Vitrare balcoane cu ferestre din plastic

Vitrare balcoane cu ferestre din plastic

Recent, geamurile balcoanelor cu ferestre din plastic câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Datorită noilor tehnologii, un balcon poate deveni cu ușurință o parte integrantă a apartamentului tău. Cu toate acestea, atunci când instalați ferestre în apartament ar trebui să acorde o atenție la unele detalii.

Pro și contra

Ferestrele din plastic sunt una dintre cele mai populare opțiuni de pe piața geamurilor. Avantajele lor includ:

 1. Durată lungă de viață. În medie, durabilitatea profilului variază de la 30 la 40 de ani.
 2. Fit fereastra la orice dimensiune.
 3. Ușor de instalat, permițându-vă să lucrați independent.
 4. Prețul scăzut (în comparație cu alte profiluri).
 5. Tightness - datorită unei garnituri de cauciuc între cadru și fereastră. Permite păstrarea căldurii pe un balcon chiar și în cele mai grave înghețuri. În plus, dacă alegeți ferestre cu două sau trei camere, astfel de modele vor proteja împotriva zgomotului de pe stradă.
 6. Grijă ușoară. Pentru a îndepărta praful sau murdăria din plastic, puteți folosi un burete obișnuit. Este posibil să se facă față unei poluări puternice grație unor detergenți ieftini.

Pentru un balcon cald, trebuie doar să alegeți ferestrele din PVC, deoarece alte modele nu pot păstra temperatura dorită în interior în timpul sezonului rece.

Vrăjitoarele de instalare a ferestrelor evidențiază, de asemenea, unele dintre dezavantajele:

 1. La început, se poate emite un miros neplăcut (mai ales atunci când este încălzit la soare).
 2. Profilele din PVC acumulează energie electrică statică care atrage praful. Ca urmare, spălarea acestor ferestre într-o metropolă cu praf va trebui să fie de cel puțin două ori pe an.
 3. Plasticul (spre deosebire de aluminiu) este un material foarte fragil, astfel că este ușor supus stresului mecanic (zgârieturi, danturi).

O altă surpriză neplăcută este greutatea structurilor.Alegerea ferestrelor cu mai multe camere, va trebui să țineți cont de încărcătura lor pe balcon.

tipuri

Vitrarea balcoanelor se distinge prin mai multe tipuri. Ele diferă în capacitatea lor de a menține o temperatură confortabilă pe balcon în timpul sezonului rece.

După tip de geam

Sticla rece

Vitrarea la rece poate fi făcută atât din aluminiu, cât și din PVC. Acest tip vă permite să utilizați atât mecanism rotativ, cât și mecanism alunecător pentru deschiderea supapelor.

Avantajele acestui tip de instalare includ costul scăzut, ușurința de operare, o ușoară modificare a greutății structurii balconului, estetica.

În geamurile din PVC reci, plusurile includ, de asemenea, etanșeitatea și rezistența la umezeală.

Geamuri calde

Acest tip este mai popular, deoarece datorită geamurilor calde din apartament puteți crește spațiul de locuit. Pentru balcoane folosiți profile PVC sau structuri metalice. Încălzirea geamurilor din plastic metalic va costa o treime mai scumpă decât alunecarea - și de aproximativ 2,5 ori mai ieftină decât cea fără rame.

Esența acestui tip este simplă: interiorul folosește o structură metalică atașată la parapet, iar în afară este acoperită cu o carcasă din plastic.

geamuri Poluteploe

Acest tip va atrage cei care doresc să mențină o temperatură pozitivă pe balcon fără costurile ridicate ale ferestrelor cu mai multe straturi. În acest caz, se utilizează sisteme speciale din PVC, care au ferestre glisante și nu ocupă spațiu util.

După tip de ferestre de deschidere

Ferestrele de pe balcoane și de loggii se disting prin tipul de deschidere: vertical, orizontal, două simultan, alunecare. Acestea din urmă se vor potrivi chiar și celor mai mici balcoane, deoarece nu necesită mult spațiu. Dar astfel de structuri nu pot fi instalate cu geamuri calde - din cauza lipsei de gumă de etanșare.

Pentru specii, de asemenea, include geamuri panoramice (sau franceze). Una dintre principalele diferențe dintre aceste structuri este greutatea. Atunci când instalați un bloc de balcon, trebuie să vă gândiți dacă placa de balcon poate rezista la o greutate foarte mare.

Acest tip de geam este mai potrivit pentru balcoanele fără perete despărțitor în partea de jos. Dacă în schimb o balustradă de metal, atunci puteți face cu ușurință geamuri franceze. Datorită acestui tip, o cantitate mare de lumină va intra în apartamentul dvs.

Geamurile de la distanță - au o mare cerere în rândul fanilor pentru a face un balcon cald într-o zonă mică. Cresterea suprafetei utile a balconului se intinde pe perimetrul parapetei. Geamurile cu geam termopan în acest caz sunt atașate unui cadru special pe parapet.

Sfaturi pentru alegere

Selectarea profilului

Alegerea ferestrelor din plastic pe balcon, abordarea cea mai responsabilă luând în considerare brandurile și modelele de profil. Caracteristica principală a profilului ferestrei este numărul de camere. Numărul de partiții va determina dacă fereastra poate menține camera caldă. În centrul Rusiei și al orașelor din sud, alegerea se face în favoarea ferestrelor cu două camere. Rezidenții din regiunile nordice sunt profile foarte populare cu trei camere sau cu cinci camere.

În timpul producției, profilul ferestrei este armat - acestea sunt echipate cu o inserție metalică suplimentară, datorită căreia structura nu va avea dilatare liniară în timpul încălzirii. Armarea se realizează cu oțel galvanizat. Cu cât grosimea stratului de ranforsare este mai mare, cu atât profilul este mai sigur.

Pentru mai multe informații despre cum să faceți alegerea corectă a profilului, spuneți următorul videoclip:

Alegerea sticlei

Geamurile cu geam termopan se disting prin numărul de camere din interior. Fereastra cu o singură cameră cu geam dublu este considerată opțiunea cea mai ieftină, dar dintr-o astfel de fereastră nu este necesar să aștepți o protecție sigură față de frigul de pe balcon.Unitatea de sticlă ideală este potrivită pentru a monta un balcon care nu va fi folosit ca un loc permanent de ședere pe vreme rece.

Cererea ia în considerare opțiunea cu trei camere. O astfel de unitate de sticlă va asigura o izolare termică și fonică maximă. Dacă o unitate de sticlă cu o singură cameră are aer pompat în spațiul inter-fereastră, atunci pentru modelele cu trei camere este pompat un gaz special între ochelari, care ajută la combaterea zgomotului stradal și a frigului.

În unități de sticlă bune, gazul este argon, krypton sau xenon. Datorită proprietăților sale, indicele de izolare fonică crește cu 10-15%, iar izolația termică - cu 50%. În plus, în astfel de unități de sticlă nu există efect de lentilă, care este adesea prezent în ferestrele cu o singură cameră.

Dacă doriți să îmbunătățiți performanța sticlei în ceea ce privește izolația fonică și rezistența la impact, atunci este mai bine să alegeți pachetele de sticlă realizate folosind tehnologia triplex sau pachetele de sticlă cu sticlă călită.

Alegerea accesoriilor

Astăzi piața oferă o gamă imensă de accesorii pentru geamurile unui balcon. Experții au identificat câteva mărci care sunt considerate printre cele mai înalte calități.Acestea sunt companiile germane Roto și Schuco, precum și austro Maco.

Atunci când alegeți un geam, este necesar să țineți cont și de alți factori. Este foarte important să calculați corect numărul ușilor de pe balcon. Nivelul de transmitere a luminii structurii depinde de aceasta. Grosimea armăturii, eficiența energetică și alți factori trebuie de asemenea luați în considerare.

Probleme și soluții frecvente

În procesul de geam pentru un balcon, trebuie să luați în considerare următoarele nuanțe care vă vor scuti de multe dificultăți în exploatare în viitor:

 1. Când vă străluciți un balcon, informați întotdeauna măsurătorii despre dorința dvs. de a încălzi în continuare zona. Dacă nu faceți acest lucru, riscați să rămâneți fără profil de extindere în jurul perimetrului ferestrei.
 2. Uneori, unele companii uită să se izoleze. Ca rezultat, veți obține spațiu suplimentar sub forma unui pervaz mare de ferestre, care nu va deveni o barieră pentru îngheț în timpul iernii.
 3. Instalarea sticlei trebuie să fie întotdeauna la nivel. Dacă lucrările nu se efectuează în funcție de nivel, pereții și plafonul nu vor fi, de asemenea, în funcție de nivel.
 4. Este necesar să instalați capatul superior. Un alt punct important pe care maeștrii neexperimentați îl pot uita.În absența valului inferior scăzut, datorată pătrunderii umidității în timp, spuma de asamblare se prăbușește. Ca urmare, pe balcon se formează o scurgere, care va fi foarte dificil de rezolvat. Dar nu face un mare ebb. Pentru a evita o scurgere în ploaie, există suficientă suprapunere pe plafon nu mai mult de 20 cm.
 5. Partile laterale ale structurii ar trebui sa fie intotdeauna cu stropi. Datorită absenței lor sub influența soarelui și umidității va fi deformat spumă de asamblare. Atât știfturile, cât și partea superioară trebuie tratate în mod necesar cu un material de etanșare pentru a evita din nou intrarea în umiditate.
 6. Fereastra ferestrei trebuie să-și mențină poziția când este deschisă. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci cadrul aproape sigur nu este setat pe un nivel. Cadrul este deja fixat, deci nu este posibilă rezolvarea acestei probleme.
 7. Când deschideți și închideți cerceveaua ferestrei, atingeți cadrul de mai jos. Acest lucru se poate întâmpla din cauza căderii cercevelei sub greutatea proprie. În plus, o atașare negativă a cadrului în partea centrală afectează negativ acest lucru.

Exemple de proiectare

Pentru balcoane mai mici, cel mai bine este să scoateți pervazul. Deci, veți obține spațiu suplimentar la un cost minim.Dacă ați început o revizie majoră pe încă șase metri pătrați în apartament, mai întâi de toate introduceți ferestrele și apoi efectuați lucrările rămase.

Cel mai adesea, balcoanele mici după geam sunt acoperite cu panouri din PVC sau lemn. În acest din urmă caz, rețineți că în timp, căptușeala din lemn își va pierde aspectul original. Instalarea panourilor din PVC - cea mai practică și ieftină modalitate de a termina. În plus, puteți lucra singur, respingând propunerile maeștrilor.

Un alt tip preferat de finisaj - piatra naturala sau artificiala. Cu toate acestea, trebuie remarcat aici că acest finisaj nu va funcționa pentru geamurile la rece - datorită influenței mediului extern, piatra se va îndepărta în cele din urmă de perete.

opinii

Multe companii oferă astăzi izolarea unui balcon la cheie. Cu toate acestea, înainte de a alege o companie, trebuie să decideți ce tip de ferestre din plastic ați instalat.

Cele mai multe comentarii în diverse forumuri sugerează că oamenii aleg ferestre din PVC pentru placări de balcon cald. Astfel de modele sunt foarte practice și durabile de utilizat.

Pentru cei care decid să nu deranjeze cu izolație completă, ferestre din plastic adecvate, care sunt ușor mai ieftine decât prima opțiune.

Alegerea opțiunilor pentru geamurile din plastic, proprietarii de balcoane mici preferă ușile glisante, deoarece mecanismul economisește spațiu. În același timp, temperatura camerei pe balcon va fi menținută pe tot parcursul anului. Swing windows preferă să fie instalate pe balcoane largi.

Dacă vă decideți să faceți o locuință deplină din balcon, amintiți-vă că nu veți reuși cu greu să vă ocupați doar de ferestrele din plastic. Pentru ca balconul să devină parte integrantă a apartamentului, va trebui să transportați un cablu electric pentru a pune podeaua sau prizele încălzite cu încălzitoare electrice suplimentare.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor