Seminee din piatră: avantajele și dezavantajele

Interiorul modern al casei oferă nu numai un aspect confortabil al camerelor, ci și crearea unui confort maxim. Pentru aceasta, designerii din proiectele lor folosesc diverse idei, dintre care cea mai populară este instalarea unui șemineu. Acest articol de decor arată frumos și vă permite să umpleți camera cu o atmosferă romantică și o căldură familiară.

Pentru ca șemineul să poată ocupa un loc vrednic în interior, aspectul structurii trebuie să corespundă stilului general al camerei, de aceea, cel mai adesea, piatra este aleasă pentru a fi confruntată. Acest finisaj este durabil, durabil și în comparație cu alte materiale pare mult mai prezentabil.

Caracteristici speciale

Șemineele din piatră reprezintă o frumusețe neobișnuită, datorită căreia orice design de cameră obține șic și sofisticare.Cadrul de piatră al căminului de acasă se potrivește armonios cu toate stilurile interiorului, de la clasicul strict la cel mai sofisticat.

În plus, acest decor are multe avantaje:

 • Durată lungă de viață.
 • Rezistent la deteriorări mecanice și la temperaturi ridicate.
 • Protecția mediului.
 • O selecție vastă de texturi și culori.
 • Ușor de îngrijit.

În ceea ce privește deficiențele învelișului de piatră, acestea includ:

 • Greutate mare a unui design. Atunci când planificați vatra, este necesar să se gândească corect la lucrările de instalare, să consolideze în plus toate detaliile.
 • Dificultate de instalare. Finisajele de piatră necesită nu numai unelte speciale, ci și prezența cunoștințelor despre ouă. În plus, materialul folosit înainte de utilizare trebuie să fie pregătit și "personalizat" la dimensiunile dorite ale structurii. Prin urmare, fără ajutorul și sfaturile experților nu se poate face.
 • Prețul ridicat. Piatra naturala, spre deosebire de analogii artificiali, este costisitoare.

În ciuda prezenței dezavantajelor de mai sus, șemineele de piatră sunt foarte solicitate, deoarece ele combină calitatea și estetica.

Desigur, instalarea acestora necesită inițial o mulțime de cheltuieli financiare, dar în viitor se vor justifica, iar piatra "frumos" va mulțumi nu numai proprietarilor casei, ci și oaspeților timp de mulți ani, creând un mediu favorabil pentru recreere.

Tipuri de materiale

Decorarea semineelor ​​este cel mai adesea realizată din piatră naturală, deoarece se caracterizează prin durabilitate ridicată și în condiții de siguranță pentru sănătatea umană. Vatra în momentul cuptorului creează o temperatură ridicată, deci este important să alegeți materialul potrivit pentru căptușeală, acordând atenție nu numai aspectului acestuia, ci și proprietăților acestuia.

Astăzi, șemineele decorează aceste tipuri de pietre:

 • sălbatic. Este o materie primă neprelucrată și neprelucrată sub formă de bolovani și bolovani. Instalarea unei pietre sălbatice este dificilă. Materialul nu are dimensiuni standard, deci trebuie să fie selectat prin combinarea pieselor mici și mari. Vatra de piatră în această opțiune de design arată excelent în design, dominată de note vechi.
 • granit. Aceasta este o piatră de finisare flexibilă, care are o conductivitate termică ridicată și o suprafață lucioasă. Granitul poate fi de diferite texturi și culori.
 • marmură. Este considerat unul dintre cele mai utilizate materiale de față de origine naturală. Se recomandă utilizarea plăcilor de marmură pentru a decora șemineele în încăperi mari, deoarece strălucirea lucioasă a acesteia necesită spațiu. Dungile strălucitoare de piatră fac designul bogat și elegant.
 • onix. Ea aparține pietrelor semi-prețioase și este costisitoare. Prin urmare, pentru un decor cu care se confruntă, de regulă se utilizează numai inserții separate. Plăcile din material se taie în grosime mică și se fixează ca o compoziție suplimentară. În plus, acest mineral este caracterizat de proprietăți benefice - tratează pentru multe boli și umple camera cu energie pozitivă.
 • prundiș. Bine pentru camerele în stil mediteranean. La prima vedere, piatra poate părea ieftină și simplă, dar, de fapt, decorația ei decorativă arată foarte frumoasă.
 • Tuff și crustacee. Materialul are o structură poroasă, încălzind astfel spațiul perfect. Singurul său dezavantaj poate fi considerat lipsa de estetică. Prin urmare, această piatră este potrivit pentru finisarea semineu, care va servi doar ca o sursă de căldură, efectul de cost cu o mare cost cu el nu va funcționa.
 • În plus, seminee adesea tavit cu piatra de ardezie, care vă permite să creați un design interesant și oferă camerei o imagine individuală. Design-urile care sunt construite din pietre și piatră Dagestan arată, de asemenea, bine, ele sunt de obicei instalate în dormitoare și camere de zi cu un interior modern.
 • Este de remarcat faptul că șemineele pot fi plasate nu numai în interiorul casei, dar și pe stradă. Prin urmare, pentru a decora vatra originala, pentru finisare alegeți calcomagneziu sau talcomagneză de zgură. Acest material are un aspect frumos și este rezistent la schimbările de temperatură.

desen

Șemineul din piatră este un element unic în orice interior, dar designul său poate obține caracteristici de design speciale care depind de situația generală din cameră. Deci, într-o cameră cu un stil mediteranean în culori pastelate și mobilier din lemn natural predomină. Prin urmare, în acest caz, șemineu perfect, decorat cu piatră și sticlă.

În același timp, pentru căptușeală este de dorit să alegeți o culoare caldă, astfel încât este posibil să se obțină efectul maxim al confortului.

O soluție interesantă este luată în considerare și șemineu stil de ședere. O cameră în acest design este o combinație armonioasă de simplitate șifrumusețea materialelor naturale. Podelele din piatră, tavanele cu grinzi de lemn vor arăta superbe pe fundalul sobei de șemineu. În același timp, este posibil să instalați nu doar portaluri de piatră pe laturile structurii, ci și tablete mici.

Merită o atenție deosebită pietre scandinave desene sau modele. Scaunele decorative în acest design se caracterizează prin forme simple și conțin un minim de decorațiuni. Designul poate conține fier, piatră și sticlă în același timp.

În acest caz, culoarea materialului este aleasă cu nuanțe reci. Ochelari originali care arata mantelurile.

Pentru seminee în stilul minimalismului utilizați o piatră de culoare neutră, acordând preferință nuanțelor smântânii, cel mai adesea cu care se confruntă centrul, efectuați din marmură ușoară. Pereții din apropierea construcției sunt acoperite cu tapet sau acoperite cu ipsos.

În plus față de modelele tradiționale, în stilul scandinav se folosesc și seminee false, care, în frumusețea lor, nu sunt inferioare flacărei "vii".

În plus, există șemineuri din piatră în stil loftEle se caracterizează prin forme bizare și eccentrism.Nu mai puțin populare sunt modele care combină elemente din piatră și elemente din fier forjat.

În funcție de preferințele personale și de imaginația, șemineele pot fi decorate cu accesorii scumpe, detalii ochi și plante.

Cel mai important, în punerea în aplicare a creativității construcția pietrei nu și-a pierdut relevanța și a îndeplinit rolul principal al decorului.

Cum să vă impuneți mâinile?

Interiorul casei va fi confortabil dacă va fi însoțit de un șemineu, dar chiar și după instalarea sa, proiectul nu va fi considerat complet, deoarece se pune întrebarea cu privire la materialul decorativ cel mai bine ales pentru placarea decorativă. Recent, maeștrii preferă să utilizeze piatră pentru decorarea șemineelor, deoarece acest material nu necesită o grijă deosebită, servește mult timp și păstrează un aspect frumos.

Pătratul din vatră este destul de realist pentru a face acest lucru singur, decorarea nu este deosebit de dificilă și, în multe privințe, inferioară așezării plăcilor ceramice.

Pentru a face acest lucru, trebuie să efectuați următoarele lucrări:

 • Pregătirea suprafeței. Baza trebuie să fie netedă și fără defecte. Suprafața structurii poate fi egalizată cu tencuială, în timp ce în amestec este necesar să se adauge un material de întărire care să consolideze soluția și să asigure o bună aderență.Înainte de aplicarea primului strat de tencuială, suprafața pereților structurii este presărată cu apă. Soluția este distribuită uniform pe toată suprafața de lucru de sus în jos, asigurându-se că grosimea stratului nu depășește 8 mm. După ce baza este complet uscată, se realizează șlefuirea și amorsarea.
 • Instalarea de piatră. Materialul de finisare este fixat cu un clei special, care are caracteristici tehnice ridicate și proprietăți rezistente la căldură. Pentru a realiza în mod corespunzător șemineul, adezivul se aplică nu numai pe suprafața structurii, ci și pe piatră. Pentru a face acest lucru, amestecul este împrăștiat pe suprafața spatulei și este realizată o brazdă ondulată, apoi materialul este presat strâns și bătut pe el cu un ciocan. Fiecare rând este pus ca designer, într-un model de șah.
 • Abateri în timpul instalării. În această lucrare, vă puteți confrunta cu problema dimensiunii neconforme a pietrei Pentru a evita acest lucru, este recomandat să ridicați materialul în prealabil sau să ajustați piesele la standardele cerute utilizând unelte care sunt utilizate pentru lemn și metal. A face o frumoasă compoziție implică zidărie orizontală.Căptușeala poate fi efectuată și în rânduri uniforme sau puteți alege mai multe opțiuni de styling originale.
 • Decoratiuni decorative. După finalizarea tuturor lucrărilor aspre, trebuie să curățați cu atenție suprafața șemineului și să umpleți îmbinările rezultate cu un amestec special cu cipuri colorate. În plus, se recomandă decorarea designului cu un cadru.

Pare frumos de piatră, care trece ușor pe suprafața pereților, creând un sentiment de o singură imagine.

Cum de a impune o piatră naturală pe șemineu, vedeți următorul videoclip.

Exemple frumoase

Un șemineu din piatră ar trebui să fie în armonie cu toate detaliile interiorului, să fie centrul compozit al camerei. Prin urmare, alegerea finisaj de piatră, este necesar să se țină cont de culoarea pereților camerei. Deoarece nuanța materialului natural este diversă, poate fi completată în siguranță de o paletă luminată.

Șemineele de culoare gri, galben, bej și maro arată frumos în interiorul camerelor de zi, această gamă se referă la nuanțe calde, accentuează într-un mod special frumusețea materialelor naturale. Pentru a menține stilul de design, se recomandă să se continue piatra în decorarea mobilierului și pereților, pentru această tapițerie și acoperiri sunt selectate într-o culoare similară.

O soluție neobișnuită este un șemineu din piatră bej, care, inițial, seamănă cu pereți din lemn, o combinație de piatră și lemn creează o atmosferă de confort în cameră. Umbra de bej ușor ascunde formele spațiului, astfel încât interiorul ar trebui să fie umplut la maxim cu decorațiuni luminoase. Aruncă perne și textile de culori neutre sunt potrivite pentru acest lucru.

În cazul camerelor mai mici, alegeți cel mai bine piatră albă de piatră Acesta va ajuta la ascunderea vizuală a liniilor spațiului și a face spațiul spațios., umplându-l nu numai cu căldură la domiciliu, ci și cu lumină. În același timp, tonul alb ar trebui să fie prezent în întregul perete, pardoseală și finisarea mobilierului. Dacă proprietarii casei preferă un interior unic, atunci ei pot alege pentru vatră o căptușeală de material maro închis și albastru. În acest caz, se recomandă să acordați prioritate pietrelor lustruite.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor