Do-it-yourself decor vaza: idei și sfaturi pentru a face

Adesea, un accesoriu simplu de interior poate deveni sublinierea lui. Luați cel puțin vaza de podea obișnuită. În mâinile capabile, poate deveni o adevărată opera de artă. Cum de a face acest lucru, va spune materialul din acest articol.

Caracteristici de decorare

Decorarea unei vase cu propriile mâini este un proces creativ și fascinant. Cu toate acestea, nu tot ceea ce maestrul vrea să facă va arăta armonios în interior. Este necesar să selectați un decor care să țină cont de caracteristicile stilisticului disponibil. Acesta este modul în care vaza va arăta pe fundalul general nu numai în mod expres, ci și în mod adecvat.

Puteți folosi diferite materiale pentru decorare. De regulă, majoritatea sunt la îndemână și nu merită mulți bani.Materiale naturale obișnuite sunt potrivite pentru acest lucru (de exemplu, ramuri uscate, care este deosebit de popular astăzi pentru decorațiuni interioare). Vă puteți concentra pe utilizarea tonurilor potrivite. Cele mai bune dintre ele sunt considerate a fi pastelu, auriu, argint, cupru, precum și neutre (alb și negru).

Materialul selectat trebuie să corespundă stilului existent. Dacă aceasta este una dintre direcțiile ecologice ale designului, puteți arăta apartenența la stil prin decorul vasului însuși sau a acelorași ramuri, precum și a verii.

Atunci când interiorul este clar exprimat de manufacturabilitate și un minim de piese, utilizați coloranți moderni, ceea ce este suficient pentru expresivitate. În acest caz, este important să arătați textura vopselei, mai degrabă decât desenul.

Ce poate fi folosit?

Pentru a decora un vază Puteți lua o varietate de materii prime, inclusiv:

 • ramuri uscate;
 • vopsele acrilice;
 • flori proaspete;
 • pastă structurală;
 • contururi colorante;
 • verdeață;
 • monede;
 • serviete (pentru decupaj);
 • Garland;
 • strasuri;
 • conuri de pin;
 • benzi diferite;
 • văl tăiat ramuri groase;
 • diverse cereale;
 • mici pietricele;
 • pielea artificiala;
 • scoici;
 • semințe de floarea-soarelui sau dovleac;
 • dopuri din sticle de vin;
 • fir filetat subțire;
 • mici bomboane multicolore;
 • autocolant adeziv.

Decorul poate fi elaborat sau foarte simplu. De exemplu, puteți decora un vas cu cercuri mici, dungi diferite sau zigzaguri. Decorarea poate fi externă și internă. În fiecare caz, puteți să creați un design special care să aducă prospețime și estetică interiorului.

Uneori (de exemplu, în cazul evenimentelor tematice individuale) puteți decora vase cu fructe (de exemplu, cercurile de lamaie tăiate).

Ce trebuie să știți despre pregătire?

Nu vă puteți angaja în decorarea vasei, dacă este murdară sau are pete de grăsime. În orice caz, înainte de ao decora, trebuie să rezolvați problema cu un degresant. Orice particulă lipicioasă sau lipicioasă va fi în cele din urmă simțită, afectând designul. În plus, este important să rețineți că, indiferent de complexitatea lucrării, procesul nu tolerează graba.

Inexactitatea va afecta rezultatul final. Astfel de produse, de regulă, nu arata frumos ca accesorii scumpe de magazin pentru decoratiuni interioare. Locul de muncă trebuie să fie suficient pentru a localiza obiectul care urmează să fie decorat și toate componentele compoziției pe acesta.Indiferent ce folosiți, deșeurile sunt aruncate imediat, astfel încât coșul de gunoi ar trebui să stea în apropiere.

Alegerea unui decor pentru decorarea la domiciliu, trebuie să acordați atenție formei vasei. Poate fi alungită, rotundă, cilindrică sau unghiulară. Această nuanță este deosebit de importantă pentru alegerea decorului potrivit. Dimensiunea vazei este de asemenea importantă, precum și funcționalitatea. Pentru opțiunile de podea mari, puteți utiliza elemente mari, în timp ce un produs mic (de exemplu, o pahar de sticlă) este de preferat să decoreze cu un decor simplu și mic.

Idei cele mai bune: principiile de fabricație

Posibilitățile de decorare a unei vase sunt nesfârșite. Printre varietatea de opțiuni puteți lua în considerare unele dintre cele mai simple și neobișnuite, pentru a face față cu care toată lumea poate.

Vopsea în interior

Nimic mai simplu nu poate veni cu un astfel de design: ei iau vopsea, toarnă puțin înăuntru, astfel încât să fie doar la partea de jos. Apoi vaza este înclinată, ceea ce vă permite să creați un model ondulat. Singurul lucru care poate fi dificil este precizia fabricării. Este important ca undele să fie netede și rotunjite, chiar dacă au înălțimi diferite.În caz contrar, munca nu va arăta profesională.

Culoarea vopselei este selectată în conformitate cu schema de culori a interiorului existent al unei anumite încăperi.

Folosind lipici

Modelul de adeziv poate fi aplicat pe vaza folosind un adeziv special care, atunci când este uscat, va lăsa o mică ușurare pe suprafață. Acestea pot fi puncte obișnuite sau faguri de miere sau orice altceva care îi lipsește imaginația maestrului.

După uscarea lipiciului, vaza trebuie acoperită cu vopsea deasupra. Poate fi mată, lucioasă, sub formă de lichid sau pulverizare obișnuită cu smântână.

Este important să aplicați compoziția în mod uniform, într-un strat subțire, în caz contrar acoperirea se poate îndepărta de substrat.

Cereale și cereale

Desigur, nu numai componenta decorativă este importantă, ci și funcționalitatea. Dacă doriți să decorați o vază cu diferite materiale de umplere în vrac, acest lucru ar trebui făcut în mod corect, deoarece va trebui să fie folosit vasul.

Înainte de a vă angaja în decorațiuni creative și de a umple spațiul interior, puneți un alt recipient în vas. Acest lucru va permite în viitor să pună în ea ramuri sau flori. După aceasta, puteți pune straturi de orez, fasole, mazăre, semințe de floarea-soarelui și tot ceea ce vă pare potrivit.Acest vas poate fi decorat cu floarea-soarelui înflorit.

bomboane

În ciuda gustului nu foarte bun al bomboanelor mici, ele nu fac doar un decor elegant, dar și spectaculos, dacă le umpleți cu un vază. Creați-o, ca și în metoda precedentă: în vaza mai mare puneți un pahar mai mic sau doar un pahar sau chiar un borcan de sticlă.

Acesta este un mod foarte creativ de decorare, deoarece forma bomboanelor în sine este adesea neobișnuită. Pot să semene cu pastile, inimi, figuri de animale, flori și multe altele.

Pentru a face un astfel de design să se potrivească bine conceptului de stilistică, ele se bazează pe anumite culori.

fir

Pentru a crea un design elegant, de casă, dintr-un vas cu un fir de frânghie subțire, nu aveți nevoie de cunoștințe speciale în decorarea. Firul este pur și simplu impregnat cu lipici sau aplicat pe vasul însuși, după care este înfășurat de jos în sus. În acest caz, trebuie să înălțați calitatea maximă, evitând formarea golurilor.

Întrucât întreaga suprafață exterioară este umplută (cu excepția părții inferioare), firul este tăiat, ascunzându-și ușor capătul. Acest design este simplu și în același timp eficient. Într-un vas similar, puteți pune flori proaspete, poate fi decorat cu noduri de material de lucru.

Dacă cineva de ambalaj poate părea plictisitor, este posibil pentru a decora vaza de sticla cu doar un singur nod, legându-l peste panglica de satin într-o culoare contrastantă.

Autocolant Decor

Dacă nu vrei să te pui cu vopsea sau crupa pare insuficient soluție interesantă pentru proiectarea de vaza, puteți cumpăra un decor auto-adeziv. Pentru a aranja armonios în interiorul produsului de sticlă poate fi introdus în vaza șablon care arată zona adezivă a fiecărei părți.

Deci, puteți să vă lipiți în cercuri, dungi, zigzaguri. Nu contează dacă vaza este pictat: un pic de răbdare și diligență - iar produsul va primi un aspect unic.

Vite și coajă

Ramurile uscate pot fi decorate cu o vază (podea sau floare) în interiorul și în afară. Modul în care fiecare alege singur. De exemplu, este mai ușor să taie unele ramuri de un copac soiuri de inaltime vaza si le-a pus în interiorul ei, închizând partea de sus a compoziției de flori proaspete.

Cu toate acestea, dacă doriți să se joace, pot fi lipite pe partea de sus a sucursalei și folosind un adeziv special. Această tehnică poate fi diferită: pot fi lipite pe coloană fire (aproape unul de altul), sau întrețesut la întâmplare.

Puteți lua diferite în lățime și lungime de materii prime, coaja unui copac și chiar să le lega după lipire cu o bandă.

scoici

Pentru a lipi acest decor este ușor. Cu toate acestea, dacă pare prea simplu, cojile pot fi completate cu jumătăți de margele, imitând perle într-un mod similar. Poți să arăți orice compoziție sau să aranjezi scoici simetric, să le decorezi cu nisip colorat, să iei material de diferite mărimi, să adaugi design cu pietre mici de formă plată.

Variantele pot fi greutate, totul depinde de materiile prime disponibile pentru finisare. Seashells acoperite cu lac de cristal va arata frumos.

Bandaj de ghips

Se pare că chiar și bandajele de tencuială pot deveni un ornament pentru o vază neobișnuită creată de tine. Pentru a face acest lucru, face ghips, face o soluție de ea, impregnare-l cu bandaje sau bucăți obișnuite de țesături de lățime mică și înveliți o vază cu ei.

Dupa ce amestecul s-a uscat, vaza este vopsita cu ajutorul unei pensule si vopsea sau a unei cutii de pulverizare finisate. Puteți utiliza un vas de casă pentru flori, ikebana sau ramuri uscate.

Acesta va arăta spectaculos în interior, atrăgând opiniile proprietarilor casei și oaspeților lor.

O altă idee interesantă este în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor