Flori pentru paturi de flori: ce să alegi și cum să ai grijă?

 Flori pentru paturi de flori: ce să alegi și cum să ai grijă?

În petalele care se estompează rapid, mai multă viață decât în ​​blocurile fără granițe de granit vechi de secole. O curte pustie neimportant aruncă gânduri pe îmbunătățirea designului peisajului. Înainte de începător, care a decis să organizeze o grădină mică cu mâinile sale, există întrebări de a alege flori pentru paturi de flori și de îngrijire a frumuseții fragile.

Caracteristici speciale

Scopul principal al unui grădinar novice este de a crea un colț confortabil al unei grădini pitorești. Pentru a pune în aplicare această idee, utilizați o varietate de plante ornamentale pentru decorarea paturilor de flori.Plantele perene care necesită mai puțină întreținere vor fi un ajutor ideal. Ele vor asigura un efect decorativ permanent.

Cu toate acestea, nu se recomandă începerea selecției plantelor imediat, deoarece mai întâi trebuie să determinați caracteristicile tehnice ale patului de flori sau a patului de flori:

 • caracteristicile peisajului local. Este necesar să se determine designul individual al grădinii de flori. Dealurile pot fi folosite pentru a pune în aplicare idei creative, și gropi mici - ca un pat natural de flori. Este, de asemenea, posibil să le cimentăm. Acesta din urmă este acceptabil atunci când se creează un iaz mic cu nuferi decorativi;
 • îndepărtarea reliefului. Pentru perfecționiștii care decid să înceapă construirea pe un teren plat, se recomandă să se planifice zona pentru a evita consecințele neplăcute sub formă de pante de pământ;
 • mărimea teritoriului. Este necesar să se facă un plan de complot grădină în avans, se calculează numărul de plante. De exemplu, fără a lua în considerare zona căilor, vă puteți pierde în sălbăticia verde;
 • amplasarea patului de flori viitor în raport cu lumina soarelui. Pentru multe plante care iubesc umbrele, lumina directă a soarelui este distructivă.Florile de acest tip necesită un loc de aterizare ușor întunecat.

Imaginea spectaculoasă și strălucitoare este creată datorită combinației de culori și obiecte de peisaj. O percepție optimă este posibilă prin calculul corect al creșterii plantelor în raport cu punctul de vedere. Demonstrația favorabilă implică plantarea de flori mici lângă drumuri, cu o creștere treptată a formei și mărimii răsadurilor în zonele îndepărtate ale teritoriului.

Se recomandă o privire mai atentă la combinația plantelor perene. Cu o combinație necorespunzătoare, puteți distruge accidental imaginea creată. Pentru a evita surprize neplăcute, trebuie mai întâi să calculați perioada de înflorire, să luați în considerare forma, combinația culorii petalelor și frunzelor, creșterea plantelor.

Când se utilizează elementele, se recomandă realizarea unei armonii maxime între arhitectura și soluția peisagistică adiacentă a sitului.

De unde să încep?

Înainte de a prelua proiectul, proprietarul site-ului trebuie să-l evalueze corect. Chiar dacă peisajul pare necorespunzător, în orice caz, este posibil să "orbești" peisajul pitoresc. În primul rând, complotul trebuie eliminat, având în vedere în primul rând relieful, vântura, solul și iluminarea.În ciuda faptului că multe plante sunt nemaipomenite în îngrijire, pentru toate este necesar să se respecte regulile pentru alegerea celui mai bun sol pentru plantarea răsadurilor.

Este necesar un sol fertil pentru patul de flori, care va asigura o perioadă îndelungată de înflorire.. Este necesar să alegeți un loc pentru plantare imediat, deoarece transplantul este întotdeauna o procedură dureroasă pentru flori. După ce sunt așezate straturile pământului și florile sunt plantate, plantele trebuie separate de garduri.

Aceste acțiuni sunt necesare pentru ca răsadurile să nu crească, să nu "lupte" pentru teritoriul dintre ele. Plantele care iubesc soarele se recomandă să fie plantate în zone deschise. În umbră, vor da inflorescențe mici, tragând în sus. Creșterea redusă necesită udare suplimentară. Acest lucru trebuie luat în considerare la plantarea plantelor între ele.

Pentru a nu fi confuz în momentul plantării, ar trebui să faceți un program de plantare a plantelor. Astfel de acțiuni vă vor ajuta să nu vă pierdeți și să furnizați efectul de înflorire continuă a sitului. De exemplu, experții recomandă plantarea bulbilor în luna octombrie, în timp ce nasturciul și gălbenelele necesită plantare în primăvara devreme.

În timpul verii și toamnei, este mai bine să pulverizați plantele cu control dăunătorilor. De asemenea, nu puteți exagera cu pansamente.Îngrășămintele de azot contribuie la creșterea activă a verii, întrerupând perioada de înflorire.

Tendințe de design peisagistic

Inițial, trebuie să alegeți peisajul sau direcția stilistică clasică. Aceasta din urmă implică ascultarea strictă a plantelor și a elementelor decorative ale unui singur gând creativ.

Abordarea necesită o îngrijire consumatoare de timp, deoarece toate plantele au nevoie de tunsoare în timp util. Cu toate acestea, eforturile sunt pline de întruchiparea vizuală a unui stil rafinat cu caracteristici caracteristice:

 • zona planificată bine planificată;
 • utilizarea armonioasă a formelor geometrice în procesul de tăiere;
 • dominația plantelor cu flori verzi;
 • în mod ideal teren plat.

Cu toate acestea, pentru iubitorii naturii există un stil peisaj - exact opusul clasicilor, cât mai aproape posibil de designul natural. Lângă casă se va dezvolta vegetație luxuriantă, dotată cu asimetrie și trăsături netede.

Principalele caracteristici ale designului peisajului sunt exprimate după cum urmează:

 • distribuirea gratuită a plantelor;
 • forma naturală a arbuștilor și arborilor;
 • o abundență de răsaduri de flori și de fructe;
 • compoziții de flori, colectate în grupuri individuale în funcție de compatibilitatea nuanțelor și similitudinii îngrijirii.

Tipul de peisaj nu necesită costuri și eforturi suplimentare. Marele plus este că poate fi folosit chiar și într-o zonă mică, cu teren neuniform.

Populară în grădina din față

Găsirea combinației perfecte de culori pentru grădină nu este o sarcină ușoară. Setul haotic și aterizarea fără discriminare nu vor oferi un peisaj frumos. Principalul lucru - nu te confunda, și vezi o listă de plante populare pentru paturi de flori. Pe baza instrucțiunilor detaliate, puteți ajunge la imaginea pitorească din curte. Pentru experimentele experimentale în primul an se recomandă plantarea plantelor anuale.. Ei vor fi plăcuți de cunoscători ai diversității.

Prin amenajarea peisagistică simplă, florile nepretențioase sunt de neînlocuit. Nu aveți nevoie să vă petreceți o mare cantitate de timp și efort pentru îngrijirea lor, deci este o alegere excelentă pentru cei care doresc să decoreze peisajul cu propriile mâini.

Anualii au mai multe avantaje într-o varietate de opțiuni:

 • planșetă solară este iubitoare de căldură și preferă locuri luminoase, dar se confruntă grav cu un transplant.Semințe mari sunt capabile să iasă în sol, care garantează apariția de lăstari verzi, anul viitor. Florile au o aromă subtilă plăcută care emană calmul dulce. Acestea pot fi cultivate atât în ​​paturi de flori, cât și în vase în zone deschise. O surpriză plăcută și proprietăți benefice ale plantelor medicinale. Toate părțile, pe lângă rădăcini, sunt destul de comestibile;
 • salvia creste in zone bogate in soare si umiditate. În plus față de parametrii de mai sus, ea nu mai are nevoie de nimic pentru a decora un pat de flori cu inflorescențe în formă de conul roșu. Pentru cei care preferă un stil unic, se potrivesc salvia regală. Florile portocalii vor completa aspectul cu un sentiment de sânge uman, care se poate schimba în funcție de ora din zi;

 • petunii uimit de o varietate de nuanțe. Buzunarele de formă gramofone mici surprind cu rezistență la lumina directă a soarelui. Este suficient să împrăștiați o cantitate mică de semințe pe teren - ceea ce va asigura creșterea și dezvoltarea rapidă a acestora. Petunia este plantată la începutul lunii iunie pe teren deschis, deoarece înghețarea repetată o poate distruge;
 • gatsaniya - Daisy multicolor originar din Africa de Sud.Diferă în dimensiunile mari. Florile sunt combinate cu pământ negru, strălucind culoarea întunecată a solului. În majoritatea cazurilor, ele sunt folosite pentru a crea modele complicate în combinație cu plante cu creștere redusă și, de asemenea, ca un obiect de decorare pentru piste. Există varietăți anuale și perene pentru a crea compoziții de grădină în zone deschise;
 • purslane este un covor natural. Planta târâtoare se reproduce prin însămânțare, astfel încât nu va trebui să fie plantată anul viitor. Sfârșitul lunii martie este optim pentru însămânțare, când există deja destul soare în afara. Răsadurile nemaipomenite nu au nevoie de udare și pansament, preferând pământul uscat sau nisipos.

Grădinari mai experimentați preferă să planteze plante perene, care înfloresc începe cu prima căldură de primăvară.

Perioada timpurie se caracterizează prin apariția picăturilor de ninsoare. Apoi, ele sunt înlocuite cu compoziții de primăvară, care se bazează pe lalele, iris și zambile.

Varietatea haotică a culorilor poate fi permanent strânsă și speriată de o gamă largă de opțiuni:

 • brebenoc cu mândrie neagă umplerea artificială după plantare. Poate fi lăsat nesupravegheat.Curând periwinkle devine sălbatic, în creștere într-un covor decorativ. Zonele dense pot fi tăiate pentru a da forma dorită;
 • adesea găsite în grădini aquilegia, al cărei nume în popor - "elfii de flori". Mugurii boboci infloresc mult timp: de la primăvara devreme până la primele lovituri de îngheț. Petalele au cea mai mare nuanță gri. Se dezvoltă sub forma unui arbust, care formează atât vegetația joasă, cât și cea înaltă. Dezvoltarea aquilegiei necesită un sol echipat cu un bun sistem de drenare și umbra parțială, unde florile obțin o culoare mai saturată;
 • Lavatera cunoscută sub numele de "trandafir sălbatic", cu muguri mari, ajungând la 10 cm în diametru. Floarea îi justifică numele, pentru că este pretențios împotriva solului, rezistentă la secetă și adamant sub vântul puternic. Aterizarea este la sfârșitul primăverii. În forma tăiată, specimenele individuale sunt capabile să nu piardă aspectul decorativ în timpul săptămânii. Nuanțele petalelor variază de la galben la purpuriu;
 • mușcată - O plantă comună care respinge insectele. Mai bine cunoscut ca geranium, a stăpânit rapid noul teren,cresterea si multiplicarea. Plante perene iubitoare de lumină, nepretențioase în îngrijire, dar înfloresc în sol bine drenat. La începutul primăverii este nevoie de fertilizare cu conținut de potasiu;
 • titlul de vorbire "Snapdragon" ușor de răspândit datorită mitologiei grecești. Înflorirea are loc în iunie, durează până la primul îngheț. Inițial, răsadurile cresc încet și lent, dar după prima perioadă începe o înflorire luxuriantă, crescând abundența mugurilor de la an la an;
 • rinichi nu tolerează aterizarea. Puieții se obișnuiesc mult timp cu teritoriul, chiar și în prezența pansamentului, preferând să crească în zone umede deschise cu un nivel ridicat de humus. Planta nu-i plac înghețurile, deci semințele de plantare sunt posibile abia la jumătatea lunii mai;
 • Lobelia oferă farmec și farmec peisajului din primele zile de vară până la sfârșitul toamnei. Planta este acoperită cu mulți muguri de nuanțe delicate: de la purpuriu la albastru deschis. Floarea este pretențioasă. Cultivarea se face numai pe solul slăbit, nu prea fertil, cu udare regulată. Locul ar trebui să fie bine luminat. Lobelia are nevoie de suplimente minerale constante.Aterizarea trebuie efectuată la sfârșitul lunii februarie;
 • Aubrieta caracterizată prin petale strălucitoare, culorile variază de la roz spre albastru. Perioada de înflorire este în mijlocul primăverii și durează până la sfârșitul verii. Planta păstrează frunzișul în sezonul de iarnă, ceea ce îl face incredibil de rezistent la înghețuri puternice. Aubrieta este nemaipomenită în îngrijire, rareori când este necesară hrănirea suplimentară.

Plantele perene au câștigat popularitate datorită faptului că nu trebuie să fie plantate în fiecare primăvară. Pentru a crea un design peisagistic permanent, florile se potrivesc cel mai bine. Când selectați culorile pentru mixbord, trebuie să țineți cont și de parametrii plantelor. Poziția centrală ar trebui să ia florile cu muguri mari și strălucitoare.încadrată în verdeață decorativă și inflorescențe modeste de statură scurtă

. Plantele înalte sunt plantate în paturi îndepărtate la periferia locului sau în centrul grădinilor de flori cu mai multe straturi.

toamnă

Timpul de toamnă completează perioada de înflorire a celor mai multe plante perene. În acest moment al anului, frunzele și cerealele oferă decor. Pentru a nu pierde culori de vară luminoase, puteți planta compoziții de toamnă.. Poziția de lider este ocupată de o plantă anuală, al cărei nume este Astra. Florile de nuanțe luminoase cresc de la sfârșitul primăverii până la toamna târzie, dar avantajul constă nu numai în culoarea și durata înfloririi, ci și în inflorescențele mari ramificate. Înălțimea asterilor combinată cu plante ascuțite și înalte, având o gamă largă de varietăți.

Crizantemele vor fi un mare ajutor. Sezonul lor de înflorire începe în august și durează până la primul îngheț. Schema de culori exclude numai culoarea albastră, totuși în toamnă se folosesc în principal nuanțe roșii pentru a nu deranja imaginea sezonieră naturală.

Dahlia perenă înflorește în tonuri calde. Inflorescențele luxuriante încântă ochiul de la sfârșitul lunii iulie până la primele lovituri de îngheț. Singurul lucru negativ este că trebuie să fie adăpostiți pentru iarnă, deoarece tuberculii mor la temperaturi sub zero grade.

Pentru a nu face față durerii de cap atunci când faceți combinațiile necesare, se recomandă să utilizați o schemă gata sau să selectați specimene individuale din acesta:

 • aconitul lui Karmichel;
 • stuf;
 • brumărele;
 • tricyrtis;
 • zinnia (majore);
 • galbenelele;
 • helenium;
 • verbena verde;
 • taperver;
 • Monarda.

Compozițiile de toamnă sunt în combinație cu culori naturale care variază de la aur la maro.

Nu ar trebui să luați plante înalte. Ele creează o imagine a vegetației luxuriante care nu arată armonioasă în perioada sezonieră de pregătire generală pentru somn. Colecția de culori joase implementează în întregime idei îndrăznețe în modele curioase.

Tânjit de dragoste

Proprietarii zonelor pierdute în umbre au un timp dificil în alegerea unui aranjament de flori. Înainte de ei - o gamă largă de plante care preferă spațiu deschis, dar care mor în umbră. Cu toate acestea, problema grădinăritului este rezolvată de o listă de plante care iubesc umbrele, a căror frumusețe nu este inferioară speciilor rezistente la soare:

 • de lup este un tufiș puternic, ajungând la o înălțime de 150 cm. Petalele petalelor sunt asamblate într-o priză lungă, plăcut pentru ochi pentru mai multe sezoane;
 • Dicentra - răsaduri cu creștere mică, cu petale sculptate, asemănătoare aripilor pliate. Debarcarea se efectuează la sfârșitul primăverii sau la începutul toamnei, ca parte a unei compoziții sezoniere;
 • Astilbe are inflorescențe lungi pufoase care nu necesită supraveghere atentă.Planta nu are nevoie de udare abundentă, dar dacă proprietarul grădinii vrea să vadă o înflorire abundentă, ar trebui să beți astilba o dată sau de două ori pe săptămână;
 • saxifrage ecou numele lor, preferând să crească pe solul sărăcit drenat. În penumbra, ele formează o "pernă", înflorită cu muguri simple, plăcute în timpul verii. În ciuda faptului că saxifragele cresc abundent la soare, se simt bine la umbra, fără a necesita îngrijire suplimentară.

Diversitatea va aduce soiuri de plante veșnic, flori cu frunze luxuriante. Hosta va face apel la iubitorii de verdeață luxuriantă. Frunzele largi de culori strălucitoare acoperă pământul, menținând rămășițele de umiditate, astfel încât planta nu are nevoie de udare frecventă. Crapul de lemn va lovi cu o formă neobișnuită de frunziș, în timp ce o simfonandră va face o pereche frumoasă cu el. Mugurii ei sculptate arată exotic în combinație cu vegetație luxuriantă.

mic de statură

Datorită anualelor, în fiecare an se oferă posibilitatea de a experimenta aranjamentele de flori, creând noi flori pitorești. Cele mai populare în acest număr de petunia, cu toate acestea, există multe plante anuale care nu sunt inferioare în merite:

 • iberis și ageratum. Lăstările nepretențioase creează covoare înflorite, adesea împodobesc diapozitivele alpine. Ei preferă să crească în spațiul deschis printre alte plante cu care se înțeleg bine;
 • o cultură fără legătură panseluțe capabile să crească în zone insorite și slab luminate, dar sunt lacomi pentru umiditate, necesitând o udare continuă abundentă;
 • pădurea uită-mă-nu se bucură cu muguri de înflorire în nuanțe cerești de la sfârșitul primăverii până la începutul toamnei;
 • noaptea va ajuta gesperis. Violul de noapte nu numai că înfloreste în lumina lunii, ci și o aromă delicată care acoperă întreaga zonă de grădină. Preferă sol umed în locuri umbrite.

Cu toate acestea, plantele anuale, de regulă, rareori au o creștere luxuriantă. Deci, complotul sau patul de flori nu arata scazut, merita sa incercam sa combinam "copii de un an" cu rasaduri perene subdimensionate. Marele plus este și faptul că perenele sunt capabile să creeze o compoziție de neuitat pentru o lungă perioadă de timp.

Printre preferatele parcelelor de grădină se numără următoarele tipuri:

 • arena crimson. Ceramica "înfloritoare" înflorește în iulie și continuă să înflorească până la jumătatea lunii octombrie.Preferă să crească pe soluri nisipoase, culoarea mugurilor de nuanțe de culoare albă și roz deschisă;
 • mare alissum preferă zonele însorite cu irigații variabile. Culoarea mugurilor este reprezentată de culorile galben-roz. Planta supraviețuiește la o temperatură de -11 grade, ceea ce indică o rezistență extremă la condițiile climatice;
 • salvie capabil să vă mulțumească ochiul pe întreaga vară. Se dezvoltă bine în zone umbrite, fără a avea nevoie de îngrijire constantă;
 • brumărele infloresc mai mult de o jumătate de an sub formă de arbuști cu muguri sferice.

Experții recomandă plantarea în apropierea acelor plante care necesită aceleași condiții de creștere, de exemplu: același sol și tipul de lumină.

vertical

Astăzi a devenit o utilizare relevantă a grădinăritului vertical. Într-un timp scurt, este posibil să creați o adevărată capodoperă a unui colț pitoresc al naturii dintr-o piatră arhitecturală dură. Proiectul este posibil sa-l faci singur. Este important doar să aveți suportul necesar - grătare, corzi sau coloane și dorința de a avea grijă de răsaduri. Pentru amenajarea peisagistică, trebuie să utilizați plante înghețate rezistente la îngheț și nemiloase. Cele mai frecvente sunt răsadurile liane.. Ele pot crește până la o înălțime de 25 de metri, creând un gard viu dens.

Un loc special este ocupat de struguri girlish.care înflorește în toamnă. Este rezistent la îngheț, nu necesită întreținere atentă, preferând să crească pe spini. Datorită antenei, strugurii se agață de orice structură verticală. Pentru că nu are nevoie să facă desene sau modele suplimentare.

Honeysuckle, clematis și actinidia sunt utilizate pentru amenajarea trunchiurilor de arbori și a structurilor purtătoare, dar în nici un caz hameiul nu ar trebui să fie folosit în mod incomod. Este neobișnuit și crește rapid, atât de mult încât este dificil de controlat. "Agresorul" preferă să fie ciocănit în fisuri, iar sistemul său rădăcină distruge fundația clădirii.

netsvetuschie

Pentru a nu face crombas de vară să pară prea ciudat, compoziția este diluată cu plante care nu înfloresc.

Deci, următoarele tipuri sunt perfecte:

 • condimente ierburi - busuioc și menta. Ele vor servi nu numai ca obiect pentru decorare, ci vor fi de asemenea utile în gătit. Ei sunt nemernici, creează combinații bune care pot concura cu petale strălucitoare.Aroma plăcută a mirodeniilor va lumina mirosurile ascuțite ale plantelor cu flori;
 • plante decorative decorative Ar trebui să fie aleasă cu atenție, deoarece nu toate verdele pot supraviețui schimbărilor climatice locale. Este recomandabil să începeți cu arbuști care nu necesită o întreținere atentă. Cresterea verde si varza va ajuta la antrenarea mainii datorita faptului ca tolereaza conditiile proaste si taieturile puternice;
 • stuf - iarba ornamentala, care tolereaza perfect sezonul uscat, este capabila sa supravietuiasca pe soluri stancoase. Creează o diapozitive alpine unice;
 • împăratul solicitarea de udare, dar acest dezavantaj este compensat de o combinație frumoasă de frunze roșu-verde. Culoarea persistă pe tot parcursul anului.

Pentru zonele mari, este important să începeți plantarea cu conifere.d jucând un rol în peisaj. Ele nu se schimbă pe tot parcursul anului, ceea ce arată în mod efectiv pe un fundal înzăpezit. Copacii mici joacă rolul cadrului, oferind posibilitatea de a crește în jurul oricărei compoziții. Cu o distribuție uniformă, plantele vor deveni centrul designului peisajului. Juniperii pitici și molidul sunt adesea aleși dintre hvoynik. Ei nu vor decora rău alei în grădina înflorită. De obicei, ele sunt plantate în rânduri ca un gard viu. Un mare plus este varietatea de forme: de la rotund la coloane, care creează partiții ciudate în grădină.

Plantele de conifere sunt ușor de tăiat dacă este necesar. Aceste proceduri nu vor afecta dezvoltarea și dezvoltarea acestora. Plantele pitic se recomandă să fie utilizate ca granițe. De exemplu, molidurile și chiparoșii se vor opri de pe o zonă de picnic. Se recomandă plantarea coniferelor pe o suprafață mare, care va crea umbra și răcoarea în vara fierbinte.

Ce plante sunt combinate?

Atunci când alegeți o compoziție, ar trebui să fiți ghidat după propria dvs. gust, urmând recomandările necesare pentru crearea unei grădini ideale:

 • Clădirile primare ar trebui să fie întotdeauna ocupate de plante de statură scurtă. De exemplu, crizantemele sunt perfect combinate cu floxele, care creează fundalul necesar. Pansiile pot atrage atenția asupra marginilor alei;
 • nu este necesar să plantați paturi mici într-un număr mare de flori. Lupta pentru sol și lumină poate duce la moartea unor plante, iar aceasta este o risipă de efort;
 • ierburi înalte dificil de combinat.În acest scop, este mai ușor să alegeți o compoziție din verdeață cu creștere redusă;
 • În grădină este necesar să se combine răsadurile ne-înflorite cu inflorescențe abundente din diferite specii. Conifere fine diluate culori luminoase, care se uită în afara locului în combinație cu altele;
 • ar trebui să aleagă combinații armonioase. De exemplu, cu bujori roșii poți planta phlox purpuriu.

În cazul confuziei complete în ceea ce privește alegerea compoziției, vă puteți baza pe recomandările grădinarilor experimentați, care au făcut combinația celor mai populare culori între ele sau cu alte plante.

Fecioara Fateful din Gradina Blooming

Regina de design peisagistic - un trandafir - poate deveni un ornament pentru orice grădină, dar uneori există un sentiment că grupuri mici de tulpini spinoși arata singuri și săraci. Bunicii roșii creează o compoziție clasică cu liliac și albastru.

Combinația perfectă implică o combinație de liliac, tamarisc, fulgi de zăpadă și cătină albă cu trandafiri. Diversitatea plantelor conifere, dintre care cele mai potrivite sunt tuja și ienupăr, vă vor ajuta. Un ansamblu cu veșminte va fi alcătuit din mahonia și cotoneaster.

Combinație delicată de tandrețe și frumusețe

Crinii sunt capabili să transforme orice grădină, adăugând nuanțe de toate culorile: de la alb-albastru la albastru-negru. Înainte de a alege un buchet pentru un pat de flori, ar trebui să ridicați grupuri de plante în funcție de momentul înfloririi. Crinii dobândesc statutul aristocratic și dominant printre alte plante, astfel încât "retinul" ar trebui să fie mai modest. De exemplu, culori delicateEty arată minunat cu bujori, făcând o simbioză. Bujiile luxuriante ale bujonilor protejează solul de secetă., care necesită condiții de îngrijire similare.

În acest sens, irisurile sunt slab combinate cu crini.. Acestea din urmă necesită umiditate abundentă, în timp ce irisurile după perioada de înflorire nu pot fi udate. Același lucru este valabil și pentru trandafiri, care constituie o competiție acerbă în lupta pentru atenție. Compoziția picantă se formează în combinație cu gazdele, crescând bine la umbră. Ele sunt comparabile în timpul timpului de înflorire cu zilnic, astfel încât acestea se vor completa reciproc pe tot parcursul sezonului.

Pentru o aterizare armonioasă, pentru care nu este nevoie să faceți modificări, trebuie să alegeți o vedere centrală. Ar trebui respinsă când se formează o compoziție de flori.

gălbenele

O grădină de flori de gălbenele va da aerisire fanteziei în combinație atât între soiurile unei plante, cât și cu alți reprezentanți ai florei. Tagetes este o plantă nepretențioasă, care nu solicită nici adăparea, nici solul. Se recomandă selectarea aceleiași perioade de înflorire. - de la sfârșitul lunii iunie până la primul îngheț.

Marigold-urile sunt mai potrivite pentru paturile miciunde centrul liber ar trebui să se ridice deasupra periferii plantate dens. Tagetes orice culoare arata grozav pe un fundal de petunie alba.

Compoziția poate fi alcătuită din mai multe etaje ca un tobogan alpin. În acest caz, centrul patului de flori este o plantă de conifere pitic, de exemplu: un ienupăr rotund, din care vor ieși petunieni mov și alb. Cel mai mic nivel va fi ocupat de gălbenele, diluat cu o crustă de culoare argintie.

Flori pentru naturi timide

Înflorirea mușețelului cade la începutul verii, din care se poate concluziona ușor că cea mai simplă combinație va consta din flori sălbatice. Clopotele albastre și macul roșu vă vor aminti de copilărie într-o combinație distractivă. Cu condiția ca margaretele să aibă o poziție centrală în patul de flori,Ar trebui să fie decorată cu un ferigă decorativă, dar alegerea unei compoziții exotice ar trebui să fie ghidată de imagini nenaturale: orhideele nesfârșite și trandafirii de culori agresive se vor juca cu culori picturale pe fundalul unor margarete modeste.

Singura axiomă spune: alegeți întotdeauna un fundal verde de plante non-înfloritoare pentru margarete. Nu vor lăsa culorile fragile să se piardă în tulburarea altor culori.

Gladiolus - flori generate de o sabie gladiator

Capriciosul gladioli creează splendoare în sine, nituind ochiul la combinația de petale pitorești pe verdele luxuriant al frunzelor. Cu toate acestea, perioada de înflorire este suficient de scurtă pentru ei, deci ar trebui să alegeți flori care vor fi:

 • însoțește nașterea mugurilor (narcise și lalele de colorare necesare);
 • consolidarea poziției gladiolilor în perioada de înflorire (bujori luxurianți);
 • marcați sfârșitul sezonului (combinație cu hortensie).

Dahlias nu ar trebui să fie plantate în apropiere, deoarece inflorescențele mari vor concura unul cu celălalt. Un alt lucru - fundalul arbuștilor verzi, peluze sau conifere. Culorile pastelate ale unor soiuri de gladiolus vor fi benefice pentru a sublinia petalele strălucitoare ale altor răsaduri,în timp ce florile stacojii se evidențiază datorită tonurilor albe, iar mugurii de ciocolată vor arăta bine cu nuanțe de smântână.

Begonia - grădina Aphrodite

Begonia se manifestă într-un amestec volumetric pe o suprafață mare. Din păcate, în grădină, astfel încât nu leagăn. Pe patul de flori și pe alee, aceste flori vor îndeplini perfect rolul decorului în prim-plan. Begonias frumos decorate gradina de flori, sub forma unui gard vestic scazut.

În combinație cu cineraria de argint și alb și lobularia, diferite culori de begonii se vor juca într-un mod nou. Florile pot fi combinate între ele, precum și cu alte plante anuale.

Compozițiile de flori nu pot fi doar un duet, ci și câștigă în combinații mai complexe. Este necesar doar să alegeți cea mai bună perioadă de înflorire și nuanțe armonioase ale petalelor, iar acest lucru necesită idei creative și o abordare creativă. Câteva experimente mici vor transforma grădina într-un loc șic pentru a vă relaxa.

desen

Idei ciudate pentru grădină, întrupate cu mâinile lor, sunt capabile să decoreze o grădină inconștientă. Chiar și un colet achiziționat cu plantații poate fi corectat prin experimentarea cu arbuști, grădini și zone de apă.Acesta din urmă va da individualitatea site-ului și un aspect unic, fiind o sursă suplimentară de umiditate.

Cea mai simplă soluție este de a crea un iaz mic, săpat o groapă de o anumită dimensiune.. Apoi, trebuie să-l turnați cu ciment, întărind marginile, asigurând impermeabilizarea necesară. În final, rămâne doar să umpleți mini-iazul cu apă și să aranjați decorurile după gust. Terra poate fi căptușită cu pietriș sau pietriș, plante de plante care necesită un exces de umiditate.

Ideea creativă poate servi ca o cascadă decorativă, care este recomandată să se ridice în stil oriental. De asemenea, într-o zonă extinsă este posibilă dotarea unei grădini confortabile cu o fântână și o grădină de rock în centru. Eleganța va da o imagine a unui flux uscat de pietriș și pietricele mici.

Câteva pietre naturale mari, care au rămas după curățare, pot fi așezate unul peste altul pentru a crea o grădină de rock. Este posibil să se fixeze poziția lor cu mortar de ciment. Crăpăturile rămase pot fi umplute cu sol fertil, în final plantarea plantelor ornamentale.

Paturile inspiratoare: exemple de lucru

Ideea originală este crearea de palmette din pomi fructiferi.Gardul de acoperire este creat prin excizia coroanei de răsaduri. Cu această abordare, copacii vor crește în lățime, se vor împleti între ele ramuri. Creșterea în înălțime a copacilor fructiferi absorb mai multă lumină solară, sporind astfel randamentul lor.

Palmettes crește vizibil zona zonei, fuzionând armonios cu arbuști ornamentali.

În următorul videoclip veți găsi o clasă de masterat pe crearea unei grădini mici de flori.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor