Vaza ceramica in design interior

Florile pot fi un decor atractiv pentru orice interior. Dar este foarte important să le pregătim un loc bun și frumos. O soluție excelentă de acest tip este o vază ceramică, mai ales că ea arată frumoasă.

7 fotografie

Caracteristici speciale

Majoritatea covârșitoare a designerilor recomandă achiziționarea vaselor de podea pentru florile cu o înălțime de 0,4 m sau mai mult. Astfel de produse sunt folosite atât pentru depozitarea unui buchet sau a unui set de ramuri, cât și ca element al compoziției interioare.

În producția de ceramică se utilizează în mod tradițional argila în care sunt introduși anumiți aditivi pentru a obține proprietăți specifice. În acest sens, produsele ceramice moderne sunt departe de progenitorii lor. Dar, în ceea ce privește designul și stilul, abordările clasice (chiar până la rădăcini din antichitate) își păstrează relevanța în prezent.

În trecutul îndepărtat, tehnologia era foarte dificilă, munca a fost făcută manual. Prin urmare, costul vazelor sa dovedit a fi foarte mare, și doar câțiva și-au putut permite acest element rar de decor.

În țara noastră, numai în secolul al XX-lea, dezvoltarea tehnologică, împreună cu o creștere generală a bunăstării, a făcut posibilă inversarea acestei tendințe. Cu toate acestea, de la antichitate, sa păstrat o regulă neclintită: nu contează dacă este vază manuală sau producție industrială, ea joacă un rol imens în interior. Prin urmare, această parte a decorului trebuie să fie introdusă foarte atent și strict în situație.

Veți învăța cum se fac vasele ceramice urmărind următorul videoclip.

Cum sa alegi?

Împreună cu lutul și compozițiile care îl conțin, utilizarea altor materiale anorganice a fost mult timp depreciată în industria ceramică. Atunci când este necesară o textura mai fină, se utilizează porțelan și dacă sunt necesare contururi relativ grosiere sau economie foarte importantă, preferința este faianța.

Pentru a potrivi armonios o vază într-o cameră, trebuie să luați în considerare:

 • stilistica generală;
 • geometria structurii;
 • saturarea camerei cu mobilier;
 • prezența altor elemente decorative;
 • colorarea produsului;
 • spațiu spațiu.

Unde se aplică?

Forma originală a obiectului decorului (de exemplu, o vază slavă multi-nivel sau vintage) poate ajuta la împărțirea spațiului în anumite zone. Ca decorator independent, o vază elimină adesea senzația de colț gol sau centrul unei camere. De asemenea, ajută la evidențierea altor detalii luminoase din cameră.

Consolidarea efectului va ajuta la utilizarea luminilor în jurul vasului.

Toate acestea se aplică în principal produselor mici și mijlocii. O vază de înălțime ridicată este preferabilă în camere spațioase și sub scări.

De asemenea, puteți să o aplicați:

 • în holuri pentru oaspeți;
 • în nișele de proiectare;
 • în colțuri.

Recomandări utile

 • Pentru a crea un aspect mai frumos și mai plăcut al camerei, puteți construi mai multe vase cu configurații diferite. În timpul iernii, se recomandă să se pună labele de molid în ele. Când natura se trezește, este timpul pentru crengi cu frunze tinere. Cea mai bună opțiune pentru a adăuga la interiorul de sensibilitate și dragoste - de a folosi flori mari.
 • Unele dintre dificultățile pot fi cauzate de proiectarea camerei, stilul căruia este instabil și nesigur.Într-o astfel de situație, cea mai bună alegere este adesea o vază ceramică pictată alb. Subiectele clasice se potrivesc perfect porțelanului sub formă de boluri, care sunt decorate cu detalii aurii.
 • Mulți oameni se străduiesc să aducă pacea și armonie în casele lor. În acest caz, se recomandă să se acorde prioritate culorilor pastelate și modele de complexitate minimă. În mod ideal, chiar și modelele ar trebui să fie abandonate, dacă ar trebui să fie, apoi numai selectate cu gust.
 • Este posibil să aplicați astfel de produse atât într-o cabană, cât și într-un apartament oraș și la birou. Dacă culoarea bolului se împletește în mod armonios cu tapet sau cu alt material pe pereți, camera va părea mai largă. O idee bună este reproducerea în modelul de tonalitate a perdelelor sau a altor elemente decorative. Vasele complet monocrome (albastru, rosu, bej) sunt cel mai bine combinate cu covoare acoperite cu un pui moale.

Cum să lipiți?

Pentru orice vază, chiar și o cochilie, aveți nevoie de îngrijire atentă. Dar uneori, în ciuda tuturor atenției și precauțiilor, aceste articole decorative sunt rupte. Din fericire, ceramica este ușor de lipit.

Cea mai bună opțiune pentru acest scop este un adeziv universal bazat pe cianoacrilat.

   Aceste adezivi sunt prezentate astăzi într-o gamă largă, totuși, trebuie să ne amintim că nu toți aceștia sunt suficient de rezistenți la apă. Prin urmare, numai câteva soiuri vor fi potrivite pentru repararea vaselor în care vor fi plasate flori. Soluții alternative - adeziv epoxidic și BF-4. Dacă vasele sunt fabricate din porțelan, se recomandă utilizarea adezivului carbinol. Nu are sens să descriu metode specifice de utilizare, este mai bine să urmați instrucțiunile.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor