Tipuri populare de seminee și caracteristicile acestora

Principalul mod tradițional de încălzire a unei case în Rusia a fost întotdeauna o sobă. În secolul al XVIII-lea, șemineele au început să apară în case bogate. Acest tip de vatră a venit la noi din Vest și a devenit treptat destul de popular.

Versiunile moderne ale vetrei sunt semnificativ diferite de predecesorii lor. În ciuda aspectului său frumos, șemineele din casele și apartamentele moderne au fost mult timp înlocuite cu o metodă mai practică de încălzire.

Este demn de remarcat că, chiar și în prezent, este încă dificil să ne imaginăm o casă de țară fără o casă frumoasă. Un șemineu frumos, original, elegant este decorarea perfectă a oricărei case.

Caracteristici speciale

Destul de ușor și pur și simplu puteți alege locul pentru amplasarea căminului în orice casă, dacă cunoașteți caracteristicile distinctive ale modelelor tuturor soiurilor acestei vatră.

Este necesar să se distingă mai multe soiuri de cuptoare decorative, ale căror caracteristici distinctive sunt metoda de amplasare în locuință:

 • built-in. Avantajul acestei locații a vetrei este de a economisi spațiu în încăpere Minus - în dificultate de instalare. Trebuie remarcat faptul că nu întotdeauna un astfel de proiect pentru încălzire este prevăzut de proiectul camerei. Prin urmare, pentru a instala o astfel de versiune de șemineu, devine necesar să se facă un loc în perete pentru vatră și coș de fum.

Nu întotdeauna grosimea peretelui vă permite să instalați un cuptor decorativ în locul în care dorim. În unele cazuri, acest lucru duce la costuri financiare suplimentare.

 • Vatră de perete. O caracteristică distinctivă a acestui model de vatră sunt dimensiunile mari. Structura peretelui ocupă o mulțime de spațiu în cameră și este mai potrivită pentru locuințe spațioase.

În plus, un astfel de model de vatră este că instalarea poate fi efectuată în orice încăpere care a fost deja construită. Pentru designul exterior al structurii, puteți folosi orice material adecvat.

 • Insula de șemineu. În plus, acest model de vatră - în aspectul original.Cu toate acestea, este necesar să se ia în considerare caracteristicile negative ale unor astfel de modele. Designul este destul de mare și nu este potrivit pentru spații mici. Acest model de vatră oferă o căldură semnificativ mai mică decât alte modele de sobe decorative.
 • Modele colțar de șeminee. Cele mai populare și desenate modele. Ele sunt notabile din punct de vedere practic, aspectul original, economisesc în mod semnificativ spațiul în cameră, instalarea unor astfel de modele este destul de simplă. Ca un design exterior, puteți folosi materiale de construcție complet diferite.

O caracteristică distinctivă a diferitelor opțiuni pentru vatra de acasă este prezența sau absența unei uși pe orificiul de combustibil:

 • Opțiunea cuptorului decorativ fără ușă cu o cameră de foc deschisă.
 • Gura de combustibil a șemineului este închisă folosind o ușă specială, prevăzută cu mecanisme pentru a facilita deschiderea și închiderea focarului. Ușile acestor modele sunt fabricate din sticlă rezistentă la căldură.

Este necesar să evidențiem o altă caracteristică distinctivă a șemineelor ​​- o metodă de căldură radiantă:

 • Modele focale care emit căldură dintr-o parte, cele mai populare și pe scară largă distribuite.Acestea se caracterizează prin simplitatea designului și disiparea excelentă a căldurii.
 • Sobe decorative, care radiază căldură din ambele părți. În plus, aceste modele - în aspectul original. Dar este necesar să se identifice o serie de calități negative ale acestor modele. Modelele de seminee care radiază căldura din două părți sunt caracterizate de emisii reduse de căldură, un volum crescut de aer necesar. În consecință, suprafața protejată din fața centrului ar trebui să fie mult mai mare.
 • Variante de surse de origine, care radiază căldură din trei părți. Dezavantajele acestor opțiuni sunt într-un mic transfer de căldură și o suprafață mare a suprafeței protejate din fața șemineului.

tipuri

Diferitele tipuri de seminee diferă în funcție de tipul de combustibil.

  Cele mai frecvente și populare sunt diferitele opțiuni pentru sobe decorative care folosesc lemne de foc ca combustibil. Atunci când instalați un model de vatră din lemn, este necesar să luați în considerare câteva caracteristici:

  • prezența coșului de fabrica complică foarte mult instalarea în apartamente de clădiri înalte;
  • Instalarea unui semineu din lemn este un proces complicat, consumator de timp și costisitor, care necesită mult timp și efort;
  • Înainte de începerea operațiunii, structura finisată trebuie uscată bine;
  • este necesar să instalați coșul bine și cu o înaltă calitate, deoarece defectele minore în timpul lucrărilor de instalare - și fumul din vatră va intra în cameră;
  • asigurați-vă că echipați în prealabil un loc pentru depozitarea lemnului de foc;
  • respectarea cu strictețe a tuturor cerințelor de siguranță împotriva incendiilor;
  • curățarea regulată a coșului de fum și a focarului de cenușă și cenușă.

  Cazane de gaz - un tip economic și practic de cuptoare decorative, o caracteristică distinctivă a căreia este disiparea bună a căldurii și absența unui coș de fum. Instalarea unui design și funcționarea ulterioară a unui șemineu de gaz este mult mai simplu decât lemnul.

  Pentru a instala aceste opțiuni, cuptoarele decorative necesită permisiunea unei organizații speciale. Nu este recomandat pentru auto-instalarea acestui designEste mai bine să încredințezi acest proces specialiștilor. Asigurați-vă că respectați toate regulile de siguranță împotriva incendiilor în timpul funcționării șemineelor ​​de gaz.

   Seminee electrice - cel mai practic și mai economic tip de locuință.Astfel de modele sunt ideale pentru instalarea în apartamentele moderne urbane.

   Este necesar să menționăm mai multe caracteristici pozitive ale acestor modele:

   • diferite opțiuni de electrofireplaces diferă într-un cost rezonabil;
   • Fiecare persoană poate face față instalării acestui aparat;
   • utilizarea noilor tehnologii în proiectarea dispozitivului vă permite să creați efectul unui incendiu real;
   • șemineele sunt echipate cu modul de încălzire reglabil;
   • în timpul funcționării structurii, nu este necesar să curățați coșul de cămin și șemineul de cenușă și funingine din cauza absenței lor.

   Diverse opțiuni de seminee electrice sunt potrivite pentru a funcționa în orice localitate. Aceste dispozitive sunt sigure, economice și practice. Principala lor caracteristică distinctivă este transferul excelent al căldurii.

   Seminee bio bazate pe tehnologii moderne, cu care dispozitivul arde focul real, fără a se forma funingine, funingine, cenușă, cenușă și fum. Designul modelului bio-șemineu nu oferă un horn sau o hota.

   Înainte de a cumpăra un biofurnizor, trebuie să clarificați câteva detalii:

   • Designul șemineului este universal, astfel încât modelul său poate fi instalat în orice cameră;
   • un combustibil sigur pentru utilizarea ecologică este utilizat ca material combustibil pentru semineele bio;
   • modelele vă permit să alegeți orice design al șemineului;
   • Normele privind siguranța în caz de incendiu trebuie să fie respectate în timpul funcționării unui astfel de cuptor decorativ.

   Aragaz pentru sobă combină caracteristicile tehnice ale sobei și proprietățile șemineului. La fabricarea cazului modelului de foi de oțel și fontă utilizate, cuptorul este prevăzut cu cărămizi refractare durabile. Pentru fabricarea ușii cuptorului folosind sticlă rezistentă la căldură. Este posibil să se încălzească o astfel de aragaz cu ajutorul oricărui tip de combustibil: gaz, lemn de foc, cărbune brun.

   Șemineaua cuptorului are caracteristicile distinctive:

   • atunci când instalați această versiune a proiectului nu necesită instalarea de fundație suplimentară;
   • modelele sunt echipate cu un dispozitiv special pentru reglarea modului de combustie necesar;
   • șemineul cuptorului are o termoliză destul de puternică;
   • categoric inacceptabilă a cărbunelui în acest model.

   Cea mai populară - casetă, abur, sare, american, cu un generator de aburi, un șemineu cu ultrasunete și 3D. Caseta este mai potrivită pentru case particulare, precum și pentru modele de podea. Șemineul din poliuretan trebuie să fie echipat cu conducte de aer. Pentru căptușeală folosiți materiale care vor rezista la temperaturi ridicate. Jurnalul ar trebui să aibă dimensiunea potrivită.

   Înălțimea șemineului trebuie să se potrivească parametrilor camerei. Șemineul achiziționat este cel mai bine să alegeți cu o schiță clară. Trebuie să fii foarte atent cu radiațiile cu abur sau infraroșu. Ar trebui să existe suficient spațiu liber pentru baterii.. Sistemul de bază de sare este considerat cel mai complex.

   Șemineul poate fi decorat cu un decor viu, cum ar fi florile în apă sau o masă cu vază și reviste lângă el. Funcția principală a buchetului va fi saturația aerului cu oxigen.

   desen

   Există o mulțime de opțiuni elegante și de design pentru decorarea sobelor decorative. Cele mai populare și răspândite - versiunea clasică a designului de structuri. Astfel de modele, în majoritatea cazurilor, sunt realizate din cărămidă roșie. Cusăturile dintre rândurile cărămizilor sunt tratate cu vopsea albă. Astfel de modele de vatră se potrivesc perfect în interiorul camerei, realizate în stil clasic.

   Este necesar să se evidențieze modelele de șeminee, ale căror exterior este realizat din plăci ceramice sau din marmură. Acest design se încadrează în stilul rococo sau baroc. Din punct de vedere vizual, astfel de modele de vatră acasă arată elegant și scump, astfel încât acestea se vor potrivi perfect în interiorul camerelor mari, cu mobilier frumos și decorațiuni interioare frumoase.

   O opțiune frumoasă pentru exteriorul casei - cu ajutorul tencuielii decorative moderne. Tencuielile decorative moderne pot transforma orice șemineu într-o operă de artă. Datorită unei palete largi de culori, diferite elemente de decor elegante și imaginația bogată a maestrului, un aragaz decorativ va fi o mare plus față de interiorul oricărei camere.

    Trebuie remarcat faptul că diferitele opțiuni pentru șemineele sunt împărțite în patru tipuri în funcție de designul arhitectural:

    • Stilul arhitectural clasic caracterizat prin contururi perfecte. Pentru decorarea și decorarea exterioară a portalului de șemineu, realizat în forma literei "P", se utilizează lemn natural, piatră naturală și omologul său artificial, precum și marmură. Puteți pune vase și candelabre pe ea.
    • Modele de seminee, realizate în stilul țării. Portalul căminului este litera "D". O caracteristică distinctivă a acestor opțiuni este prezența unui raft de lemn situat deasupra cuptorului. Aproape întotdeauna pentru producerea unor astfel de structuri folosind piatră poroasă.
    • Opțiuni de șemineu pentru etajul al doilea, realizate în stil modern, diferă în contururi stricte, prezența unui număr minim de elemente decorative. Se potrivesc perfect în interiorul spațiilor moderne. Plasarea poate fi oricare, precum și încadrarea.
    • Modele de seminee, realizate în stilul Hi-Tech. Pentru ei, folosiți materiale refractare moderne pentru clădiri. Acestea vă permit să creați modele originale și elegante de sobe decorative.

    Capota poate fi pe partea laterală. Puteți să o faceți singur. Ordinul poate fi orice. Pentru zidărie, utilizați materiale de calitate.

    Sfaturi și trucuri

    Deci, ați decis să completați interiorul casei dvs. cu un șemineu elegant și original.

    Inițial, este necesar să se determine scopul pentru care este necesară această construcție:

    • Ca decorare în interiorul camerei.Pentru aceste scopuri, perfectă electric sau biofireplace. Puteți folosi aceste modele ca încălzire fiabilă și practică în vreme rece.
    • Pentru încălzirea suplimentară a locuinței.
    • Ca incalzire in camera completa. În acest caz, puteți opri alegerea pe aragaz.

    Atunci când alegeți modelul necesar, trebuie să studiați cu atenție specificațiile, să cântăriți cu atenție toate avantajele și dezavantajele reparațiilor viitoare. Modelul preferat al cuptorului ar trebui să difere într-o practică, fiabilitate, ideal pentru a se potrivi într-un interior al camerei. Instalarea și funcționarea ulterioară a șemineului nu trebuie să creeze dificultăți mari.

    Este important să vă evaluați capacitățile financiare și zona în care va fi amplasată structura.

    Există o mare cantitate de seminee, toate acestea diferă în ceea ce privește caracteristicile tehnice și designul. Alegeți un model potrivit, fiabil, economic, elegant și original este destul de dificil. Mulți stabilit în producția de foc cu propriile sale mâini, unii preferă să cumpere gata de utilizare versiune a cuptorului decorativ. În orice caz, trebuie să vă gândiți în avans la toate detaliile.Numai atunci șemineul va decora camera și va încânta aspectul și căldura.

    Pentru a proteja podeaua în fața focului ar trebui să fie un stand special. Potrivit experților, merită să alegeți un dispozitiv cu o eficiență maximă.

    Exemple frumoase în interior

    Din șemineul ars de lemn suflă o căldură și un confort deosebit. Este pur și simplu indispensabil pentru o casă privată.

    Modelele electrice sunt adesea alese de către proprietarii de apartamente.

    Biofireplaces sunt deosebit de populare astăzi. Aspectul lor excelent și imitația unui incendiu în casă sunt potrivite pentru multe stiluri de interior.

    Cum de a alege un șemineu pentru casa, vedeți următorul videoclip.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor