate. Iubitorii de materiale naturale ar trebui să opteze pentru elementele de gips, mai ales că ele privesc mereu exclusiv și original. Cu ajutorul mucegaiurilor decorați chiar mobilierul, iar cei care doresc să efectueze un experiment extraordinar pot folosi structuri din lemn sau marmură.

Evitați greșelile obișnuite, în special pentru cei care anterior nu aveau experiență cu astfel de produse. În sufrageria cu tavane joase, este mai bine să abandonați laturile largi la vârf, cu cât culoarea este mai diferită de cea a decorului principal. Pentru camerele miniatură și obiectele decorative ar trebui să fie selectate nu prea mari.

În general, proporția optimă ar trebui menținută între dimensiunea fasonării și camera. Care dintre ele depinde de subtilitățile percepției într-un anumit loc. Pentru cel puțin 24 de ore înainte de instalare, este necesar să depozitați matrițele în încăpere care să scape de ele, atunci nu vor exista distorsiuni de temperatură.

mobilier

Designul în camera de zi a stilului modern depinde nu numai de decorarea pereților, ci și de mobilierul folosit. Gravitatea contururilor și a formelor este o cerință obligatorie astăzi, dar proprietarii de case ar trebui să decidă problema simetriei sau absența ei. În mobilierul modern, mobilierul nu este utilizat deloc sau este utilizat foarte limitat, preferința fiind opțiunile tehnologice înalte.

Considerații practice domină saturația decorativă, excesivă a elementelor decorative este percepută mai degrabă negativ.Dar originalitatea fiecărui accesoriu individual este binevenită, deoarece trebuie să compenseze slăbiciunea altor elemente de design.

Dotarea camerei ar trebui să fie suficient de flexibilă, mobilierul de casă se adaptează unui mediu specific și trebuie să formeze împreună cu el un întreg unic, inseparabil. Contrar credinței populare, este imposibil să se creeze un interior minimalist prin simpla înlăturare a anumitor elemente. O abordare rațională și modernă necesită utilizarea unor elemente noi, iar culorile neutre și mobilierul modular sunt cele mai potrivite pentru acest lucru. Tot felul de maneci și pliuri decorative pe obiecte moi sunt categoric inacceptabile, se presupune că sunt stricte și exterioare netede.

Culoarea mobilierului trebuie să fie într-o singură culoare, maxim două pe rând, aceeași cerință se aplică texturilor. Iubitorii de experimente sunt mult mai bine căutând combinații originale de materiale, combinând metalul cu pielea ecologică, plasticul și așa mai departe.

Combinație de stiluri

Indiferent cât de atractivă și expresivă este clasicul în sine, cei care nu sunt complet mulțumiți încă mai rămân.Apoi, rămâne doar să lucrăm la o combinație de motive clasice și de altă natură. Există reguli clare aici: de exemplu, tonurile roz luminoase sunt percepute armonios alături de aceleași sau neutre. Combinația dintre albastru și roșu va fi o opțiune câștigătoare.

Stilul modern poate fi combinat chiar și cu antipodul său formal. - o abordare clasică, optimă, în acest caz, este adăugarea de articole tradiționale în spiritul de mobilier cu produse selectate cu atenție. În combinație cu mansarda, accentul se pune pe gama de culori la rece, care poate fi umplerea principală a interiorului. Dar toate acestea sunt combinații foarte subtile și complexe, care sunt cel mai bine lăsate de designerii profesioniști. Indiferent cât de bine proprietarul casei își cunoaște locuința și nu reprezintă rezultatul dorit, experții selectează cea mai bună modalitate de a obține acest rezultat.

Sfaturi pentru designeri

Potrivit profesioniștilor, plafonul este cel mai bine realizat într-una din cele trei tipuri:

 • o singură culoare articulată;
 • pe baza grinzilor din lemn;
 • folosind corpuri de iluminat suspendate.

Pentru proiectarea camerelor de zi și oferindu-le un accent expresiv se recomandă utilizarea picturilor. În casele și apartamentele nou construite, stilul modernist, cu utilizarea de mobilier de forme și culori neobișnuite, imagini de fundal cu modele destul de mari se dovedesc a fi mai populare decât multe alte opțiuni. Pentru a crea un sentiment de lux și a nu supraîncărca camera, puteți aplica aceste culori: tonul bej, gri, nisip și ciocolată. Îmbunătățirea sentimentului de eleganță a spațiului ajută la utilizarea unei singure selecții de culori pentru mobilier și obiecte decorative.

Mulți designeri cred că trebuie să utilizați o combinație de canapele de colț, mobilier de dulap cu sertare și poufs. Din lămpi este mai bine să luați modele încorporate sau un tip neobișnuit de candelabru. Stilul de zi modern, de asemenea, implică utilizarea activă a luminii de fundal.

Camerele de zi cu coloane sunt diferite, deoarece vă permit să creați sentimentul de a fi într-un palat vechi sau în atmosfera unei case vechi grecești sau a unui templu. Elementele similare pot fi utilizate numai cu o suprafață suficient de mare. Peretele de coloane dau o completare interioară, iar singurul permite să fixați un anumit spirit în cameră. Camerele de zi cu o zonă de lucru nu au adesea coloane, deoarece aceste două opțiuni sunt foarte diferite una de cealaltă.

Exemple frumoase în interior

Efectuarea unui living elegant nu este foarte dificil.Peretele strălucitor al oglinzii, care într-un singur loc este diluat de un pătrat alb opac pentru ancorarea televizorului - este o tehnică excelentă de decorare. Scara cu trepte albe și aceeași culoare a podelei se adaugă farmecului său, fiind întreruptă doar o dată de un pătrat de culoare albastru deschis.

Apartamentul cu o cameră trebuie să folosească cel mai ușor tul pentru ferestre, și plasați pe plafon un dispozitiv de iluminare direcțională. Așa cum se poate vedea în această fotografie, inegalitatea subliniată a reliefului plafonului doar a îmbunătățit percepția sa, a făcut situația mult mai interesantă.

Camere de zi confortabile cu sisteme de depozitare sunt cel mai ușor de demonstrat cu acest exemplu: suprafețe albe, plane, plasarea rafturilor este clară de-a lungul nivelurilor (și chiar spațiul din jurul ferestrei este folosit). O decizie stilistică complet logică este gruparea întregii compoziții pe unul dintre pereți în raport cu televizorul.

Un alt tip de aranjament de cameră, inspirat de aceeași sarcină, este întunecat și rafinat, iar lemnul de elită este folosit în interior. Pereții și podeaua sunt mai ușoare decât elementele de mobilier, mai multe corpuri de iluminat sunt folosite pentru iluminatul local.Covorul pe podea, care intră sub sistemul de stocare, dar contrar culorii sale, creează un efect interesant de contrast.

Sufrageria de la studio poate conține și lămpi cu plafon în formă de fantezie., și un lanț de picturi de perete, amplasat la aceeași înălțime, și un sistem de depozitare, împărțit în compartimente (care servesc simultan ca un suport pentru mai multe obiecte decorative).

Puteți decora un living cu o singură fereastră într-o varietate de moduri. Unul dintre ele este "fața luminată", care într-o zi însorită este literalmente inundată de fluxuri de lumină. Corturile elegante, coborâte ușor, distrug claritatea unui pătrat împărțit de o bandă transversală și o aduc vizual mai aproape de forma unei "cărți".

   Și aici s-au decis să utilizeze simultan două tipuri de perdele. În orele de lumină - o cortină translucidă, la cădere de noapte - grea, chiar în aparență, materie galben deschisă. Frumusețea ferestrei este declanșată de plante și ferestre vitrate amplasate simetric în jurul acesteia, inserate în ecrane la o anumită distanță.

   Despre caracteristicile de design interior într-un stil modern, a se vedea mai jos.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor