Design balcon

 Design balcon

De la vremurile sovietice, regulile nerostite au mers că balconul este un loc pentru a stoca lucruri vechi și inutile. Drept urmare, proprietarii se uită în fiecare zi la cutii, conserve conservate, biciclete sparte și schiuri. Adesea, această imagine este completată de pereți decojiți și perdele decolorate.

Între timp, balconul este un metru patrat suplimentar de spațiu de locuit, care poate fi nu numai funcțional, transformându-se într-un birou, bucătărie de vară sau dormitor, dar, de asemenea, frumos.

7 fotografie

Caracteristici speciale

Mai întâi trebuie să desemnați o serie de acțiuni pentru a înnobila contoarele de balcon. Și aici este important să înțelegem ce scopuri și preferințe trebuie să fie implementate.

Având vederi frumoase ale munților sau ale mării, vreau să am un loc de odihnă deschis, unde puteți petrece seara bucurându-se de natură. În nordul țării, de cele mai multe ori, balconul va fi acoperit de zăpadă sau acoperit de ploi reci. În acest caz, pentru a maximiza utilizarea utilă a spațiului, trebuie preferat tipul închis.

Ajungând la exteriorul fatadei balconului închis și deschis, trebuie să întrebați valoarea istorică a casei. Este posibil ca introducerea legală a modificărilor externe să nu fie posibilă, atunci va fi implicată numai finisarea internă.

De asemenea, un pas important în lucrarea inițială de pregătire este evaluarea rezistenței plăcii de balcon. Dacă starea ei ridică îngrijorări, atunci ar trebui să contactați specialiștii care vor lua măsuri radicale, până la înlocuirea lor. Rezistența plăcii este cheia siguranței vieții nu numai pentru proprietarii de apartamente, ci și pentru cei aflați sub balcon.

specie

Balconul deschis va fi foarte relevant în cazul în care clima vă permite să petreceți o mulțime de timp în aer proaspăt. Are o caracteristică de sezonalitate.În ploaie sau vânt puternic ar trebui să poată să aducă repede mobila, masa, perne și pături în apartament. În consecință, mobilierul pe un balcon neaglazat este mai bine să alegeți lumina, mobilă sau pliabilă, astfel încât transportul de lucruri nu necesită mult efort fizic. Obiectele trebuie să fie rezistente, să nu se teamă de umiditate și de lumina soarelui.

Balcoanele și loggiile închise sunt împărțite în două categorii:

Sticla rece

Se folosește în cazul în care balconul nu este prevăzut a fi echipat pentru o cameră funcțională suplimentară și este necesară doar o protecție împotriva umidității și a prafului. În acest scop, se utilizează cercevea deschisă, se folosesc diverse modele pe profil metaloplastic. Astfel de balcoane din vitralii arată foarte impresionant și oferă o imagine de ansamblu excelentă asupra orașului, în special la etajele superioare.

Cu ajutorul metodei glazurii fără rame, balconul arată complet din sticlă, de fapt este posibil să se miște părțile sale individuale de-a lungul ghidajelor orizontale.

Pe balcoanele vitrate pentru introducerea originalității este posibilă aplicarea unor tehnici precum: tentație de sticlă, vitraliu, gravură sau imprimare foto.Astfel de elemente pot fi folosite ca fragmente și pe întreaga suprafață a pânzei protectoare.

Geamuri calde

Pentru elAdyu la 9 mp. geamurile din plastic cu geam termopan sunt cele mai potrivite, oferă cea mai bună izolare fonică și termică. În plus, se folosește o fereastră cu geamuri duble dincolo de garduri pentru câțiva centimetri, ceea ce face posibilă dotarea unui pervaz suficient pentru încăperi - un bonus plăcut și funcțional pentru proprietari.

Nu economisiți pe materiale și plătiți serviciile socialiștilor pentru a izola balconul / loggia. Munca slab realizată va duce la deteriorarea mobilierului din balcon, va dura mai mult timp și bani pentru a elimina deficiențele sau pentru a reface complet lucrările.

Pentru păstrarea maximă a căldurii pe balcon în timpul sezonului rece, este necesar să încălzi podeaua, pereții și tavanul. Cel mai adesea pentru acest scop folosiți spumă de plastic, spumă de polistiren și vată minerală. Incalzitoarele sunt stivuite numai după eliminarea completă și tratarea tuturor fisurilor și fisurilor.

O altă variantă pentru încălzirea balconului va fi o "podea caldă".Ajustarea unui astfel de sistem vă va permite să setați temperatura necesară, să mențineți caldura și confortul în cameră în orice moment al anului.

De asemenea, ar trebui să menționăm balcoanele colțar și loggii cu configurație non-standard, cu riduri și colțuri înguste.

Balcoanele pe colț par să curgă în jurul casei din două părți. Avantajul lor fără îndoială este o zonă relativ mare, deci ar trebui să luați în considerare cu atenție funcționalitatea spațiului suplimentar. Complet glazură un astfel de balcon, nu puteți crea doar un salon mic, de studiu sau grădină, dar, de asemenea, instalați un număr suficient de dulapuri și rafturi pentru a stoca diverse obiecte mici.

Balcoanele și loggiile cu riduri, care se îngrămădesc constructiv în unul sau două colțuri, au, de asemenea, propriile trucuri de decorare. Astfel de colțuri înguste, nefondate, ale camerei sunt bine bătute prin instalarea de vase cu flori sau plante de alpinism acolo. Ei bine, în astfel de camere, vor arăta rafturi cu balamale sau elemente decorative interesante.

dimensiuni

Casele de planificare moderne își asumă o varietate de dimensiuni și configurații de balcoane și loggii.Cineva devine mândrul proprietar al unui mare suprafață plană de 7 metri, iar cineva „Huddles“ la 2 metri pătrați. Dar absolut pentru orice dimensiune, puteți găsi propriile soluții funcționale și frumoase.

Termina un balcon sau loggie, cu yarzii decente se poate înconjura diverse mobilier, dulapuri și elemente de decor. Principalul lucru este că acestea se încadrează în ideea principală a proprietarului camerei.

Balcon la 9 mp pot fi clasificate ca fiind și rafturi de diferite ecrane. O astfel de dimensiune mare a camerei permite de a găsi soluții interesante și funcționale de proiectare, de exemplu, se combină o sală de mese și o bibliotecă, un atelier și o zonă decorativ, cu o mică fântână, un iaz și verdeață.

Loggii și balcoane cu 6 metri pot fi echipate cu succes, cu o cameră de zi: este suficient pentru a pune o măsuță cu rafturi, scaun și pentru a dota pat.

Cu zone înguste și mici există dificultăți.

Deci, balcoane înguste nu este practic pentru a face o mulțime de mobilier, astfel încât să nu piardă ocazia de liberă circulație. Nu va fi pliere adecvată sau mobilier retractabil, canapele de colt, dulapuri și rafturi suspendate.De asemenea, soluția ideală pentru geam va fi îndepărtarea sticlei pentru gard, care va folosi pragul rezultat ca suprafață suplimentară de lucru. Pentru a economisi spațiu pe balcoane mici cu geamuri, este necesar să se utilizeze perdelele, și nu perdele sau tul.

Balcoanele mici și loggii, cu o dimensiune de 2-4 metri, nu ar trebui, de asemenea, să fie forțate cu mobilier. Este suficient să aranjați un scaun de răchită ușoară și o masă mică, câteva scaune pliante. Nișele pe pereți ar trebui să fie utilizate la maxim, plasând rafturi, dulapuri și vase suspendate cu flori pe ele.

Balcoane mici, cu o suprafață de 3 mp.

Este deja posibil să plasați o sală de gimnastică pe un balcon sau loggie de 5 metri pătrați, zona vă va permite să jucați sport pe proiectilul dvs. preferat într-o cameră spațioasă. De asemenea, aceste zone pentru familiile cu copii pot fi aranjate sub camera de joc.

Balcoanele cu colțuri lungi pot fi împărțite în zone. Pentru echiparea părții îndepărtate sub birou, atelier, cameră de joacă, zonă de depozitare cu dulapuri și rafturi. Aproape - pentru a pleca pentru o zonă de recreere cu scaune și o masă.

formă

Balconurile în forma lor în casele moderne reprezintă cel mai adesea un pătrat / dreptunghi sau un semicerc. Mai puțin frecvente sunt balcoanele mici rotunde sau triunghiulare.

 • Balcoanele pătrate datorate zidurilor și nișilor netede sunt ușor mobilate cu mobilier și decor, în conformitate cu un anumit stil. Există dulapuri frumos plasate și canapele de colț.
 • Semicirculare și rotunde balcoane sunt mai bine mobilate cu mobilier, repetând liniile lor: mese rotunde, scaune și canapele cu contururi raționalizate.
 • Balconurile sub forma unui triunghi pot fi echipate cu dulapuri înguste de interior. Într-un colț se poate organiza o masă cu o pereche de scaune sau otomani. Într-un astfel de aspect balcon, pereții preiau sarcina principală pentru a introduce rafturi pentru decorare, depozitare sau pentru ghivece cu plante.

locație

Ideile pentru finisarea balconului în casa casei sunt limitate doar de imaginația proprietarilor. Zonele de balcoane și loggii aici permit diverse variații:

 • biblioteci, săli de clasă, săli de joc sau saloane;
 • pentru a bate peretii cu clapboard sau pentru a lipi peste tapet in stil Provence;
 • scoateți ramele de fereastră și lăsați balconul deschis, sau glazurați și izolați camera.

Totul depinde de preferințele personale ale proprietarilor de apartamente și de funcțiile care le sunt atribuite acestor metri pătrați suplimentari.

8 fotografie

Balconuri în apartamente Hrușciov pierde în mod semnificativ în dimensiune, ele sunt mici. În cazul în care camera nu este planificată să fie utilizată ca spațiu de depozitare, atunci pentru a extinde spațiul, este recomandat să eliminați toate sertarele și dulapurile inutile.

Încălzirea geamurilor, cu scoaterea cadrelor din spatele fațadei, va extinde în mod semnificativ utilizarea funcțională a balconului și va oferi posibilitatea de a amenaja un pervaz larg ca o suprafață suplimentară. Poate fi folosit ca raft sau masă, care în zone mici va fi o adăugare foarte utilă.

Este de preferat decorarea balcoanelor în culorile luminoase de la Hrușciov și ferestrele mari pentru extinderea vizuală a unui spațiu mic.

Un balcon într-o casă privată este mai rar decât regula, pentru că, pentru a se bucura de aerul curat, este suficient să stați pe proprietate într-un loc special amenajat. Pentru a lua o decizie "pentru" sau "împotriva" construirii unui balcon într-o cabană, trebuie să cântăriți argumentele pro și contra existente:

 1. Dezavantajele includ: complexitatea spațiului și a construcției proiectului, cheltuieli financiare suplimentare pentru căldură și hidroizolare, dificultăți în proiectarea casei și determinarea amplasării camerei de balcon. Se întâmplă că, de-a lungul timpului, balconul devine necorespunzător pentru utilizarea frecventă, pentru că în fața acestuia a deschis un atelier zgomotos sau a extins drumul, transformându-l într-o autostradă aglomerată.
 2. Dar există avantaje indiscutabile pentru echiparea unei case particulare cu un balcon. În primul rând, va fi un complement arhitectural frumos și va da individualitatea structurii. În prezența unui balcon, apare o ieșire liberă la stradă, care va fi relevantă dacă locuința este locuită de o persoană cu dizabilități sau de o persoană la o vârstă pentru care este dificilă mersul pe scări. Prezența unui balcon va crește siguranța împotriva incendiilor și va da drumul la aer proaspăt într-o cameră plină de fum.

Designul balconului sau loggiei într-o casă privată ar trebui să fie sigur, întărit și fiabil.Prin urmare, este mai bine să încredințați această activitate specialiștilor și să nu efectuați lucrări de construcții pe cont propriu, fără a avea cunoștințele și abilitățile corespunzătoare.

Opțiuni de redirecționare

Reamenajarea camerei, care implică combinarea unui balcon cu o bucătărie sau o cameră. În primul rând, este nevoie de mai multe etape de coordonare în diverse structuri de stat. Cu o decizie pozitivă asupra acestui apel, proprietarul primește un nou certificat de înregistrare a obiectului și un nou certificat de proprietate. Această etapă nu ar trebui ignorată pentru a nu se confrunta cu probleme și sancțiuni serioase în viitor.

Înainte de a combina spațiul de locuit al unui apartament cu un balcon sau o loggie, ele ar trebui să fie bine izolate și impermeabile. În sezonul rece, cu lucrări de izolare de calitate slabă, apartamentul va pierde căldură prețioasă, ceea ce va crește costurile financiare ale încălzirii camerei.

Este posibilă combinarea completă a pătratelor, dezmembrarea tuturor pereților și realizarea întregului spațiu, sau parțial eliminarea doar a ferestrelor și a ușilor. În primul caz, aceasta este calea pentru rezolvarea problemei camerelor foarte mici.În al doilea - oferind individualitatea interioară și confort. Deci, balconul, combinat cu sufrageria, va permite să fie mai interesant să bați spațiul în cameră. Și în bucătărie, un balcon combinat vă va permite să instalați un contor de bar sau să mutați zona de luat masa din zona de gătit.

Pe balcon puteți aranja un pat. Pentru a face acest lucru, este suficient să construiți un piedestal mic sub pat sau să puneți salteaua direct pe podea. Jaluzelele și pernele vă vor permite să vă bucurați de somn într-o cameră confortabilă. O astfel de soluție ar fi o opțiune excelentă pentru un adolescent care, în virtutea vârstei sale, dorește deja să aibă propriul său colț separat, dar zona apartamentului nu îi permite să aloce o cameră separată.

Organizarea locului de muncă este suficientă pentru a pune masa scaun confortabil, instalați o garderobă spațioasă și câteva rafturi pentru diverse materiale și documente. Iluminarea bună seara și noaptea este necesară pentru desen, coacere sau reparații. Trebuie să aveți grijă de acest lucru în avans, aducând cablajul sub prize și iluminarea necesară balconului în timpul instalării balconului.

Pentru a face o cameră de joacă pentru copii de pe un balcon, este necesar să se asigure siguranța șederii copilului într-o zonă suplimentară fără supraveghere. După ce ați instalat dulapuri sau dulapuri sub jucării, ați pus un covor, un covor, ați făcut un leagăn suspendat - zona excelentă de joc se va întoarce. În timpul verii, puteți pune chiar aici o piscină mică, dacă zona balconului sau loggia permite.

O zonă relativ mare de balcon sau de loggie poate fi transformată într-o sală de gimnastică personală. Este suficient să plasați un simulator, să atârnați o bară orizontală sau o pungă de perforare. După instalarea sistemului de difuzoare, va fi plăcut să practicați yoga pe un astfel de balcon.

În cazul în care balconul sau loggia are o ieșire din dormitor, în această zonă puteți organiza un dressing. Instalați dulapurile de-a lungul pereților, materiale care sunt rezistente la umiditate și nu lăsați razele soarelui, pentru a evita deteriorarea hainei, fixați o oglindă pe perete sau puneți-o pe podea. În cazul în care zona de loggia permite, puteți pune imediat o mică masă de toaletă cu iluminat pentru aplicarea machiaj.

Adesea în case există balcoane cu evadare la foc. Este strict interzis să blocați sau să întrerupeți structurile destinate evacuării, însă puteți înfrunta această parte aparent neatractivă a interiorului frumos. Pe balustradă, puteți fixa o vază cu flori sau puteți lăsa alpinistii de-a lungul lor. Seara, pe scări se vor arăta diverse ghirlande, lămpi și lumânări frumoase și confortabile.

Tipuri de finisaje

Pentru decorarea interioară a unui balcon sau a loggiei pe piața modernă există multe materiale pentru fiecare gust și buget:

 • Căptușeală - cea mai ușoară și cea mai ecologică cale de a termina.
 • Materialul sursă pentru fabricare poate fi lemn natural, plastic sau fracțiune fin dispersată.
 • Plasticul este rezistent la umezeală, are o gamă largă de temperaturi, dar își pierde rapid atractivitatea sub razele directe ale soarelui.
 • Lemnul va servi timp de aproximativ 15 ani, are un tratament special din insecte și ciuperci, dar există și lacuri speciale care pot crește durata de viață.
 • Blocul este realizat numai din lemn natural, cum ar fi zada, bradul, cedrul, pinul. În aspectul și instalarea este similar cu căptușeală, dar are o suprafață rotunjită, care oferă un aspect mai interesant interior.
 • Placa de gips rezistentă la umiditate este destul de consumatoare de timp pentru a instala, dar oferă o suprafață netedă și păstrează căldura.
 • Pentru cei care nu vor să-și petreacă mult pe finisare, există opțiunea de a utiliza panouri din plastic. Ele au o gamă largă de culori și modele, practică, ușor de întreținut și ușor de instalat. Singurul lucru care merită acordat atenție este forța slabă, motiv pentru care acestea necesită o funcționare atentă.
 • Cork reține căldura bine și protejează împotriva zgomotului, dar are un cost ridicat. O textura interesantă și neobișnuită a acestui material va decora orice interior.
 • Pentru a da balconului sau loggiei un aspect frumos și bogat, utilizați piatră sau țiglă. Ele sunt durabile, ușor de întreținut și foarte practice. Cu toate acestea, procesul de stabilire este foarte laborios, care, pe lângă costul ridicat al materialelor în sine, va atrage costuri suplimentare pentru specialiști.
 • Designul neobișnuit poate fi obținut folosind tencuiala decorativă ca finisaj. Culorile diferite, texturile și metodele de aplicare vă permit să vă arătați imaginația. În plus, are proprietăți bune de izolare termică și fonică.
 • Panorama de ferestre sunt numite balcon "francez". Datorită cantității mari de lumină penetrantă, suprafața camerei crește vizibil, deci este recomandabil să se folosească astfel de geamuri pe balcoane cu un mic contor.
7 fotografie

Preferând materialele pentru pardoseli, prezența sistemului de podea "caldă" joacă un rol. În general, puteți folosi orice materie primă: laminat, parchet, linoleum, plăci ceramice sau covor.

Idei moderne

Balcoanele și loggiile în clădirile noi rar se mândresc cu o suprafață mare, deci, indiferent de designul ales, acesta trebuie să mărească spațiul. Acest lucru se poate face cu culori deschise, cu accente luminoase în decor. Prezența ferestrelor mari contribuie și la extinderea vizuală a spațiului. Pentru a păstra căldura în interior, ferestrele cu geamuri duble cu două și trei camere trebuie instalate pe balcoane și în loggii.

În crearea unui interior interesant, frumos și elegant vă ajută să alegeți mobilierul și textilele potrivite. Trebuie să alegeți o combinație bună de culori și texturi din cameră. Design look va da camerei lucruri unice făcute de mână sau la comandă.

Swing, hamacul, scaunele agățate vor fi soluții neobișnuite și interesante. Chiar și pe un mic balcon puteți amenaja un mic iaz cu o grădină mică.

Șemineul decorativ va oferi luxului și confortului în seara.

O decizie îndrăzneață ar fi să finalizeze podeaua unui balcon sau a unei case cu gazon, cu pietricele marine în combinație cu trotuare din lemn.

Pentru a vă proteja de lumina directă a soarelui pe balcoane mici, este mai bine să utilizați diferite perdele laminate, care sunt potrivite pentru designul general al camerei în stil și culoare. Pe balcoane mari cu ferestre panoramice, interiorul este perfect completat de perdele lungi translucide de nuante luminoase. Ele vor da camerei mai multă ușurință și grație.

Dulapurile ar trebui să fie compacte, mai bine încorporate, în armonie în stil și culoare cu camera. Dulapurile întunecate, lăcuite, voluminoase vor "mânca" din punct de vedere vizual zona și vor goni spațiul.

Cu privire la cantitatea și calitatea iluminatului de pe balcon trebuie să vă gândiți la stadiul instalării. Dar chiar dacă nu există lumină pe balcon sau în loggie, puteți utiliza întotdeauna un cablu prelungitor pentru lămpi mici, șiruri de baterii și, desigur, lumânări.

În cazul în care un balcon cald este combinat cu o bucătărie, un frigider sau o mașină de spălat poate fi amplasată perfect într-o nișă la margini. Acest lucru va economisi spațiu în bucătărie pentru o zonă de luat masa sau mai mult.set de bucătărie funcțional cu suprafețe de lucru.

stiluri

Designul în stilul țării are caracteristici comune. Se numește și stilul rustic pentru utilizarea materialelor și culorilor naturale în design. Schema de culori ar trebui proiectată în nuanțe naturale, cum ar fi nisip, măsline, maro și alte culori mici. Aveți nevoie pentru a evita modele luminoase și contrastante.

În decor și decor sunt folosite numai materiale naturale: lemn, cupru, piatră, bumbac și chintz. Puteți dilua interiorul cu niște feluri de mâncare simple din lemn sau ceramică cu un model mic. Aceste lucruri mici decoreaza interiorul si accentueaza un stil rustic.

Stilul țării sugerează o abundență de textile. Interiorul este completat de perdele, servetele, fețe de masă, pături și covoare din răchită. Scara de culori trebuie să fie susținută în tonuri naturale, diluată cu un model mic sau o celulă cu două culori. Broderia și toate tipurile de meșteșuguri lucrate manual sunt binevenite.

Stilul maritim în interior implică combinarea tuturor nuanțelor de albastru și alb, arată foarte expresiv și costisitor. Tema mării în designul balconului este susținută în mai multe moduri.Combinația de culori alb-albastru este jucată cu diverse dungi, modele sau este completată cu accesorii, cum ar fi perne, abajururi, pături. Interiorul în stilul mării acceptă cu siguranță lemn natural. Mobilierul trebuie făcut din lemn, iar podelele acoperite cu lemn. Este posibil să se completeze tema mării cu ajutorul modelelor de nave, scoici și pietricele marine.

Stilul scandinav în interiorul balconului și loggia implică o cantitate mare de lumină naturală, deci este potrivit pentru geamurile panoramice. Designul color al pereților, tavanului și podelei oferă un design ușor, aproape alb. Materialele folosite sunt naturale: lemn, ceramică, piatră, in, bumbac și piele. Utilizarea analogilor artificiali necesită selectarea imitațiilor de materii prime naturale. Balcoanele mari, decorate în stil scandinav, ar trebui să aibă un aspect deschis, zonarea nu este permisă. Mobila și obiectele decorative ar trebui să fie simple și funcționale.

Stilul scandinav nu permite luxul și bogăția. Abundența de design luminos poate fi diluată cu unul sau două accente luminoase.

Stilul oriental în interior este caracterizat de luxul exterior, frumusețea și impresionanța. Materialele sunt utilizate exclusiv natural: lemn, aurire, mozaic, satin, mătase, țesături de catifea. Stilul de Est creează o atmosferă de relaxare și liniște. Culorile luminoase, sculptură în lemn, o abundență de țesături și draperii se desfășoară aici. Mobilierul folosit este greu și scump: o canapea mare cu un număr mare de perne de diferite texturi va fi potrivită.

Datorită volumului de lucru al elementelor, stilul oriental este tipic pentru loggii și un balcon spațios.

Stilul chinez presupune încărcarea minimă a camerei cu mobilier și decor.. Culorile naturii prevalează în schema de culori a decorului balconului, amestecându-se unul cu altul, trebuie să păstreze armonie și estetică. Verde, negru și roșu, maro, roz și verde deschis vor fi bine combinate. Picturile pe păsări, flori și animale fantastice sunt utilizate pe scară largă pe pereți.

Un element integrant al interiorului chinezesc este bambusul. Acesta poate fi afișat pe imagini de tablouri, pereți sau prezent ca o componentă a mobilierului.

Stilul Provence, ca și multe alte stiluri de interior, salută utilizarea materialelor naturale: lemn, piatră, ipsos. În designul culorilor pereților și tavanului se aplică nuanțe pastelate. Pentru decorarea balconului, în stilul canapelei de protecție Provence, cu o imprimare florală și un scaun din răchită. Chiar și vechiul mobilier se va potrivi bine cu acest stil.

În stilul minimalismului, utilizarea mobilierului și decorului ar trebui să fie minimă. Pe balcon este suficient să se limiteze la o masă mică, un scaun pliabil sau un om otoman. Schema de culori este discretă și utilizează nuanțe diferite de alb, bej sau gri.

Pentru un balcon în stil loft, este necesară o suprafață de cel puțin 6 metri pătrați. Designul de culori include tonuri albastre și gri. Mobilă este mai bine să alegeți răchită, iar geamurile sunt binevenite panoramice, pentru iluminarea maximă a unui balcon sau loggie. Texturile naturale sunt utilizate în proiectare: beton, metal, zidărie. Elementele de decor ar trebui să fie cât mai mici posibil.

DIY decorare

Pentru a economisi bugetul familiei, puteți să vă decorați interiorul și exteriorul balconului.. Datorită zonei mici a camerei nu necesită cheltuieli mari și efort fizic.

Decorul din afara balconului nu este deosebit de divers. Fațada este vopsită, în absența geamurilor, gardurile de beton pot fi înlocuite cu o cutie forjată sau metalică.

 • Decorul interior constă din mai mulți pași. Primul pas este de a demonta vechiul strat. Pentru a face acest lucru, balconul este complet fără mobilier, dezasamblați dulapurile, îndepărtați lămpile și panourile. Spatulul îndepărtează vopseaua și tencuiala, elementele metalice sunt periate pentru metal. Dacă există crăpături mari, acestea trebuie lărgite și curățate de piese de beton și așchii de ciment. Dacă este necesar, instalați în aceeași etapă ferestre noi.
 • Toate fisurile și golurile sunt acoperite cu mortar de ciment. Cusăturile verticale și orizontale sunt suflate cu spumă. Podeaua este de asemenea verificată pentru fisuri. Dacă suprafața este foarte neuniformă, este mai bine să faceți o nouă șapă și să așteptați până când se usucă complet.
 • Apoi vine etapa de izolare. În acest scop, lustruirea este utilizată împreună cu plasticul din spumă, vata minerală sau izolarea laminată cu suprafața foliei.Apoi, pereții și tavanul sunt acoperite cu ziduri de gips-carton rezistente la umiditate, îmbinările și îndoirile de pe șuruburi sunt tencuite cu chit, toată suprafața este pregătită.
 • După uscarea suprafeței și îndepărtarea prafului, este timpul să treceți la o finisare fină, care poate include diverse materiale, în funcție de dorințele proprietarului.

Cum să faceți izolarea și să terminați balconul în interior, consultați următorul videoclip.

Idei de design stilate

 • Balcon, decorat în stil Provence.
 • Podeaua de balcon este o bucată de natură.
 • Scaun suspendat pe balconul neprotejat.
 • Zona de agrement decorată în stil chinezesc.
 • Un studiu pe o loggie cu un șemineu decorativ.
 • Un exemplu de combinare parțială a spațiului de bucătărie cu loggia.
 • Extinderea bucătăriei datorită loggiei.
 • Organizarea unei zone de agrement cu un hamac pe un balcon ingust din vitralii.
 • Decorată cu loggie de piatră cu vitralii din piatră.
 • Un loc confortabil de odihnă pe balconul din Hrușciov.
 • Grădină cu grădină.
 • Cameră elegantă de balcon, acoperită cu covor.
 • Atelierul artistului.
 • Micul iaz.
 • Grădină mică cu un iaz pe balcon cu uși de balamale.
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor