Doliu de siding: avantaje și dezavantaje

 Doliu de siding: avantaje și dezavantaje

Siding Dolomit este un material popular de finisare. Oferă fațadei un aspect elegant și atractiv și, de asemenea, protejează fiabil subsolul de factori de mediu nefavorabili.

Specificații tehnice

Siding, fabricat de Dolomit, este un panou tridimensional cu care se poate realiza tunderea exterioară a fundului fațadei. Tehnologia de fabricație a materialelor constă în producerea elementelor turnate cu culoarea lor ulterioară. Sunt folosiți ca materii prime vinii, titanul și aditivii modificatori. Panourile sunt disponibile în dimensiuni de 300x22 cm, cu o grosime de 1,6 mm.

Această dimensiune este considerată standard, dar, în afară de aceasta, materialul este disponibil și în dimensiuni nestandard, cu o lungime a panoului de un metru mai mare.

Siding perfect imita diferite tipuri de piatră naturală de zidărie, transportând foarte precis textura și culoarea mineralelor naturale. Porturile de andocare pot fi vopsite în culoarea panoului sau pot rămâne în formă neabsolvată. O caracteristică a "Dolomitei" este un tip universal de fixare între panouri, reprezentat de sistemul "cuib". Se completează cu panouri de siding, sunt produse feronerie pentru montare și accesorii, în culori și textura care coincid complet cu materialul de bază.

avantaje

Cererea mare de client pentru parter Siding Dolomit se datorează unui număr de avantaje incontestabile ale materialului.

 • Siguranța ecologică completă a panourilor se realizează prin utilizarea componentelor care sunt inofensive pentru sănătatea umană ca materie primă. Materialul este netoxic, ceea ce permite utilizarea sidingului nu numai pentru fațadă, ci și pentru decorarea interioară. Siding nu este predispus la apariția de mucegai și mucegai, și nu este de interes pentru rozătoare și insecte.
 • Rezistența la îngheț și la umezeală vă permit să utilizați siding în orice zonă climatică, fără riscul de crăpare sau umflare a panourilor. Materialul tolerează scăderi extreme ale temperaturii și poate rezista atât la temperaturi prea scăzute, cât și la temperaturi prea ridicate.
 • Rezistență ridicată la foc. Amplasarea fațadelor nu este predispusă la aprindere și nu susține arderea. Acest lucru sporește semnificativ siguranța la incendiu a clădirilor căptușite cu acest tip de panouri.
 • Rezistența bună la radiațiile ultraviolete garantează conservarea luminozității culorii timp de 10 ani, în timp ce durata totală a materialului este de cincizeci de ani.
 • Ușor de îngrijit. Pentru a menține curățatul curat este suficient să-l spălați periodic cu orice detergent, apoi clătiți-l cu un furtun.
 • Panourile de siding au o greutate mică, astfel încât sarcina pe pereții caroseriei clădirii este redusă considerabil.
 • Rezistență ridicată a materialului datorită prezenței rigidizărilor, ceea ce îl face rezistent la solicitări mecanice și abraziune.
 • O gamă largă, cu o mare varietate de culori și texturi vă permite să alegeți siding pentru decorarea oricărei fațade.
 • Costul confortabil și calitatea ridicată a materialului îl fac și mai mult cumpărat și în cerere.

Dezavantajele sidingului includ nevoia de selectare a panourilor în timpul instalării, pentru a asigura coincidența spiralelor și canelurilor în structura castelului.

Prezentarea colecției

Siding Dolomit este disponibil în mai multe colecții care diferă în ceea ce privește designul cusăturilor, textura, imitația zidăriei, culoarea și dimensiunea.

Cele mai frecvente și achiziționate sunt mai multe serii.

 • "Rocky Reef" Disponibil în două versiuni. "Suita" este reprezentată de panouri de 2 metri, imită perfect ardezia naturală. O trăsătură distinctivă a colecției este lipsa de vizibilitate a articulațiilor, obținută datorită ancorajelor laterale și absenței unei benzi de legătură. Versiunea Premium este caracterizată de suprafața mată a panourilor și de predominanța nuanțelor de teracotă și castan, precum și de culorile din safari și granit.
 • "Gresia Kuban". Seria este realizată sub formă de piatră zdrobită, care este foarte asemănătoare cu gresia. Îmbinarea plăcilor se realizează cu ajutorul construcției cu canelură.Panourile au o înaltă rezistență la influențele mediului, nu se sparg și nu se coajă.
 • "Dolomit Exclusiv" realizate în culorile granitului și agatei, folosind tehnologia de colorare repetată. Datorită acestei metode, panourile dobândesc efectul de supraîncălzire și de amestecare a culorii. Materialul îndepărtează bine murdăria, astfel încât să poată fi folosit atunci când se confruntă cu case care se află pe străzi cu trafic intens.
 • "Dolomitul vopsit" Are o textură expresivă și se caracterizează prin cusături prokraskoy. Dezavantajul seriei este nevoia de a decora articulațiile laterale cu accesorii decorative.
 • "Slate". Panourile imită perfect ardezia naturală, sunt echipate cu elemente de fixare longitudinale "groove-thorn" și reprezintă un raport optim între preț și calitate.

Caracteristici de instalare

Suprafața de dolomit se compară favorabil cu alte tipuri de acoperiri decorative în ușurința de instalare. Față de bază cu panouri de vinil nu necesită multă muncă și experiență în efectuarea lucrărilor de finisare.

Prima etapă cu care se va confrunta baza ar trebui să fie instalarea lamei. Suprafața pereților nu este decisivă.Lamela poate fi făcută din lamele sau un profil metalic acoperit cu un strat de zinc de protecție. Nu se recomandă utilizarea blocurilor din lemn: arborele tinde să se umfle și să se micsoreze, ceea ce poate afecta negativ integritatea și conservarea formei originale a stratului de acoperire. O izolație ignifugă trebuie plasată între suprafața peretelui și cadrul montat.

Următorul pas va fi tensiunea cordonului cretacic, care este fixat pe nivelul clădirii într-o poziție strict orizontală. După fixarea cablului între două unghii introduse în colțuri, este necesar să-l scoateți și să-l eliberați, rezultând o amprentă de cretă care va fi imprimată pe perete, ceea ce va servi ca principală îndrumare pentru așezarea panoului inferior al panourilor. Fixarea siding este efectuată pe ghidaje fixe vertical. Lamele trebuie mutate într-un plan orizontal, combinând vârfuri cu caneluri. Panoul superior este fixat cu o bară de finisare, care asigură o rezistență mai mare la fixare. În procesul de instalare, este necesar să se combine relieful, care va fi mult mai ușor dacă panourile sunt pre-expandate pe podea în conformitate cu modelul format.

opinii

Siding "Dolomit" este în cerere mare de consum și are multe comentarii pozitive. Se remarcă ușurința și durabilitatea panourilor, precum și posibilitatea de a le achiziționa pentru puțini bani. Cumpărătorii acordă atenție gamei mari de culori a materialului, precum și compatibilității și compatibilității bune a fațadei cu alte tipuri de fațade decorative. Avantajele includ rezistența ridicată a materialului la solicitarea mecanică și capacitatea de a respinge murdăria.

Ansamblul de siding pe principiul laminatului și o cantitate mică de deșeuri este, de asemenea, foarte apreciat de consumatori.

Dintre minusuri există un număr mare de spărturi pe partea din spate a panourilor și o nepotrivire de culori pe lamele dintr-un singur pachet. Se atrage atenția asupra absenței vârfurilor de batere pe canelurile panourilor, motiv pentru care apa devine neîngrădită.

Siding "Dolomit" combină calitatea superioară, prețul optim și proprietățile decorative excelente. Datorită combinării acestor caracteristici cu ajutorul panourilor, puteți ridica orice fațadă, oferindu-i un aspect elegant și elegant.

În următorul videoclip veți găsi instrucțiuni de instalare pentru siding "Rocky Reef".

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor