Swing de la un bar: caracteristici, desene și producție

Leagănul de la un bar este o modalitate excelentă de a avea un copil în țară. În primul rând, când se balansează, aparatul vestibular este instruit, în al doilea rând, se îmbunătățește coordonarea mișcărilor (copilul învață să controleze picioarele și corpul în același timp, ajustând mișcarea la mișcarea balansoarului), în al treilea rând, este foarte distractiv. Poți să cumperi un leagăn pentru copii, dar este mult mai plăcut să o faci singur, mai mult, dacă folosești un bar ca material, se va dovedi a fi prietenos cu mediul, puternic și durabil.

Ce este asta?

Mai întâi de toate, trebuie să înțelegeți că o cherestea nu este un jurnal. Un lemn este un cherestea păstrăv care are 100 mm (10 cm) pe fiecare parte. Acest material este realizat fie din lemn rotund, fie lipit din plăci.Barul cel mai optim pentru fabricarea leagănului de țară - construcția obișnuită. Oferă montarea ușoară a pieselor și conectarea lor în colțuri, are un cost atractiv.

De la un bar este ușor să faci o grădină leagăn pentru copii și adulți de diferite modele. Construcția principală a leagănului de vară este o bară transversală cu un suport în formă de "A", pe care un scaun din tablă este fixat cu ajutorul a două frânghii. Dacă aveți desene bune, o mică cantitate de timp liber și sunteți adaptat să lucrați cu arborele mâinilor, puteți asambla o bancă de leagăn original sau chiar un leagăn cu un sistem complex de swinging.

Cum sa alegi o cherestea?

Alegerea materialului depinde de încărcătura pe care leagănul de grădină va trebui să o experimenteze. Pentru o persoană, puteți lua un fascicul mai subțire, pentru două - mai gros. Organizând divertisment pentru un singur copil, vă puteți limita la o bară dreptunghiulară cu o secțiune transversală de 70x50 mm. Cu toate acestea, dacă există doi copii într-o familie sau se presupune că și adulții se vor balansa, atunci rafturile ar trebui să fie făcute în dimensiunea de 100x100 mm. Dacă alegeți o bară cu o secțiune de 150x150 mm, designul va susține o greutate totală de 200 kg, ceea ce înseamnă că nu numai doi bărbați adulți, dar și doi copii pot să lege pe leagăne.

Dacă intenționați să construiți o structură cu o bancă, atunci pentru un scaun veți avea nevoie de o bară cu o secțiune de 70x40 mm. Atunci când colectați o bancă, trebuie să aveți în vedere că adâncimea scaunului ar trebui să fie de 48 cm, înălțimea spatelui - 60 cm, lungimea scaunului poate fi oricare.

Cum de a asambla un rack?

Avantajul acestui tip de leagăn este stabilitatea lor incredibilă pe suprafețe plate - beton, asfalt, verandă cu pardoseală din lemn sau gresie și pământ bine înțepenit. Datorită gravității lor, ei stau ferm pe suporturi, totuși, dacă se dorește, doi bărbați adulți le pot muta de la un loc la altul.

Tipul de construcție este denumit în formă de "A", deoarece suportul este alcătuit din două bare, fixate sub o înclinare și conectate printr-o bară transversală sub forma literei "A. Pe acești doi stâlpi montați bara transversală.

Înălțimea suportului este de 215 cm, distanța dintre cele două capete divizate ale barelor trebuie să fie de cel puțin 160 cm. Unghiul de înclinare a picioarelor suportului unul față de celălalt trebuie să fie de 40 de grade. Distanța dintre două suporturi este de 180 până la 220 cm. O bara de 15 cm lățime care conține două bare împreună poate fi duplicată. Unul la o înălțime de 20 cm de la sol, al doilea - la aproximativ 100 cm de la sol.

Cu știfturi rigide pentru montare, nu este necesară o șapă suplimentară. Cu toate acestea, dacă există o posibilitate de instabilitate (suprafața rulmentului este liberă), atunci este mai bine să faceți o șapă suplimentară cu o bară. De asemenea, poate fi atașat pentru rezistență la pământ sau la un alt strat de pe brațe sau știfturi.

Dacă nu puteți atașa un leagăn cu capse, atunci fasciculul va trebui să fie săpată, respectiv, înălțimea fasciculului pentru suport este luat cu 50 cm mai mult decât a fost inițial. Înainte de instalare, baza trebuie tratată cu antiseptice și uleiuri cu bioprotecție (puteți pur și simplu să introduceți capetele lemnului în ulei reciclat). Rafturile puse în gaură, se presară cu moloz și se toarnă betonul.

Dacă fiabilitatea este mai costisitoare decât estetica, atunci bara încrucișată, pe care vor fi atașate frânghiile, poate fi pusă pe picioarele de sprijin încrucișate.

În plus, trageți bara cu două grinzi, fixați cu cuie. Rack-urile se trag reciproc. De asemenea, este posibil ca în zona de racordare a rafturilor să se introducă niște dispozitive de fixare suplimentare la cuie și știfturi (ca elemente de fixare sub rafturile din dulap) și să se pună o bară orizontală pe partea superioară și să se tragă cu știfturi în rafturi.

Cum să faci o bancă?

Băncile suspendate pentru leagăne sunt grozave. Cele mai simple pot fi făcute fără mașini și calcule complicate. Scaunul este alcătuit din trei bare de bară de 48-50 cm lungime, așezate la capăt și trei panouri atașate deasupra. Spatele are alte trei bare de 70 cm așezate pe orizontală și trei panouri atașate de ele. Barele spătarului sunt înșurubate pe barele scaunului - banca este pregătită. Pentru a atașa frânghii la el, găurile sunt forate în barele de scaun, iar funia este legată cu un nod. Cablul este atașat la spate cu cârlige ciocanită în lemn.

Dacă aveți nevoie de o bancă cu brațe, atunci ați făcut două cadre în formă de o ladă (unghiul de înclinare al "mânerului cuvei" va determina unghiul de înclinare al spătarului) și apoi plăcuțele sau barele pentru șezut și spătarul vor fi umplute pe ele.

Cum să rezolv?

Cel mai ușor dispozitiv de fixare este de a lega corzile la fasciculul cu ajutorul unui nod de "cal". Cu acest nod, caii sunt legați de cuiburi într-o pășune. În cazul în care calul trage frânghia (în cazul nostru, leagănul joacă rolul calului), coarda este trasă mai greu. Cu toate acestea, pentru a dezlega calul de pe cui, trebuie doar să trageți celălalt capăt al coardei.Avantajele de fixare includ simplitatea nodului în sine. Dezavantajul acestei metode este alinierea pe termen lung a tuturor celor patru colțuri ale bancului la un nivel orizontal.

Cea de-a doua cale este de a fora prin bara transversală și introduceți un bolț cu o piuliță (o piuliță sub formă de inel) în orificiu. Șaibele sunt așezate sub capul șurubului pentru a împiedica capul să împingă lemnul. O funie, un cablu, un lanț sunt trase printr-o gaură în piuliță, o carabină este atârnată.

Dacă doriți să faceți un leagăn pentru adulți sau să vă așezați pe canapeaua în lanțeste mai bine să folosiți elemente de fixare care pot rezista la o greutate de 500 kg. Puteți cumpăra astfel de elemente de fixare într-un magazin specializat de tachetare.

Instrucțiuni detaliate pentru crearea unui leagăn dintr-o bară - în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor