Seminee din lemn pentru cabana de vara: tipuri, dimensiuni si forme

Foarte mulți oameni doresc să aibă o casă privată sau o cabană și acest lucru este complet de înțeles: natura, grădinile, verdeața și grădina sunt atribute ale vieții care atrage. Bineînțeles, problema încălzirii în casele de țară se ridică aproape simultan cu achiziționarea sau construcția aceleiași case. La urma urmei, ar trebui să fie cald și este de dorit să se încălzească rapid. Luând în considerare alimentarea extrem de instabilă a energiei electrice în satele cabana, este mai bine să instalați un dispozitiv autonom pentru încălzirea casei. Și dacă, în același timp, va fi posibil să se bucure de jocul limbajelor fluorescente vii, va fi minunat. Sobe de sobă din lemn combină toate aceste cerințe.

Caracteristici și beneficii

Aragazul combină cele mai bune și cele mai căutate proprietăți ale mai multor dispozitive pentru încălzire, în special, așa cum sugerează și numele, aragaz și cămin avantajos.

Ce înseamnă asta? Semineele obișnuite care lucrează pe lemn sunt ineficiente, au eficiență scăzută și toate acestea se datorează faptului că partea covârșitoare a căldurii în sensul literal al cuvântului "zboară în coș". De aceea ele sunt folosite ca decorațiuni interioare, mai puțin frecvent - ca sursă de încălzire. Desigur, nu poate fi negat faptul că dansul cu flacără din vatră este o priveliște foarte atractivă, adăugând confort casei. În ceea ce privește sobele de lemn, ele sunt mai eficiente și pot fi folosite ca sursă principală de încălzire. Cu toate acestea, aspectul și designul lor sunt inestetice și neatractive.

O sobă de ardere a lemnului combină atracția estetică a căminului cu eficiența proprietăților de încălzire ale sobei. Acesta este un produs fabricat instalat direct pe podea. Oțelul din oțel îndoit sau fonta se folosește pentru fabricarea sa. Designul seamănă cu o sobă de saună, dar nu are compartiment de piatră. Confruntarea poate fi foarte diferită, respectiv, este posibil să alegeți o sobă pentru orice stil de interior.

Sobe de sobe, care lucrează pe lemn, se comportă ca un încălzitor.Agentul de răcire - aer care se ridică atunci când este încălzit, respectiv, masele de aer rece se duc în jos. Acestea sunt așa-numitele dispozitive de cuptoare cu microunde. Acest tip de convecție nu funcționează întotdeauna în mod natural, în unele modele, automatele forțate sunt utilizate pentru a regla intensitatea arderii focului.

În sistemele de ardere lungă, după aprinderea aprinderii, alimentarea cu oxigen se oprește acolo, iar lemnul de foc continuă să se topească în post-arzător. Astfel, este posibil să se obțină o eliberare uniformă a căldurii de până la 8 ore la rând.

Avantajele unui șemineu de lemn pe un gaz sunt mai multe:

 • ele sunt mai ieftine;
 • mai ecologic;
 • mai puțini bani vor fi cheltuiți pentru combustibil și plata acestuia. Gazul în acest sens nu este potrivit, deoarece cantitatea de facturi de utilități poate fi foarte impresionantă.

  Potrivit materialului din care sunt fabricate, semineele arse de lemn pot fi:

  • metal (oțel sau fontă);
  • caramida;
  • combinate în care sunt legate cărămida și metalul.

   De asemenea, le puteți împărți în conformitate cu metoda de încălzire a încăperii:

   • prin încălzirea convectorului de aer;
   • prin circuitul de apă.

   Cele mai comune cuptoare sunt fabricate din oțel sau fontă, cu o ușă impresionantă pentru un incendiu din sticlă rezistente la foc, permițându-vă să observați focul. Cu toate acestea, există și construcții din cărămidă, în care un șemineu și o sobă de încălzire sunt conectate cu fum. De asemenea, pe piață sunt sobe combinate (hibride) de cărămidă din metal și cărămidă, și fie arătau ca o clădire din cărămidă și o căsuță de foc metalică, fie un cuptor din metal, căptușit cu cărămidă în interior sau îndoit cu piatră în exterior.

   Vorbind despre avantajele sobelor, trebuie să spuneți următoarele:

   • principalul lucru este utilizarea de combustibil ecologic;
   • aspect atractiv din punct de vedere estetic;
   • ele sunt ușor de instalat;
   • eficiență ridicată;
   • compactă, permițându-le să se așeze chiar și în cea mai mică încăpere;
   • diferite optiuni de placare va permite soba sa se potriveasca in orice stil interior;
   • cost redus de instalare și instalare a coșului de fum;
   • durabilitatea și fiabilitatea unui design.

    Nu este corect să vorbim despre deficiențele ca atare, la urma urmei, în grupul lor, sobele-seminee practic nu au concurenți. Prin urmare, este mai bine să o numim minusuri condiționate:

    • repartizarea inegală a căldurii în cameră - cu cât este mai mare, cu atât este mai caldă;
    • incapacitatea de a menține aerul în cameră cald pentru o lungă perioadă de timp;
    • capacitate termică mică - răcirea apare aproape imediat după ce cuptorul se oprește;
    • cărbune de foc este imposibil, numai lemn de foc uscat. Cărbunele poate deteriora părțile cuptorului. În plus, camera are nevoie de un loc pentru a pune lemn de foc;
    • cu cât este mai performant cuptorul, cu atât este mai scump;
    • o încălzire eficientă este posibilă numai în încăperea unde se află șemineul, dacă modelul nu are un circuit de apă.

    Dacă nu există circuit de apă, este mai bine să se ia în considerare combinarea unui dispozitiv de cuptor, de exemplu, cu un convector electric.

    tipuri

    Majoritatea modelelor de pe piața sobelor aparțin modelelor de ardere lungă. Practic, toate lucrează pe lemn, dar există și cele care pot încălzi camera prin arderea cărbunelui. Căminul Kaminopech este foarte economic, deoarece cărbunele trebuie să fie așezate o singură dată în 24 de ore.

    Sobe de șemineu din metal cel mai adesea din oțel sau fontă.Ușa cuptorului este destul de mare, materialul pentru acesta este sticlă ceramică sau ignifugă. Acest tip de șemineu încălzește camera prin radianța căldurii și convecției aerului (o casetă de tip casetă), iar dacă dispozitivul de încălzire este conectat la un sistem de încălzire a apei, acesta este de asemenea conectat cu un circuit de apă. Și este un dispozitiv de aragaz cu un circuit de apă care este cel mai potrivit dacă este sursa principală de încălzire, deoarece atunci puteți încălzi mai multe camere simultan sau complet întreaga casă.

    Tipul conturului este ideal pentru o casă în care trăiesc în mod constant, pe tot parcursul anului, are cele mai bune proprietăți de încălzire. Pentru a da, la care se întâmplă sosiri, nu este nimic mai convenabil decât șemineu cuptor cu încălzire de aer.

    Hornul de la dispozitivele din cuptorul metalic poate să urce sau să fie amplasat în spatele acestuia. A doua variantă este cea mai estetică, pe lângă faptul că vă permite să conectați dispozitivul la coșul din perete.

    Construcția din fontă este mai rezistentă la efectele nocive ale mediului și mai inertă, dar poate suferi cu șoc mecanic. În plus, datorită faptului că are pereți mai groși, este mult mai greu decât oțelul.

    În unele cazuri, realizați căptușeală, adică calculul căminului cuptorului în interiorul unei cărămizi rezistente la foc sau a dalelor din această cărămidă. Apoi, există o creștere a resurselor și a inerției cuptorului: se va încălzi mai mult, dar căldura va fi stocată și pentru o perioadă mai lungă de timp. Pentru același scop (conservarea căldurii), șemineele din metal sunt împodobite în exterior cu plăci sau piatră naturală.

     Avantajele sobelor metalice de șemineu sunt următoarele:

     • dimensiuni relativ mici, adică sunt adecvate pentru utilizare în case mici;
     • ele sunt mobile, portabile - pot fi mutate într-o altă încăpere, în funcție de disponibilitatea posibilității de conectare la coș;
     • o selecție largă de diferite tipuri de design;
     • ele sunt economice, deoarece majoritatea modelelor au nu numai camera principală de combustie, ci și una suplimentară, unde are loc arderea, ceea ce duce la creșterea eficienței sobei;
     • Unele modele pot fi conectate la sistemul de încălzire a apei.

     În plus față de sobe de metal, acestea pot fi de asemenea folosite Opțiuni de cărămidă. Dispozitivul este astfel încât în ​​cazul în care acestea instala atât o vatră vatră cu un coș drept și un cuptor cu fum se intoarce.Astfel de construcții sunt alimentate în mișcare, supapele se suprapun pe una sau pe cealaltă parte a aragazului. De regulă, aceste dispozitive sunt folosite în timpul iernii ca sobe de încălzire, iar în alte anotimpuri pur și simplu ca un șemineu.

     Construcția cărămizilor se încălzește mult mai încet decât cea metalică, dar se răcește și mai lent. Dispozitivul lor oferă posibilitatea de a găzdui un schimbător de apă de încălzire, apoi va încălzi mai multe camere. Pentru construcția unui sobă din cărămidă este necesară o fundație.

     Șeminee combinate denumit diferit. Baza unui astfel de dispozitiv este o cameră metalică de foc, deschisă sau închisă de o ușă din sticlă refractară. Acest cuptor este construit într-o clădire din cărămidă, care este prevăzută astfel încât aerul să aibă acces la suprafața exterioară a cuptorului, iar convectorul este folosit ca un mijloc de încălzire a aerului.

     De asemenea, este posibil să se conecteze un dispozitiv convector combinat la un sistem de încălzire cu apă caldă, atunci proiectarea acestuia trebuie inițial să aibă un schimbător de căldură. Astfel de dispozitive de aragaz trebuie să construiască o fundație, și, de asemenea, să ia destul de mult spațiu.

      De asemenea, în proiectarea aragazului pot fi prevăzute funcții precum:

      • circuit de apă;
      • suprafața de gătit.

      Dacă focul de la șemineu este deschis, aerul se încălzește destul de repede. Și dacă acest dispozitiv de aragaz este echipat cu o plită, atunci puteți găti alimente pe el. Un grătar cu șemineu vă va permite să vă bucurați de carne la grătar ori de câte ori doriți. Și chiar puteți pune un brazier lângă sobă.

       Există o altă clasificare a camerelor de șemineu - după locație:

       • centrale;
       • facial;
       • arbitrar;
       • unghiular - simetric și nu.

        De asemenea, le puteți împărți în:

        • construite - sunt montate imediat când se construiește o casă;
        • perete - situat de-a lungul unui perete fără ferestre.

        Cea mai frecvent întâlnită este o sobă de perete, iar peretele din spate este instalat aproape de peretele casei. Poate fi de orice dimensiune - de la compact la mare; forme diferite - de la direct la proeminent. Adesea este decorat cu un portal, adaugă eleganță și originalitate interiorului.

         Sobe de șemineu pe colț pot fi montate în două moduri:

         • pe două laturi ale colțului exterior;
         • la un unghi diagonal prin două pereți.

         Primul tip de instalare este bun într-o cameră cu o suprafață mare și caracteristicile originale ale aspectului. Al doilea ocupă foarte puțin spațiu și se va ridica cu succes peste tot, chiar și în cea mai mică cameră.

         desen

         În ceea ce privește șemineele metalice - sobe, toate au așa numita aragaz în prototipul lor și se îmbunătățesc la baza sa. Dispozitivele din cuptorul din caramida sunt mai multivariate. Cele patru tipuri cele mai comune sunt rusă, olandeză, suedeză și finlandeză. Există, de asemenea, sobe de șemineu care poartă numele creatorilor lor, de exemplu, soba Kuznetsov.

         materiale

         Dacă vorbim pe scurt despre materialele necesare pentru realizarea sobelor de șemineu, structurile din caramida sunt mai scumpe, mai grele și ocupă mai mult spațiu, în timp ce se răcește mai mult; metalul (din fier, oțel, fier) ​​este mai compact, mai ieftin, mai mobil, dar trebuie să fie încălzit constant, se răcește repede.

         Meritele și dezavantajele unei construcții separate de cărămidă și a unei construcții metalice separate au fost menționate în detaliu, să ne ocupăm de dispozitive combinate de cuptoare care combină un corp de fontă sau oțel cu un finisaj din cărămidă. Sau invers - construcția de fier în interior căptușită cu cărămizi refractare.Ele au, de asemenea, o serie de avantaje:

         • Șemineele combinate de șemine vă permit să vă încălziți rapid - imediat după începerea focului, acesta se încălzește.
         • Eficiența lor este mai mare decât cea a omologilor de cărămidă. Cel mai bun dintre toate sunt cuptoarele în care este instalat un sistem de ardere lung.
         • Există automatizări pentru a regla valoarea calorică. Pentru șemineu din cărămidă, aceasta este încă o poveste din domeniul fanteziei.
         • Ele sunt mult mai sigure decât clădirile cu vatră deschisă.
         • Există modele echipate cu arzătoare, rezervoare de apă.
         • Nu utilizați apa ca lichid de transfer de căldură.
         • Nu legate de sursa de alimentare, respectiv, nu depinde de ea.
         • Construcții ergonomice și mici. Gama foarte largă.
         • Puteți pune pe jos fără fundație.

         dimensiuni

         Dimensiunile aragazului depind în primul rând de materialul din care este fabricat. Dacă vorbim despre structura cărămizii, cuvântul "mic" nu se potrivește. Același lucru se poate spune despre șemineul combinat - cel mai compact dintre acestea cântărește cel puțin 80 kg.

         Cu toate acestea, există și mini-șeminee.Ele sunt realizate din fontă sau oțel și sunt disponibile pentru placarea diferitelor tipuri de materiale, cum ar fi ceramica, majolica sau piatra naturala.

         Cum sa alegi?

         Un cumpărător lipsit de experiență poate deveni încurcat în alegerea unui sobă de cămin pentru încălzirea unei case de țară, deoarece există o cantitate imensă de dispozitive de încălzire pentru vânzare. Pentru a evita greșelile când cumpărați o sobă, trebuie să analizați sortimentul de pe piață, precum și să determinați modelul adecvat din toate punctele de vedere.

         De exemplu, o sobă de lemne din fontă este făcută pur și simplu pentru o locuință în care este necesară o retenție de căldură pe termen lung.

         Pentru ca dispozitivul cuptorului să se potrivească perfect în interiorul unei cabane mici sau unei case de țară, trebuie să calculați corect un număr de parametri:

         • Dimensiunea și puterea cuptorului. Cu cât este mai mare camera care trebuie încălzită, cu atât mai mare ar trebui să fie ambii indicatori. Dacă încercați să înșelați și să salvați - dispozitivul cuptorului se va supraîncălzi și se va sparge.
         • Eficiența dispozitivului. Cu cât este mai mare rata, cu atât mai puțin combustibil va fi consumat și depășit. Mai puțin de 60% este inacceptabil.
         • Pentru diferitele game de modele ale dispozitivelor pentru cuptoare, tipurile de combustibil diferă.Înainte de a cumpăra, asigurați-vă că ați clarificat care tip este utilizat în modelul vending: cărbune, lemn sau turbă în brichete.
         • Rata de încălzire a aerului în cameră depinde de ceea ce se confruntă cu aragaz. Cel mai bine este să păstrați căldura cuptorului cu un corp ceramic sau de piatră, dar trebuie să ne amintim că se încălzesc mai mult.
         • Construcția coșului de fum depinde de diametrul țevii: în cazul în care coșul de fum este îngust, toate vaporii vor intra în cameră. Trebuie să vă amintiți că pentru 1 kilowatt de putere aveți nevoie de o secțiune de 8 cm2.

          În plus, atunci când achiziționați un dispozitiv de cuptor, este logic să ascultați următoarele recomandări:

          • Este necesar să amplasați dispozitivul de încălzire la o distanță sigură de obiectele care ard ușor. Aceasta poate fi de la 20 cm la 1 m. Manualul de instrucțiuni trebuie să indice distanța recomandată.
          • Este necesar să se calculeze diametrul coșului de fum. Dacă nu există coș de fum, trebuie să-l cumpărați.
          • O plită din oțel trebuie așezată în fața sobei. Acest lucru este necesar pentru ca scânteile emise de șemineu să nu strică învelișul de podea și să nu provoace incendii.
          • Este mai bine să cumpărați modele în care să înlocuiți cărămizile refractare sau plăcile din fontă în focar.
          • Înainte de a cumpăra, asigurați-vă cât de bine dispozitivul este complet: dacă ușa de sticlă se potrivește strâns cu orificiul din focar, există scurgeri în jurul perimetrului de fixare, dacă sunt deformate carcasa și compartimentele interne, dacă există izolație termică pe butoanele de reglare și pe mâner și dacă acestea se deschid și se închid liber componente mobile.
          • Inclusiv cu dispozitivul ar trebui să meargă toate certificatele necesare. Vorbim despre incendiu, certificatul producătorului și concluzia igienică.
          • De asemenea, trebuie să vă asigurați că produsul are o garanție și să clarificați cazurile care sunt garantate și unde sunt fixate.

          Cum să o faceți singur?

          Dacă decideți să creați singur o sobă, trebuie să decideți asupra materialului din care se va efectua lucrarea.

          Cărămida rezistentă la căldură necesită o definiție clară a locului unde va fi, deoarece dispozitivul de cuptor din acesta trebuie pus pe fundație. Este mai bine, desigur, să determinați locația înainte de a construi o casă, atunci fundația poate fi pusă imediat.

          În cazul în care casa este construită înainte de orice gânduri despre instalarea unei șemineu, puteți construi o clădire finalizată.Cu toate acestea, trebuie să fii pregătit să demontezi părți ale acoperișului și podelei.

           Ar trebui să ascultați câteva recomandări pentru instalare:

           • Construcția va fi masivă și grea. Cel mai ușor și mai mic sobă de cărămidă cântărește mai mult de 600 kg. Prin urmare, este foarte important să se pună o bază solidă pentru aceasta.
           • Este nevoie de mult spațiu pentru un șemineu.

           Este necesar să se înceapă construcția sobei de cămin din partea de jos cu un metru adâncime. În partea de jos a găurii sapat stabilit de stabilire pentru impermeabilizare - material de acoperis, pliate în jumătate. Pentru fixarea zidăriei soluția de argilă utilizată. Caramida trebuie să fie înmuiată în prealabil. Altfel, el va lua apă din noroi. Cât de groaznice cărămizi nu o pun. Comanda se efectuează în conformitate cu designul și tipul de design ales: cuptor cu unghi, încorporat, coș de fum.

           Dacă este planificată construirea unei sobe de șemineu din metal, atunci proba ar trebui să fie luată dintr-o sobă cunoscută tuturor și tuturor. Un astfel de dispozitiv se va potrivi cu ușurință în stilul unei case de țară.

           Hornul poate fi instalat atât în ​​afara casei, cât și în interiorul acesteia. Cu auto-asamblare, este imperativ să se acorde atenție asigurării că hornul este rezistent la foc.

           Chiuveta instalată în interior este mai bună. Deoarece se află într-o poziție verticală, funinginele se așează mai puțin pe pereții săi. În plus, produce mai puțin condens. În cazul în care coșul de fum este plasat în exterior, atunci o țeavă de metal se va lipi de-a lungul peretelui. Vor exista mai mult condens și tracțiunea se va înfunda mai des. În plus, în timpul iernii, conducta se va răci mai repede.

            Plan pas cu pas pentru instalarea unei aragazuri de cărămidă:

            • Realizarea unui desen.
            • Pregătirea materialelor și instrumentelor necesare. Numărul de cărămizi, de exemplu, depinde de tipul de spațiu pe care trebuie să îl încălziți.
            • Turnarea fundației. Acest lucru se face folosind beton într-un raport de 1: 3: 1 (o parte din nisip și ciment, trei părți de pietriș). Înainte este armarea, utilizată pentru această plasă de zidărie. După aceea - săpat sateliți de azbest cu o lungime de 1 metru. Trebuie să sapă cel puțin cinci. La sfârșitul turnării, baza trebuie să fie de cel puțin 3 rânduri de zidărie sub nivelul podelei.
            • Este mult mai bine să așezăm fiecare rând în stare uscată, fără soluție, înainte de așezare. Acest lucru se întâmplă chiar și de către producătorii experimentați de aragaz. În primul rând, va permite să determinați numărul exact de cărămizi în rânduri și, în al doilea rând, să specificați aspectul.
            • Primul rând trebuie să fie așezat foarte ușor, pentru că este datorită lui că este dată direcția pereților structurii. În al doilea rând, canalele de aer, o inserție de șemineu și o cameră de suflare sunt deja vizibile.
            • Rândurile 1-20 sunt așezate folosind cărămida albă silicică, apoi se utilizează rezistența roșie la foc. Afișajul ar trebui să fie realizat în strictă concordanță cu schema. Controlul orizontal și vertical este efectuat folosind o linie plumb și un nivel. Nu ar trebui să existe lacune sau lacune. Mai ales cu atenție trebuie să așezați coșul de fum, în locul în care trece prin tavan, trebuie să se pună izolația.
            • De îndată ce se va finaliza construcția corpului de șemineu, este necesar să se instaleze un schimbător de căldură (încălzitor de apă) în stombler, precum și o ușă de sticlă cu protecție împotriva focului.
            • Acum trebuie să mergeți la uscare. Pentru aceasta, se fac mai multe focare mici. După cuptorul de control, puteți trece la finisare, dacă a fost planificat.

            Pentru informații despre amplasarea unui șemineu din sticlă cu o ușă de sticlă, consultați următorul videoclip.

            Evaluarea mărcii

            Rusia este reprezentată pe piața sobelor de către grup "Meta" - unul dintre cei mai importanti producatori.Produsele sunt colectate în conformitate cu standardele industriale europene din componente de înaltă calitate provenite din străinătate. Toate modelele fabricate fac obiectul unui control riguros în mai multe etape. Calitatea produselor se îmbunătățește în mod constant. Gama de modele este foarte extinsă, ceea ce vă va permite să alegeți opțiunea potrivită pentru toată lumea.

            Sobe si seminee rusesti sunt fabricate de asemenea Ecosofef sub denumirea de "Bavaria". Echipamentul pe care se desfășoară producția provine din Germania, compania funcționează din 2007. Sobe si seminee Ecoostof sunt ideale pentru incalzirea cabanelor - locuri unde nu locuiesc permanent. Modelele "Bavaria" sunt destul de puternice, bine încălzite și cu utilizare economică a lemnului de foc. Eficiența dispozitivelor pentru cuptoare este în medie de 78%. Este important ca camera de combustie din modelele Ecosof să fie ușor de curățat.

            Un alt producător intern - "Feringer". Gama de modele a companiei este modernă și nu pierde relevanța, deși este mică. Avantajul este costul scăzut al producției, precum și prezența unei suprafețe de gătit.

            Unul dintre cei mai onorați producători de pe piață - compania Narvi. Ea produce echipamente pentru saune și băi din 1936. Unele dispozitive din gama lor de modele nu au analogii printre produsele altor firme. Designul și producția sunt concentrate în Finlanda. Experiența acumulată de-a lungul deceniilor ne permite să asimileză cele mai mici nuanțe în fabricarea produselor noastre în fiecare an.

            Producător norvegian JOTUL este specializata in productia de sobe si seminee din fonta. Calitatea și siguranța produselor companiei sunt, mai presus de toate, laude. În plus, gama este prezentată ca și dispozitive tradiționale de aragaz și design. Jotul este pe piață de peste 150 de ani, reputația companiei este impecabilă. Orice interior va beneficia dacă adăugați un șemineu Jotul ca parte a acestuia.

            Un altul dintre cei mai importanti producatori de produse pentru incalzire - compania italiana La Nordica. Compania este în continuă extindere a gamei și îmbunătățirea procesului de producție. Alegerea produselor pe care La Nordica le oferă consumatorului este cu adevărat enormă - de la culori la modele.

            Producătorul sârb Guca - numărul unu pe piața țării lor. Pe piața globală ocupă, de asemenea, o poziție de lider.Imbunatatirea neobosita a productiei este modul in care Guca a realizat acest lucru. O sumă mare de fonduri pe care compania o cheltuiește pentru realizarea cercetării tehnologice, care permite îmbunătățirea calității produselor fabricate. Eficiența modelelor Guca atinge 84%. Comentariile consumatorilor despre produsele companiei sunt doar pozitive.

            Un alt producător sârb - Tim Sistem. Specializare - cuptoare și sobe. Modelele companiei sunt ecologice și economice. În ceea ce privește cuptoarele Koper, fabricantul lor se concentrează pe îmbunătățirea sistemului secundar de ardere. Aceasta crește eficiența cuptoarelor cu până la 78%. După arderea gazelor de ardere, arderea este curată, reduce emisiile de funingine. Astfel, costul menținerii coșului de fum este redus și durata de viață a dispozitivului crește.

            Interioare frumoase

            • Aragazul semi-antic, cu o coloană de coș de fum, arată foarte elegant.
            • Aragaz metalic cu plită - funcțional și frumos.
            • O sobă aliniată perfect completează interiorul.
            • Construcția fonică nu pare foarte grea.
            Comentarii
             autor
            Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

            Sala de intrare

            Camera de zi

            dormitor