Cum să înveți o casă dintr-un bar în afară: o protecție frumoasă a pereților din lemn

Case de la un tip foarte popular de construcții. Cherestea este montată cu ușurință în detrimentul unui profil dreptunghiular, astfel că structurile sunt ridicate rapid, prin urmare acest material de construcție ocupă o poziție de lider în segmentul carcasei din lemn. În latitudinile temperate și nordice, este obișnuit să se încălzească și furnizează cherestea.

Caracteristici ale clădirilor din lemn

Casele barelor profilate pe tehnologia de construcție nu diferă de casa casei. În sine, materialul este foarte atractiv. Construcția lemnului natural cu un model de fibră frumoasă arată organic pe fundalul peisajului natural. Pentru construcția privată în creștere mică se utilizează cherestea tăiată, lipită și profilată, care determină tehnologia de instalare.Structurile dintr-un bar diferă în ceea ce privește siguranța ecologică, acest material respirând.

Secțiunea transversală a materialului este cuprinsă între 10 și 20 de centimetri. Dimensiunea secțiunii și este grosimea pereților. Pentru condițiile climatice reci, aceasta nu este suficientă, astfel încât pereții exteriori și din interior trebuie izolați astfel încât grosimea finală a pereților pentru un climat temperat să fie de cel puțin 40 de centimetri. Există o nevoie de fațade de învelire pentru izolație, care este realizată cu diverse materiale care corespund stilului de construcție. Dezavantajele includ capacitatea lemnului de a absorbi umezeala, tendința de formare a coroziunii de la umiditate excesivă, grad ridicat de combustibilitate. Finisajul exterior este conceput pentru a reduce impactul factorilor atmosferici negativi, pentru a izola și a îmbunătăți siguranța casei.

Timp de finisare potrivit

Pentru a termina fațadele, procedați după contracția finală a casei de busteni. Fibrele lemnoase poroase absorb și eliberează umezeala, se deformează și modifică ușor dimensiunea peretelui, chiar dacă arborele a fost bine uscat înainte de construcție. Structurile de lemn sunt supuse contracțiilor de la câteva luni până la doi ani.Sezonul de construcție are și un efect asupra timpului de contracție: construcția în timpul iernii va necesita 7-8 luni, iar vara - cel puțin 12 luni. Cel mai intens proces de deformare este observat în primele trei luni.

Există unele diferențe în acești termeni pentru diferite materiale. Decorarea exterioară a casei de lemn laminat lipit poate începe în termen de trei luni de la construcție, deoarece acest material a fost uscat conform tehnologiilor speciale în producție și nu este influențat de umiditatea atmosferică și nu este deformat. Datorită lipirii lemnului, fibrele lemnoase nu se răsucesc în lungime. Aceste calități nu sunt prezente în lemn rotunjit și tăiat, deoarece lemnul cel mai dens din stratul exterior al jarului este tăiat în timpul prelucrării. Acest lucru reduce rezistența la umiditate și face lemnul vulnerabil la putregai și ciuperci. Experții recomandă alegerea timpului de la sfârșitul toamnei - începutul iernii pentru construcții din cauza costurilor reduse de construcție, atunci vara puteți începe instalarea de ferestre, usi, decoratiuni exterioare si interioare fara teama de a crapa captuseala.

Tipuri de materiale

O casa de busteni finisata poate fi tivita exterioara cu diferite tipuri de finisaje: piatra, caramida, siding din plastic sau metal, ceramica flexibila. Puteți aplica un fascicul fals. Fiecare opțiune are avantaje și dezavantaje.Cel mai scump și durabil material de finisare este o piatră decorativă naturală, instalarea acestuia necesită aptitudini profesionale speciale. Plăcile de piatră sunt lipite pe fațadă folosind aceeași tehnologie ca și plăcile din baie sau saună, folosind componente adezive rezistente la umiditate. Piatra naturala este un material greu, astfel incat instalarea poate necesita elemente speciale de fixare pentru a da forta. Mai des, doar subsolul clădirii și unele părți ale peretelui sau o pridvor cu coloane sunt împodobite cu piatră.

Este mai bine să folosiți o piatră decorativă artificială. Pentru calitățile estetice, nu este inferior prezentului și chiar îl depășește în proprietățile operaționale. Suprafața frontală a unei pietre artificiale imită orice mineral natural care este mai rezistent la efecte mecanice adverse. Prețul său este oarecum mai mic, dar este, de asemenea, un finisaj scump. Compensația va fi o durată de viață pe termen lung și un exterior solid al casei, abilitatea de a ridica orice umbra de piatră.

O tehnică comună este de a impune o zidărie din cărămidă. Aceasta crește semnificativ costul de construcție, dar casa va primi izolația necesară. Durata de viață a clădirii va crește semnificativ, coeficientul de inflamabilitate va scădea.Astfel de case își păstrează confortul în interior chiar și în regiunile nordice. Confruntându-se cu întreaga structură, chiar și cu jumătate de cărămidă, va fi necesară consolidarea fundamentelor și a competențelor profesionale ale zidăriei.

O versiune populară ușoară este plăcile decorative de fațadă clincher., care arata in mod estetic in combinatie cu un copac. Are variații de grosime, aspect și dimensiune. În timpul procesului de fabricație, arderea are loc, iar elementele de colț sunt realizate prin extrudare, ceea ce prelungește durata de viață a finisajului la câteva decenii. Placa de clincher are neregularități pe partea din spate, datorită căruia are loc o adeziune bună la suprafața peretelui. Partea frontală imită nu numai diferite tipuri de minerale, ci și cărămizi cu o gamă diferită de nuanțe.

Panourile tăiate și neimpresionate, grinzile ridicate, lemnul din lemn, blocul sunt cele mai comune materiale de finisaj din clădirea casei private din lemn. Proprietățile bune de izolare termică, estetica stilului rural și frumusețea lemnului natural atrage atenția consumatorilor. Blocul vă permite să simulați proiectarea unui jurnal solid.Feroneria din lemn și tăblițele tăiate ascund ușor izolația, nu încalcă stilul natural natural și sunt accesibile și ușor de instalat. Adesea, ornamentele din lemn sunt completate de sculpturi, care împodobesc foarte mult clădirile în stil rusesc.

În mod separat, ar trebui să acordați atenție plăcii neimpregnate. Acest material merită un ban. Dar fațada, corect împodobită cu bord neimpozată, transformă casa într-o operă de artă. Plăci sau plăci curățate din coajă, fațade lustruite și cusute. Finisajul dur conferă clădirii caracteristici rustice și devine un accent estetic. Arderea lemnului adaugă decorarea, mărind în același timp durabilitatea și rezistența materialului.

Cu toate calitățile pozitive ale lemnului natural, acesta nu este suficient de impermeabil și supus ciupercilor. Înlocuitorul era din plastic și siding metalic. Siding metalic este mai potrivit pentru clădiri industriale, dar poate fi, de asemenea, utilizat în inginerie civilă. Tehnologiile moderne au permis să ofere caracteristici tehnice bune ale acestor materiale: durabilitate, rezistență la umiditate, durabilitatea pigmentului, diversitatea designului, ușurința de auto-asamblare,categorie de preț accesibilă. Designul elegant și estetic al casei este garantat pentru o duzină de ani sau mai mult.

Materiale noi, avansate din punct de vedere tehnologic, au devenit ceramică flexibilă. Baza este argila cu polimeri. Ceramica flexibilă se caracterizează prin durabilitate, nu se estompează la soare, este foarte ușor de utilizat, rezistentă la umiditate și durabilă. Acesta este un material rulant și căptușeala este similară cu tapetarea. Ele pot lipi modele cu forme rotunde - coloane, arcuri, arcuri, cupole. Datorită prezenței lutului în compoziție are proprietăți de respirație, dar totuși pentru majoritatea finisajelor pe o casă din lemn există o nevoie de izolație frontală ventilată.

Fatada tencuită este un finisaj simplu și decent pe pereții exteriori. Lucrarea este simplă, dar consumatoare de timp, nu este greu de stăpânit. Este o bună protecție împotriva incendiilor, ușor de reparat. Fatada fațadă este combinată cu orice stil de decorare. Poate fi făcută pentru pictura sau pentru tencuiala decorativă.

Se disting următoarele tipuri de tencuieli decorative:

 • minerale este un amestec de ciment, puternic, rezistent la formarea unei ciuperci și a unei mucegai;
 • silicatul este fabricat din sticlă lichidă de potasiu.Este considerat un material respirabil și durabil;
 • acrilicul este fabricat din rășină sintetică, are un coeficient ridicat de rezistență la îngheț. Prezența rășinii în compoziția tencuielii îi conferă plasticitate, cu eventualele deformări ale suprafeței fațadei fiind rezistentă la crăpare.

Pregătirea suprafeței

Pregatirea pentru placarea exterioara a fatadei incepe cu impregnarea lemnului cu anti-coroziune si ignifuge speciale. Fără un dispozitiv de izolare termică, o peliculă sau o membrană specială se suprapun pe suprafață. Mai mult, ele sunt atașate la perete cu un capsator de construcție, iar îmbinările sunt lipite cu bandă. Pe grilele de tencuială atașate de film. Mai mult, este tencuială și piatră sau gresie.

Pentru alte tipuri de finisare, procedați la izolarea pereților exteriori. După ce fixați filmul pe cadru, acesta umple cutia. Se realizează cu un profil metalic și poate fi făcut din lamele de lemn. Profilul sau șina sunt ambalate în trepte de 50 cm. Vasele minerale sau polistirenul sunt așezate în celulă astfel încât să rămână 2-3 cm de spațiu gol pentru ventilația fațadelor până la marginea blatului. Pe partea de sus a izolației este acoperită cu o membrană impermeabilă la vânt și acoperită cu plasă pentru plasăgips-carton ulterior și autocolante de piatră sau vopsea.

Pentru placarea fatadelor umpleți al doilea rând de cutii. Această serie va fi baza pentru placarea plăcilor de siding, a plăcilor de lemn sau a lamelurilor, a ceramicii flexibile. În acest caz, materialul de placare este fixat cu șuruburi la cutia superioară. Este necesar să faceți cutia cu un astfel de pas, astfel încât să fie convenabil să fixați elementele de decupare.

Instalații confecționate

Pentru a tăia o piatră sau o faianță în două moduri: cu un slăbire (aspect mai decorativ) și de la capăt la cap (se pare o acoperire monolitică). Unele tipuri de plăci decorative pot fi așezate doar într-una din aceste căi. Merită să întrebați în avans când achiziționați, deoarece dispozitivul de cusătură necesită abilități și dispozitive speciale. Dacă piatra este de dimensiuni diferite, atunci mai întâi puneți o parte pe podea, încercând să atingeți efectul decorativ maxim prin alternarea unor părți de dimensiuni diferite. Așezarea începe cu deschideri și colțuri de jos în sus.

Noile tehnologii au facilitat acest proces. La piață au apărut termopanele - o placă de izolare gata făcută cu un strat de piatră decorativ deja lipit.Aspectul, culoarea și textura decorului pot fi alese în funcție de preferințele dvs., panourile termice sunt lipite direct pe fațadă. Este important ca suprafața peretelui să fie netedă. Pentru pereții din lemn, acest material nu este cea mai bună alegere, deoarece nu există aerisire din lemn. Modulele modulare de placare, de siding, de șine, de panouri de perete sunt fixate cu șuruburi pe cutie sau cu încuietori speciale de jos în sus. Primul rând este instalat la o înălțime de 10-15 cm de la sol pentru circulația aerului sub panou, dacă baza nu este prevăzută.

Tencuielile decorative se aplică pe stratul dur. Poate fi netedă sau poate avea o textura de relief. Relieful ajută la ascunderea neregulilor din fațadă. Grosimea optimă a stratului pentru fațadă este de 1 cm. Atunci când alegeți un tencuială pentru a finaliza fațada unei case din lemn, trebuie să fiți pregătiți pentru crăparea inevitabilă, deoarece lemnul este plastic și tot timpul este ușor deformat.

Rezumând toate avantajele și dezavantajele materialelor de finisaj, obținem scara preferințelor pentru alegerea finisajului pereților exteriori prin scăderea:

 • o piatră;
 • caramida;
 • piatră decorativă;
 • tablă naturală, rake, căptușeală, bloc de locuințe;
 • siding;
 • ceramica flexibila;
 • ipsos;
 • Thermopanel.

Exemple frumoase

Cu care se confruntă casa poate fi un plus armonios la peisajul înconjurător sau la reperul său luminos.

Casa în stil scandinav, cu un finisaj strălucitor, arată elegant și elegant.

  Culoarea albastră în decorarea fațadei este combinată cu succes cu stilul rural.

  Stilul minimalist astăzi la vârful popularității.

  Despre cum să înveți o casă dintr-un bar afară, consultați următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor