Semineu electric încorporat: o combinație de clasic și modern

Oamenii din oraș doresc să aibă un șemineu în apartamentul lor pentru a crea o atmosferă confortabilă, elegantă și o sursă suplimentară de căldură. Această ocazie a apărut pentru fiecare dintre noi. Soluția perfectă în acest caz este de a cumpăra un șemineu electric.

Este ușor de utilizat, nu ocupă mult spațiu, are un aspect estetic și este sigur de utilizat.

tipuri

Un șemineu electric va înlocui sursa focului deschis. Privirea unei flăcări vii într-un apartament oraș nu mai este doar un vis. Imitarea limbilor fierbinți pe așezarea lemnului va corespunde vetrei prezente. În setări există chiar un efect de crackling al lemnului de foc și reglajele luminii: creșterea sau scăderea luminii de fundal.

Proiectele moderne necesită un temporizator pentru dezactivare, volum și luminozitate, control mecanic și tactil, precum și prezența telecomenzii. Un generator de abur care simulează un efect de fum poate fi prezent în focare costisitoare. Unele modele au difuzoare și un ieșire USB, permițându-vă să conectați o cartelă de memorie cu fișiere muzicale și să utilizați șemineul ca jucător.

Imitarea focului are loc în diferite moduri: electromecanice, utilizând tehnologii cu cristale lichide, efect de vapori, efecte moderne 3-D. Principiul electromecanic de funcționare a unui incendiu electric creează mai mult zgomot decât alte metode de imitare a efectului unei flăcări. Dar prețul acestor dispozitive este mult mai mic, deci sunt considerate cele mai frecvent achiziționate.

Camerele electrice sunt:

 • stand-alone;
 • pristennye;
 • suspendat sau montat pe perete;
 • mini seminee.

Pereții sunt împărțiți în vatră și portal sau cadru. Forma șemineului poate fi dreaptă sau unghiulară.

Având în vedere zona din cameră, puteți alege dimensiunea generală necesară a șemineului și puterea de încălzire confortabilă.

Alegerea portalului depinde, de asemenea, de stilul camerei.în care dispozitivul urmează să fie instalat. Clasic, modern, hi-tech, minimalism, țară sau loft - șemineul electric se va potrivi în aproape orice interior.

Suspendat sau montat pe perete

Minimalizarea sau hi-tech implică instalarea de seminee și seminee agățat. Acestea arată ca un ecran imens dreptunghiular într-un cadru metalic și MDF cu care se confruntă. Formele stricte, fără detalii și decorațiuni inutile, sunt potrivite pentru interior în interiorul modern. Dispozitivul, suspendat pe perete, arată ca un ecran TV inteligent. Puteți găsi șemineul la nivelul ochilor sau mai aproape de podea.

mini

Mini-șemineele sau modelele desktop sunt situate convenabil pe orice suprafață orizontală. Aceasta poate fi o cafea sau un birou, un piept de sertare sau o noptieră. Dimensiunile mici și aspectul plăcut al vatrei îl permit să fie utilizat în interioare diferite. Mini-șemineul poate încălzi numai zonele mici ale camerei.

Dar poate fi transferat și plasat în orice parte a casei.

Fără cadru

Buzunarele detașate arată ca niște cuptoare electrice cu vederea unui foc deschis. Decorarea unor astfel de dispozitive este destul de modestă. Vatra poate fi mutată și instalată în încăperi diferite.Poate fi plasat după cum este necesar și în centrul camerei și aproape de pereți. În exterior, dispozitivul este autosuficient și nu se folosește aici o încadrare suplimentară.

Cu portal

Un șemineu poate exista ca element separat, la care trebuie să achiziționați un portal gata sau să îl faceți singur. Se întâmplă că vatra este completată cu portalul, în caz contrar șemineul. Materialul pentru portalurile finite este o gamă de lemn, piatră naturală și artificială, MDF cu furnir.

stiluri

Portalurile gata sunt realizate în diferite stiluri.

Cele mai comune versiune clasică cu pilaștri, portițe, cornițe, sculpturi figurine. Este confecționat din lemn sau MDF, acoperit cu furnir. Masivitatea și măreția designului arcuit sunt evidențiate de gama de culori și de efectul patinării.

Semineu clasic
Semineu clasic

Șemineu încorporat stil de țară de asemenea, pe scară largă în magazine. Este încadrată cu gresie naturală, calcar, ardezie sau piatră artificială care imită aceste roci.

Șemineu în stil național
Șemineu în stil național

Șemineu din piatră este, de asemenea, potrivit pentru decorarea camerei. stil loft. Încadrarea în formă de cărămidă sau zidărie de diferite culori se va potrivi bine în ea. Textura pietrei poate fi netedă sau poroasă. Suprafața netedă este mai ușor de întreținut, mai puțin susceptibilă de murdărie. Un poros poate fi în cele din urmă înfundat cu praf și își pierde aspectul atractiv.

Șemineu în stil loft
Șemineu în stil loft

DIY Framing

Portalul pentru șemineul electric, realizat manual de gips-carton, este bun, deoarece după instalare, căptușeala semineului poate fi făcută cu diverse materiale la discreția sa. Aceste plăci ceramice, tencuieli și plăci de porțelan, vopsea și piatră artificială, precum și detalii decorative sub formă de stuc sau mozaic. Când se pregătește și se calculează, este necesar să se înțeleagă că focalizarea în sine nu este ascunsă în interiorul portalului, ci este instalată suprapusă.

Încălzirea componentelor unui produs electric este de ordin de mărime mai mică decât cea a unui șemineu viu.

Procedura de instalare a cadrului:

 • Locul de alegere trebuie să se bazeze pe cantitatea de mobilier care ar trebui să fie plasată în această cameră. Șemineul poate fi în colțul camerei sau lângă perete.
 • Un desen dimensional precompilat va simplifica sarcina de a face un cadru cu propriile mâini.Și este necesar să se gândească și să deseneze desenul de proiectare, să calculeze dimensiunile tuturor părților, pe baza dimensiunilor vetrei.
 • Dacă se intenționează utilizarea materialelor grele - piatră, plăci ceramice pentru finisarea corpului portalului, atunci lucrarea ar trebui să înceapă cu consolidarea piedestalului pe care va sta structura. Pentru podiumul viitor, un material durabil adecvat - cum ar fi o blat de bucătărie din piatră artificială. Podiumul ar trebui să treacă peste granița portalului, formând un pas mic. Dacă finisajul va fi tencuială sau vopsea cu elemente de spumă de stuc, piedestalul este opțional.
 • Zidul din spatele vatului este de preferat protejat cu material rezistent la căldură.
 • Cadrul cadrului este realizat din profilul metalic folosind șuruburi. În spatele centrului electric este important să se lase deschideri pentru ventilație și încheierea de fire.
 • Metalul rezultat trebuie acoperit cu foi de gips carton, tăiate la dimensiunea dorită. Grosimea profilului și a stratului de gips-carton trebuie aleasă ținând seama de utilizarea finisajului planificat. Cu cât este mai greu materialul care va fi aplicat portalului, cu atât detaliile construcției ar trebui să fie mai groase.
 • Prin așezarea cusăturilor, este mai bine să întăriți colțurile de forță cu colțurile metalice.
 • Ridicați suprafața portalului și pregătiți-l.
 • Instalați un centru electric într-o nișă, dat fiind că ar trebui să fie suprapus pe portal și să nu se scufunde în locaș. Apoi faceți finisarea corpului portalului cu materialul selectat. Puteți atrage artiști sau decoratori și vă puteți exprima imaginația și puteți face o lucrare extrem de artistică cu propriile dvs. mâini.
 • Deasupra puteți pune și fixa o masă netedă din MDF sau PAL.

Culoarea, stilul, materialul de finisare depinde numai de gustul proprietarului camerei.

În fabricarea cadrelor pentru focul electric cu mâinile tale, poți să stai pe diferite materiale. Rezistența la căldură și rezistența la căldură nu sunt la fel de importante ca în contactul cu o sursă deschisă de foc. Cel mai comun material pentru portal este gips-cartonul. Nu este capricios, din care puteți face aproape orice design. Marele avantaj al utilizării gips-cartonului sunt și prețul scăzut și ușurința procesării.

 • Utilizarea în siguranță a unui astfel de portal este posibilă numai după uscarea completă și lipirea finală a tuturor pieselor.Va trebui să așteptăm și să nu acționăm focalizarea timp de 3-5 zile.
 • Este de dorit să țineți priza și să o instalați în spatele șemineului și este mai bine să ascundeți firele din interiorul portalului astfel încât să nu interfereze cu mișcarea din jurul camerei.

Realizarea unui portal cu propriile mâini va ajuta la salvarea bugetului familiei.

demnitate

Avantajele incontestabile ale încălzitorului electric includ:

 • siguranța, mai ales dacă există copii în casă;
 • absența fumului, funinginii și a altor produse de ardere;
 • on-off la voință sau nevoie;
 • reglarea alimentării cu căldură, până la oprirea completă a funcției termice;
 • ajustarea luminozității fundalului și a efectelor sonore;
 • funcția de încălzire;
 • componentă decorativă.

Unele modele nu numai că încălzesc încăperea, ci și umezesc aerul. Avantajele includ faptul că nu este nevoie să se instaleze surse suplimentare de ventilație. Șemineul nu ocupă mult spațiu și nu necesită îngrijire minuțioasă. Abilitatea de a transfera modele mobile în diferite părți ale clădirii este, de asemenea, un bun stimulent pentru a cumpăra un incendiu.

  Unele portaluri pot fi folosite ca o piesă de mobilier. Ele arata ca dulapuri sau sertare cu sertare, rafturi si usi cu balamale.Acest lucru face șemineul mai funcțional și ergonomic, care este popular în camere mici, cu o cantitate minimă de mobilier.

  Îngrijirea unui ansamblu electric este simplă și nu ia mult timp.

  Accesorii decorative

  Unele modele de șeminee electrice arată atât de realiste încât dintr-o privire este dificil să le distingi de un șemineu din lemn real. Magazinele vinde elemente decorative suplimentare care completează sentimentul prezenței unui incendiu real. Acestea sunt seminee decorative cu machete de busteni, seturi pentru curatarea unui semineu pentru arderea lemnului: lame, perii, clește, grătare decorative, scuturi pentru șemineu sub formă de ecran portabil. Astfel de obiecte, realizate în diferite stiluri și amplasate în fața vetrei, conferă șemineului electric un aspect absolut realist.

  În totalitate se bazează pe încălzirea camerei pe focul electric nu merită. Este mai degrabă un element suplimentar de decor, decât un dispozitiv pentru o încălzire completă chiar și a unei încăperi foarte mari de 15 metri pătrați. m.

  Principiul de funcționare a electrofurnizorului - ventilatorul termic.

  Curentul direcționat de aer încălzit poate încălzi rapid spațiul din jurul vetrei.În modul cel mai intens de funcționare, puterea dispozitivului, în funcție de model, este de aproximativ 1,5 kW.

  Categoria de preț depinde de costul vesei și de portal. Prețul focarului poate varia de la 11.000 la 120.000 de ruble. Și prețul portalului poate varia de la 16.000 la 100.000 de ruble. Modelele personalizate de piatră naturală sau lemn vor costa și mai mult.

  Electricul încorporat în șemineu astăzi este disponibil tuturor. Acesta va ajuta la a face orice cameră confortabilă și va servi ca o sursă suplimentară de căldură în iarna rece.

  Pentru informații despre cum să alegeți un șemineu electric, consultați următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor