Șemineu electric pe colț: o privire modernă asupra clasicilor

Dacă locuiți într-un apartament tipic și visați la un șemineu, atunci visul dvs. se poate realiza. Există șeminee electrice unghiulare care sunt capabile să decoreze orice cameră și nu ocupă mult spațiu. Această tehnică imită atât de fidel o flacără încât uneori este destul de dificil să distingem un foc electric de un foc de lemn.

Care sunt avantajele unui șemineu la colț?

Semineele electrice de tip unghiular au multe avantaje și sunt caracterizate printr-o performanță bună în comparație cu modelele clasice de lemn.

  • Instalare ușoară. Șeminele funcționează în rețea și nu au nevoie de lucrări pregătitoare. Întreaga instalație este că trebuie doar să puneți șemineul și conectați-l la rețea. Deoarece produsul are o formă unghiulară, nu este nevoie de reamenajarea încăperii.
  • Siguranța utilizării. Camerele electrice oferă o oportunitate de a vă bucura de frumusețea focului, eliminând în același timp riscul de rănire a sănătății. Dispozitivul nu poate provoca arsuri sau poate deveni o sursă de aprindere, dacă este utilizat în scopul propus.
  • Grijă minimă și ușoară. În comparație cu șemineele tradiționale, șemineul electric nu trebuie curățat de funingine, funingine și reziduuri de produse de ardere. Nu necesită curățarea sau prezența unui coș de fum, care este foarte convenabil.

  Varietate de seminee electrice

  Mult timp plecat sunt zilele în care încălzitoarele electrice aveau un design simplu și nedescris. Modelele vechi au uscat aerul și au devenit cauza unor blocaje rutiere. Astăzi situația este diferită. Modelele moderne se caracterizează prin compactitate, confort și siguranță. Șemineu pe colț, alimentat de rețea, este unul dintre aceste modele.

  Există mai multe tipuri de seminee electrice.

  1. Ornamental, care au o singură funcție - imită focul unui șemineu obișnuit.
  2. Încălzitoare care arată ca un șemineu clasic, dar sunt echipate cu unul sau mai multe dispozitive de încălzire.
  3. Modelele universale care sunt cele mai solicitate. Aici obțineți și o imagine atrăgătoare care imită o flacără și, în același timp, încălzește camera. Datorită combinației a două funcții, acest tip de electrofireplace este considerat cât mai aproape de o opțiune de lemn.

  Încălzitoarele din seminee sunt elementele de încălzire (încălzitoare electrice tubulare), care sunt încorporate în interiorul focarului.

  Puterea lor nu depășește 2 kW, astfel încât să puteți conecta în siguranță acest aparat la o priză. Cele mai recente modele de șeminee electrice cu încălzire integrată au adesea un regulator de încălzire, care poate fi fie netedă, fie pasivă. Controlerul încorporat vă permite să setați un anumit grad de încălzire în funcție de nevoile rezidenților.

  Funcția decorativă din șemineul electric este realizată prin imitarea focului viu. Cât de realist va fi depinde de costul dispozitivului. De exemplu, în modelele ieftine nu veți putea vedea flăcările pâlpâitoare, fumul, mirosul sau auziți crackle-ul bustenilor. În modele simple instalați mai multe lămpi care evidențiază peisajul.În acest fel, nu puteți obține realism, dar puteți crea o atmosferă plăcută în cameră. Modelele costisitoare sunt foarte asemănătoare cu un șemineu adevărat. Datorită reflectoarelor pivotante și a luminii pâlpâitoare, sunt create umbre și reflexii.

  Cea mai realistă arătare a modelelor 3D care sunt echipate cu o imitație de foc real și fum.

  Ei au o lumină specială cu pâlpâirea, ventilator și panglici din folie sau țesătură de mătase. În plus, există un sistem special de reflectoare. Fluxul de aer face ca benzile să se aplece în mod similar cu o flacără. În același timp, vaporii de apă sunt trimiși în cutia de foc, care simulează fumul din foc. Crackers cu care sunt echipate modele scumpe sunt responsabile pentru efecte sonore: ei fac sunete de rugină de o flacără și un crackling de lemn de foc.

  Unele companii vă permit să completați această opțiune cu modelele existente de seminee pentru o taxă suplimentară. Pentru a obține o similitudine deplină, puteți folosi arome care au mirosul de fum natural. Unele modele oferă chiar posibilitatea curățirii sau umidificării aerului.

  Semineele electrice pot fi clasificate după tipul execuției lor:

   • în picioare separat, care au aspectul unui șemineu din fontă sau aragaz;
   • modele încorporate, numite casete;
   • electrofireplase care sunt încorporate într-un portal pregătit;
   • montat pe perete, care poate fi instalat la un nivel diferit.

   Primele 3 tipuri de execuții oferă orientare frontală și unghiulară. Șeminele de formă unghiulară sunt cele mai potrivite pentru apartamente mici, deoarece sunt caracterizate prin compactitate și nu necesită condiții speciale.

   Forme și stiluri

   Este necesar ca centrul instalat în cameră să fie în armonie cu interiorul general și să semene cu elementul său complet, iar forma și decorarea șemineului să fie alese corect.

    Stilul clasic

    Acest stil este întotdeauna relevant și în cerere. De obicei, șemineele din versiunea clasică au forma literei "P". Există mai multe soiuri de clasic care ar trebui să fie luate în considerare separat unele de altele.

     • Versiunea tradițională în stil englez, în cazul în care punctul electric are un aspect concis. În acest caz, există un foc deschis, care este livrat cu o grila forjată rafinată.Pentru a crea șemineu electric folosit culori naturale, naturale.
     • Stilul Empire, caracterizat prin prezența unei varietăți de elemente decorative. Există adesea imagini sculpturale, aurite, ghirlande și alte decorațiuni.
     • Rococo este un stil ideal pentru camere spațioase. Șemineul este capricios și luxos, cu asimetrie.
     • Baroc, care va arăta atractiv doar într-o cameră mare, deoarece se caracterizează printr-un număr mare de decorațiuni. Dacă instalați un asemenea șemineu într-o cameră mică, acesta va părea prea greoi.

     modern

     În acest caz, designul șemineului din colț este similar cu versiunea clasică, dar în stilul modern sunt folosite și alte materiale, de exemplu, forjarea și turnarea elementelor metalice. Unele modele sunt fabricate cu inserții de sticlă.

      Tehnologie înaltă

      Minimalismul și funcționalitatea - aceste cuvinte pot caracteriza acest stil. Forma focarului ar trebui să fie neobișnuită: poate fi un pentagon sau un triunghi. Nu sunt practic elemente decorative aici. Cel mai relevant este un stil similar în apartamentele de studio.

       Stilul rustic

       Din punct de vedere vizual, acest șemineu seamănă cu o sobă de modă veche și este de obicei decorat cu cărămidă sau piatră. Amplasat sub formă de arc. Cutia de foc poate fi de două tipuri: deschisă și închisă.

       A face alegerea corectă

       Pentru a nu fi confundat cu alegerea șemineului, este necesar să ne dăm seama ce funcții ar trebui să aibă, ce dimensiune va fi optimă și să țină cont de diferiții parametri pe care îi vom lua în considerare în detaliu mai târziu.

       Functionalitate sau decorativ?

       Numirea - principalul criteriu pe care ar trebui să-l bazați atunci când alegeți un încălzitor. Dacă aveți nevoie doar de un element atrăgător care să decoreze camera, atunci nu are sens să plătiți pentru modelele care sunt echipate cu un încălzitor, iar această adăugire va afecta cantitatea de energie consumată. Într-o situație în care aspectul, dar nu funcționalitatea este important, alegerea ar trebui oprită pe modele decorative. Fiți atenți doar la cât de realist este flacăra. Dacă aveți nevoie de o sursă suplimentară de încălzire, atunci sunt necesare modele cu elemente de încălzire.

       Care este puterea aparatelor de încălzire?

       Dacă vă decideți că aveți nevoie de un șemineu electric, suplimentat cu un încălzitor, atunci cu siguranță trebuie să acordați atenție puterii și abilității de a regla modurile. În mod obișnuit, puterea pe astfel de dispozitive nu depășește 2 kW, în timp ce acestea sunt echipate cu capacitatea de a controla temperatura. Pentru a încălzi o cameră de 10 m2, nu este necesară o putere mai mare de 1 kW.

       Model încorporat sau independent?

       Dacă aveți în vedere o opțiune încorporată, atunci un astfel de șemineu poate fi instalat într-o nișă pre-pregătită sau într-un portal special. Este important să rețineți că astăzi puteți cumpăra un incendiu electric încorporat deja cu portalul pentru instalare. Datorită acestui design, puteți obține o proximitate maximă unui șemineu tradițional pentru arderea lemnului. Modele care pot fi amplasate separat, arata vizual ca o soba metalica sau un semineu compact. Ele sunt convenabile pentru utilizare. Proprietarii de astfel de șemineu notează ușurința de mișcare, astfel încât să puteți schimba periodic cu ușurință locația în casă.

       Gestionarea și disponibilitatea opțiunilor suplimentare

       Semineele electrice se caracterizează prin faptul că nu au nevoie de lemn de foc și de foc. Puteți controla șemineul folosind un panou special sau o telecomandă. Apăsând doar câteva butoane, puteți activa flacăra, seta nivelul de încălzire, activați efectele sonore și programați oprirea. Înainte de a cumpăra un model sau altul, examinați ce caracteristici vă va face fericiți. Numărul de opțiuni și adăugiri afectează costul final al șemineului. Este important să rețineți că instalarea și conectarea unui șemineu electric nu va cauza dificultăți. Pentru a face acest lucru, nu aveți nevoie de constructori sau specialiști.

       Semineele electrice sunt foarte solicitate datorită siguranței și ușurinței utilizării acestora.

       Există o gamă largă de produse, ceea ce duce la dificultăți în alegerea acestora. În primul rând, să vă familiarizați cu producătorii dovediți, deoarece oferă un produs de calitate și durabil. Un incendiu electric unghiular compact vă permite să decorați orice cameră din casă. Camera în care există un șemineu arată luxos.Într-o astfel de cameră este bine să organizați recepția oaspeților și să petreceți seri de familie. Cu acest aparat puteți crea o atmosferă intimă în dormitor sau adăugați confort în sala de mese. Chiar și în bucătărie, șemineul va arăta grozav.

       Pentru mai multe informații despre avantajele, dezavantajele și caracteristicile șemineelor ​​electrice, consultați următorul videoclip.

       Comentarii
        autor
       Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

       Sala de intrare

       Camera de zi

       dormitor