Care ar trebui să fie înălțimea scaunului de bar?

 Care ar trebui să fie înălțimea scaunului de bar?

Pentru prima dată, scaune de bar, de fapt, cum ar fi contoare de baruri apărute în West Wild în pub-uri. Aspectul lor nu era legat de noua tendință de modă, ci ca un mijloc suplimentar de a proteja barmanul de oaspeți violenți. Din acest motiv rafturile erau mult mai mari decât mesele obișnuite. Scaunele, respectiv, diferă de cele obișnuite. Mai întâi de toate, înalt. În prezent, contoarele de baruri se găsesc foarte des în apartamentele obișnuite. Prin urmare, determinarea înălțimii scaunului de bar este o sarcină importantă care vă va permite să utilizați acest kit cu comoditate.

Caracteristici speciale

În exterior, un scaun de bar seamănă cu un scaun obișnuit pe un picior.Cu toate acestea, există așa-numitele opțiuni semi-bar care arată ca un scaun obișnuit. Dar scaunele pentru contoarele de bare sunt aproape întotdeauna mai mari decât scaunele obișnuite. Acest lucru se datorează, în primul rând, la înălțimea mesei în sine. Există seturi în care scaunul este chiar sub masă, dar există dimensiuni optime ale înălțimii acestui obiect, care asigură cel mai mare confort în timpul funcționării acestuia.

Dimensiunea optimă

Opțiunea standard este considerată un astfel de scaun pentru bara de înălțime, când între partea inferioară a barei și partea superioară a scaunului rămâne o distanță de aproximativ 30 cm. Această valoare vă va permite să petreceți timpul cel mai confortabil la masă. Înclinarea la el va fi mai convenabilă decât într-un scaun superior. De asemenea, nu există nici un sentiment de stoarcere a picioarelor. Astfel, pentru un contor cu o înălțime de 100-120 cm, veți avea nevoie de un scaun cu o înălțime de aproximativ 70-90 cm. Aceasta este considerată o opțiune foarte mare.

Cu toate acestea, acest standard este aproximativ pentru că suntem cu toții diferiți.

Dacă cineva din familia ta este foarte înalt, poate doriți să alegeți un scaun de bar mai mic.

tipuri

Scaune de bar pot fi clasificate în funcție de mai multe caracteristici.

Prin design

Există opțiuni de bar și semi-bar:

 1. Barul arata ca un scaun pe un picior inalt, poate avea un spate simbolic sau poate face fara el.
 2. Jumătate de butoaie sunt scaune cu drepturi depline, dar mai înalte decât cele obișnuite. De regulă, este de 60, 63 sau 65 cm.

Numărul de picioare variază, de regulă, la 3 sau 4.

Disponibilitatea funcțiilor suplimentare:

 1. Posibilitatea de rotație a scaunului în jurul axei sale.
 2. Abilitatea de a regla înălțimea picioarelor. În mod tipic, aceste opțiuni sunt echipate cu un sistem de gaze pentru ascensoare.

Eventualele încărcări pot varia, de asemenea.

Conform materialului

 1. metal mobilierul are rezistență mare la uzură și durabilitate. Este destul de rezistent la deteriorări, expunere la temperaturi și raze UV. Dar scaunul, din metal, va fi rece. Acesta este un minus. Prin urmare, cea mai buna alegere este un scaun moale pe un cadru metalic.
 2. lemn mobilierul este considerat cel mai ecologic. E destul de răbdătoare cu fluctuațiile de temperatură.
 3. plastic scaune - o opțiune foarte comună. Printre avantaje se numără ușoarele și rezistența la fluctuațiile de temperatură. Cons - instabilitate și fragilitate.
 4. sticlă nu toată lumea va decide să cumpere scaune.În ciuda aspectului elegant, ele sunt destul de fragile și necesită atitudine atentă. Deși merită remarcat faptul că acestea sunt fabricate numai din sticla lor anti-șoc. Bine pentru camere mici, deoarece nu aglomeră vizual spațiul.

După stil

Astăzi, designerii oferă o varietate de soluții stilistice și color care pot satisface nevoile celor mai exigenți clienți.

 1. Pentru clasic modele caracterizate prin prezența pieselor sculptate, utilizarea materialelor naturale. Articolele forjate vor arăta scump și nobil.
 2. Stilul hi-tech nu veți găsi nimic în plus. El este cunoscut pentru orientarea sa minimalistă. Se caracterizează prin prezența unor părți metalice. Deseori, mobilierul realizat în acest stil este fabricat din materiale artificiale.
 3. Pentru stilul modern caracterizată prin amprente strălucitoare. Unele obiecte de interior ar trebui să fie făcute în culori luminoase și prinde ochiul. Ele pot fi scaunele tale. Desigur, în general, toate acestea ar trebui să pară ecologice.

Cum sa alegi?

Alegerea unui scaun de bar, în primul rând merită atenția acordată siguranței. La urma urmei, înălțimea sa este destul de mare.În cazul unei căderi accidentale, un astfel de obiect poate deteriora obiectele din apropiere sau podeaua, ca să nu mai vorbim de o persoană.

Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care au copii. Aici este important să se ia în considerare nu numai căderea scaunului în sine, dar și încercarea de a minimiza căderea copilului din scaun. Prin urmare, alegerea unui scaun semi-bar cu spătar, cotiere și curele nu este deloc o măsură superfluă. Stabilitatea mobilierului este principalul criteriu pentru siguranța acestuia.

Dacă membrii familiei diferă foarte mult în înălțime, alegeți scaune cu picioare reglabile. În caz contrar, există o șansă ca nu toată lumea să se simtă confortabilă la masă.

De asemenea, este important pentru ceea ce alegeți scaune. Dacă aceasta este o instituție publică, atunci trebuie să reziste la sarcini mai mari decât obiectele destinate utilizării la domiciliu. Atunci când cumpărați mobilier într-un mic studio sau bucătărie, este mai bine să alegeți un model compact.

Când sunteți îndoieli în ceea ce privește alegerea materialului din care este făcut scaunul, acordați atenție caracteristicilor sale, care sunt enumerate mai sus. Cu cât sunt mai bune, cu atât este mai mare prețul respectiv. Așa că alegerea este a ta.

Dacă doriți, scaunul de bar poate fi făcut manual. Despre acest videoclip de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor