Reglarea ușilor din plastic cu balamale

 Reglarea ușilor din plastic cu balamale

Aranjarea unui balcon implică nu numai instalarea geamurilor de înaltă calitate, ci și instalarea unei uși de plastic. Acest design vă permite să protejați interiorul de penetrarea frigului, asigurând temperatura optimă. Produsele de acest tip sunt durabile, dar, cu toate acestea, în timp, își pierd caracteristicile tehnice. Puteți să le restaurați cu ajutorul unor mecanisme de reglementare speciale care sunt instalate pe fiecare ușă.

Când este necesar?

Ajustarea unei uși de balcon din plastic este un proces relativ simplu, pe care aproape orice artizan de acasă îl poate realiza. Efectuați această operație în astfel de situații:

 • Deschiderea ușii necesită eforturi considerabile.În cele mai multe cazuri, ar trebui să comparați progresul după instalare și după un timp.
 • Închiderea, panza captează cadrul ușii. Acest lucru indică o înclinare sau o instalare necorespunzătoare.
 • Întoarcerea mânerului a devenit foarte ușoară (joc mare) sau foarte greu.
 • Dacă blocarea este deschisă și panza își schimbă independent poziția, aceasta indică o încălcare a structurii.
 • Apariția de pescări sau insule mici de frig lângă ușa închisă.

Semnele descrise mai devreme indică faptul că sistemul a fost deja perturbat. Uneori, pentru a rezolva astfel de probleme cu ajutorul unei ajustări este aproape imposibilă. Pentru a identifica încălcările minime, trebuie să urmați regulile simple:

 1. Una dintre cele mai ușoare căi de identificare a alinierii necorespunzătoare este evaluarea web-ului autopropulsat. Pentru a face acest lucru, ușa doar se deschide puțin și se oprește în această poziție. Dacă după aceea începe să se miște în mod arbitrar la una dintre părți în absența unui proiect, atunci trebuie să fie reglementată.
 2. Puteți identifica oblicul cu un creion. Ei trebuie să cerc cutia de uși în jurul perimetrului pentru a forma un fel de dreptunghi.După aceea panza se deschide și liniile sunt comparate cu cadrul ușii. Dacă sunt paralele cu ea, atunci totul este bine. În caz contrar, aceasta indică o înclinare.
 3. Pentru a evalua forța clemei, introduceți o foaie de ziar între ușă și cadru și închideți structura. După aceea, hârtia este scoasă. Această operație se repetă pe diferite părți ale cutiei. În același timp, efortul ar trebui să fie același peste tot, iar dacă nu, atunci într-unul din locații clema, care trebuie ajustată, este slăbită.

Instrucțiuni de ajustare

Astfel de operațiuni ar trebui efectuate periodic, deoarece acest lucru permite nu numai îmbunătățirea izolației termice, ci și extinderea duratei de viață a ușii. Acest lucru este deosebit de important pentru balcoanele echipate cu ferestre glisante din aluminiu. Procesul de ajustare implică reglarea poziției pânzei și constă în mai multe etape separate:

 1. Setare orizontală. Această abordare vă permite să schimbați poziția ușii în plan orizontal față de podea. Se efectuează cu ajutorul șuruburilor speciale, care se află sub căptușeala decorativă deasupra, dedesubt și în mijloc. Procesul de reglare implică răsucirea sau răsucirea acestoraelemente de fixare cu cheie hexagonală. Rețineți că trebuie să rotiți șuruburile opuse. De exemplu, dacă ușa se lipeste de cutia de mai jos, este recomandabil să răsuciți butoanele de mijloc și de sus.
 2. Alinierea verticală implică modificarea poziției înălțimii canatului. Acest lucru se poate face cu șuruburi care sunt plasate pe buclă. Pentru a avea acces la ele, mai întâi trebuie să scoateți capacul din plastic. Pentru a schimba decalajul cadrului, pur și simplu rotiți dispozitivul de fixare cu o șurubelniță hexagonală sau plat într-o parte. Este important să se monitorizeze schimbările care au avut loc. Atunci când se efectuează astfel de operații, este în plus necesar să se schimbe poziția benzilor de contracarare, care se află la capetele cadrului ușii. Trebuie să fie combinate într-una din părțile în care ați efectuat ajustarea panzei.
 3. Clemă frontală. Modificați-o cu ajutorul unor mecanisme speciale care pot diferi în funcție de modelul ușii. În unele modele, excentricii sunt responsabili pentru acest lucru, care se transformă pur și simplu în schimbarea presiunii. Uneori acest lucru este reglementat cu un pin. Rotiți-l folosind clești.În cazul în care aceste structuri nu sunt disponibile, puteți schimba clema folosind deplasarea frontală a plăcii contra. Pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să deșurubați șurubul presor și să îl rotiți în direcția corectă.

Cum să reglați pixurile cu propriile mâini?

Mânerul este un mecanism relativ simplu, dar de multe ori nu reușește. Principalele probleme sunt alergarea sau slăbirea mecanismului. Este ușor să rezolvați astfel de probleme urmând mai mulți pași:

 • Inițial, trebuie să aveți acces la șuruburile de prindere. Această garnitură de plastic de pe mâner este rotită pe o parte.
 • Cu ajutorul unei șurubelnițe în formă de cruce, dispozitivele de fixare sunt strânse. Este important să verificați progresul mânerului, astfel încât să nu îl exagerați și să-l trageți.

Înlocuirea independentă a izolației

Garnitura asigură o garnitură din cauciuc sau cauciuc care nu permite penetrarea aerului, minimizând numărul de sloturi. Dacă ușa funcționează incorect, aceasta duce la o deteriorare rapidă a acestui element. Înlocuirea este destul de ușoară, ceea ce necesită mai multe operațiuni:

 1. Mai întâi, trebuie să demontați sigiliul cu o șurubelniță, care vă va permite să ieșiți din canelura de blocare.
 2. După aceasta, deschiderea este curățată temeinic de praf și murdărie.Ingerarea acestor componente în interior reduce durata de viață a garniturii.
 3. Înainte de instalarea etanșării, canelura este acoperită cu un adeziv special (o atenție deosebită trebuie acordată capetelor). Apoi, produsul este introdus ușor în canelură. Când lucrați, sigiliul nu trebuie să fie strâns.

Prevenirea problemelor

Frunza de ușă, în primul rând, un mecanism care constă din mai multe părți. Pentru a vă extinde viața, trebuie să urmați câteva reguli simple:

 • Dotați frunza ușii cu un microlift care va menține greutatea structurii în poziția închisă. Utilizați, de asemenea, sisteme de siguranță speciale care nu permit deschiderea complet a ușii.
 • Nu atârnați pungi grele sau produse similare pe mânerul ușii. Acest lucru minimizează probabilitatea de căderea panzei.
 • Pentru a menține starea blocării și etanșării ușii, acestea trebuie lubrifiate cu compuși speciali. De exemplu, soluțiile din cauciuc siliconic sunt potrivite pentru cauciuc.

Procesul de ajustare a unei uși din plastic este foarte simplu, însă necesită atenție și prezența cel puțin unor abilități minore în lucrul cu sculele de prelucrare a metalelor.

Ghidul vizual și sfaturi despre această procedură pot fi găsite în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor