Cum de a face un vas de materiale resturi?

Astăzi, nimeni nu este surprins de relevanța lucrurilor moderne produse manual. O vază fabricată din resturi este doar un astfel de produs. Este destul de ușor de făcut, dar va fi foarte mult timp să vă rog.

Ce puteți face?

Există destul de multe materiale potrivite pentru a face un vas. De cele mai multe ori nu merită din cauza lipsei de materiale pentru a merge la supermarketul clădirii sau în altă parte, diferite materiale la îndemână sunt destul de potrivite pentru un vază.

Iată câteva exemple despre ce se poate face o vază: vechile lămpi de plafon, vase ceramice nedorite, boluri de salată, ghivece de flori și chiar sticle de plastic folosite.

Pentru a decora un vază, veți avea nevoie de următoarele materiale:

  • clei;
  • bandă scotch;
  • hârtie igienică sau altă hârtie colorată;
  • chit;
  • foarfece;
  • perii;
  • guașă sau diverse vopsele;
  • vopsele de protecție incolore.

De asemenea, este posibil să se folosească bucăți de porțelan rupt pentru decorare și chiar și un bandaj de bandaj pentru a crea o suprafață aspră.

În plus față de toate cele de mai sus, veți avea, desigur, nevoie și de imaginația și dorința de a crea ceva frumos și relevant pentru interiorul camerei.

instrucție

Mai jos va fi descris pas cu pas cum sa faci o vaza de flori cu mainile tale.

Ridicați baza

Mai întâi de toate, trebuie să decideți ce formă va fi baza pentru vază. Puteți utiliza atât un container, cât și câteva simultan, folosind superglue. Vaza poate fi suplimentată cu un suport sau suport inferior. Atunci când lipiți recipiente diferite, este important să rețineți că diametrul lor la joncțiune ar trebui să se potrivească, iar partea superioară nu ar trebui să fie cea mai grea.

Stilouri sau alte articole

Dacă intenționați să atașați mânere la un vas, atunci acesta este momentul potrivit. Mânerul poate fi unul și mare și puteți atașa două mânere mici. Ca mânere pentru un vază, puteți folosi cârligele vechi, indiferent de plastic sau metal, butoane de la alte mobilier, tăiați-vă din lemn, faceți fir.

Cel mai bine este să le rezolvați cu același lipici cu superfixare. În plus față de mânere, aveți posibilitatea să adăugați alte detalii la design la discreția dumneavoastră.

Aspect și netezirea formei de vază

Pentru această etapă, ca și altceva, un bandaj de gips este foarte potrivit, dar este posibil să treci cu o opțiune mai bugetară - bandaj obișnuit și lipici alb. Atunci când se aplică un bandaj de tencuială, suprafața este umezită cu apă, după care se usucă ziua. Când se utilizează bandajul convențional și tehnologia lipiciului este aceeași. Este necesar să netezi suprafața pentru a evita bulgări prea evidente. Este necesar să aplicați din gâtul vasului treptat treptat spre bază. După ce stratul de bandaj se usucă, este necesar să se securizeze această bază. Acest lucru se face folosind chit. Se poate achiziționa atât în ​​supermarketul clădirii, cât și în magazinul de artă. Principalul lucru nu este să exagerăm și să aplicăm un strat subțire. Desigur, plecați din nou pentru o zi să se usuce.

Relief design

După cum sugerează și numele, în acest stadiu trebuie să creați o ușurare sub formă de diferite bulgări pe vază. Pentru a face acest lucru, puteți folosi coji de ouă, bucăți de vase sparte și alte obiecte disponibile la alegere.De exemplu, coaja de ou ia în considerare cum să o lipiți corect. Mai intai trebuie sa lipiti bucatile cochiliei de pe suprafata vasului, acoperiti din nou cu un strat de adeziv PVA si apoi lipiti pe partea de sus a unui strat de hartie igienica si mai apoi lipiti din nou. Din stratul de hârtie igienică trebuie să stoarceți tot aerul cu o perie și să lăsați să se usuce.

Hârtia de toaletă netezește muchiile ascuțite ale cochiliei și creează efectul integrității suprafeței. Ca de obicei, lăsați din nou să se usuce pentru o zi.

Finisarea suprafeței

Poate fi ținută la alegere. Puteți lăsa vaza albă, dar dacă găsiți această opțiune foarte plictisitoare, folosiți sfatul profesioniștilor. Mai întâi de toate, pe o suprafață uscată, trebuie să puneți un desen în creion. Ca imagine, sunt binevenite peisaje diferite de la mare, pădure sau munți.

Creați volum

Această etapă se poate face la nevoie. Pentru volum, aceeași hârtie igienică este cea mai bună. Este ușor, ieftin și ușor de răsuciit, ceea ce trebuie făcut. Hârtia hârtie trebuie să fie lipită pe marginea imaginii. Volumul poate fi dat și prin lipirea figurilor din lut sau argilă. În acest sens, diferite flori de stuc sunt foarte populare: nu numai trandafiri, ci și crini, violete și altele.

Cel mai bine este să folosiți lut de copt pentru a le oferi o formă solidă care să nu se deterioreze în timpul lipirii.

Noi suplimentează volumul

În acest stadiu este necesar să lipiți toate florile sau alte detalii planificate. Părțile trebuie lipite cu un adeziv cu fixare puternică, nu cu adeziv PVA. Pentru această etapă este mai bine să stocați cu pensete și să lucrați cu ele.

Aplicație de vopsire

Puteți să vă colorați propria imagine și detaliile acesteia în orice ordine. Dar există o astfel de recomandare din partea designerilor pe care mai întâi trebuie să o vopsești în negru, și apoi să aplici culori mai ușoare. De exemplu, procedura de aplicare a vopselei este după cum urmează: negru, maro, verde, galben și alb. Detaliile sunt colorate chiar la sfârșit.

Puteți folosi și acuarelă, dar de preferință cu guașă. Acesta se află mai bine pe suprafață și arată mai strălucitor.

Aplicarea lacului

Înainte de aplicarea lacului, din nou, este necesar să se usuce bine vasul, pentru a șterge zonele nevopsite cu o culoare adecvată.

Adaptați vaza de flori

Dacă doriți să colectați apă într-o vază și apoi puneți flori acolo, atunci va trebui să o terminați. Nu este la fel de dificilă cum pare la prima vedere.Pentru a face acest lucru, este suficient să ridicați un recipient cu un volum mai mic decât cavitatea vasei și să-l fixați în interiorul vasei folosind superglue.

gât

Ar trebui să fie decorat separat și pur și simplu, dacă nu aveți de gând să trageți apă acolo. În cazul în care există un alt recipient, atunci distanța dintre aceste două vase trebuie așezată cu hârtie igienică, deasupra, acoperită cu hârtie igienică cu adeziv și ulterior cu lac. Aceasta poate fi considerată o vază completă. Ramane doar sa astepte uscarea finala.

Ce altceva trebuie luat în considerare?

În primul rând, va trebui să stocați pe un container special pentru adezivul PVA, deoarece consumul său va fi destul de substanțial.

În al doilea rând, va trebui, de asemenea, să achiziționați mai multe perii pentru a desena imaginea.

În loc de capacitate suplimentară, puteți utiliza rășină epoxidică, care, după solidificare, devine solidă. Trebuie doar să-i dați forma corectă.

O vază poate fi făcută din orice formă: ambele rotunde, în care balonul va servi drept bază și cilindrică, a cărui bază este un segment de țeavă.

Amintiți-vă că în acest caz nu există criterii și standarde, principalul lucru este că produsul dvs. vă va încânta și apoi va rămâne o piesă plăcută de decor pentru o lungă perioadă de timp.

Pentru a afla cum să faceți o vază dintr-o sticlă de plastic, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor