Panouri MDF: subtilitățile alese și instalarea

Tehnologiile moderne extind rapid gama de materiale de finisare a clădirilor. Producătorii oferă o mare varietate de tipuri de decorațiuni interioare decorative - de la plastic ieftin la soiuri costisitoare din lemn natural sau piatră. Industria construcțiilor a apreciat frumosul, cu o paletă largă de materiale de texturi din segmentul de preț mediu, cu calități de înaltă performanță - panouri din MDF. Luați în considerare care este diferența avantajoasă dintre MDF și plastic, de la care sunt produse aceste plăci, ce tipuri sunt și metodele de instalare. Vom lua cunoștință de diverse opțiuni decorative pentru plăcile MDF și opțiunile de finisare a pereților și tavanelor din panouri decorative laminate și perforate.

Caracteristici speciale

MDF este o fracțiune mică de dispersie a așchiilor de lemn, presată sub presiune înaltă fără utilizarea componentei adezive sub formă de fenol și formaldehidă. Deșeurile de lemn sunt zdrobite. Fracțiunea mică de lemn se supune tratării termice, ca urmare a eliberării unui fragment adeziv - parafină sau lignină. Fragmentul lipici leagă masa, iar presarea dă puterea necesară.

Merită menționat faptul că MDF este prietenos cu mediul înconjurător - bordul conține numai substanțe naturale și sigure: rășinile din lemn și carbura, care nu dăunează oamenilor.

Procesul de producție industrială a MDF este același cu tehnologia de producție a plăcilor din PAL. Diferența este că placa de particule conține rășini de formaldehidă care dăunează sănătății umane. Pentru ușurința utilizării în industria construcțiilor, PAL este inferior în fiabilitatea fixării cu șuruburi. După un timp de utilizare, este posibilă slăbirea găurilor și pierderea șuruburilor, este imposibil să reparați acest cip, trebuie să folosiți un alt loc pentru fixări. Plăcile MDF au o structură mai densă, care vă permite să țineți ferm clemele.

Placa MDF are o astfel de proprietate ca durabilitate, este foarte rezistentă la mucegai și putregai. Acest material prezintă o rezistență suficientă la apă, ceea ce face posibilă utilizarea acestuia chiar și în încăperi cu umiditate ridicată, de exemplu în bucătărie. Plăcile de fracțiuni fine de așchii de lemn au caracteristici de performanță excelente: ele nu se răsucesc sau se deformează. Aducerea unei sarcini utile mari din cauza rezistenței, un mare avantaj este flexibilitatea atunci când este încălzită pentru a crea acoperiri curbate. Dezavantajul este inflamabilitatea.

Pelicula sau furnirul de melamină este lipit pe suprafața plăcii. Suprafața dobândește un aspect frumos decorativ, dar dezavantajul este rezistența scăzută la stresul mecanic. Este suficient doar pentru a remedia astfel de daune prin pictura cu vopsea de o culoare adecvată. Laminarea cu un film conferă placii o asemănare aproape nesemnificativă cu un material natural, în timp ce prețul rămâne accesibil.

Filmul are o varietate de culori și texturi, care justifică utilizarea pe scară largă a panourilor din MDF pentru decorarea interioară.

Panourile MDF au câștigat o mare popularitate datorită ușurinței instalării. Chiar și noii veniți în domeniul construcțiilor fără dificultăți vor putea să revadă în mod independent pereții sau podeaua. Repararea panourilor multiple rupte va necesita o înlocuire simplă cu piese noi în acoperire. Panourile vă permit să ascundeți conexiunile electrice și celelalte sub rama interioară. Este un material igienic ușor de curățat. Poate fi spălat cu detergenți obișnuiți sau șters cu o cârpă umedă.

tipuri

Panourile MDF diferă în funcție de specificațiile și dimensiunile lor. Producătorii oferă trei grupe ale acestui finisaj: panouri din o singură bucată, laminate și rezistente la umiditate. Presă solidă - structură omogenă, plăci care nu au un strat decorativ. Ele au performanțe bune de izolare fonică și preț accesibil. În construcții de utilizare pentru pictura. După aplicarea stratului de finisare a rezistenței la umezeală crește vopseaua.

Panouri presate solide
Panouri laminate
Panouri impermeabile

Panouri MDF laminate, pe de o parte căptușite cu folie rezistentă la umiditate, cu un model decorativ diferit. Parametrii lor tehnici sunt semnificativ mai mari datorită acoperirii, care este izolată de accesul factorilor adversi - umiditate, scădere de temperatură.Panourile rezistente la umiditate sunt caracterizate de cea mai mare densitate a fracției de lemn, care împiedică pătrunderea umidității sau a aburului în structura internă, ceea ce conferă o rezistență sporită materialului. Aceasta este categoria cea mai mare de prețuri.

Există o separare în funcție de tipul de finisare a suprafeței frontale. Cele mai scumpe panouri din MDF, furniruite cu furnir din lemn natural. O secțiune subțire de lemn este lipită pe fațada plăcii utilizând o îmbinare sub vid, o compoziție adezivă sau o presare termică. Aspectul devine absolut identic cu cherestea, în timp ce panoul este mai ușor decât plăcile din lemn masiv.

Placa poate fi confecționată cu furnir și pe partea din spate, dar această opțiune este rareori utilizată în construcții, astfel că panourile cu două fețe sunt utilizate în producția de mobilier. Furnirul MDF furniruit are o structură naturală de relief a acestui copac tăiat. O altă opțiune este de a aplica furnir folosind tehnologia "fayn-line". Tăiurile foarte subțiri de lemn sunt stivuite unul cu celălalt la un unghi special cu adăugarea de lianți, apoi presați. Suprafața este netedă, matasoasă, cu un model frumos de țesături din fibre de lemn.

Furnirul mărește materialul de izolare fonică, permite obținerea unor economii substanțiale la înlocuirea lemnului natural. Îngrijirea panourilor de furnir este cerută ca și pentru cele din lemn: pentru a preveni pătrunderea umezelii, pentru a proteja împotriva influențelor mecanice cu obiecte ascuțite. Acest material are calități estetice ridicate, puteți să ridicați speciile de lemn necesare și să dați umbra dorită. Un panou sau mozaic pe panouri MDF este realizat din diferite tipuri de furnir. Valoarea artistică și expresivă a unei astfel de confruntări este mult îmbunătățită.

Cel mai comun tip este panourile din MDF laminate. Procesul de laminare este necesar pentru a da umiditate suplimentară și durabilitate. Se compune din următoarele: o peliculă de melamină sau rășină de hârtie subțire este plasată pe panoul finit, filmul este topit în stratul superior sub influența tratamentului termic și rășina este polimerizată. Placile MDF laminate au o igiena ridicata, siguranta mediului, usor de instalat si de intretinut. Ele au un imens potențial decorativ, deoarece laminarea este produsă nu numai pe suprafețe drepte, ci și pe elementele structurale ale unei plăci perforate.

Perforația este utilizată pentru a obține anumite efecte vizuale în interior. Forma și mărimea perforațiilor au o varietate semnificativă, consumatorul poate alege modelul dorit. Găurile au o formă geometrică, un ornament floral sau un alt model. Panourile sculptate în perete sau tavan creează un design original. Cu ajutorul lor, puteți oferi camerei caracteristicile unice ale stilului oriental.

Aceste panouri sunt utilizate în decorarea spațiilor de birouri, înlocuind plafoanele suspendate. Perforarea are o mare influență asupra acusticei camerei, care extinde domeniul de aplicare asupra saloanelor de muzică și studiourilor de înregistrare. Aceste panouri sunt bine ventilate, uscate rapid, dacă sunt ingerate. Permiteți divizarea funcțională a spațiului cu partiții translucide. Se dovedesc lumini spectaculoase.

Tehnologiile moderne permit ca suprafața plăcii MDF să fie tratată cu vopsea, aplicată uniform cu ajutorul unei aerografe. Fațada panoului este lustruită, acoperită cu un strat de grund, urmată de un strat de vopsea. Vopseaua este folosită mată sau lucioasă,echipamentul automat permite obținerea unui strat uniform uniform de acoperire. Sunt utilizate numai vopsele rezistente la intemperii cu componente de întărire. Aditivii speciali vă permit să obțineți un model de dungi de perle sau texturi metalice.

Pentru finisare, este mai bine să achiziționați panouri gata fabricate din fabrică. Pe lângă vopsirea obișnuită sub presiune din pulverizator, aplicați o metodă uscată de vopsire. Un pigment sub formă de pudră este pulverizat pe suprafața panoului, apoi tratat cu o temperatură ridicată pentru a topi pigmentul. Această metodă oferă o culoare de înaltă calitate, uniformă și netedă. Ultima etapă este uscarea în condiții speciale de umiditate.

De mare interes pentru designeri sunt panouri MDF măcinate. Aceste panouri vă permit să creați vizualizarea 3D a planului peretelui sau al plafonului. Acest efect este creat folosind o metodă specială de a apăsa stratul de relief al feței. Vopseaua sau filmul din PVC se aplică pe partea superioară. Pentru a crea un interior elegant este suficient să alegeți culoarea potrivită pentru MDF.

Găsiți utilizarea lor și MDF din hârtie laminată.Aceste plăci nu rezistă umidității și căldurii, dar în unele camere este convenabil să furnizeze pereții sau tavanul. Acoperite cu hârtie din MDF se utilizează acolo unde este necesar să se evite formarea condensului pe suprafață și este de dorit utilizarea materialului respirator: camerele de toaletă, depozitele de uz casnic și alte încăperi cu aer uscat.

Culori și design

Designul panourilor MDF depășește toate cele mai sălbatice presupuneri. Tehnologiile moderne permit imitarea oricăror materiale naturale cunoscute. Toate tipurile de lemn și orice umbră sunt prezentate în lanțurile de vânzare cu amănuntul.

Furnir de lemn rar și scump este mai ieftin decât o matrice și tot mai mulți consumatori își pot permite acest lucru.

African tree wenge - foarte scump material scumpChiar și furnirul acestui arbore este o componentă foarte scumpă a finisajului. Frumusețea naturală și bogăția unei nuanțe de ciocolată neagră cu vene luminoase fibroase copiază cu succes placa laminată din MDF. Produse necostisitoare pot fi folosite în decorarea wenge pentru o gamă largă de consumatori. Culoarea întunecată a culorii accentuează perfect elementele de design.

Pentru a crea soluții interioare nobile în culori strălucitoare, alegerea ideală ar fi o lumină de stejar. Imitație de imitație sau laminat este indispensabilă în designul scandinav și pentru decorarea interioară în stilul unei cabane, țară Provence. Panourile de stejar din stejar masiv pot fi utilizate pentru placari de pereti, podele si tavane cu grinzi structurale. Pentru un astfel de design, este necesar să selectați aceeași textura și culoarea lemnului, altfel un ansamblu armonios nu va funcționa.

Este mai bine să terminați interioarele clasice cu tonuri bogate de lemn. culorile mai inchise sunt stejarul sau nucul bogat. Maple și cenușă au o culoare aproape albă, masivul acestor specii este rar folosit datorită texturii sale moi, panourile MDF permit utilizarea acestor specii mai extinse în finisare. Ușor de lumină contrastul este frumos cu tonuri întunecate de wenge sau roșu mahon, kempas, dussies, padukas. Fag, arin, pere și cireș au o nuanță delicată roz. Culoarea galbenă este prezentă în lemn de lemn de tec, castan și măsline, care are un model neobișnuit de zig-zag de fibre.

stejar
piuliță
arțar
anin
oliv

Nucul italian a devenit un aspect popular în interiorul designerului.Culoarea acestui lemn are o imagine interesantă a locației fibrelor. Culoarea plină de culoare maro deschisă oferă o gamă de culori calme. Un astfel de finisaj arată scump și elegant. Se potrivește bine cu culoarea bej, verde și portocaliu.

Atunci când se combină diferite tipuri de pardoseli din lemn trebuie considerată compatibilitatea culorilor. Pentru un design contrastant, este mai bine să rămâi cu lumina tradițională - cu întuneric. Combinația de nuanțe este mai complicată, este necesar să o selectați în funcție de armonie de fibre și nuanțe. Suprafața poate fi lustruită sau are o textura mată, luciu conferă finisajului vectorial activ, silueta mată adaugă o componentă de confort și liniște. Panourile MDF oferă o oportunitate de a vă decora interiorul într-un mod complet original: imitarea lemnului natural cu perforare.

Panourile MDF pot fi decorate cu piatră naturală sau cărămidă, au un model de stabilire strictă sau ciclopică. Aceste imitații pot fi folosite ca inserții în decor de perete. Caramida sau piatra de relief, din panouri MDF decorative, va inlocui zidaria reala, fara a schimba incarcatura pe structura de sprijin, va accelera finisajul si va reduce costul de lucru.

Laminarea permite materialelor naturale cunoscute pentru a conferi o textura neobișnuită: lemn strălucitor sau piatră. Caramizi de culoare ultramarin sau metalic. Panoul poate avea o tranziție de textură și culoare. Piatra va fi intercalată cu stejar sau arin, creând combinații uimitoare. În același spațiu, pereții și tavanul vor începe să contrasteze și să atragă atenția.

Variațiile de gamă de culori ale panourilor MDF sunt nesfârșite. Când se utilizează la finisare, nu este necesar să se achiziționeze toate panourile de aceeași culoare. Astăzi, o combinație de mai multe culori contrastante sau nuante este la modă. Aici merită să ne ghidăm de spectrul de culori, în care culorile vecine sau culorile opuse sunt combinate armonios. Pentru începători, este mai bine să se limiteze la maximum trei culori diferite, numai designerii profesioniști pot utiliza cu competență o gamă largă de culori.

Panourile au o finisare mată sau lucioasă. Glossul poate fi atât de culoare, cât și de a imita luciu metalic de argint. Cea mai recentă propunere a designerilor - panouri de înaltă luciu care arată ca sticla și au o reflexie excelentă.Astfel de panouri astăzi la vârful popularității, ele arată bine lângă piatră greu sau zidărie din cărămidă.

Culoarea lucioasă, cu tencuială albă sau neagră, nu mai puțin impresionantă.

Panourile MDF cu model embosat au devenit un adevarat hit al unor interioare moderne. Ele se compară favorabil cu tencuiala decorativă prin faptul că sunt ușor de demonstrat dacă mucoasa este obosită sau a devenit inutilizabilă. Mai degrabă structura de relief mare dă efectul 3D în cameră. Astfel de panouri ar trebui să fie utilizate sub formă de panouri sau o serie de inserții într-un finisaj neted. Un perete sau un plafon cu un model de relief va adăuga elemente cosmice în cameră.

Panourile pot fi gravate, asemănătoare tapetului de vinil. Embossing-ul sub formă de monograme va decora interiorul clasic. Aceste panouri vor fi un substitut excelent pentru tapetul de hârtie. Avantajul finisării panourilor este acela că nu este necesar să pre-aliniați pereții, iar panourile sunt ușor de curățat, spre deosebire de tapet. Imitarea imprimării în serigrafie în 3D va deveni un detaliu modern al designului spațiului interior.

Suprafața panourilor poate fi decorată cu imprimare foto. Imprimarea foto vă permite să jucați orice imagine.Același model reprezintă compoziții de covoare sau peisaje frumoase, sub forma unui panou de mai multe panouri. Imitarea freselor și a mozaicurilor de diferite culori și texturi va fi o virtute și va da un interior unic. Imprimarea fotografiilor este o acoperire foarte rezistentă, este lucioasă și mată.

Un panou cu un peisaj natural pe perete va extinde limitele spațiului. Starea orientală va crea un model sub forma unui ornament pe pereți. Astfel de panouri ar trebui să fie acoperite cu toate pereții și tavanul pentru a reproduce atmosfera palatelor asiatice fabuloase. Motivele africane subliniază imaginile animaliste. Fotografii alb-negru ale orașului sunt foarte la modă astăzi.

Panourile cu imprimare foto pot fi preluate pentru fiecare gust. O cifră mare este mai bine de utilizat sub formă de mici incluziuni. Un port de vizualizare poate ocupa un perete întreg sau două pereți opuși.

Fotografia oferă perspectivă și lărgește vizibil camera, elimină monotonia finisajului și formează o dispoziție specială a spațiului interior.

Panourile MDF cu o suprafață identică cu metalul reprezintă un element indispensabil al decorului în stilurile industriale de înaltă tehnologie - high-tech și loft.Glitterul de aur și argint, în combinație cu panouri orbitor sau alb, va adăuga accentul pe mobilierul de lux de la art deco. În apartamentele mici, dungi strălucitoare pe tavan sau pe pereți vor conferi vizual o gradare a spațiului ascuns. Panourile decorative ar trebui combinate cu texturi simple monocrome.

pod
Tehnologie înaltă
Art Deco

dimensiuni

O mare varietate de panouri din MDF a dus la utilizarea lor pe scară largă în construcții. Conform diferitelor nevoi ale industriei construcțiilor, sunt fabricate panouri cu dimensiuni corespunzătoare. Dimensiunile și greutatea plăcilor sunt standardizate și reglementate de standardele tehnice de producție.

Învelișurile de perete sunt disponibile pentru panouri de perete cu lungimea de 2,62 metri. Un număr de producători oferă panouri de 2,8 metri și 2,44 metri lungime. Lățimea corespunde tipului de la P-1 la P-5.

N-1

100 mm

P-2

125 mm

P-3

150 mm

P-4

175 mm

P-5

250 mm

Plăcile MDF sunt disponibile în lungime și lățime de 1,5 metri x 0,1-0,9 metri. Dimensiunea plăcii depinde de textura suprafeței - ștanțate, perforate și panouri cu imitație de piatră naturală cu dimensiuni de 2,8 la 2,07 metri. Panourile pătrate pentru panouri decorative au și alte dimensiuni - de la 29x29 cm până la 95x95 cm. Grosimea panourilor laminate și vopsite variază de la 3 mm la 30 mm.

Acoperirea din furnir implică creșterea lățimii panoului în unele cazuri până la 60 mm.

Greutatea panoului depinde de dimensiunea, de prezența furnirului sau de relief. Pentru a obține o idee despre greutatea medie a acestui material de finisare, trebuie să vă concentrați pe greutatea de 16 kg a panoului cu dimensiunile de 2,8 x 2,05 x 0,003 metri și o greutate de 142 kg pe dimensiunile de 2,8 x 2,05 x 0,028 metri. Pentru tavan se folosesc produse mai subțiri și mai ușoare, pentru pereți se utilizează panouri cu un coeficient ridicat de rezistență și rezistență la solicitări mecanice. Dacă trebuie să creați izolații fonice folosind MDF, este necesar să selectați grosimea maximă a plăcii. Desigur, greutatea acestui design, dacă înălțimea camerei este mare, va fi semnificativă.

Aveți grijă atunci când calculați greutatea căptușelii este necesară pe panoul decorului. Laminarea și vopsirea ușoară măresc greutatea. Furnir, relieful mărește această cifră. Perforarea, dimpotrivă, reduce greutatea structurii. Pentru suprafețe mai mici, se aleg panouri sau plăci mai mici, deoarece tăieturile vor viola finisajul decorativ și ar crea dificultăți în etanșarea cusăturilor. Ansamblurile unei suprafețe mari sunt mai bune pentru a face plăci și panouri de dimensiuni mari.

Diferențele în metoda de așezare

MDF pentru construcții este produsă sub formă de foi, plăci de faianță și panouri de perete.Fiecare tip de produs are o dimensiune proprie, o metodă de așezare și este utilizat pentru un anumit tip de muncă. În același timp, toate au aceleași caracteristici tehnice: compoziția ecologică, are o rezistență și o elasticitate ridicată, calități decorative bune. Diferența constă în mărimea și metodele de atașament unul la celălalt și la suprafața peretelui sau a plafonului.

foaie

Cel mai scump dintre tipurile de produse de mai sus - foaie MDF. Este baza pentru crearea unor panouri artistice sau a unei inserții embosate. Placile au dimensiuni mari - înălțime de până la 2,8 și lungime până la 2,05-2,9 metri. Atunci când comandați din fabrică, puteți face foi conform dimensiunilor individuale și cu un model exclusiv.

Foi pot cântări până la 142 kg în funcție de grosime.

Placa MDF este utilizată pentru decorarea pereților în încăperi mari. pentru a crea un anumit efect decorativ finisaj fără sudură. Placa este montată direct pe peretele tratat cu cap la cap și antiseptic, deoarece nu are sloturi de conectare. Cea mai bună opțiune este includerea parțială a unui astfel de finisaj în acoperirea pereților datorită volumului și prețului materialului.

țiglă

Caracteristicile tehnice similare au MDF. Diferența dintre foi are forma unui pătrat sau a unui dreptunghi de diferite dimensiuni: de la 0,5 x 0,5 metri până la 0,95 x 0,95 metri. Placa nu are caneluri de legătură și este montată pe peretele pregătit. Confortul lucrului cu acest produs - în dimensiuni, convenabil pentru instalare și ușor. Dacă instalarea plăcilor MDF va necesita participarea a doi sau mai mulți lucrători, atunci o persoană va face față așezării plăcilor. Este suficient doar să calculați numărul necesar de exemplare pentru finisare, cunoscând zona suprafeței finisate și dimensiunea plăcii.

Textura suprafeței are culori și dimensiuni standard ca plăci. Este convenabil să se facă panouri de mozaic din plăci din MDF de același tip, dar cu o culoare sau textura diferită. Versatilitatea acestui material de finisare - în posibilitatea de a aplica în încăpere orice dimensiune și configurație. Pe piata materialelor de finisare placi MDF este prezentat în cea mai mare gamă, are un cost mai mic comparativ cu foile de MDF.

turnate

Cel mai popular este materialul ieftin și frumos din lemn - MDF.Are caracteristici tehnice excelente și o mulțime de finisaje decorative. Reiki au dimensiuni de 2,4 x 0,11 metri și mai departe. Lungimea standard este de 2,6 metri. Captuseala este folosita pentru decoratiuni si pereti si tavan.

Poate fi așezat atât pe orizontală cât și pe verticală, și pentru un efect decorativ mai mare în pomul de Crăciun.

Schema de așezare în "herringbone" este de două tipuri. Panourile sunt așezate la un unghi de 90 de grade unul față de celălalt, capetele sunt adiacente la fiecare margine a laturii longitudinale. O altă opțiune implică amplasarea șinelor în orice altă unghi, în timp ce capetele sunt tăiate la același unghi și se fixează fundul. Această instalare necesită o anumită abilitate, astfel încât căptușeala să fie netedă cu aceeași înclinație. Aveți posibilitatea să tăiați mai multe șine, să curățați marginea tăieturii și să începeți instalarea.

Căptușeala se caracterizează prin ușurința instalării, ușurința de construcție și elemente individuale. Cu ușurință scurtată la dimensiunea potrivită. Pe fețele laterale este prevăzută cu caneluri speciale pentru conectarea șinelor una la cealaltă fără un spațiu. Pentru a asigura rezistența și pentru a evita deformarea pieselor structurale, șina este montată pe un cadru de bare.Acest lucru elimină necesitatea de a ridica peretele și vă permite să ascundeți comunicațiile în interiorul cadrului.

Placa MDF pentru ușurința instalării necesită respectarea tehnologiei de instalareastfel încât șina nu conduce. Calitățile decorative ale stratului de acoperire depind de acesta. Localizarea șipcilor are un efect asupra modelării spațiului. Planul orizontal va prelungi peretele sau tavanul. Aranjamentul transversal pe tavan va face camera mai mare.

Montarea verticală a panourilor de perete va face vizual mai mult camera.

Indiferent de tipul de produs, MDF este un material economic de finisare. Nu necesită pregătirea atentă a suprafeței peretelui, ca în cazul vopsirii sau intensivă a forței de muncă, ca în cazul plăcilor ceramice. Ușor de asamblat, munca durează puțin și nu necesită abilități profesionale. Pentru placare nu este necesară achiziționarea de amestecuri de clădiri suplimentare sau adezivi, numai șuruburi și bare; Acesta este un material de suport accesibil. În timpul lucrului nu se formează praf și murdărie.

Cum sa alegi?

O mare varietate de panouri MDF vă face să alegeți cu înțelepciune alegerea finisajelor pentru o anumită cameră.Este necesar să se țină seama de condițiile de temperatură și de umiditate din încăpere - panourile rezistente la umiditate trebuie selectate pentru decorarea exterioară a loggiei sau bucătăriei, iar valorile medii sunt suficiente pentru a face față suprafețelor din interior. Decorul panourilor ar trebui să corespundă și scopului camerei. În decorarea pereților și a tavanului este mai bine să adere la același design de stil.

MDF, decorat cu furnir, va da salonului sau biroului soliditatea necesară. Nu există o umiditate crescută a aerului, deci nu este necesar să cheltuiți bani pe MDF rezistent la umiditate, dar este necesară protecția împotriva zgomotului, prin urmare, trebuie să acordați atenție acestui indicator atunci când cumpărați. Sfârșitul scump va sublinia bogăția proprietarilor. Fata de stejar uscat sau de nuc italian este un atribut indispensabil al interioarelor, proiectat in stil clasic si design minimalist la moda.

Plăcile MDF sunt tăiate cu pereți despărțitori interiori care nu au uși de intrare pentru a crea zone izolate în astfel de spații de transformare. Partițiile primesc masivitatea necesară atunci când aleg panourile colorate saturate. Această zonare oferă o izolare fonică suficientă.În spatele partiției panourilor puteți aranja un pat, în timp ce lumina din bucătărie nu va interfera cu odihna. Decorativitatea ridicată a plăcilor MDF face accentul accentuat al decorului datorită culorii nobile frumoase și modelului interesant al fibrelor de lemn.

Pentru decorarea apartamentului, în cazul în care sala și bucătăria sunt combinate, în locul pereților despărțitori interiori, este instalată o placă MDF perforată, vopsită sau laminată pe ambele părți. În acest caz, fiecare parte poate avea propriile texturi și culori, care corespund restului de finisare a zonei sale. Instalarea plăcilor perforate pe tavanul dormitorului cu iluminare spectaculoasă va fi o adevărată decorare a interiorului. Elementele chic aduce un finisaj metalic și o combinație cu culoarea albă pură a restului finisajului.

Pentru case de decorațiuni interioare sau mansardă într-o casă de țară ar trebui să aleagă produse ieftine laminate sau vopsite. Gazdele fără asistență vor fi capabili să învelească pereții clapboard ai camerei. Este necesar să se achiziționeze material cu rezistență ridicată la umiditate pentru încăperi neîncălzite în timpul iernii, astfel încât fluctuațiile de temperatură și umiditatea ridicată în perioada primăvară-toamnă să nu deformeze MDF.Aceeași cerință se aplică și la proiectarea șorțului în bucătărie. Trebuie să avem grijă de izolarea materialului de finisare din încălzire - MDF se poate aprinde nu numai de foc deschis, ci și de încălzire puternică.

În camera copiilor, vă puteți lăsa să vă manifestați imaginația în alegerea modelului și a culorii, să vă îndepărtați de stereotipuri și, în loc de un interior tradițional plictisitor, să creați o atmosferă strălucitoare și veselă. Plăcile MDF sunt spălate perfect, această calitate este foarte utilă în camera copiilor. Nu trebuie să ridicați fațadele costisitoare din furnir natural sau laminat, preferați plăci sau plăci lucioase lucioase. Portierele sunt pictate într-una din culorile panourilor sau primesc bani din același material. Designerii recomandă să acorde atenție panourilor unui subiect potrivit: pentru băieți - marea, pentru fete - scene fabuloase.

Metode de montare

Metoda de instalare a panourilor pentru pereți și plafoane este aproape aceeași. Singura diferență este că profilele metalice și suspensiile sunt utilizate pentru tavan. Pentru pereți suficient de lăzi de bare. Între tavan și panouri a lăsat un spațiu mai mare pentru amplasarea cablajelor electrice.

Următoarele instrumente sunt necesare pentru instalare: un creion, un perforator de nivel, un ferăstrău pe lemn și metal, un triunghi cu unghi drept, șuruburi și dibluri.

Pentru a face față tavanului, trasează o linie a nivelului planului tavanului de-a lungul pereților din jurul perimetrului întregii camere. Plafonul este prevăzut pe pătrate de 1 x 1 metru. Un profil metalic este atașat liniilor. Suspendările sunt montate la intersecții. Înălțimea suspensiilor este de cel puțin 10 centimetri pentru amplasarea în siguranță a cablurilor și a bazelor lămpilor. Dacă înălțimea camerei nu permite să coborâți tavanul la o astfel de înălțime, este mai bine să alegeți un alt finisaj datorită inflamabilității materialului.

Pentru panourile de perete, cadrul este realizat din grinzi de lemn. O atenție deosebită este acordată primului ghidaj. Trebuie să fie strict perpendicular pe laturile capacului, pentru că este necesar un triunghi. În primul rând, barele obreshetka sunt fixate în trepte de 45 de centimetri pe perete în direcție orizontală sau verticală, în funcție de direcția șinei MDF. Barele sunt instalate pe perete cu dibluri sau șuruburi.

După asamblarea cadrului sau a cutiilor, MDF este măsurată, tăiată la dimensiune.Montarea garniturii verticale pornește din colțul ușii de intrare, prin așezarea orizontală - de la podea, verificată în mod regulat de nivelul de instalare corectă a pieselor. În locurile de contact cu șina, este instalat un cilindru pe care este înșurubat un șurub. Aceasta asigură fixarea rigidă a șinei pe cadru. Ultimul detaliu este măsurat și tăiat în loc, deoarece nu este întotdeauna posibil să se calculeze golurile în întregul perete sau în tavan.

O altă metodă de instalare este adezivul. Aceasta presupune nivelarea peretelui, grunduirea și utilizarea de unghii lipici - lichid. Adezivul se aplică pe suprafața posterioară a plăcii. Apoi, placa este presată pe perete și imediat trebuie îndepărtată pentru a lipi în cele din urmă în 5 minute. Este mai convenabil să se răspândească mai multe panouri simultan pentru a accelera procesul de fixare a lipiciului.

MDF trebuie tăiat la dimensiune. Pentru a evita ruperea stratului frontal în timpul tăierii, are o latură decorativă. Elementele suplimentare sunt așezate între plăci, în colțurile pereților, lângă rama ușii. Placile si placile MDF sunt livrate cu fitinguri speciale pentru rosturi - un colt si un plinte, care sunt selectate prin culoare si textura.

Pentru a asigura funcționarea pe termen lung a panourilor, placa de perete sau podea este pre-acoperită cu un antiseptic. Acest lucru va preveni mucegaiul sau mucegaiul. Înainte de a monta panouri sau plăci în locurile potrivite, tăiați orificii pentru lămpi sau prize, al căror diametru standard este de 67 mm. Gaura este forat cu un burghiu. Pentru a asigura rigiditatea ieșirii sub orificiu, lemnul este împachetat pentru a evita îndoirea panoului. Cablajul este atașat la placa de podea, firele sunt plasate într-un furtun ondulat.

Panourile sunt folosite pentru arcurile cu care se confruntă. Pentru a face acest lucru, șina de dimensiunea dorită este ușor încălzită, devine din plastic, apoi poate fi îndoită la raza dorită. Apoi adezivul este fixat în deschidere. Plăcile MDF pot fi utilizate pentru finisarea podelei, instalarea acestora fiind efectuată în conformitate cu tehnologia de montare a parchetului. Pe un balcon deschis, este mai bine să se utilizeze panouri din plastic, iar o loggie glazură este tăiată cu panouri impermeabile pe un cadru metalic pentru a evita expunerea la umiditate.

pictură

Pictura este necesară în două cazuri: stratul vechi decorativ este rasfatat, iar căptușeala a fost făcută cu plăci de MDF nepresate.În primul caz, suprafața deteriorată este măcinată, ștersă din resturi și se aplică un strat de grund pentru vopsire. După uscare, aplicați mai multe straturi de vopsea. Vopseaua pentru MDF are un raport optim la întăritorul 1: 9.

Sunt permise cel puțin 8 ore pentru uscarea fiecărui strat, este de dorit aplicarea unui strat de lustruire sau lac pe partea superioară.

Pentru cea de-a doua varianta cu suprafata MDF netratata, tehnologia este aceeasi, se aplica numai slefuirea in functie de starea reala a materialului. Producătorii oferă plăci deja lustruite. Este necesar să efectuați procesarea îmbinărilor, dacă este cazul, apoi să procedați la amorsare și vopsire. Vopseaua pentru MDF trebuie să fie pe rășini poliuretanice, pe bază de alchid sau pe bază de ulei sau pe bază de nitro.

Sfaturi pentru îngrijire

Placile MDF sunt foarte usor de curatat. Curățarea umedă este potrivită pentru îndepărtarea prafului de pe toate tipurile de suprafețe. În cazul murdăririi persistente, acestea pot fi spălate cu orice detergent și perie. Acestea din urma trebuie facute mai atent pe panouri furniruite. Furnirul lăcuit este șters cu o cârpă umedă fără adăugarea de săpun. Furnirul, acoperit cu ceară sau ulei, este tratat periodic cu mijloace speciale pentru îngrijirea lemnului natural, iar la fiecare câțiva ani se actualizează acoperirea cu ulei sau ceară.Pentru alte tipuri de finisaje nu sunt necesare evenimente speciale.

Cum să tăiați pereții cu panouri din MDF, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor