Extensie balcon

 Extensie balcon

Extinderea balconului este o modalitate legitimă și destul de simplă de a mări zona apartamentului. Desigur, nu va crește cu 5-10 metri pătrați, dar suficient pentru a opri depozitarea schiurilor vechi și a puloverelor mâncate de molii pe balcon, ci să se gândească la birou, la terenul de joacă sau la sera de origine.

mijloace

Alegerea modului de a mări spațiul de pe balcon depinde de tipul de balcon și de dimensiunea sa, înălțimea podelei, starea operațională actuală, obiectivul final al reamenajării.

Pe tip de construcție se disting balcoanele:

 • Pe grinzile consolei. Plăcuță de sprijin sprijinită de grinzi de oțel, încastrate în peretele fațadei clădirii la 40-50cm. Folosit în principal în casele vechiului stoc. .

Cu acest tip de balcon îl puteți extinde la orice înălțime dacă parapeta este suficient de puternică.

 • Pe placa consolei. Placa de bază a betonului armat, de parcă ar fi "prinsă" între partea superioară și cea inferioară a peretelui fațadei. Pentru a schimba acest design poate fi numai în case din cărămidă. Clădirile moderne ale blocurilor de beton și porțelan nu pot suporta sarcina suplimentară, atunci structura se va prăbuși.
 • Pe suporturi externe. Placa de balcon de mai jos este susținută de paranteze sau coloane. Această metodă este convenabilă pentru că vă permite să măriți semnificativ suprafața balconului, dar există șansa ca fundația coloanelor sau a fațadei să înceapă să se stabilească neuniform, ceea ce va duce la curbura clădirii. Iar al doilea dezavantaj este că coloanele pot fi instalate numai la o înălțime de 1-2 etaje.
 • Atașat, atașat, montatAcesta este un tip modern de balcoane, care se pot "atașa" clădirii deja terminate cu ajutorul suporturilor și rafturilor din față.

Adesea au nevoie de spațiu liber pentru a instala mounts, console și rack-uri.

 • Balcoane, loggii. Aceste balcoane sunt pe jumătate în interior și se ridică pe jumătate dincolo de marginea peretelui fațadei. Ele pot fi, de asemenea, extinse în mai multe moduri, însă astfel de proiecte sunt mai greu de coordonat și implementate, deoarece reconstrucția unui balcon-loggie poate afecta pereții rulmentului și este foarte diferită de reconstrucția unui balcon sau loggie cu drepturi depline.

Modificările admise sunt determinate de capacitățile unui anumit tip de balcon și de amplasarea acestuia deasupra nivelului de fundație. Este la fel de important să se evalueze care este starea tehnică actuală a camerei și dacă soba va rezista la greutatea suplimentară a structurilor de mai sus.

Acestea pot fi construite în mai multe feluri: pe pervaz și pe fundul plăcii.

Extinderea pervazului

Extinderea în funcție de tehnologia "Klondike" se efectuează în timpul vitrajului balconului cu realizarea. Această metodă necesită mai puțin timp și bani și poate fi implementată fără înregistrarea legală a modificărilor. Esența sa constă în faptul că profilele metalice (structuri din canale și colțuri) sunt sudate la balustradele existente, pe care se plasează un prag de la distanță cu o lățime de 10 până la 35 cm.

Zona de podea rămâne aceeași, dar vizual crește volumul spațiului, iar spațiul de pe pervazul funcțional și deasupra acestuia este eliberat.

Utilizați pervazul ferestrei la discreția sa, este destul de durabil și fiabil și va rezista oricăror manipulări. Greutatea construcției solide depinde de tipul de materiale utilizate pentru geamuri. Dacă este ferestre cu cadru din PVC și geam dublu, metoda este adecvată numai pentru un balcon în stare tehnică perfectă. Profilul de aluminiu poate fi chiar glazurat cu un balcon în casa fundației vechi.

Un astfel de cadru nu are o greutate corporală mare și nu suportă riscul de colaps.

Din moment ce profilele de aluminiu și duraliu aparțin tipului glazurat la rece (adică, ele mențin o ușoară diferență cu temperaturile de congelare din exterior), balconul este folosit ca cameră sezonieră. În timpul verii, este posibil să se aranjeze un loc pentru consumul de ceai de familie, un teren de sport sau un loc pentru oaspeți, iar iarna va fi ideal pentru depozitarea conservării și a plantelor.

Extensia plăcii de bază

Un proces mai consumator și mai costisitor, în majoritatea cazurilor necesitând probleme juridice.

Există trei opțiuni:

 • Tehnologie "Butterfly". Acesta presupune o creștere a suprafeței datorită instalării pe părțile laterale ale balconului geamurilor cu geam dublu la un unghi de 45 de grade. Zona efectivă practic nu crește, însă mai multă lumină începe să pătrundă în apartament, iar pervazul ferestrei poate fi extins la stânga și la dreapta. Extinderea este posibilă atât pe una, cât și pe ambele părți, însă versiunea simetrică este mai estetică.

Extensie unilaterală potrivită pentru balcoane de colț.

 • Tehnologia "Takeout". Cea mai bună opțiune de a crește suprafața reală a balconului cu o treime. Instalarea structurilor externe este posibilă atât pe partea cea mai largă a parapetei cât și pe cele trei.
 • Tehnologie combinată. Combinația dintre "Fluturi" și "Carrying Out" dă o creștere superbă pieței. În acest caz, cea mai largă parte a plăcii este mărită cu o treime, iar ferestrele oblice care formează un trapez sunt instalate pe laturi.

Procesul de extindere a capitalului la baza plăcii constă în următoarele etape:

 1. Curățarea pe balcon. În primul rând, trebuie să eliberați spațiul de lucru pentru a evalua în mod adecvat starea tehnică a balconului, a scoate lucrurile, a elimina defectele care au fost făcute în timpul construcției casei.
 2. Dacă reparațiile sunt efectuate fără implicarea specialiștilor, înainte de începerea lucrului este necesar să se prevadă măsuri de siguranță;
 3. Demontarea geamurilor și a parapeților, dacă există;
 4. Extinderea bazei pentru metoda selectată. În aceeași etapă pentru balcoanele de la ultimul etaj este instalat viziera;
 5. Instalarea de balustrade;
 6. Cadru de montare;
 7. Geamuri termopan;
 8. Lucrări de finisare în interiorul și în exteriorul balconului;
 9. Curățarea resturilor.

În general, procesul de extindere a balconului nu este dificil. Etapele sale principale pot fi vizualizate în următorul videoclip:

Este posibil să crească fără permisiune?

Schimbarea aspectului este o chestiune delicată. Este nevoie de o abordare serioasă și de studierea părții juridice a problemei. Deseori există îndoieli, este posibil să se mărească suprafața balconului fără permisiunea autorităților competente? Răspunsul la această întrebare depinde de modul în care sunt planificate schimbările drastice. De exemplu, pentru extinderea spațiului cu 30 cm sau mai puțin, nu este necesară o astfel de permisiune și toate celelalte modificări se efectuează strict din motive legale, deoarece sunt considerate a fi redezvoltarea apartamentului.

Dacă nu aveți timp și dorință, vă puteți limita la o creștere vizuală a spațiului cu trei duzini de centimetri, dar acest lucru poate să nu fie benefic. Înainte de a începe să implementați ideea, trebuie să cântăriți cu atenție costurile posibile în ambele cazuri și posibilele beneficii. Deseori se dovedește că procedura pe termen lung pentru proiectarea spațiului de locuit reconstruit câștigă prin designul tuturor documentelor.

Înregistrarea documentației

Când se ia decizia privind reamenajarea, este necesar să se pregătească un pachet de documente care să vă permită să primiți un "bun" administrativ pentru reparații.

Cum merge asta?

 • În primul rând, este necesar să declarați departamentului de arhitectură al orașului dorința de a efectua o revizie majoră. Pentru a face acest lucru, conform eșantionului stabilit, cereți permisiunea de a elabora un proiect de redezvoltare și o trimiteți unei comisii speciale. Comisia va lua o decizie în perioada de la 30 la 90 de zile lucrătoare. Această schemă este valabilă pentru apartamente situate la etajul 2 și mai sus. Pentru proprietăți la nivelul parterului, în care reabilitarea presupune construirea unei fundații, va fi necesar să se coordoneze proiectul cu organizațiile care gestionează terenul sub locuință.
 • Când un răspuns afirmativ este primit și confirmat printr-o permisiune scrisă, acesta este rândul său, în etapa următoare.. Aceasta implică contactarea unei organizații de proiect specializată în dezvoltarea de proiecte pentru a schimba aspectul spațiilor rezidențiale.

Un proiect care să îndeplinească toate cerințele GOST va fi pregătit într-o lună.

 • Proiectul finalizat trebuie să fie coordonat cu organizația de pompieri, serviciul sanitar-epidemiologic, Ministerul Situațiilor de Urgență. Dacă este aprobat de toate autoritățile, proprietarului apartamentului i se eliberează un mandat pentru începerea lucrărilor de reparații și lucrări de construcție.
 • Lucrările sunt efectuate în strictă conformitate cu planul. Orice abatere de la acesta va necesita emiterea unui raport tehnic privind admisibilitatea și siguranța și o nouă revizuire a proiectului, care va dura câteva luni și nu poate fi aprobată. Când reabilitarea este finalizată, ei invită o comisie specială formată din angajați ai consiliului municipal, membri ai serviciului public, reprezentanți ai organizației de proiect care au participat la elaborarea proiectului.

După aceasta, ITO stabilește un nou aspect și o înregistrare în documentele pentru imobiliare. Modificările înregistrate se fac în planul apartamentului.Dacă treceți peste această etapă, vânzarea imobiliară după reamenajare va fi destul de problematică.

Ce se întâmplă dacă începeți reamenajarea fără permisiune?

Legea și Codul locuințelor conțin regulile care reglementează construirea de clădiri ilegale. De regulă, aceste modificări sunt detectate fie atunci când încearcă să vândă proprietăți imobiliare, fie când reclamațiile sunt primite de administrație de la vecini, care sunt împiedicate într-un fel prin redezvoltare.

Cel mai mic dintre cele două rele va fi nevoia de a legitima schimbarea. Acesta este un proces pe termen lung pentru o perioadă de 3 luni până la șase luni, în care proprietarii de risc riscă să nu primească o amendă și să-și piardă nervii.

În cel mai rău scenariu, clădirea va trebui să fie dezmembrată, întorcând aspectul original la balcon. În acest caz, dezmembrarea poate costa de câteva ori mai scump decât repararea însăși.

Lista finală cuprinde următoarele elemente:

 • O declarație a proprietarului proprietății, cu indicarea muncii planificate și a regulilor de implementare a acesteia;
 • Documente care confirmă faptul că proprietatea este deținută (trebuie să fie legalizată);
 • De asemenea, consimțământul certificat al proprietarilor de bunuri imobile și al persoanelor care locuiesc permanent în acestea;
 • Proiect de replanificare cu o copie a licenței organizației care și-a desfășurat activitatea;
 • Concluzie privind starea tehnică satisfăcătoare, susținută de licența organizației care a aprobat modificările;
 • Un număr de documente din ITO, care include un plan de locuință al unei case rezidențiale și explicații ale proiectului arhitectural. Dacă au fost deja făcute schimbări de planificare, acestea ar trebui să se reflecte și în certificatele;
 • Anchete din partea organizațiilor autorizate: APU, SES, MES, DEZ, TSZH, Gosexpertiza.

Creați un proiect

În procesul de creare este important să se țină seama de faptul că orice modificare a aspectului casei este o reconstrucție, care se desfășoară în scopul îmbunătățirii condițiilor de viață. Majoritatea schimbărilor aduse configurației locuinței și aspectului ei arhitectural, sunt în mod necesar de acord și trebuie aprobate în toate cazurile.

Există riscul ca modificările de capital să nu fie aprobate, deci trebuie luate în considerare unele detalii:

 • Cu cât sunt concepute mai dificile schimbările, cu atât mai multe dificultăți vor apărea în coordonarea lor;
 • Reconstrucția balconului nu trebuie reflectată în camerele învecinate.Dacă clădirea va duce la crăpăturile de pe pereții apartamentului de la etajul inferior, va trebui să fie dezmembrat. Dacă o sobă prea proeminentă după expansiune împiedică intrarea luminii în balconul următor, va trebui să fie dezasamblată. Soarta balcoanelor este, de asemenea, destul de evidentă, care încă intervine în vreun fel cu chiriașii din apartamentele vecine;
 • Pentru a aproba o structură simplă, o schiță reflectată în planul ETI este suficientă, iar una complexă necesită un întreg proiect;
 • A interzis dezmembrarea completă a elementelor de lagăr și de susținere;
 • Este interzisă încălzirea balconului prin instalarea unui radiator sau a altor aparate de încălzire pe pereții adiacent celor din vecinătate;
 • Nu are sens să se construiască un plan de reconstrucție pentru o clădire care este în linie pentru demolare în următorii trei ani;
 • Proiectul care nu afectează negativ aspectul fațadei sau încalcă siguranța la incendiu nu va primi aprobarea;
 • Este aproape imposibil să obțineți "bine" pentru reconstrucția balconului din casă, care este considerat un monument istoric;
 • Proiectul de reabilitare, care a fost elaborat în organizația de proiect (software) care desfășoară activități licențiate, are forță juridică.În caz contrar, nu poate fi acceptată spre examinare și convenită;
 • Până la începutul lucrărilor de planificare, software-ul trebuie să furnizeze proprietarului proprietății o opinie scrisă cu privire la starea operațională actuală a balconului;
 • În cazul încălcării integrității elementului rulant și a elementelor suport, este necesară coordonarea cu autorul proiectului unei case rezidențiale (institut de cercetare științifică de importanță municipală);
 • Durata și bugetul coordonării sunt determinate de natura schimbărilor, de spațiul de la nivelul camerei, de înălțimea podelei și de alți factori.

Procedura de extindere a propriilor mâini

Creșterea în zona balconului fără implicarea specialiștilor - ideea este complicată, dar fezabilă. Pentru a realiza aceasta, este necesar: capacitatea de a lucra cu o mașină de sudură, cunoașterea proprietăților de bază ale materialelor (în special, rezistența și caracteristicile structurilor metalice), cunoașterea fundamentalelor tehnice de siguranță pentru efectuarea lucrărilor la un nivel deasupra primului etaj.

Toate lucrările sunt efectuate cu cel puțin un partener, cu respectarea strictă a normelor de siguranță.

În orice caz, ar trebui să începeți cu proiectul. Oricare ar fi schimbările - un pervaz lat pentru ghivecele de flori sau transformarea unui balcon într-un living, acestea trebuie să fie executate legal.Dacă nu există timp și dorință de a acoperi pragurile de locuințe și de utilități publice și organizații administrative, ne putem limita la o creștere a suprafeței balconului cu 30 cm.

Apoi vine rândul procedurilor standard pentru pregătirea unui balcon pentru reamenajare. Totul începe cu o curățenie elementară și se termină cu dezmembrarea parapetului vechi.

Parapetul este tăiat aproape complet. Puteți lăsa 30-40 de centimetri din lungimea suporturilor de susținere, care sunt necesare pentru sudarea noului cadru. Apoi, un cadru dreptunghiular este fixat pe peretele fatadei clădirii - o nouă structură de susținere a balconului.

Mai întâi, conductele metalice superioare și inferioare sunt instalate paralel unul cu celălalt. Ei stabilesc lungimea sexului extins. Cel mai adesea, pentru a evita dificultățile în coordonarea proiectului, durata de îndepărtare nu depășește jumătate de metru.

Următorul pas este instalarea țevilor verticale. Ele sunt montate în bara transversală în același mod ca și primele două și fixate cu șuruburi de ancorare. Apoi, cadrul metalic este sudat în cele patru colțuri. Se dovedește un design monolit, de încredere, care oferă cadrul noului balcon.

Este deja posibilă montarea balconului articulat pe cadru.Procedura începe cu formarea cutiilor inferioare, adică etajul este construit mai întâi. Formată de tuburile sale formate, care sunt așezate perpendicular pe verticală a fațadei clădirii și sudate pe cadru.

Atingerea finală în acest bloc de lucrări este instalarea țevii de fațadă.

La a doua etapă desemnată convențional, lucrările sunt realizate într-un plan vertical. O pereche de stâlpi verticali este instalată și sudată pe care va rezulta ulterior conturul cadrului tavanului. Când este sudat, întreaga structură trebuie să semene cu o cutie paralelipipedică. Este susținută de bolțurile sale puternice de ancorare și de o bara de siguranță situată diagonală de dedesubt.

Cel mai greu lucru din spatele lui. În etapa finală, sunt instalate bare transversale orizontale ale noului parapet, care vor ține ferestrele în timpul vitrajului. În intervalele dintre barele transversale, ghidajele verticale trebuie să fie sudate, care sunt necesare pentru fixarea căptușelii de pe partea interioară și exterioară și izolarea. Distanța dintre ghidaje - 50-100cm.

Când este amenajată fațada noului balcon, este o altă procedură consumatoare de timp - geamurile balconului. Cum va fi (rece sau cald) și din care materiale (aluminiu, lemn, PVC) depinde de tipul și greutatea suprastructurii. Dacă este masiv în sine, nu măriți sarcina pe grinzile și placa de sprijin, limitându-vă la profilul din aluminiu. În cazul în care starea de funcționare permite utilizarea unor materiale mai grele, oferind un geam cald, puteți rămâne pe cadrul din PVC cu geamuri cu geam dublu de diferite grosimi, instalate la distanțe diferite.

Această opțiune este cea mai estetică și vă permite să păstrați căldura maximă în cameră în timpul sezonului rece.

Extinderea apartamentului pe cheltuiala balconului în "Hrușciov"

Renovarea sediului vechii fundații merită o atenție deosebită. Mici "Hrușciov" construit în anii șaizeci ai secolului trecut, astfel încât unele dintre ele aparțin de locuințe, care nu este foarte fiabil. Calculele incorecte și executarea de calitate slabă pot duce la consecințe grave, prin urmare, profesioniștii ar trebui să efectueze extinderea zonei balconului într-o casă veche.

În cazul în care se primește permisiunea de a reprograma, expansiunea unui balcon are loc pe aceleași etape,ca și în noua clădire: dezmembrarea parapetului vechi, instalarea unui cadru pentru realizarea, izolarea, geamurile, decorarea interioară și exterioară a balconului.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor