Creative designer candelabre

 Creative designer candelabre

Candelabru - parte integrantă din interiorul mai multor camere. Nu este doar o sursă de iluminare, ci de multe ori un element original de decor. Candelabrele în diferite stiluri reprezintă uneori o întreagă operă de artă. Dar, în special utilizatorii sofisticați aleg adesea un design exclusiv, creat de un proiect special. Astfel de produse sunt adesea șocante pentru neobișnuitul lor și devin accente luminoase în interior.

Caracteristici speciale

Modelele de iluminat de design sunt caracterizate de o serie de caracteristici care le diferențiază de produsele standard de magazin:

 • Candelabruul poate fi o colectie de mai multe materiale, combinarea acestora fiind rar observata in modele tipice.Textile și metalul, lemnul și ceramica și multe alte materiale care sunt rareori văzute în tandem sunt combinate.
 • Plafondele și elementele decorative ale unor produse similare seamănă adesea cu obiecte, elemente, corpuri celeste, forme fanteziste, flori și multe alte figuri.
 • Unele modele combină direcțiile stilului polar. Semnele stilului clasic sunt diluate cu conceptul de futurism, epoca este prezentată prin prisma avangardei, stilul techno completează cu elementele sale ascuțite liniile ornamentate ale barocului.
 • Datorită complexității formelor și materialelor, astfel de structuri sunt greu de întreținut. Deseori, formele de țesătură sunt atât de mici, încât devine dificilă curățarea candelabrelor de murdărie.
 • Produsele făcute la comandă depășesc în mod semnificativ prețul modelelor de magazine. Chiar și necomplicate în produsele formate create de un designer căutat vor avea un cost foarte ridicat.
 • Candelabrele de design sunt adesea o sursă de plăcere estetică. Ele au un efect pozitiv asupra persoanelor de orice vârstă - ele ajută la dezvoltarea imaginației copiilor, duc diversitatea la viața persoanelor în vârstă.

tipuri

Toate candelabrele, inclusiv modelele de designer, sunt împărțite în două tipuri principale: plafon și pandantiv.

Plafoanele se deosebesc prin faptul că cadrul lor se potrivește perfect cu suprafața tavanului. De obicei, astfel de produse au o formă plată, dar uneori fire și alte elemente decorative care fac construcțiile mai dimensionale atârnate în jos de pe cadru. Designerii de candelabre de plafon sunt adesea întregul panou care ocupă o parte din tavan.

Ele pot imita materiale naturale, pietre și valuri, de multe ori în proiectarea de produse include părți mici, care cad din cadru.

Structurile suspendate sunt un cadru cu nuanțe, montate pe un cablu. Un cablu poate fi prezentat sub formă de diverse forme și materiale: cablu de plastic, lanț, frânghie, care imită un produs din coardă. Un astfel de candelabru ocupă mult mai mult spațiu decât un candelabru de plafon și poate include o mare varietate de forme - de la o singură minge colorată la spirale mici intercalate, de la o structură angulară de lemn la imitații de siluete de animale și de locuitori ai mării.

Ultima opțiune decorează perfect camerele pentru copii.Pentru a face lumea de zi cu zi a copilului colorat, puteți să comandați un candelabru în camera lui, a cărui tavan este făcut sub forma unei siluete a unui animal.

dimensiuni

Produsele de designer pot fi prezentate în diferite variante, au aproape orice formă. Dimensiunea produselor depinde de înălțimea și suprafața camerei și de rolul candelabrului în interior.

Pentru camerele dimensionale alegeți modele mari de iluminare. Practic, ei preferă candelabrele pandantive, care uneori au o lungime mai mare de un metru. Modelele speciale, realizate prin tehnologie în cascadă, pot ajunge chiar și la doi metri în lungime.

Sunt destul de largi modele care se regăsesc printre structurile de plafon, ocupă o parte semnificativă a plafonului și pot fi prezentate doar în spații mari.

Modelele de tavan se potrivesc mai bine în încăperile mici. Nu vor ocupa mult spațiu sau nu vor supraîncărca interiorul.

materiale

Designerii întruchipează imaginația lor în combinația de materiale pentru candelabre. Principalele tipuri de materii prime sunt următoarele:

 • metal - material durabil și durabil combinat cu lemn și plastic. Dar designerii au reușit să combine metalul, chiar și cu sticlă și cristal.
 • lemn Este un material atât pentru plafoane solide realizate manual, cât și pentru modele exclusive cu găuri și o structură spirală. Lemnul este un material în care designerul poate întruchipa aproape orice formă, servind atât ca un cadru, cât și ca material principal pentru structură.
 • Principalul avantaj plasty - capacitatea sa de a imita alte texturi. Acesta poate apărea înaintea noastră ca un candelabru care strălucește cu toate spectrele sau cu un design monocrom al unei forme elegante. Plasticul în combinație cu sticla și metalul creează spectre de lumină speciale în candelabru, care, atunci când este pornit, formează un model fantezist pe tavan.
 • Unele stiluri sunt candelabre perfecte pentru designeri din sticlă. Deși acest material este fragil, acesta este întruchipat în forme elegante uimitoare. Produsele din sticlă sunt transparente, colorate, plictisitoare. Sticla este folosită în candelabre mari pentru a crea ghirlande agățate. Designerii dau sticlei o varietate de forme pentru a vă face apartamentul cât mai original posibil.
 • pânză Nuantele de lampă sunt populare nu numai pentru lămpile chinezești, ci și pentru multe alte zone.Modelele exclusive sugerează amplasarea materialului pe un cadru special. De obicei, materialul este amplasat într-o poziție tensionată, astfel încât geometria produsului să nu fie perturbată.
 • Cei care își pot permite să achiziționeze produse din cristal, designerii oferă candelabre de cea mai mare complexitate și originalitate. Tehnologiile ajută la crearea unor astfel de modele, a căror cadru este practic invizibil, candelabru în sine este ca un tren de scântei care atârnă în aer.

culoare

Pentru candelabrele de designer pot fi folosite multe culori.

Factorii determinanți în alegerea culorii produsului sunt:

 • stilul interior și culoarea mobilierului din cameră;
 • dimensiunea candelabru;
 • plafonul de culoare;
 • caracteristicile materialelor.

Designerii creează modele frumoase și neobișnuite folosind doar o singură nuanță, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul. Există combinații de două culori. Atât ansamblul armonios cât și recepția contrastelor sunt posibile. Închiderea nuanțelor formează un ansamblu, iar contrastul este inerent culorilor, cum ar fi negru și alb, galben și albastru, portocaliu și verde, bej și maro.

10 fotografie

Marci

Printre cele mai importante branduri de designer se numără cele care au apărut în Italia și Germania.

Liderii germani sunt companii:

 • Faustig. Principalul criteriu în crearea candelabrelor este estetica produsului. Acesta completează calitatea excelentă a produsului, funcționalitatea și durata de viață îndelungată.
 • ROBERS. Compania este specializată în lucrul nu numai cu standard, dar și cu materiale dificile. Este implicată în producția de dispozitive de iluminat în diverse scopuri, inclusiv modele pentru iluminatul stradal.

Următoarele companii sunt populare printre producătorii italieni:

 • Bellart. Compania este renumită pentru profesionalismul său în lucrul cu materiale fragile. Ea este specializată în crearea de produse din sticlă și alte structuri fragile.
 • La murrina - un brand care produce modele exclusive. Este renumit pentru faptul că toate modelele de produse sunt create într-o singură copie.

stiluri

Pentru a selecta cu succes un brand, în primul rând trebuie să decideți asupra stilului interior:

 • Diversificați candelabrul clasic masiv baroc Cu candelabre și pandantive spumante, designerii pot adăuga mai multă culoare la ea. Sticla colorată va face jocul luminos în diferite culori și va face ca candelabruul să nu fie doar un indicator al luxului, ci și să vă ajute să vă ridicați starea de spirit cu nuanțe de lumină.
 • În stil de înaltă tehnologie designerii arata imaginatia folosind forme fanteziste neregulate sau combinand geometria perfecta cu linii inducatoare. Pe lângă umbra metalică tradițională, lămpile de plafon absolut transparente sunt la modă, precum și candelabrele de plafon în stil futurist.
 • Ca plafoane neobișnuite și cadre pentru direcție pod forme de ventilatoare, unelte, țevi, stingătoare de incendiu și alte atribute ale podului. Un accent de culoare poate fi făcut, de asemenea, deoarece paleta obișnuită în stil loft nu include multe nuanțe.
 • Dacă doriți să faceți o cameră antică, nu ezitați să comandați lămpi exclusive în stil retro. Plafonul candelabrelor poate avea o formă diferită, până la simularea designului sticlei. Ca alternativă, designerii creează o combinație de nuanțe de lampă din plastic închis și un cablu metalic care arată foarte original.

Cum sa alegi?

Alegeți o lampă de tavan ar trebui să se bazeze pe scopul funcțional al camerei în cazul în care va fi. Pentru fiecare cameră sunt preferați parametrii specifici produselor de designer:

 • În bucătărie, instalarea mai multor lămpi într-un rând sau plasarea aburilor pe o structură comună devine din ce în ce mai populară.
 • În camera de zi este permisă găsirea luminilor de plafon. Acestea sunt de obicei situate în centrul tavanului, atrag atenția.
 • În dormitor se plasează adesea exact structurile tavanului. Uneori, o lampă este așezată deasupra patului, care arată ca o platformă cu mici lumini de stele. Există opțiuni neobișnuite de instalare pentru lămpile cu pendant. Ele pot fi miniatură și sunt situate pe două laturi ale patului.
 • Pentru candelabrele de birouri de diferite forme geometrice sunt deosebit de populare. Designerii, în ciuda conceptelor riguroase de stiluri de birou, decid să se concentreze asupra candelabrelor.

Idei frumoase într-un interior modern

Pentru interiorul modern nu există practic niciun cadru care să limiteze imaginația designerilor. Acestea oferă atenția cumpărătorilor modele cu adevărat originale de formă și culori neobișnuite:

 • Pentru iubitorii de candelabre agățate produse sub formă de meduze, cupe ceramice inversate, înghețată, păianjen și chiar faguri.Majoritatea modelelor vor fi mai relevante pentru a arăta în stilurile moderne, dar dacă îmbrățișați forma dorită în materialul potrivit, puteți combina un candelabru cu un design clasic.
 • Plafonul iubitorilor de candelabre produse sub formă de paiete împrăștiate sunt prevăzute, care vor decora interiorul modern. Designul neobișnuit și exclusiv este adesea realizat prin tehnici geometrice. O figură geometrică este situată în interiorul sau deasupra celeilalte, astfel încât plafonul poate fi adesea comparat cu o operă de artă reală.

Dacă doriți ca fiecare cameră din casă să arate cu adevărat frumoasă, alegeți candelabrele de designer. Acestea vor da apartamentului dvs. un aspect sofisticat și vă va evidenția personalitatea.

Cum să faci un candelabru retro cu mâinile tale, vezi acest videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor