Șemineu: stiluri de design

Șeminele au apărut cu mult timp în urmă, dar în vremurile vechi aveau în principal funcția de încălzire a încăperii și erau prezente în casele oamenilor bogați. În sate, acestea erau sobe obișnuite, cu ajutorul cărora oamenii s-au încălzit în mâncarea rece sau gătită. Astăzi, semineele, pe lângă scopul principal, au devenit decorațiuni interioare.

Caracteristici speciale

Mulți oameni, creând confort în casă, instalați un șemineu. La urma urmei, incendiul care arde în interior nu numai că arată frumos, ci, de asemenea, adună întreaga familie din jurul lui. Permite unei persoane să se relaxeze și să se simtă cu adevărat acasă. În plus față de toate acestea, vatra va fi decorarea principală a camerei de zi sau a altei camere.

Până în prezent, designerii au dezvoltat o mulțime de schițe în diferite stiluri.care vă permite să instalați un șemineu în orice casă sau apartament.Fiecare stil este unic în felul său, astfel încât, pentru a decide cu privire la o opțiune care vă convine, trebuie să luați în considerare modul în care șemineele sunt proiectate într-un stil sau altul. Acesta este un loft, și high-tech, și cabane, și scandinave, moderne și muzică country, și minimalism, rustic, și multe alte stiluri.

Provence

Șemineu, decorat în acest stil este foarte simplu și fără nici un fel de bibelouri. Cu toate acestea, crearea sa va trebui să muncească din greu. Este necesar să se acorde atenție fiecărui lucru mic, în special culorii, care ar trebui să fie mai calmă și mai puțin camuflată.

Asigurați-vă că utilizați materiale naturale.cum ar fi piatra sau placi ceramice. Puteți să o adăugați utilizând grilaje forjate.

De asemenea, îi puteți da efectul antichității, îmbătrânind în mod artificial materialele. Aceasta va adăuga imediat confort și va da farmec camerei.

cabană

Unul dintre cele mai romantice stiluri. Realizarea designului în această direcție va crea o atmosferă de căldură și confort. Sursa sa este Munții Alpi, unde păstorii au petrecut mult timp, iar când s-au întors acasă, s-au încălzit în jurul șemineelor ​​și au băut lapte. Acest stil se distinge prin simplitate și dragoste. Prin urmare, un șemineu decorat în acest stil poate să semene cu o sobă obișnuită, a cărei finisare este făcută din materiale naturale - piatră sau lemn.

scandinav

Șemineul în acest stil este, de asemenea, distins prin simplitatea și ușurința sa. La urma urmei, rădăcinile acestui stil provin din Scandinavia, unde locuitorii respectă natura. Prin urmare, realizând vatra, designerii preferă piatră, metal pătrat sau dreptunghiular.

engleză

Realizând camera în acest stil, trebuie să puneți un șemineu mare, sub care este mai bine să vă luați un loc în centrul camerei. Ar trebui să existe o mulțime de spațiu în jurul, astfel încât să puteți avea adunări prietenoase sau serile de familie.

Semineul este realizat în stil clasic, unde predomină unghiuri drepte. În această direcție nu pot exista elemente fanteziste. Totul trebuie să fie strict. Camera de incendiu din șemineu poate avea o dimensiune mică, în timp ce suprafața sa trebuie să fie masivă. Finisarea poate fi atât din piatră, cât și din copac.

Fiarele gri din fier forjat vor fi o mare plus față de vatră în stil englezesc.

Muzică country

Șemineul, realizat în acest stil, combină simplitatea rurală cu motivele naturale. Sub acest design, camera ar trebui să fie mare, deoarece șemineul va avea o dimensiune enormă. În exterior, seamănă cu litera "D". În jos în nișă puteți aranja lemn de foc.De asemenea, puteți folosi gazul pentru foc, deci cu siguranță trebuie să faceți un coș de fum. Pentru al ascunde, carcasa este construita sub forma unui trapez. Materiale, cum ar fi cărămizi sau cochilii brute, pot fi folosite pentru decorare.

rusă

Această direcție se va îndrepta către cei care iubesc toate tradițiile tradiționale rusești. Un șemineu realizat în acest stil are multe elemente decorative. Camera în care se află trebuie să fie proiectată în același stil. Puteți folosi diverse dulciuri ca decorațiuni. Aceasta și șervețele de dantelă, vechi samovar, linguri de lemn și multe altele. Semineul în sine este mai mult ca o sobă rusă.

Pentru a termina, este suficient să tencuiți și să albiți și să pictați portalul alb cu modele.

est

Construcțiile realizate în stil oriental sunt foarte solicitate în rândul locuitorilor din Japonia sau China și al fanilor culturilor din aceste țări. O atenție deosebită se concentrează asupra elementelor orientale și a inlay-urilor, ceea ce face șemineul mai scump.

baroc

Această direcție conține o mulțime de lux și dragoste. Prin urmare, șemineul ar trebui să arate scump, prinde ochiul noului venit. Decorul ar trebui să fie bogat, cu elemente de forjare artistică.Langa vatra sau pe raftul ei poti pune cateva figurine frumoase.

Tehnologie înaltă

Pentru apartamente moderne șemineu potrivit în stilul high-tech, având forme non-standard și materiale moderne de decor. Această direcție implică utilizarea de materiale diferite. Poate fi oțel inoxidabil, ceramică de sticlă și chiar oglinzi. Puteți să îl instalați oriunde, chiar dacă îl atârnați pe perete. Folosind piese de piatră și fontă pentru decorare, puteți obține un rezultat bun.

Aspectul unui astfel de șemineu se potrivește perfect altor stiluri moderne, cum ar fi art deco sau minimalism.

modern

Această direcție poate fi numită clasică. Se caracterizează prin linii netede și clare în structurile metalice ale șemineului, completate de modele. Culorile ar trebui să aleagă calm, de exemplu, o combinație de alb și maro închis. Cu toate acestea, șemineul nu ar trebui să fie centrul camerei, ci doar completarea ei.

minimalismul

Semineu în acest stil implică claritatea în alegerea materialelor și combinațiile lor. Este făcut din marmură albă sau altă piatră, care trebuie să fie și ea ușoară. De asemenea, în camera în acest stil, puteți pune focul electric, care se va potrivi perfect acestui stil.

eclectism

În eclectism amestecat diferite părți din orice altă direcție.Prin urmare, șemineele surpriză forme și materiale. Poate servi doar ca o decorare sau o sursă importantă de căldură.

Sfaturi și trucuri

Decizia de a face un șemineu în stilul în care este făcută camera, în primul rând, trebuie să respectați stilul. Este necesar să se determine care va fi construcția sa, ce material va fi făcut din laturi, dacă acestea vor fi falsificate sau obișnuite.

Alături de vatră, puteți pune un scaun confortabil., astfel încât să stați lângă șemineu, puteți să vă relaxați sau să citiți o carte. De asemenea, este important să alegeți mobilierul potrivit.

Principalul lucru este să ne amintim că este necesar să se acorde atenție chiar și micilor.

Vedeți următorul videoclip pentru sfaturi despre alegerea unui șemineu.

Exemple frumoase în interior

Semineul se potrivește perfect în orice interior. Iată câteva exemple.

În cameră, făcută în stil rusesc, șemineul ocupă locul principal. El împarte camera în două părți. Una este potrivită pentru o masă mică de familie, iar a doua - pentru întâlniri cu oaspeții. Un șemineu în culori strălucitoare, cu picturi pe întreg portalul. Este decorat cu un număr imens de elemente decorative. Culoarea sa se potrivește perfect cu schema de culori a camerei, combinând atât tavanul, pereții, cât și podeaua.Portalul este, de asemenea, combinat cu fețe de masă pictate pe mese, iar samovarul creează atmosfera potrivită, iar camera seamănă cu o adevărată colibă ​​rusă.

Hi-tech șemineu se potrivește perfect în interiorul camerei. Culoarea albă a portalului său pare a fi o continuare a peretelui, creând o singură compoziție. Aragazul în sine este acoperit cu sticlă, astfel încât scânteile din foc să nu lovească podeaua care acoperă șemineul. Căptușeala este din piatră, a cărei continuare este un raft pe care se pot păstra chiar lemn de foc.

Stilul englez este întruchiparea simplității și a gravității. Un șemineu făcut în această direcție ocupă mult spațiu, arată luxos și elegant, deși designul în sine este foarte mic. Este tăiat cu lemn, care este combinat cu barele de pe tavan. Culoarea ecranului de șemineu se potrivește cu podelele, tavanul și pereții. Lămpi decorative pe ea sunt în armonie cu candelabru în mijlocul camerei.

Semineu foarte neobișnuit în stil oriental. Suprafața sa este decorată cu sculpturi originale cu inserții. O aragaz mic va încălzi oamenii care stau pe canapele care sunt făcute în aceeași culoare albastră ca șemineu.Pe ambele părți ale vetrei sunt lămpi mici de aceeași culoare.

Dacă alegeți designul potrivit al unui apartament sau al unei case, acesta va reflecta toate hobby-urile proprietarului. Un șemineu va fi o mare plus față de acest interior.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor