Podeaua de pe balcon o faceți singur

 Podeaua de pe balcon o faceți singur

O mulțime de oameni care trăiesc în apartamente trebuie să efectueze reparații la balcon în sine, ceea ce înseamnă că instalarea podelei pe balcon ar trebui făcută în cel mai calitativ mod.

Prețurile locuințelor de astăzi sunt foarte mari, și un cuplu de metri pătrați pe balcon nu va afecta cu siguranta pe nimeni, mai ales daca apartamentul în sine este mic. Din acest motiv, o atenție deosebită ar trebui acordată reparației balconului și epuizării podelei, deoarece cea mai mare cantitate de căldură pierdută trece prin podea.

tipuri

În funcție de scopul și scopul balconului, tehnologia de amenajare a pardoselilor poate fi diferită. Există trei tipuri principale, fiecare dintre acestea diferă în ceea ce privește gradul de dificultate al autoinstalației:

 • podele - pardoseala este instalata pe placa de beton finisata;
 • vopsire, ulterior acoperite cu plăci ceramice sau materiale similare;
 • podele din lemn.

Toate aceste opțiuni vă permit să faceți o podea caldă, dacă procesul va fi instalat sistem de încălzire. Poate fi electric sau (nu atat de des) apa.

De asemenea, trebuie să aveți grijă de faptul că instalarea neautorizată a țevii de încălzire conectate la încălzirea centrală este interzisă. Pentru acest tip de muncă, trebuie să aveți un permis special, care să poată fi obținut de la autoritățile de supraveghere arhitecturală.

Ce puteți face?

Există mai multe tipuri de podele de balcon. La fel ca orice alte etaje, ele pot fi din lemn, gresie, autonivelant sau polimer. Orice tip poate fi echipat cu încălzire electrică (prin cablu sau infraroșu):

 • Podele din polimeri sunt realizate din rulouri de linoleum (eventual izolate) sau din plăci din PVC. Poate fi utilizată atât sub formă de acoperire independentă, cât și sub formă decorativă.
 • Podele autonivelante realizate din amestecuri autonivelante speciale, care se bazează pe ciment sau rășini artificiale.
 • Pardoseala pentru podele sunt realizate din granit ceramic sau ceramic. Nu atât de des, dar încă, folosite pentru fabricarea lor și piatră naturală. Utilizarea rară a acestor materiale se datorează greutății lor grele, ceea ce poate avea un efect nedorit asupra plăcii de balcon în sine.
 • Podele din lemn Acestea sunt soluția cea mai căutată pentru un balcon, deoarece acestea nu sunt la fel de grele ca plăcile și, în același timp, păstrează mai bine căldura. Există câteva tipuri de bază de podele din lemn: parchet, plăci grosate, lemn stratificat.

Orice acoperire, indiferent de tip, trebuie să fie rezistentă la contaminare. De asemenea, ar trebui să fie durabil și să arate bine vizual.

Alegerea tipului de podea, este necesar să se ia în considerare proiectarea balconului. În cazul în care balconul este deschis, atunci opțiunea preferată este țiglă sau pur și simplu pictată placă de beton. Atunci când alegeți materiale, trebuie să luați în considerare cât de mult vor putea să reziste la toate ciclurile sezoniere asociate cu înghețarea și dezghețarea.În cazul în care balconul este glazurat, atunci aproape orice fel de podea enumerat mai sus este potrivit pentru el.

Instrumente necesare

Este posibil să aveți nevoie de:

 • pumn;
 • șurubelniță;
 • Jigsaw;
 • un ciocan;
 • măsuri de bandă;
 • prize;
 • foraj;
 • marcator sau creion;
 • șuruburi;
 • acrilic sau siliconic;
 • ciment sau adeziv;
 • spuma de plastic;
 • izolație sau acoperire termoizolantă.

Pregătirea plăcii și a bazei

Mai întâi trebuie să verificați flatuitatea bazei balconului. Acest lucru se face folosind nivelul clădirii. În cazul în care baza nu este suficientă, trebuie să o aliniați mai întâi cu o cravată.

Următorii pași:

 • Etapa inițială a instalării unei podele de balcon este de a umple șapa. Pentru a face chiar șapa, mai întâi trebuie să rezolvați problema nivelării podelei. Acest lucru se face prin instalarea balizelor, care sunt benzi metalice ranforsate. Aceste benzi sunt tăiate în mai multe părți (în funcție de mărimea balconului) și sunt fixate la o distanță de 60 cm unul față de celălalt, perpendicular pe bază.
 • Farurile trebuie să fie nivelate folosind nivelul clădirii. și soluția semi-uscată, pe care sunt fixate. În cazul în care balconul nu este glazurat, ar trebui să faceți o ușoară pantă spre stradă. Toate farurile se aliniază separat. Când lucrările sunt finalizate, ar trebui efectuată o aliniere finală pe întreaga suprafață.

Nu vă grăbiți, munca trebuie făcută foarte înaltă și curată.

 • Când farurile sunt fixate și aliniate, trebuie să le lăsați o zi pentru a le îngheța. Pentru a împiedica răspândirea soluției, puteți utiliza cofrajul. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o bară sau o placă de lemn, care este instalată pe partea exterioară a bazei. Diferența rămasă trebuie acoperită cu o soluție groasă. Când turnarea este finalizată, acest cofraj poate fi înlăturat.
 • Pentru sapa de incalzire bine lut expandatcare trebuie să fie plasate la nivelul profilului, executate cu umplere. Nu vă puteți teama să aveți timp să faceți acest lucru dintr-o dată, deoarece suprafața nu este atât de mare în zonă. Atunci când podeaua este umplută, ar trebui să așteptați finalizarea acesteia, care va avea loc într-un anumit număr de zile.
 • Când podeaua se întărește, va fi posibilă o finisare finală. Placile ceramice pot fi un material potrivit pentru acest finisaj.

Noi încălzim podeaua: instrucțiuni pas cu pas

Încălzirea podelei începe cu instalarea cofrajului pe lemn. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de lamele din lemn:

 • În primul rând, este necesar să se măsoare lățimea podelei cu o bandă. După aceea, trebuie să transferați măsurătorile la o bară din lemn cu un marcator sau creion. Atunci când marcajul este gata, cu un jigsaw trebuie să tăiați o parte a barei de lungime necesară, rezultând un jurnal de lemn. Ar trebui să fie aplicat la locul de atașament, după care, cu un ciocan de găurit, găuriți găurile în el la aceeași distanță (30-40 cm). Acest lucru ar trebui făcut în așa fel încât găurile să treacă, deoarece decalajul va fi atașat la podea.
 • Apoi trebuie să introduceți dibluri în găuriperforat într-o scândură din lemn și ciocandu-i în podea cu un ciocan. După aceea, introduceți șuruburile în dibluri și le ciocănați. În acest fel, decalajul va fi atașat la podea.
 • Atunci când cureaua, situată în lățime, va fi fixată, puteți lua pentru curea, situată în lungime. Este fixat exact în același mod. Singura diferență este intervalul dintre găuri, care poate fi ușor mai mare (50-60 cm). Apoi, se fixează mai multe șipci în lungime, astfel încât se formează o "latură", între care vor fi așezate plăci din plastic spumant.

Instalarea spumei și a celui de-al doilea strat de cofrare

etape:

 • Spuma este tăiată în plăci și plasată între scândurile de lemn aranjate în lungime. Lățimea benzilor de spumă ar trebui să fie de aproximativ 7-8 cm. Pentru tăiere este mai bine să folosiți un simplu cuțit de construcție. După ce a fost așezată spuma, trebuie să procedați la instalarea celui de-al doilea strat de cofraj, instalarea se realizează similar cu primul strat, cu diferența că fixarea se va face fără dibluri.
 • Scândurile din lemn vor fi acum atașate nu pe podea, ci pe scândurile din lemn ale primului strat. Prin urmare, fixarea se face prin șuruburi și o șurubelniță. Când al doilea strat de cofrare este gata, ar trebui să umpleți. Soluția pregătită de ciment sau adeziv este aplicată cu o spatulă în interiorul perimetrului.
 • După finalizarea umplerii, puteți începe instalarea lamelor de lemn în lățime. Între ele ar trebui să existe o distanță de aproximativ 15-20 cm, care ulterior trebuie umplută cu un alt strat de spumă. Când toate benzile sunt instalate, va trebui să eliminați din nou toate golurile cu ciment sau lipici.

Montarea izolației

Când soluția se întărește, este posibil să se pună un încălzitor. Este important să nu fiți confundați cu partea instalației, setând-o astfel încât partea reflectorizantă să fie pe partea de sus. Când instalați izolația, trebuie să respectați următoarele puncte:

 • aveți nevoie pentru a stiva cu suprapunere, astfel încât izolația se duce pe pereți și rama de balcon pentru 3-4 cm;
 • rămășițele unui încălzitor trebuie să fie întoarse într-o rolă;
 • izolația excesivă este tăiată cu un cuțit de construcție;
 • la sfârșit, este necesar să se îndrepte și să se usuce materialul astfel încât suprafața acestuia să fie netedă.

Atunci când izolația este așezată și îndreptată, va fi necesar să fie fixat cu ajutorul bustenilor din lemn, procesul de instalare a căruia a fost deja descris mai devreme. De fapt, acum trebuie să montați un alt strat al "grilei", între elementele de la care va fi plasat un alt strat de plastic spumant, cel de-al treilea dintr-un rând.Un strat nou de spumă ar trebui fixat deasupra unui alt strat de lame de lemn.

În acest stadiu, instalarea podelei poate fi finalizată prin căptușirea structurii multistrat rezultate cu clapboard. Într-un alt caz, pentru acoperirea lamelelor de lemn pot fi utilizate strâns adiacent unul la altul, deasupra căruia va fi instalată podeaua. Pentru ca pardoseala să fie mai durabilă, este de dorit să se plaseze șipcile în două straturi.

Opțiuni de pardoseală la rece: pași de instalare

Pardoseala din lemn

Pentru a instala o podea din lemn pe balcon, suprafața pe care va fi realizată instalarea trebuie să fie plat. Aliniați placa în două moduri:

 • ciocniți;
 • efectuați șapa.

Când barele de susținere sunt instalate pe o suprafață plană Puteți începe să instalați și să pictați cutii. În cazul în care șapa a fost făcută perfect netedă, puteți instala plăcile direct pe șapă. Cu toate acestea, cu această opțiune, podeaua va fi fără izolație, aerul din acesta nu va circula și nu va fi ușor să ajustați plăcile. Partea pozitivă a utilizării plăcilor ca o ladă este disponibilitatea spațiului necesar pentru izolare.

Pentru ca cutia să fie mai lungă, este recomandabil să pictezi plăcile sau să le tratezi cu compoziții speciale care împiedică efectele umidității și, în consecință, putrezesc.

Baretele sunt atașate la placa de beton cu dibluri și șuruburi. Cutia însăși este asamblată după cum urmează: în primul rând, se realizează perimetrul și apoi sunt instalate benzi longitudinale sau transversale la o anumită distanță una de cealaltă. Dacă balconul este lung, este preferabil să se plaseze panourile.

Parchet laminat

Laminatul este un material destul de popular pentru podele pe balcon. Avantajul acestui material este prezența mai multor straturi, care asigură:

 • rigiditate;
 • izolație termică;
 • reducerea zgomotului;
 • rezistența la umezeală.

Stratul superior al acestui strat este decorativ și conține un model. Atunci când alegeți un laminat ca o acoperitoare de podea pe un balcon, trebuie avut în vedere faptul că acest material este foarte slab tolerat de apă, de aceea impermeabilizarea este importantă atunci când se instalează.

Suprafața pe care este așezată laminatul trebuie să fie plat, deci înainte de a fi instalat, trebuie să efectuați întotdeauna toate lucrările pregătitoare relevante, cum ar fi instalarea șapei și a cutiilor.

Între batat și laminat este necesar să se facă un strat de substrat, material pentru care poate fi polistiren sau plută. Acest strat trebuie să formeze un unghi de 90 de grade cu laminatul. Îmbinarea fragmentelor stratului substrat trebuie lipită cu bandă.

Este necesar să faceți o așezare, pornind de la partea opusă la intrarea pe balcon. Există trei opțiuni pentru laminare:

 • diagonală;
 • longitudinal;
 • cruce.

Fiecare nou rând de laminat trebuie așezat cu un decalaj de 40 cm, deoarece aceasta va contribui la o mai mare durabilitate a stratului de acoperire. În acest caz, o distanță mică (aproximativ 10 mm) trebuie lăsată între laminat și perete. Așezarea unui astfel de înveliș este destul de ușoară, deoarece fragmentele din material sunt instalate "în încuietoare".

Placaj de podele

Relativ ușor de implementat versiunea podelei balconului. La fel ca în toate celelalte metode, în primul rând, este necesar să se ajusteze suprafața plăcii de balcon făcând acest lucru folosind o șapă sau prin ciocnirea neregularităților. Apoi, lagărul este instalat pe baza de beton cu șuruburi și dibluri, care sunt de dorit să picteze.

Apoi, foile de placaj sunt tăiate în funcție de lungimea și lățimea balconului. Este de dorit să se efectueze tăierea cu un jigsaw electric. Acest instrument va face ca marginile foilor să fie netede, iar procesul de tăiere va fi ușor și convenabil. Când instalați foi de placaj pe manta, ar trebui să lăsați un mic decalaj. Acest lucru se face astfel încât mai târziu etajele nu scârțâie.

Pentru ca pardoseala din placaj să fie mai durabilă, este de dorit să se plaseze foile în nu unul, ci în mai multe straturi. Pardoseala finisată din placaj poate fi fie o acoperire auto, fie o bază bună pe care să se poată așeza linoleumul sau covorul.

Placi ceramice

O altă posibilitate este să acoperiți podeaua de pe balcon cu plăci ceramice. Această opțiune este, de asemenea, destul de simplă de implementat. Trebuie acordată atenție suprafeței țiglelor: trebuie să fie texturate sau aspre, dar nu lucioasă, în caz contrar podeaua va fi alunecoasă.

Se poate face față cu așezarea plăcilor pe balcon singur. Pentru aceasta veți avea nevoie de:

 • Adeziv pentru plăci;
 • spatula pieptene;
 • nivelul clădirii;
 • tăietor de tăieturi sau polizor cu disc pentru tăierea pietrei.

Când amestecați adezivul, asigurați-vă că respectați instrucțiunile care sunt de obicei scrise pe ambalaj. Montarea plăcilor începe din colțul opus al intrării pe balcon. Adezivul este aplicat cu o spatula pe o placa de beton, apoi o placi este pusa pe partea de sus si apasata. Această secvență este repetată pentru plăcile ulterioare până când a fost așezată întreaga podea. Dacă există zone în care nu se potrivește întreaga dală, trebuie să fie tăiată, pre-măsurând spațiul liber și efectuând marcarea pe plăci. Când se usucă cleiul, rămâne doar să se curățe și să se frece cusăturile.

Ce și cum să acoperiți podeaua ridicată

Atunci când instalați un podea înalt (sau un podea înălțată) pe un balcon, este necesar să se țină seama de faptul că acest tip de podea poate fi instalat numai pe un balcon cu geamuri. Instalația constă din mai multe etape:

 • măsurarea balconului și dispunerea punctelor principale ale grilei, care va determina amplasarea rafturilor;
 • instalarea rafturilor de podea ridicate și conectarea acestora cu degetele;
 • așezarea plăcilor, însoțită de controlul nivelului și ajustarea înălțimii
 • ajustarea finală;
 • acoperirea decorativă.

Placa (sau panoul) etajului ridicat este un element plat care are o formă pătratică. Dimensiunile panourilor sunt întotdeauna aceleași și sunt de 60 x 60 cm. Grosimea panoului poate fi de 2,6 cm sau 3,6 cm (depinde de condițiile de utilizare a podelei).

Toate comunicațiile necesare sunt instalate în cutii desemnate, amplasate sub panouri. În același timp, plăcile sunt poziționate liber pe suporturi, astfel încât să puteți scoate oricând plăcuța dorită pentru a ajunge la comunicațiile situate sub ea. Pe balcon se poate instala sistem de încălzire electrică pentru comunicații.

Există trei tipuri de panouri utilizate pentru instalarea unui podea înălțată:

 • panouri din PAL de înaltă densitate;
 • panouri de sulfat de calciu din panouri armate cu celuloză;
 • panouri de sulfat de calciu cu fibre minerale.

Ca panouri decorative de acoperire pot fi folosite diferite materiale, dintre care cel mai comun PVC, linoleum sau covor.

Partea inferioară a plăcii poate fi acoperită cu o placă de aluminiu sau o placă de oțel. Acoperirea oțelului este folosită în mod obișnuit în spații industriale unde podeaua ridicată trebuie să reziste la sarcini grele și la cantități mari.Pentru a acoperi un etaj ridicat pe un balcon, o opțiune mai potrivită ar fi o placare de fund cu foaie de aluminiu.

Cum sa faci o podea calda pe balcon cu mainile tale, vezi urmatorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor