Plante în design peisagistic: reguli de design de grădină

Designul peisagistic al unei case de țară sau țară vă permite să faceți teritoriul frumos și bine îngrijit. Îmbunătățirea grădinii este un proces destul de complicat, deoarece trebuie să selectați cu atenție toate componentele astfel încât să se potrivească armonios cu exteriorul. Obiectul principal al grădinii este vegetația.

Funcții de selecție

Pentru ca designul peisajului să fie original, trebuie luate în considerare următoarele nuanțe la alegerea plantelor:

 • Condiții climatice. Asigurați-vă că alegeți plantele pe care clima din regiunea dvs. va avea un efect pozitiv. De exemplu, dacă locuiți într-o zonă rece, nu este nevoie să cumpărați plante care iubesc căldura, nu vor putea să crească și să înflorească, ci vor strica doar aspectul grădinii;
 • Caracteristicile sitului. Dacă se află pe un deal, unde suflă continuu vântul, atunci nu vei lua rădăcini delicate;
 • Toate plantele trebuie să fie în același stil., precum și toate obiectele peisajului trebuie să se încadreze în atmosfera generală;
 • Tipul de sol: Înainte de a alege vegetația, ar trebui să studiezi cu atenție caracteristicile terenului pentru a înțelege care plante vor fi confortabile în el. Solul poate fi umplut cu substanțe utile, dar nu va funcționa pentru a-și schimba compoziția, indiferent de cât doriți;
 • Compoziție unică - toate componentele trebuie să se potrivească între ele în culoare. Nu face compoziții multi-color, de regulă, pare prea luminos și fără gust;
 • Nu uitați mirosul plante, astfel încât să nu fie prea ascuțite;
 • Înflorire. Amintiți-vă că toate plantele înfloresc în diferite moduri, unele în al doilea an de creștere, unele la o dată. Luați în considerare această nuanță, astfel încât grădina dvs. să fie bogată și vă va încânta ochii toată vara și, posibil, la începutul toamnei.

Selecția cu grijă a plantelor - principala regulă, care trebuie luată în considerare în designul peisajului.

tipuri

Printre gama mare de plante pentru a alege potrivit nu este la fel de dificilă cum pare la prima vedere.Principalul lucru este să se ia în considerare nu numai aspectul, ci și particularitățile sale de activitate vitală și înflorire. Deseori alegeți pentru grădina de plante medicinale.

Menta este frumoasă, are multe proprietăți utile. Cea mai veche planta medicinala. Multe vitamine și minerale. Ceaiul cu menta este foarte util, are un efect benefic asupra sănătății generale.

Copacii și arbuștii verzi vor fi o decorare excelentă a grădinii, atât în ​​timpul iernii, cât și în timpul verii. Puteți planta brad, ienupăr, pin, thuja. Plotul plantat cu conifere arată grozav. Dar, alegând astfel de plante, amintiți-vă la ce dimensiuni pot crește după câțiva ani. Este mai bine să plantați copaci care cresc mult timp, sau specii pitic. Copaci, cum ar fi ienupărul, tuja și zada, au diferite forme, vor fi mândria gazdei lor.

Paturile de flori sunt decorate în culori monocromatice, pot fi create compoziții complexe și originale. Arată frumos periwinkle ca un stand-alone, și în combinație cu alte plante. Florile sunt plantate fie simetric, cu forme geometrice clare, fie fără a păstra forma, dimensiunile pot fi variate, iar florile sunt aranjate haotic. De asemenea, paturile sunt simple și multi-nivel, sub grădina de flori este aleasă o platformă pentru plantarea de flori.Paturile cu compoziții modelate ar trebui să fie plantate cu plante cu aceeași perioadă de înflorire, altfel forma de înflorire va fi distorsionată. Una dintre cele mai populare plante perene este geyhera, gazdele sunt, de asemenea, în cerere.

Grădinile verticale implică utilizarea de garduri vii, arcuri, vase suspendate, paturi verticale de flori. Utilizarea plantelor de alpinism decorează în mod semnificativ clădirile, gardurile și diferitele structuri arhitecturale. Astfel de plante cresc rapid la 25 de metri. Iar tufișurile pot fi date în orice formă.

Mândria oricărei grădini este diapoziția alpinăcare descrie lumea din jur într-o formă miniaturală. Arborii și arborii miniaturali cu creștere îndelungată, cu forma originală a coroanei, devin din ce în ce mai populare. Din arbuști și copaci foioase, experții recomandă alegerea unor frumoase specii cu frunze înfloritoare și decorative. La poalele grădinii de rocă este cel mai bine să plantați flori rezistente la călcâi, ale căror nume sunt garoafe, cimbru, phlox.

În cazul în care teritoriul razele soarelui se încadrează în cantități mici, atunci o alegere excelentă ar fi tufișuri umbrite.Ele nu se caracterizează prin înflorire frumoasă, ci prin frunze pufoase de diferite forme. Aveți posibilitatea să alegeți pentru compoziția de perene de diferite dimensiuni, creând o imagine de legume pe mai multe niveluri.

Variante de combinații

Orice grup de plante în design peisaj ar trebui să arate frumos. Chiar dacă dispunem de flori și arbuști într-un mod haotic, ei nu ar trebui să arate ridicol. Plantele pot fi combinate între ele. Când faceți o grădină, luați în considerare câteva nuanțe:

 • Plantele de conifere arata grozav cu trandafiri, copaci foioase si arbusti, heather. Ele vor da luminozitatea și contrastul designului. Lângă conifere nu plantați mesteacăn și cireș de pasăre, sunt rele pentru eterni;
 • Este indicat să se utilizeze instalații înalte lângă scări și pereți de reținere. Ca atare, plantele sunt o mare decorare a designului peisajului;
 • Designerii recomandă plasarea copacilor și arbuștilor în paturi de flori și le puteți planta lângă paturi de flori;
 • Pomii de conifere de formă piramidală vor deveni un decor de rezervoare, dealuri de piatră. Frumos se uită la diferențele de relief și sunt un plus excelent la rock gradina.

Regulile locației

Se pare că plasarea plantelor într-o grădină este ușoară și simplă. De fapt, munca unui designer peisagistic este foarte complicată. Când creați o compoziție, este necesar să luați în considerare fiecare detaliu, chiar și cel mai mic, numai în acest caz este posibil să se realizeze armonie în grădină.

Plantele ar trebui plantate, având în vedere creșterea lor: arbuști înalți sau flori un loc minunat pentru a fi în centrul patului de flori.

De-a lungul căilor de grădină fără vopsea tare, puteți planta un afine, iris, medunitsu, manșetă. Dacă calea este ascunsă de soare, atunci cea mai bună alegere ar fi crini din vale, ferigă, scăldat. Și de-a lungul căilor de moloz sau de piatră se recomandă să plantați bujori, crini, garoafe.

Toate ghearele dvs. preferate ar trebui să fie plantate la umbra altor plante.

niveluri

Zonele inegale sunt adesea decorate cu pietre libere. În cazul în care panta este mare, puteți crea grădina inițială de piatră, iar în zonele cu o pantă mică este mai bine să creați o compoziție a diapozitivului alpin.

Cu o diferență clară în înălțime, este mai bine să faceți mai multe terase pe teritoriu, care pot fi combinate cu scări, dar acest lucru va costa foarte mult. Dacă panta este mică și nu blochează accesul la îngrijirea ierbii, atunci gazonul ar trebui împărțit în părți inegale.

Intervalul de culori

Fiecare compoziție peisagistică are o nuanță proprie, ceea ce veți avea - totul depinde de dorințele și cerințele. Astăzi puteți alege o varietate de plante - de la cele mai colorate până la nuanțe verzi.

Teritoriul grădinii, care este practic la umbra, trebuie, de asemenea, să fie "iluminat". Cea mai bună modalitate de a face față acestei sarcini este plantele de culoare roz deschis, galben deschis sau lavandă. Plantele cu frunze verzi întunecate vor face și exteriorul mai întunecat.

Pe partea însorită a grădinii puteți planta arbuști și flori cu frunze verzi și tulpini strălucitoare. Culorile saturate roșii, albastre, violete vor arăta grozav. Culorile pastelate sunt cel mai bine lăsate pentru o altă parte a grădinii.

În ceea ce privește combinația de culori, în acest scop este mai bine să folosiți o roată de culoare specială, cu ajutorul căreia puteți înțelege ce nuanțe sunt combinate. De exemplu, florile albastre și violete vor arăta vizual mai mult și mai magnific. Dacă plantați un rând de flori strălucitoare galben, violet și portocaliu, atunci veți crea un pat de floare luxos, care nu va rămâne fără atenția oaspeților.

stiluri

Pentru a face arhitectura armonioasă, este necesar să selectați toate componentele în același stil. Există mai multe stiluri de design peisagistic:

 • engleză - Scopul principal al acestui stil este imitarea peisajului natural. O caracteristică distinctivă este asimetria și absența completă a formelor geometrice. Grădina engleză trebuie să fie întotdeauna curată, plantele întotdeauna tăiate;
 • Stil francez - o caracteristică este rigiditatea formelor și a simetriei. Este necesar să se utilizeze compoziții axiale atunci când obiectul principal este situat în centru. Decoreaza gradina va fi capabila sa diverse sculpturi si iazuri;
 • scandinav - în grădina acestui stil este haotic, dar, în același timp, aranjate în mod armonios toate componentele. Mobilierul de grădină este recomandat să utilizeze răchită sau lemn. Pietrele sunt o componentă obligatorie a grădinii scandinave;
 • Stil japonez - ideea lui principală este să se unească cu natura. Utilizarea necorespunzătoare a unor forme geometrice stricte. În exterior ar trebui să fie nuanțe calme și pastelate;
 • Tehnologie înaltă - stil modern, care are un aspect simplu și concis. Stilul implică atât simetria, cât și asimetria. Este ușor de curățat, funcțional și original.

Sfaturi utile

S-ar părea că crearea unei grădini este destul de simplă - într-un singur loc am pus un foișor, un pic mai departe pe brazier și a plantat flori. Dar rezultatul este o zonă îngroșată, unde toate componentele par a fi ciudate.

Pentru a evita acest lucru, puteți folosi sfatul specialiștilor:

 • Stilul uniform - grădina ar trebui să corespundă arhitecturii casei, să o completeze și să aibă o idee centrală comună;
 • Componentele centrale - crea puncte-cheie care vor fi în centrul atenției tuturor oaspeților. Rețineți că mai multe compoziții centrale sunt recomandate a fi plasate în colțurile teritoriului;
 • Practicitatea - atunci când alegeți arbori, bănci, locuri de joacă, asigurați-vă că luați în considerare materialul de fabricație și finisare. Este important ca acestea să fie rezistente la temperaturi extreme, ierni dure, altfel va trebui să actualizați aceste componente în fiecare an;
 • Funcționalitate - gândiți-vă cu atenție asupra locației tuturor elementelor, atunci când toată lucrarea este finalizată, va fi dificil să suplimenteze grădina, orice schimbare poate strica aspectul general;
 • Ascundeți toate defectele - la fiecare site există unele defecte pe care doriți să le ascundeți, poate fi chiar un gunoi simplu.

Dacă luați în considerare toate regulile de mai sus, veți obține o grădină armonioasă și funcțională, care va domni într-o atmosferă plăcută.

Exemple și opțiuni elegant

Puteți crea propria grădină unică cu propriile mâini, studiind cu atenție toate informațiile. Dacă vă este teamă că nu veți face față acestei sarcini, solicitați ajutor de la designeri cu experiență peisagistică. Acestea vor crea o grădină care satisface pe deplin cerințele și dorințele dumneavoastră.

Diverse scheme de aranjamente florale, precum și soluții gata vor fi oferite de către designeri cu experiență, puteți alege acele opțiuni care vă vor satisface pe deplin cerințele și dorințele.

În designul peisajelor geyers sunt folosite pentru a crea accente luminoase, unice. De asemenea, în mod eficient, umple golurile din paturile de flori. Geykhery arată foarte bine pe tot parcursul sezonului. Planta tolerează temperaturi scăzute și are rezistență.

Plante foarte frumoase care cresc activ în lățime. Puteți vedea de multe ori covoare strălucitoare colorate de la aceste plante. Plantele active înfloreau în primăvară. Florile pot fi veșnic verzi, rezistente la temperaturi scăzute.

Gazdele au rezistență consistentă și recurs. Frunzele se deschid în aprilie și arată proaspăt până la mijlocul lunii octombrie. Planta are rezistență diferită, iubește penumbra. Propagat prin împărțirea tufișurilor în lunile de primăvară.

Ca rezultat, veți avea propriul dvs. paradis, unde vă puteți relaxa din agitația orașului.

Pentru informații despre cum să alegeți plantele în designul peisajului, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor