Finisaje din gips carton

 Finisaje din gips carton

Instalare ușoară, siguranță și durabilitate - principalele avantaje ale gips-cartonului. Acest material de construcție este potrivit pentru căptușirea suprafețelor interioare. Finisarea plăcilor de gips-carton de balcon este o caracteristică practică, estetică ridicată, o puteți face singuri.

Avantaje și dezavantaje

Gips-carton este popular cu constructori profesioniști și newbies. Este ușor de utilizat, potrivit pentru finisarea diferitelor suprafețe și are un număr mare de proprietăți pozitive. Materialul constă dintr-un panou solid, acoperit cu hârtie de construcție pe ambele părți.

Trăsături distinctive ale gips-cartonului:

 • Greutate redusă.Panourile sunt ușor de transport datorită compactării lor. Această caracteristică simplifică, de asemenea, instalarea de piese.
 • Protecția mediului. Absența emisiilor nocive face materialul sigur pentru sănătatea umană.
 • Ușurința procesării. Gipsul este ușor de tăiat, astfel încât să puteți obține părți de orice dimensiune. Acest lucru este deosebit de important atunci când camerele cu o suprafață non-standard sunt izolate.
 • Protecția împotriva incendiilor. Materialul este rezistent la temperaturi ridicate, aproape nu arde.
 • Izolare termică. Această caracteristică vă permite să creați un microclimat confortabil pe balcon și să mențineți o temperatură confortabilă pentru o persoană.
 • Izolație fonică. Va fi liniștit pe balconul acoperit cu gips-carton, zgomote de pe stradă și din apartament nu va ajunge la ea.
 • Preț rezonabil. Gips-carton este mai mic decât panourile din lemn natural, cu toate acestea, este de înaltă calitate și are un aspect decent.

În ciuda funcționalității ridicate, materialul are mai multe dezavantaje. Ipsosul este fragil și poate fi afectat de stresul mecanic extern, astfel încât trebuie să aveți grijă când transportați și depozitați panourile.Acesta absoarbe ușor umezeala și nu este foarte potrivit pentru utilizare în locuri umede. Pentru a elimina acest minut, se recomandă să lăsați gips-cartonul în formă deschisă timp de câteva zile înainte de ao repara.

tipuri

Gips-cartonul modern a îmbunătățit performanța. În funcție de proprietățile sale, există mai multe tipuri de materiale utilizate pentru finisarea camerelor diferite.

 • De obicei. Material ieftin care nu are proprietăți suplimentare. De regulă, are o schemă de culoare neutră și este utilizată pentru acoperirea încăperilor cu un regim de temperatură stabil și umiditate scăzută.
 • Rezistent la foc Compoziția gips-cartonului include substanțe ignifuge care fac materialul mai puțin inflamabil. Aceste panouri respectă pe deplin cerințele de siguranță la foc și sunt potrivite pentru finisarea practică a oricărei clădiri.
 • rezistent la umiditate. Opțiunea cea mai potrivită pentru un balcon datorită precipitațiilor și fluctuațiilor de temperatură. Foliile sunt acoperite cu un strat special de absorbție a umezelii, iar soluțiile anti-fungice sunt aplicate și pentru a preveni apariția mucegaiului.

Panourile diferă în funcție de dimensiuni, luând în considerare și achiziția materialelor de construcție. Înainte de a începe reparația, calculați suprafața camerei, numărul necesar de foi de gips carton. Pentru a face acest lucru, trebuie să știți în avans dimensiunile foilor, care pot fi specificate pe site-ul producătorului sau direct în magazin.

Instrumente necesare

Lucrările de reparații nu necesită cunoștințe profesionale, iar echipamentul standard este suficient pentru ei. Pregătirea sau achiziția sa este una dintre etapele pregătirii pentru reparații. Ce instrumente sunt necesare:

 • Puncher. Folosit pentru montarea directă a panourilor.
 • Burghiu, trecere. Este necesară instalarea șuruburilor, diblurilor și altor elemente de fixare.
 • Nivelul de construcție, plumb. Acestea sunt utilizate pentru alinierea panourilor unul față de celălalt și amplasate pe suprafețele balconului.
 • Spatulă. Necesar pentru aplicarea chitului pe pereți.
 • Măsurați banda și creionul. Acestea sunt luate în timpul lucrărilor de măsurare.

În plus față de echipamentul de mai sus, trebuie să achiziționați gips-carton și următoarele materiale:

 • Izolație - pentru pregătirea suprafețelor pentru instalare.
 • Hârtie și barieră de vapori. Obligatorie la izolarea termică.
 • Profiluri. Trebuie să instalați cutii.
 • Diblu, șuruburi. Elementele de fixare sunt necesare în toate etapele de lucru.
 • Grund, chit. Ele sunt utilizate pentru prelucrarea îmbinărilor între foi de spumă.
 • Ferăstrău pentru lemn și metal. Dacă este necesar, poate fi înlocuit cu un șlefuitor. Este necesar să se prelucreze părți ale butoiului.

Dacă este necesar să procesați materiale în plus, achiziționați vopseaua separat. Este potrivit atât pentru schimbarea cardinală a culorii gipsului cât și pentru accentuarea nuanței naturale a panourilor. În stadiul final de finisare este aplicată impregnarea pentru a proteja împotriva umidității ridicate, a temperaturilor ridicate.

Etapele pregătitoare

Balconul este finisat cu gips-carton numai după geamul camerei, în caz contrar panourile nu se vor lipi și se vor deforma datorită precipitațiilor sau temperaturilor excesiv de ridicate. Iată câțiva alți pași necesari pentru pregătire:

 1. Înainte de acoperire, toate obiectele sunt scoase din loggie, scot pereții urmele vechii decorațiuni.
 2. În continuare recomandăm instalarea protecției prin aburi și umiditate. În acest scop, folia sau folia de plastic adecvată, care acționează ca o barieră. În plus, pot fi utilizate și membrane speciale.
 3. Încălzirea este necesară nu numai pentru menținerea unui microclimat confortabil și a unei temperaturi constante, dar și pentru prelungirea duratei de viață a panourilor. Deoarece această procedură trebuie, de asemenea, să se desfășoare înainte de acoperire.

Trebuie avut în vedere că trebuie să procesați toate suprafețele de pe balcon: nu numai pereții, dar și podeaua și tavanul. Izolația trebuie să fie rezistentă la putregai, umiditate și efectele microorganismelor patogene.

Materiale utilizate pentru izolarea loggiei:

 • vata de sticla;
 • vata minerala;
 • polistiren spumă.

Grosimea materialului ar trebui să fie de cel puțin 50 mm, astfel încât să nu existe o pescaj pe balcon. Atunci când funcționează în condiții climatice dificile, izolația este tratată suplimentar pentru a crește rezistența la temperaturi ridicate și joase. Acesta este plasat între elementele de lava, pre-acoperire cu folie pentru impermeabilizare. Pentru instalare se utilizează capsatorul de construcție.

Placarea balustradelor de gips-carton necesita instalarea de cutii pe care vor fi montate panourile. Rama este realizată din profile orizontale și verticale, care sunt din lemn și metal.Acestea din urmă se caracterizează prin creșterea rezistenței și ușurința de instalare, deoarece acestea sunt utilizate mai des.

Atunci când se utilizează lemn, barele sunt prelucrate ulterior.

Tăvi de montaj pentru cutii:

 1. Crearea unui desen și marcarea pereților în conformitate cu acesta. Din acest motiv, profilurile vor fi localizate exact, ceea ce înseamnă că vor dura mai mult.
 2. Instalarea profilurilor suport. Primele bare sunt instalate pe podea, următoarele elemente sunt aliniate de-a lungul lor.
 3. Instalarea pieselor în conformitate cu marcajele. Pentru a le face cât mai netede, se recomandă utilizarea nivelului clădirii.
 4. Elemente de fixare. În aceste scopuri se folosesc dibluri sau șuruburi, care sunt instalate la fiecare 25 cm.
 5. Instalarea de bare transversale. Ele sunt realizate din profile raft și au o vedere a congestiei pereților. Dacă doriți ca cutia să reziste la o greutate foarte mare, jumperii sunt fixați cât mai des posibil.

Suspensiile de fixare vor face cadrul mai durabil și dur. Un incalzitor poate fi plasat între celulele batantei, iar pe locul viitoarelor îmbinări se recomandă aranjarea unei plăci duble. În următoarea etapă, gips-cartonul este atașat direct de butoi.

În următorul videoclip, vă recomandăm să examinați vizual pașii de mai sus cu privire la exemplul placajului.

Cum pot să-ți înșel mâinile: o serie de lucrări

Învelișul începe de la tavan, apoi merge la pereți. În primul rând, trebuie să tăiați panourile de plăci de gips-carton de dimensiunea dorită, dacă este necesar, lasați loc pentru iluminare.

Simplitatea îmbinărilor de umplere dintre panouri este asigurată de marginile teșite - șanfren. Dacă nu, suprafața este pregătită independent.

Primele panouri din gips carton sunt instalate pe tavan. Este cel mai convenabil să folosiți șuruburile ca elemente de fixare - li se recomandă să înece capacele în interiorul materialului. Distanta dintre elemente este de 20-25 cm, pentru comoditate ele fac urme pentru gaurile viitoare inainte de a lucra. Panourile rămase sunt instalate în același mod. Dacă este necesar, ultimele detalii sunt trimise.

Ceea ce este luat în considerare la acoperirea balconului:

 • Cablajul și șuruburile nu trebuie să fie în contact.
 • Lăcuirea metalică este cea mai eficientă în zonele cu climă umedă.
 • Barele din lemn sunt lustruite, acoperite cu soluții protectoare.
 • Elementele de fixare nu pot fi foarte strânse: materialul este fragil și poate fi deformat.
 • Când instalați profilele de plafon în jurul marginilor și mijlocului, se recomandă utilizarea ancorelor.

Respectând aceste recomandări, va fi posibilă prelungirea duratei de viață a structurii, simplificarea și accelerarea procesului de instalare.

Instrucțiuni video pentru finisarea plăcilor de gips-carton, vezi mai jos.

Finisare finală

Confruntarea permite realizarea oricărei idei de proiectare a proprietarului unui balcon. În această etapă se realizează ideile de design, se creează confortul:

 • Mai întâi de toate, decalajele dintre panouri sunt etanșate cu o serpiană sau un grund, apoi o bandă de hârtie sau o plasă este instalată pe cusături. Pentru a ridica suprafața, puneți două straturi de chit. Operația este similară pentru pereți și tavan.
 • Versatilitatea este unul dintre avantajele gips-cartonului. Poate fi vopsit, acoperit cu tapet sau gresie. Numai căptușeala nu este potrivită pentru finisare, deoarece instalarea acesteia necesită utilizarea unor șuruburi autoportante care pot deforma panourile.
 • În ceea ce privește culorile, pentru decorarea balconului, puteți utiliza atât nuanțe naturale și calme, cât și culori contrastante, agresive.În primul caz, puteți crea un interior în stilul țării, ultima opțiune este potrivită pentru designul modern.
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor