Ce fel de șemineu să pun în dormitor?

 Ce fel de șemineu să pun în dormitor?

Din vremea lui Prometheus, focul simbolizează casa, confortul și securitatea. Elementul vieții sălbatice într-o casă sau un apartament - un șemineu - visul multor locuitori ai megalopolisurilor. Ce ar putea fi mai bine decât relaxarea după o zi plină într-un dormitor moale opus șemineului. Când este în afara ferestrei de frig și de viscol, este atât de frumos să vă bucurați de crackling vesel de lemn de foc și încălziți-vă cu căldură de foc. Nu mai puțin magică va fi dimineața petrecută în dormitor cu șemineu. Pentru cei care au decis sa-si faca visele, si articolul nostru este dedicat.

tipuri

Există mai multe tipuri de seminee care diferă în funcție de tipul combustibilului utilizat.Luați în considerare în detaliu.

Arderea lemnului

Un astfel de centru pentru o casă rurală privată ar trebui prevăzut în faza de planificare a clădirii. În acest caz, specialistul va calcula în avans înălțimea dorită a coșului, astfel încât lemnul să nu ardă prea repede, iar funinginea și funinginea nu intră în încăpere.

Este dificil să instalați un șemineu într-o clădire în care au fost deja executate lucrări de construcție. Cu toate acestea, nimic nu este imposibil dacă aveți dorința și suma necesară - singura întrebare este găsirea unui maestru inteligent.

Instalarea unui șemineu din lemn în apartament este interzisă, cu excepția etajelor superioare ale apartamentelor și cu încheierea obligatorie a coșului de fum pe stradă. În acest caz, trebuie să vă amintiți că conducta va trece prin plafoanele și grinzile de acoperiș, spațiul mansardă. În plus, este necesar să se colecteze o mulțime de certificate și autorizații pentru instalarea sa, inclusiv obținerea aprobării din partea pompierilor, pentru a avea grijă de reabilitarea.

Hornul este doar o parte din șemineu. În plus, există un portal și o căsuță de foc.

Cutia de foc poate fi deschisă și închisă. În primul caz, flacăra arde în imediata apropiere a spațiilor înconjurătoare.Când este închis, tipul este separat de sticlă rezistentă la căldură sau amortizor ceramic.

Portalul poate fi făcut din cărămidă sau ceramică, poate alege o varianta din fontă sau oțel. Confruntarea cu portalul implică diferite soluții de design. Pentru ca șemineul să se încadreze cu succes în interiorul înconjurător, puteți decora șemineul cu piatră (marmură, granit, gresie), plăci ceramice sau lemn de valoare.

gaz

Cazanele de gaz care lucrează fie pe gaz natural (metan), fie pe cilindru de gaz (amestec de propan-butan), sunt cel mai rapid topit și încălzit încăperea. Acestea diferă de designul de ardere a focului în lemn, dar necesită și instalarea atentă a coșului de fum, conectarea la rețeaua de gaz. În favoarea lor spune un nivel sporit de siguranță în timpul utilizării și zgomot redus.

electric

Cea mai bună opțiune pentru un apartament în oraș este un dispozitiv de încălzire, denumit șemineu. Nu necesită eforturi speciale de la proprietar: nu există foc deschis - nu este nevoie de un coș de fum, reamenajare și alte dificultăți. Dar oferă încălzire rapidă la o temperatură confortabilă,și creează, de asemenea, o atmosferă confortabilă și romantică în casă.

Semineele electrice sunt montate pe perete (în grosime similară cu un televizor cu plasmă) sau în exterior. Unele modele utilizează filtre de aer care pot ridica particule de praf din aer, ceea ce este important pentru persoanele care suferă de alergii, copii mici și care se ocupă doar de sănătatea lor. Prezența unui termostat vă permite să reglați automat temperatura din încăpere.

Pentru a face ca asemănarea cu o flacără deschisă să fie completă, producătorii vin cu diferite opțiuni de simulare a focului, de exemplu, bule de mătase fluturând sub influența aerului cu iluminare tematică.

Ekokamin

Flacăra din ele este menținută de aerul înconjurător, iar coșul este absent ca fiind inutil, deoarece dioxidul de carbon nu este emis în aer atunci când se utilizează combustibil ecologic. Flacăra viu oferă un mic efect de încălzire în comparație cu șemineele pe gaz și combustibil din lemn. Cu toate acestea, acest tip de șemineu este permis pentru utilizare în apartamente.

Cum să plasați un șemineu în cameră?

Puteți pune șemineul într-unul din mai multe moduri.

  • Localizarea insulei. Instalarea în centrul camerei va permite șemineuului să încălzească mai bine încăperea și să maximizeze transferul de căldură.
  • Poziție unghiulară. Potrivit pentru o cameră mică, arata elegant, dar cu acest aranjament, o mare parte din căldură este pierdut, ca urmare a camerei se încălzește neuniform.
  • Locația pereților. Plasarea în apropierea unuia dintre pereți va permite șemineului să se încadreze armonios în designul general al încăperii, totuși, se poate pierde o anumită căldură.
  • Opțiune de locație încorporată. Cel mai ergonomic încorporați un șemineu în nișe speciale sau coloane.

Cameră de design cu șemineu

Un apartament sau o casă de țară modernă poate fi ușor transformată într-o cameră elegantă și confortabilă, cu ajutorul unui șemineu bine ales.

Este necesar să se uite la un astfel de model, care nu contravine reglementărilor de siguranță (aceasta este în primul rând!), Și se potrivește de design și se potrivește bine în camera selectată.

Design clasic

După cum știți, clasicul nu iese din modă. Un șemineu într-un design clasic va adăuga un eleganță dormitor și un farmec. Alege elemente decorative simple, concise, finisaje aristocratice, materiale naturale sau imitația lor.

minimalismul

Direcția elegantă și la modă sugerează absența oricărui indiciu de decor. Un fel de ascetism, exprimat în rigoare și modestie, va face posibilă focalizarea pe flacără, pentru a atrage atenția asupra focului ca sursă de căldură și viață.

Stilul țării

Nu prea des este folosit un stil rustic pentru a decora un apartament, mai des este potrivit într-o casă de țară. Șemineul pentru o astfel de cameră ar trebui să reflecte motivele din mediul rural, este posibil să se termine cu lamele de lemn.

modern

Un șemineu mare, amplasat în centrul camerei, cu ajutorul elementelor de sticlă decuplate - așa arată șemineul într-un stil modernist. Combinația elementelor metalice ale semineului cu designul general calm al dormitorului va păstra orientarea stilistică în cameră fără a pierde senzația de confort.

Provence

Stilul popular datorită delicateții și sensibilității sale este perfect pentru un dormitor cu șemineu. Alegeți o vatră de nuanțe de lumină sau pastel, într-un finisaj decorativ, acordați atenție liniilor elegante și motivelor florale. Încurajați utilizarea rafturilor pe care puteți aranja sfeșnici, fotografii în cadre elegante, care să completeze perfect designul general al dormitorului în stilul francez Provence.

Dimensiunea camerei

În cazul în care dormitorul este mare, atunci cu alegerea unui șemineu nu vor exista dificultăți - un centru modern cu combustibil ecologic sau un șemineu mare de lemn vechi - fiecare fiind ghidat de propriul său gust. Direct în fața aragazului, puteți instala două scaune, o masă mică, răspândirea unui covor de piele de oaie ... Un colț frumos, care este atât de frumos să vă întoarceți după o zi de muncă grea.

Mai greu de adăugat confortul cu un șemineu într-un dormitor mic în piața 16. În general, finisarea unei încăperi mici ar trebui făcută în culori luminoase pentru expansiunea vizuală a spațiului. Același principiu ar trebui urmat atunci când alegeți un accent. Cea mai bună opțiune ar fi electrofireplaces perete plat. Practic, nu au loc, dar cu o decorare adecvată ele pot deveni elementul central al dormitorului.

locație

Nu uitați că focul deschis este încă o sursă de pericol, așadar ar trebui să amplasați șemineul la o distanță de 1,5-2 m de pat, pentru a evita aprinderea accidentală.

Cele mai atragatoare seminee, instalate in fata patului, pentru ca inainte de culcare este atat de placut sa contemplati lingurile si limbile de relaxare ale flacarii.

Din partea sau colțul vatrei nu ar mai fi mai puțin avantajoase. Șemineul decorativ decojit va deveni un adevărat favorit al camerei, atrăgând atenția.

În interiorul dormitorului, puteți instala un șemineu decorativ (șemineu fals), care poate fi făcut manual. Treptat, acest proces este prezentat în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor