Idei de decor de șemineu pentru Anul Nou și alte sărbători

Felul de foc deschis pune o persoană într-o dispoziție filozofică, îl face să reflecteze asupra valorilor veșnice și asupra trecerii timpului. Focul calmează și se încălzește, dă un sentiment de siguranță și confort. Din aceste motive, cu o mare varietate de tipuri de cazane, baterii și încălzitoare electrice, mulți oameni continuă să aleagă șemineuri pentru a-și decora locuințele și apartamentele.

Șeminele pot realiza atât o funcție exclusiv decorativă, cât și căldură în cameră. Ele pot fi piatra veche sau electrica moderna, cu foc fierbinte sau imitatia sa. Nu există nici o îndoială un singur lucru - orice șemineu atrage ochii, adună oaspeții în jurul acestuia și este unul dintre cele mai vizibile obiecte din cameră. Din aceste motive proprietarii de șemineu le decorează atât de atent pentru sărbători diferite.

Crăciunul și Anul Nou

Cel mai adesea, șemineul "se îmbracă" înainte de debutul sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou. Scala roșu-verde este aleasă în mod tradițional, se folosesc ramuri proaspete de molid, conuri și lumânări. Sosetele tricotate, în care sunt puse cadouri mici pentru copii și adulți, sunt atârnate pe panglică. Cu toate acestea, în urma tradițiile, nu uitați despre compatibilitatea cu decorarea interioară general al camerei și de șemineu.

Pentru seminee din metal, mobilier și pereți în culori luminoase decoratiuni potrivite în paleta de albastru și argintiu, pentru camere luminoase - decor auriu-roșu.

Este permisă combinarea diferitelor materiale:

 • O ghirlanda formata din conuri, ramuri de molid sau de pin si alte materiale este o decoratie clasica a mantelpietiei. Pe nuanțele și formele unui asemenea ghirlandă, puteți să visezi singur.
 • Coroanele de Crăciun, care sunt în mod tradițional atârnate pe ușa din față, pot fi, de asemenea, folosite pentru a decora șemineul. Puteți pune o coroană în centrul designului sau plasați-o pe peretele de sus.
 • Puteți folosi o varietate de figurine și statuete pe tema de Crăciun, decorațiuni de pom de Crăciun și panglici decorative.Condiția principală - acestea trebuie combinate cu restul decoratiunilor din casă.
 • Pentru depășirea luminii utilizate de lumini, LED-uri lumini și, desigur, lumânări.
 • O soluție interesantă este utilizarea de decorațiuni "gustoase" (diverse turte dulci, nuci, dulciuri în ambalaje luminoase). Puteți pune fructul tăiat în partea superioară, în formă uscată, le puteți folosi ca aditiv la ceai. Aroma camerei poate fi dată prin ambalarea în pungi mici de condimente (scorțișoară, cuișoare, vanilie). Mirosul provenit de la șemineu va pune familia și oaspeții pentru o petrecere de ceai lungă și confortabilă.
 • De asemenea, lângă șemineu, chiar dacă este electric, puteți să arătați un mic teanc de lemn de foc. Acest lucru va crea efectul izolării de orașul zgomotos, iluzia intimității într-o casă mică în mijlocul naturii.

Ziua Îndrăgostiților

Procesul de decorare a casei nu duce doar la rezultatul dorit, ci este plăcut în sine. Pentru a crea o dispoziție romantică și o vacanță pentru "a doua jumătate", puteți decora șemineul pentru 14 februarie. În mod tradițional în această zi, se folosesc toate nuanțele de roz și roșu, care simbolizează iubirea, tandrețea și pasiunea.Puteți pune pe cămin diferite statuete de îngeri și cupide, buchete și dulciuri.

Puteți pre-achiziționa diverse materiale și, combinându-le cu casele existente, faceți propriile mâini:

 • coroane de flori;
 • ghirlande de inimi tăiate din carton sau din hârtie colorată;
 • inscripții frumoase despre iubire și valentine de diferite mărimi.

De Paști

Pentru creștini, Paștele este vacanța de primăvară cea mai plină de bucurie și luminată. Spre deosebire de varianta vestică a bijuteriilor, Rusia folosește multe simboluri religioase, care amintesc de Învierea lui Hristos. Au pus coșuri cu ouă pictate, prăjituri de Paște copt și icoane pe mese și seminee. Cu toate acestea, nu este deloc necesar să abandonăm decorațiile occidentale sub formă de iepuri de Paști, buchete de flori și diverse ramuri, care creează o prefacție plină de bucurie a primăverii care vine.

Poți să faci coroane frumoase cu verdeață și flori albe cu mâinile tale, să decoupage pe lumânări și vase, apoi să le aranjezi pe catedrala.

Aceștia pot să brodde icoane cu cruce sau folosind margele, să creeze compoziții din statuete, frunze, mușchi și salcie plină.

prevenirea accidentelor

Semineu implică foc deschis.Dacă nu este acoperită de un perete solid de sticlă, există întotdeauna pericolul de incendiu, deci este foarte important să respectați câteva reguli simple atunci când decorați șemineul și zona înconjurătoare.

 • Cel mai bine este să alegeți materiale care sunt mai puțin predispuse la foc: metal, sticlă, cauciuc. Este mai bine să nu atârnați bijuteriile pe fire subțiri sintetice care se aprind de o singură scânteie. Cu mare grijă merită folosiți produse din plastic, ramuri uscate, conuri, hârtie, o țesătură foarte subțire, cum ar fi bumbac sau satin, precum și țesături cum ar fi pâslă sau pâslă.
 • Este inacceptabil să folosiți bijuterii atârnate periculos în apropierea focului, mai ales în absența grilajului de protecție. Este mai bine să așezați decorul deasupra capișonului și pe suprafața acestuia, precum și în jurul perimetrului șemineului. Nu este de dorit să puneți decorațiuni pe straturile inferioare sau pe podeaua din fața șemineului, deoarece scânteile pot zbura prin grila metalică și pot ajunge direct la ele (în special dacă decorurile de hârtie sau compozițiile de iarbă uscată și flori sunt folosite ca decor).
 • Este necesar să folosiți cu mare grijă lumânările arzătoare situate pe mantel sau în interiorul unui șemineu artificial din lemn sau carton.Nu este necesar să puneți decorațiuni de hârtie în apropierea lumanilor aprinse sau să vă sprijiniți direct de lumânarea în sine.

Semineu faceți-l singur

Semineele în case private sunt de obicei masive. Ele sunt decorate cu stuc și bare de fier forjat. Pe o cortină mare și largă se pot monta un număr mare de cadre cu fotografii, vase de flori și diverse decorațiuni. În ceea ce privește apartamentele cu o cameră și cu două camere, este pur și simplu imposibil să se găsească în ele, fără a ocupa jumătate din spațiul utilizat.

Pentru proprietarii unei mici zone, un șemineu artificiale va fi o soluție excelentă.

Acesta poate fi un ecran cu o înregistrare de incendiu viu, un incalzitor electric sub forma unui șemineu vechi, situat lângă perete sau doar un șemineu fals menit să creeze o anumită atmosferă în cameră.

Puteți crea un șemineu cu propriile mâini. Nu aruncați vechea geantă, cutii mari (de exemplu, de sub frigider) și chiar cutii rămase de la pizza comandată. Dintre toate aceste materiale puteți face un mic șemineu artificial care vă va încânta cu seri lungi de iarnă.Desigur, un șemineu din carton nu va fi capabil să încălzească încăperea, dar va arăta aproape ca unul real și se va aduna și în întreaga familie.

 • Mai întâi trebuie să desenați sau să găsiți un desen finalizat al produsului dorit pe Internet. Imprimați-l și transferați-l pe carton în funcție de dimensiunile de care aveți nevoie.
 • Faceți tăieturi și lipiți toate detaliile necesare pentru a face o cutie cu o nișă pentru foc în mijloc.
 • Puteți face imitații de frontieră și stuc cu elemente de placi de spumă și baseboards, cumpărat într-un magazin de hardware.
 • De la o bucată mare de spumă sau orice alt material ușor, trebuie să tăiați și să lipiți capișonul de sus.
 • Apoi puteți începe să colorați șemineul rezultat. În acest scop se utilizează vopsea pe bază de apă, aplicată în două straturi. Dacă doriți să obțineți efectul de vopsea vechi, trebuie să utilizați un chit alb pentru gips carton în avans.
 • După instalarea designului în locația selectată în interior, puteți pune lumanari electronice sau reale, puneți o ghirlandă sau instalați o lampă mică.

Exemple frumoase

Șemineul este decorat în aceeași culoare cu atributul principal de Anul Nou - pomul de Crăciun. În aceleași tonuri roșu-verde, dar deja cu adăugarea de alb, o coroană închisă atârnată în centrul de deasupra șemineului. Pe sobă însăși, pe lângă ramuri și ghirlande, există lumânări roșii și vaze albe care leagă toate cele trei culori într-o singură compoziție.

O compoziție de figurine de iepure de Paști, ouă vopsite și vase mici cu iarbă verde proaspătă sunt plasate pe mantelpiece.

Coroana suspendată deasupra compoziției diluează culorile albastru și albastru pastel cu un punct verde luminos.

Decorarea laconică a șemineului pe Ziua Îndrăgostiților. O mică ghirlandă și aplicație din inimă, în culoarea roșie și albă, a fost adăugată la cadru cu o fotografie care se află zilnic deasupra șemineului. Culori accentuate cu carduri colorate, cu inscripții despre dragoste.

Decorarea unui șemineu la Crăciun sau la data de 8 martie este unul dintre elementele prețioase ale pre-sărbătorilor.creând o anumită stare de spirit solemnă. Cu toate acestea, dacă doriți o vacanță, nu este deloc necesar să așteptați ziua dorită a calendarului care va veni. Puteți încerca să aranjați pe buchetele de flori din floare în așteptarea primăverii,să închidă ghirlandele deja în luna octombrie sau să nu înlăture pungile de condimente din șemineu pe tot parcursul anului, dacă aceasta ridică spiritele și ajută la strângerea unei campanii calde și confortabile admirând focul

Sfaturi pentru decorarea șemineului pentru Anul Nou, vezi video de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor