Decorarea balconului cu piatră decorativă

 Decorarea balconului cu piatră decorativă

Piatra naturala a fost folosita pentru constructii si decoratiuni pentru mai mult de o suta de ani. Multe dintre avantajele sale (rezistență, duritate, estetică excelentă) nu pot fi supraestimate. Cu toate acestea, el are și anumite proprietăți care îi pot limita semnificativ utilizarea pentru decorarea balcoanelor în clădirile rezidențiale - greutate și preț. Modul de ieșire din această situație va fi utilizarea pietrelor decorative de origine artificială.

Pro și contra

Pietrele artificiale sunt un amestec de ciment, nisip, agenți de legare, diverse materiale de umplutură și plastifianți. Caracteristicile sale fizico-mecanice și operaționale depind în mod direct de compoziția materialului.În exterior, analogul artificial este foarte asemănător cu piatra de origine naturală.

Avantajele pietrei decorative:

 1. Durabilitate, duritate, fiabilitate, durabilitate.
 2. Preț rezonabil.
 3. O gamă largă de culori și texturi.
 4. Instalare rapidă și ușoară (nu sunt necesare unelte profesionale și o mulțime de experiență, există suficient amestec de lipici de înaltă calitate).
 5. Rezistența la temperaturi extreme.
 6. Rezistenta la coroziune, rezistenta la apa.
 7. Proprietăți termoizolante excelente.
 8. Rezistența la reactivi chimici.
 9. Protecția mediului, hipoalergenică.
 10. Minunate proprietati decorative.
 11. Rezistență la aspectul mucegaiului, ciuperca.
 12. Protecția împotriva incendiilor.
 13. Simplitatea și ușurința de întreținere și îngrijire.

Astfel de caracteristici magnifice fac piatra decorativă un material aproape ideal pentru a face față unei camere de balcon. Cu toate acestea, există câteva neajunsuri pe care ar trebui să le acordați atenție, de asemenea, atunci când alegeți finisajul potrivit.

 1. O viață mai scurtă în comparație cu piatra naturală (dezavantajul este condiționat, deoarece durata de viață este estimată la mai multe zeci de ani).
 2. Unele tipuri de piatră sunt foarte instabile la stresul mecanic.

Ce sa alegi - artificial sau natural?

Atunci când alegeți un material adecvat, este necesar să se cântărească cu atenție toate avantajele și dezavantajele sale. Desigur, găsirea unui material mai puternic, mai sigur și mai frumos decât o piatră naturală este dificil, însă greutatea și costul său ridicat pot fi factori decisivi în favoarea alegerii unui omogen.

În plus, materialele moderne aproape imită aproape complet suprafața pietrei naturale, deși acestea cântăresc și se află în același timp semnificativ mai puțin.

Caracteristicile comparative ale pietrei naturale și artificiale:

 • Materialul artificial este mult mai ieftin decât cel natural.
 • Analogul artificial este prezentat într-o gamă largă de dimensiuni și grosimi. Acest lucru facilitează foarte mult procesul de instalare.
 • Nu este nevoie să întăriți balconul.
 • La instalare obreshetka nu este necesară, piatra artificială este ușor de tăiat.

Gama de materiale decorative de origine artificială este foarte largă și diversă. Iată câteva dintre cele mai populare și mai utilizate opțiuni:

 • panouri imitând marmură naturală, granit, cuarț (materialul are marginile prime, așchii naturale, suprafața convexă, curbilină);
 • panouri imitând gresie, calcar și alte materiale (marginile netede, suprafața plană);
 • imitații de bolovani și pietrișuri (pietriș);
 • imitație de cărămidă;
 • imitație de piatră de piatră;
 • material cu modele și combinații de nuanțe care nu se găsesc în mediul natural.

Tehnologiile moderne de creare și prelucrare a pietrei artificiale au permis crearea celei mai largi game de opțiuni frumoase și accesibile pentru balcoanele cu care se confruntă. Printre acestea: granit, piatră acrilică, conglomerate, cuarț artificial și gips.

Placi de portelan - cea mai durabilă dintre opțiunile prezentate. Se compune din minerale, mai multe tipuri de lut, feldspat, vopsele. Seamănă cu o faianță din sticlă foarte durabilă și de înaltă calitate, suprafața este atât de netedă și netedă.

Conglomeratele includ așchii de granit, marmură, chipsuri de var, cuarț, coloranți. Acest material se caracterizează prin rezistență ridicată și rezistență la uzură, rezistență la schimbările de temperatură.

Acrilicul are o greutate specifică scăzută, deci este ușor de manevrat și instalat. Prezentat într-o gamă largă de culori.

Cuarțul este potrivit pentru utilizare în interior și în exterior. Mentine o sarcina mare si schimbari bruste de temperatura.

Gipsul este cel mai puțin durabil material. Are un coeficient scăzut de rezistență la apă, prin urmare nu se recomandă utilizarea acestuia pe balcoane fără impermeabilizare suplimentară.

Unde să locuiți?

Unul dintre avantajele pietrei decorative este compatibilitatea excelentă cu alte materiale de finisare. Acest lucru oferă posibilități aproape nelimitate pentru crearea de proiecte interesante, complexe, originale de balcoane.

Piatra decorativă poate fi utilizată pentru a acoperi întregul spațiu interior. Cel mai bine este să alegeți cele mai ușoare materiale de lumină, culori calde, altfel o cameră mică a balconului va arăta foarte greu.

Cele mai comune interioare combină piatra și alte materiale (tapet, tencuială decorativă, vopsea).

Arată foarte interesant atunci când o piatră acoperă o parte a unui perete vopsit sau tencuit. Creează un sentiment de cărămidă sau zidărie neterminate.

O opțiune mai riguroasă - designul colțurilor interioare cu o piatră. Masoneria poate fi simetrică sau poate crea un sentiment de unghi brut cu marginile sfâșiate și zimțate.

Piatra decorativă poate fi utilizată pentru deschideri de ferestre sau uși, unul sau mai mulți pereți. Atunci când combinați materiale de texturi diferite, este foarte important să alegeți schema potrivită de culoare.

Finisaje

Pietrele decorative pot fi stivuite pe lemn, metal, spumă, cărămidă, beton și alte tipuri de suprafețe.

Întregul proces de lucru privind proiectarea spațiului interior al balconului poate fi împărțit în mai multe etape:

 1. Lucrări pregătitoare. Înainte de a începe lucrările principale, este necesar să examinați cu atenție starea pereților: eliminați neregulile, reparați fisurile, tencuielile sau chiar diferențele de nivel cu ajutorul plăcilor de gips. Apoi, este necesar să prindem suprafața în 2-3 trepte.
 2. Finisaje de balcon. Partea principală a lucrării se poate realiza în două moduri: prin îmbinare și fără probleme. Prima opțiune este destul de simplă și chiar și pentru maeștrii novici. Cusăturile mici între panouri vă permit să mascați și să ascundeți neregulile mici,care apar în timpul muncii.
 3. Versiunea fără sudură necesită mult mai mult efort și instruire. În timpul lucrului, este necesar să se asigure cu atenție că adezivul exces nu intră pe exteriorul plăcii, altfel va fi foarte dificil să curățați materialul poros, neuniform. Dar suprafața finisată va părea panza netedă, solidă, monolită fără o singură cusătură. Plasarea plăcii începe din colțul camerei.
 4. Stivuire. Stadiul cel mai responsabil și mai lung. Grădina este exclusă aici. Înainte de începerea instalării directe, constructorii cu experiență mai întâi recomandă să se plaseze panourile pe podea pentru a alege cel mai opțional design și joc cu nuanțele diferitelor panouri. Dacă este posibil, evitați repetarea prea frecventă a modelelor și a modificărilor de culoare. Pentru a nu deveni confuz, puteți face plăcuțe pe partea din spate.
 5. Apoi, în jurul perimetrului camerei, nivelul zero este smuls (pentru aceasta puteți folosi, de exemplu, fragmente de profil metalic).
 6. Montarea începe de jos în sus, astfel încât să existe o placă întreagă sub tavan. Toate tăieturile se fac lângă podea.
 7. Pentru căptușeală este mai bine să folosiți adeziv pe bază de ciment alb. Compoziția care utilizează un pieptene este aplicată pe perete și o spatulă cu un strat subțire pe fiecare țiglă. Apoi, placa este lipită, apăsând-o strâns pe perete timp de câteva secunde. Dupa sfarsitul primului rand incepeti sa puneti urmatorul. Într-o zi, se recomandă să așezați în înălțime nu mai mult de 1,5 metri. Excesul de adeziv este îndepărtat imediat.

După finalizarea lucrării, este necesar să se acorde timpul de fixare finală (12-48 ore, în funcție de compoziția adezivului). Numai după aceea se procedează la îmbinarea rosturilor.

opinii

Proprietarii balcoanelor, care au folosit piatra decorativă ca decorare parțială sau completă, își împărtășesc de bună voie impresiile pe paginile site-urilor tematice. Ei notează avantajele estetice magnifice ale unui astfel de material care nu este deloc inferior frumuseții pietrei naturale. Usurinta si simplitatea instalarii, precum si greutatea redusa a panourilor sunt avantajele incontestabile ale pietrei artificiale.

Alegerea bogată a texturilor, culorilor și costurilor accesibile face ca alegerea în favoarea acestui material să fie aproape evidentă.

În plus, cumpărătorii notează compatibilitatea excelentă a pietrelor decorative cu lemn, tencuială, vopsea, tapet și alte materiale de finisare.Interioare realizate din aceste materiale, în combinație, într-adevăr pare scump, sofisticat și nobil.

Exemple de proiectare

Combinația perfectă de textura diferite de materiale în balcon interior, decorat în stil de Provence. Unul dintre pereții este decorat cu piatră decorativă și decorate cu aranjamente florale. Culorile pastel delicate ajută la crearea unei atmosfere foarte calde și calde.

piatră decorativă și ipsos Combinația arată schema extrem de original, prin placare asimetrică. metoda de prelucrare, în care camera arată în mod artificial în vârstă, cu un zid de piatra ruinat din când în când, astăzi este deosebit de popular. Un punct culminant suplimentar al balconului constă în forma neobișnuită a acestuia.

Chiar și o cameră foarte mică se poate aranja cu ajutorul reliefului și materialul în vrac ca o piatră decorativă. De exemplu, ca în cazul de față. Peretii sunt finisate cu culori decorative ipsos saturate, și deschiderea ușilor și ferestrelor sunt acoperite cu piatră. Sa dovedit interior foarte modern si frumos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor