Semineu pentru șemineu: Exemple de materiale și exemple de proiectare

 Semineu pentru șemineu: Exemple de materiale și exemple de proiectare

Aproape fiecare locuitor dintr-o casă de țară visează la o casă confortabilă și frumoasă. Pentru a crea un interior armonios nu se poate face fără un șemineu. Acest element poate purta doar o încărcătură decorativă și poate fi destul de capabil și poate încălzi camera în vreme rece. Trebuie să facă parte din spațiul comun, să o completeze și să-l dezvăluie, iar pentru acest lucru este nevoie de garnituri adesea frumoase.

Tipuri de focare

Semineele pot fi instalate în diferite camere, pot fi existente sau pur decorative, pe ce tipuri de aceste dispozitive depind.Semineele principale din casele satului sunt lemne, care au o construcție cu un coș solid, iar încălzirea se datorează lemnului de foc.

Cuptorul unui astfel de dispozitiv poate fi realizat din materiale precum cărămizi refractare și blocuri ceramice. Ele pot arăta ca o construcție din fontă complet finisată sau pot fi realizate din oțel rezistent la căldură. Portalele reprezintă partea exterioară a vetrei, cu ajutorul căreia se creează aspectul și decorul produsului. Pentru a decora un astfel de șemineu, puteți folosi marmură, granit, cărămidă sau alte materiale.

Un alt tip de seminee sunt instalațiile de gaz, care diferă de la sobele de lemn. În acest caz, coșul de fum este important, dar procesul de lucru este realizat datorită conductei de gaz. Această opțiune este liniștită și încălzește camera foarte repede. Această unitate este mai rezistentă la foc decât lemnul.

Semineele electrice sunt cele mai moderne iar pentru muncă se utilizează numai energie electrică. Deși nu este o vatră adevărată, flacăra interioară, care este foarte asemănătoare cu cea prezentă, nu este foc și nu generează căldură.Acesta poate fi montat pe podea sau suspendat, care sunt montate pe pereți, în timp ce nu au dimensiuni mari.

Un alt tip interesant de șemineu este ecokaminul. Pentru a menține o stare de lucru, dispozitivul are nevoie de componente care nu emit dioxid de carbon. Această opțiune nu poate încălzi autonom o cameră mare, dar în tandem cu alte dispozitive de încălzire vă poate ajuta să faceți rapid temperatura în cameră confortabilă.

Există structuri care sunt deschise simultan din trei părți. Utilizarea șemineelor ​​cu trei fețe va servi nu numai la încălzirea aerului în încăpere, ci și la realizarea unei funcții decorative.

Există seminee care sunt realizate deja în formă finită și pot fi operate imediat. Aparatele din fontă pot fi instalate independent, ceea ce va necesita toate cunoștințele specificate în instrucțiuni. A pune un astfel de șemineu nu poate fi peste tot, deoarece are o greutate foarte mare și o fundație bună de capital ar trebui să fie furnizate în casă. Această unitate poate fi utilizată ca dispozitiv de încălzire în loc de sobe mari într-o casă privată.

Caracteristici de decor

Cu fața la șemineu - aceasta este una dintre cele mai importante activități pentru a face nu doar un dispozitiv de încălzire, dar, de asemenea, adăugați culoare în cameră, decorați-o în conformitate cu un anumit stil sau idee. Finisarea poate fi realizată cu ajutorul unor materiale diferite, principalul lucru fiind acela de a determina opțiunile potrivite pentru un anumit caz.

Acesta ajută cel mai bine la determinarea materialului de înfățișare în sine, tipului de proiectare a semineului și a unor caracteristici ale acestuia, dintre care:

 • locația obiectului;
 • soluția interioară a camerei;
 • oportunități financiare;
 • caracteristicile materialelor de finisare.

Semineul poate fi atât acționând, cât și capitala, și artificial, din gips carton.

Falshkamina poate fi decorată cu aceste materiale:

 • marmură;
 • piatra artificiala;
 • plăci ceramice;
 • dale;
 • ipsos texturate;
 • gips;
 • mozaic;
 • articole din lemn.
14 fotografie

Cea mai populară soluție de proiectare se va confrunta cu semineu folosind lemnul. Acest material va ajuta la crearea unei atmosfere confortabile, calde și moi în cameră. Pentru a folosi arborele în decorul șemineului, trebuie să-l tratați inițial cu impregnare cu întârziere la flacără.

Ipsosul este perfect încadrat cu ajutorul MDF, care va decora dispozitivul și va permite să funcționeze pentru o lungă perioadă de timp și pe deplin. Utilizarea plăcilor și a marmurei se va potrivi cu succes și în interiorul camerei. Iar utilizarea plăcilor, care sunt foarte asemănătoare cu țigla, va aduce eleganță designului, luminozității și culorii.

materiale

Pentru acele cazuri în care șemineul este real și construit din cărămidă, tencuiala este utilizată ca finisaj. Aceasta este o opțiune simplă, dar sigură, care va oferi un aspect sofisticat și pentru cel mai simplu șemineu. Frumusețea specială dă utilizarea tencuielui decorativ, care se aplică imediat după stratul de material de bază.

Pentru a restabili șemineul vechi cu acest material, trebuie să îndepărtați complet vechiul strat și pregătiți dispozitivul pentru lucrări de reparații. Următorul pas este îmbinarea articulațiilor, care se extind mai adânc cu mai mult de un centimetru. Acest tip de lucru ajută stratul nou să se mențină mai bine și mai puternic. Dacă există vreo lacună pe șemineu, acestea trebuie reparate, pentru care acum puteți folosi un material de etanșare rezistent la încălzire la 800 de grade. Numai după aceea, cu ajutorul unei perii cu un pahar lung, toate suprafețele sunt curățate, iar lucrarea principală începe.

Pentru zidurile netede ale șemineului, tencuielile pot fi aplicate imediat pe suprafață, iar în cazul unei căderi puternice, armarea poate fi utilizată folosind o rețea metalică. Fixându-l în cusături cu tencuială, care trebuie așezat peste grilaj, și se pare că aliniază pereții. Înainte de a efectua lucrarea, este important să citiți instrucțiunile de pe ambalajul ipsosului, deoarece mulți producători recomandă încălzirea pereților șemineului la șaizeci de grade, iar apoi folosiți materialul pentru față.

Dacă această opțiune nu vă place finisajul, puteți impune o placă de șemineu. Nu toate opțiunile sunt potrivite pentru a face față dispozitivului de încălzire. Lista caracteristicilor sale ar trebui să includă rezistența la temperaturi ridicate, un grad ridicat de rezistență și ușurință în îngrijire. Una dintre variantele unui astfel de material este țigla ceramică din teracotă - suprafața sa are un aspect neglijat, este similară cărămizii în ceea ce privește coeficientul de dilatare termică și are o culoare teracotă.

Majolica este aproape la fel ca teracota, dar pe partea din față există un strat de glazură. Există un anumit tipar pe o astfel de țiglă, deci este important să calculați astfel încât să nu trebuiască să tăiați placa, să o rupeți. Puteți folosi doar o parte din acest material, organizându-l cu alții.

Cea mai populară este țigla de clinker, având performanțe bune de stabilitate termică. Folosirea chamotei îi conferă o înaltă rezistență cu o grosime mică. Placile de tigla pot avea o varietate de culori si nuante - de la alb la maro.

Puteți impune un șemineu și vase din ceramică de porțelan, care sunt foarte asemănătoare cu plăcile de clincher și au componente similare, dar ele adaugă și nisip de cuarț, granit de marmură sau marmură, diverse coloranți, săruri de metale și alte substanțe. Rezultatul este un material cu o structură poroasă redusă care tolerează bine temperaturile ridicate și joase. Placile rezultate sunt similare cu marmura, dar nu sunt. Ele nu vor exercita prea mult presiune asupra structurii, deoarece placile de grosime redusa sunt folosite pentru lucru.

Pentru a oferi un aspect deosebit, șemineul este căptușit cu dale. Acest material este aproape identic cu cele două opțiuni anterioare, dar diferă doar în forma sa și modul în care este montat la suprafață. Aceste elemente sunt instalate în timpul instalării șemineului sau a aragazului, instalând un cablu special pentru aceasta. Placile cu dale sunt făcute mici.Are caracteristici de dilatare termică, deoarece materialul trebuie folosit cu atenție și în conformitate cu toate regulile.

Un alt material care taie semineele - piatra. Când acoperiți cu piatră naturală și marmură, asigurați-vă că utilizați grila pe care va fi atașat acoperirea, altfel totul va începe să cadă. Este mai convenabil să folosiți o piatră de gips artificială, care arată bine, dar este mult mai ușoară în greutate. Pietrele de gips pot avea înălțimi diferite, așadar, înainte de a le instala pe șemineu, trebuie să aliniați toate elementele astfel încât să aibă aceleași dimensiuni. Pentru a atașa aceste elemente la suprafață, este necesar un adeziv rezistent la căldură.

Pentru a face un șemineu sub o piatră naturală, puteți folosi plăci speciale acoperite cu aceasta. Forma fiecărei pietre este diferită și este nevoie de timp pentru a se șterge. Din aceste materiale, se formează de obicei un model sau un mozaic întreg, care este inițial executat pe podea și apoi transferat la șemineu, folosind un adeziv adecvat. Decorarea șemineelor ​​mozaic este foarte eficient atunci când vatra în sine are o formă rotunjită.

Dimensiunea plăcilor poate fi foarte diferită, totul depinde de preferințele proprietarilor.

Unul dintre cele mai populare este lemnul de lemn. Acest lucru este adevărat în casele de vile și vrăjitoare, dar în orice altă cameră, atunci când alegeți lemn, textura și culoarea potrivită, puteți crea o versiune foarte frumoasă a designului camerei. Cu ajutorul elementelor decorative, nu puteți face un șemineu frumos, ci creați și un obiect de artă unic.

Puteți impune un talcolorit de șemineu. Acest material este o piatră naturală pe care natura însăși a creat-o. Culoarea sa este gri, iar textura este netedă. Dacă utilizați o varietate de impurități, puteți obține nuanțe galben, verde și chiar roșu. În sine, talkohlorite are un luciu mat.

Finisarea cu gresie vă permite să obțineți un produs minunat cu caracteristici de conductivitate termică excepționale. În acest caz, nu vă puteți teama de crăpare din cauza expunerii la căldură și apă. Folosind un șemineu cel puțin zilnic, aspectul său va rămâne fără cusur. Capacitatea de a spăla rapid și ușor suprafața va fi, de asemenea, apreciată.

Punerea ardei în jurul șemineului, este posibil să se sporească durata de viață de mai multe ori datorită rezistenței pietrei la temperaturi ridicate.Orice material este ales, principalul lucru este că totul trebuie menținut în conformitate cu standardele de calitate și montat pe baza tehnologiei. Designul general al camerei și șemineul ar trebui să fie unul, să creeze un ansamblu și să pună accentul pe virtuțile celuilalt.

Opțiuni de finisare

Dacă vorbim despre clasici, atunci totul ar trebui să fie bun și natural, imitația a ceva este inacceptabilă pentru acest stil. Utilizarea marmurei, a granitului, a dalelor, a ipsosului venețian, a lemnului natural - toate acestea vor ajuta la atingerea dorinței. Dacă există o dorință de a crea o sală sau o cameră de zi în stiluri rococo, baroc și empire, atunci întreaga decorare ar trebui să semene cu un palat, unde mobilierul, tapetul, podeaua și textilele sunt subordonate unei singure decizii stilistice. Ca elemente decorative în cameră folosind stuc, ornamente mari.

Dacă vorbim despre o cameră în stilul minimalismului, atunci șemineele aleg mici. Designul în acest caz este binevenit de către autor cu o acoperire ușoară. Dacă aveți nevoie pentru a face o cameră într-un stil modern, atunci utilizarea biofireplace va fi cea mai bună soluție. În cutia de foc puteți plasa pietre decorative, înlocuindu-le cu lemn pentru aprindere.

Stilul hi-tech modern implică ceva tehnologic, deoarece semineele utilizează perete și electric. Pe un afișaj special va fi o imitație a flacarii, care nu este diferită de focul real, dar perfect sigură. Puteți folosi o cameră încălzită sau puteți include un șemineu numai pentru a efectua o funcție decorativă.

Stilul țării implică utilizarea atât a pietrei naturale, cât și a pietrei artificiale, a cărămizii sau a lemnului învechit. Camera de incendiu este așezată cu cărămizi de foc. În cazul imitării dispozitivului, este necesar să îl adăugați cu lemn natural pentru a crea iluzia unui șemineu adevărat în cameră.

În stilul modern, utilizarea optimă a structurilor metalice suspendate cu o ușă de sticlă, în care se poate vedea o flacără artificială. Atunci când organizați o zonă în apropierea unui șemineu, este important să nu folosiți un număr mare de detalii care să poată să-și îndrepte atenția către ei înșiși, făcând zona de șemineu invizibilă.

În centrul camerei a fost selectat corect, puteți folosi o varietate de vase, figurine sau chiar cadre cu fotografii care se potrivesc stilului semineului și îl completează.Ceasurile vor arăta frumoase, mai ales cele antice, meșteșugurile lucrate manual, obiectele unor colecții sau suvenirurile drăguțe.

Dacă camera este făcută în stil clasic, elementele sunt aranjate în perechi și plasate simetric. Cu atenție trebuie să intrați în oglindă în apropierea spațiului semineu. Undeva va fi potrivit și, în unele cazuri, va strica toata ideea. La șemineu a fost baza camerei, este important să se aranjeze în mod corespunzător.

În cazul în care dispozitivul este modern și poate fi așezat pe orice perete, nu trebuie să apară probleme cu alegerea locului. Când semineul a fost construit ca o structură de capital, trebuie să dotați o cameră bazată pe această caracteristică a acesteia. Este important să eliminați toate elementele inutile. Nu ar trebui să existe un televizor sau o zonă de lucru, dar trebuie să puneți o canapea sau un scaun și să petreceți seri liniștit și confortabil în această atmosferă unică.

Este important să construiți sau să achiziționați un șemineu mare, astfel încât să poată fi văzut din fiecare colț al camerei. Zona din jurul ei ar trebui să fie centrală, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să se utilizeze structuri mici, pur și simplu nu vor fi vizibile. Dacă camera este mică, este foarte convenabil să instalați un contor de căldură în colț.

Cum să vă impuneți propria dvs.?

Este destul de simplu să decorați un șemineu cu propriile mâini dacă știți toate subtilitățile și nuanțele acestei lucrări. Tehnologia se reduce la faptul că este necesar să alegeți un material care să fixeze tipul de acoperire selectat. Cel mai adesea, pentru acest scop este ales argila. Dacă nu este cumpărat, dar extras manual, atunci ar trebui verificat dacă acesta este adecvat. Pentru acest test, aveți nevoie de un recipient curat cu apă și argilă.

Plasându-l în apă, trebuie să amestecați conținutul unei lopate de fier. Dacă lutul este blocat, nu este potrivit pentru căptușeală, deoarece este prea gras. Este important ca materialul pentru lucrare să fie elastic, să reziste la temperaturi ridicate și să păstreze materialul căptușelii bine. Pentru a face ca argila grasă potrivită pentru lucru, adăugați niște nisip.

Instrucțiunile pas cu pas pentru a face față șemineului vor consta în mai multe etape.

 • Soluție de frământat. Se produce numai în recipiente curate, cu adaos de apă fără impurități și argila în sine. În funcție de cantitatea de muncă aleasă, cantitatea potrivită de lut.
 • Tiglarea. Pentru ca șemineul să se fi dovedit nu numai frumos, ci și pentru o lungă perioadă de timp, va fi corect să folosiți doar câteva tipuri de plăci: teracotă, clincher, porțelan din ceramică, majolica.
 • Înainte de a începe lucrul, întreaga suprafață a pereților șemineului este complet curățată de stratul vechi, praful și murdăria.
 • Alinierea suprafeței pereților șemineului cu chit sau folosind o plasă de armare. Este important să creșteți cusăturile dintre cărămizi pentru a le îmbunătăți.
 • Plasarea plăcii începe cu marcarea pe pardoseală, potrivind modelul și dimensiunile cu ajutorul unui șlefuitor. Așezarea apare de jos în sus pe verticală. După fiecare rând este necesar să verificați uniformitatea cu un nivel.
 • După ce ați terminat lucrul în fiecare zi, trebuie să frecați țigla cu o cârpă umedă pentru a elimina întreaga soluție.
 • La finisarea lucrărilor cu piatră se recomandă folosirea materialului artificial. Principiul de funcționare este același ca și cu țiglă. Este important să determinați culoarea, textura și să poziționați corect piatra pe pereții șemineului.

Montarea exterioară a pereților este o etapă importantă în lucrul cu șemineu. Este important să aveți grijă de modul în care va arăta produsul, de încărcarea pe care o va purta în cameră și de atmosfera pe care să o creați. Este imposibil să faceți o renovare frumoasă a camerei fără a dezvălui corect șemineul.

Sfaturi utile

În scopul de a obține rezultate bune în fața șemineului pe cont propriu, este important să se ia în considerare sfaturi profesionale privind diferite aspecte:

 • utilizarea nivelului convențional sau laser în etape, cum ar fi construirea șemineului, și lucrul la decorarea acestuia;
 • după construirea unui șemineu cu propriile mâini, pot apărea adesea neregularități, care trebuie eliminate dacă următorul pas este să-l faci cu ajutorul unor materiale diferite;
 • în procesul de decorare a suprafeței este necesar să se utilizeze o spatulă și un prosop pentru obținerea unui rezultat mai bun;
 • procesul de incendiu cu tencuială este cel mai bine realizat cu o perie sau o mistrie mică;
 • pentru căptușeala de înaltă calitate a șemineului, este important să se utilizeze echipamente de bună calitate și de înaltă calitate;
 • dacă există dorința de a realiza un design unic al șemineului, atunci țigla pentru lucru poate fi utilizată în diferite culori, care sunt asamblate și combinate inițial;
 • pentru conservarea maximă a căldurii, plăcile care au o structură de relief și o grosime mai mare sunt cele mai potrivite;
 • care are un șemineu din cărămizi obișnuite, poate fi decorat cu un profil sau decorativ, ceea ce va ajuta să dați designului stilul dorit și poate fi ușor introdus în orice cameră;
 • lucrați cu marmură, este necesar să așezați inițial toate plăcile de pe podea și să le numerezi astfel încât imaginea finită să fie frumoasă și solidă.

Exemple spectaculoase pentru inspirație

Pentru a putea crea un șemineu unic și original, este important să studiați acele mostre care vă vor ajuta să găsiți opțiunea de design foarte bună pe care proprietarul o va plăcea casei și care va satisface stilul general al camerei.

 • Folosirea pietrelor decorative, imita textura tipului natural al incintei si a elementelor decorative sub forma de lumanari pe semineu, creeaza o compozitie completa si confera confort si caldura camerei.
 • Combinația de texturi din lemn și piatră artificială vă permite să obțineți un șemineu foarte elegant, care adaugă culoare camerei. Accentul pe un astfel de obiect va oferi o oportunitate de a determina stilul premiselor principale.
 • Designul colțar al șemineului este potrivit pentru încăperile în care nu există spațiu mare pentru a construi structuri voluminoase, iar cea mai mare parte din sticlă va da ușurință, dar în același timp va contribui la crearea unei atmosfere de căldură și confort în această parte a camerei.
 • Utilizarea șemineelor ​​montate cu imitație de foc vă permite să realizați o zonă de șemineu în aceste condiții atunci când construcția unui design real este imposibilă.Cel mai adesea, imitația se face din gips-carton și poate fi finisată fie în stil clasic, fie într-una modernă.

Orice versiune a designului vatră vă permite să umpleți camera cu o atmosferă specială, pentru a da o respirație nouă proaspătă.

În acest videoclip veți găsi o clasă de masterat cu fața la șemineu cu propriile mâini.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor