Exemple de apartamente de lux de design interior

Designul rezidential de lux este cel mai scump. Un astfel de proiect necesită utilizarea materialelor de cea mai înaltă calitate, pieselor rare de mobilier și punerea în aplicare a lucrărilor de reparații complexe. De regulă, un proiectant special invitat sau un grup întreg de specialiști lucrează la amenajarea locuințelor de elită. Designul interior al acestor case și apartamente este gândit la cel mai mic detaliu. Această abordare a amenajării camerei contribuie la crearea unui spațiu de locuit luxos, ale cărui analogi sunt foarte greu de găsit.

Caracteristici speciale

Cel mai adesea, apartamentele de lux implică o cantitate mare de spațiu liber. Dar este realist să aducă elemente de lux în camere mici.

Unele recomandări care ar trebui luate în considerare în aranjamentul de elită al unui mic apartament:

  • Pentru a mări spațiul de locuit, puteți combina loggia și camera de zi într-o cameră, care va fi o soluție foarte profitabilă pentru proprietarii de apartamente mici.
  • Principalul lucru în expansiunea vizuală a spațiului într-o cameră mică este lumina. Prin instalarea în jurul perimetrului camerei luminoase neon sau spoturi, puteți obține efectul de spațiu suplimentar.
  • Într-un mic apartament nu trebuie să atârna perdele voluminoase și întunecate pe ferestre, deoarece acestea vor interfera cu penetrarea lumina zilei.
  • În vogă au intrat recent ferestre panoramice la podea. O astfel de fereastră va face camera luminoasă și va da un element de lux și sofisticare.
  • Un dulap cu perete complet este cel mai potrivit pentru un apartament elegant. Cel mai bine este să folosiți un dulap cu oglinzi, deoarece acestea vor ajuta la extinderea vizuală a camerei.

Stiluri de bază

O trăsătură distinctivă a locuințelor de lux este un echilibru artistic între elementele de modernitate și clasică. Principalul lucru în design este acela de a oferi camerei un stil individual și de a nu cădea în urma tendințelor modei.

Pentru designul camerei Stilul Provence culori ușoare, ușoare și pastelate.Abundența țesăturilor de culoare deschisă și prezența figurinelor din porțelan și ceramică reprezintă o trăsătură distinctivă a direcției. Pentru proiectarea pereților în acest stil, se recomandă aplicarea de vopsea și tencuială moderne, care vor contribui la transmiterea vechii atmosfere franceze.

Tapetul pentru decorarea peretelui nu ar trebui folosit deloc.

Proiectare colonială implică o combinație de elemente clasice europene și elemente orientale tradiționale. Această cameră arată nobilă și festivă datorită decorului luxos, materialelor naturale și obiectelor exotice. Interioarele apartamentelor de lux, realizate în stil clasic, beneficiază doar de introducerea în ele a unor caracteristici coloniale.

Decoratiuni interioare în stil englezesc dă camerei o atmosferă aristocratică. Un astfel de design combină restrângerea și rigiditatea stilului georgian și nobilimea victoriană.

O trăsătură distinctivă a acestui interior este prezența unor linii drepte și corectitudine în forme geometrice.

Pentru proiectarea pereților sunt de obicei folosite tapet. Cel mai bine este să folosiți ornamente cu vegetație.Sunt foarte potrivite pentru obiectele din lemn din lemn prețios. Poate fi mahon, stejar sau nuc. Etajul în hol și în bucătărie este prevăzut cu gresie, iar în living și dormitoare - parchet. Conservatorismul în stil englez este inerent în mobilier.

Stilul Art Deco este destul de tânără. Iubitorii de lux îl folosesc adesea în designul interior al apartamentelor. Art Deco combină perfect elementele clasice și moderne, gravitatea formelor neoclasice, neteda, monumentalitatea și eleganța. În acest interior se utilizează produse exclusiviste. Ele pot fi reprezentate prin diferite articole din materiale rare. Pentru proiectarea de pereți utilizate culoare de nisip de mare umed. Mobilierul este de obicei din lemn și tapițat în piele cu o culoare strălucitoare. Art Deco combină perfect diferite stiluri care vor face camera luxoasă și individuală.

baroc - acesta este probabil stilul principal pentru a accentua luxul. Este foarte sfidător, aristocratic și memorabil. Utilizează o abundență de stuc pe tavan și pe pereți.Picturile tematice sunt adesea folosite, iar desenele tematice sunt adesea folosite. Pereții sunt, de obicei, drapați cu țesături de mătase sau de catifea. La finisarea podelei se utilizează marmură. Puteți pune pietre semiprețioase sau aplicați pentru acest scop parchet artistic din lemn natural. Toate materialele folosite, de regulă, sunt scumpe și subliniază luxul ostentativ al camerei.

pod - un stil deosebit de relevant și îndrăzneț, cu neglijență accentuată. Este perfect pentru fanii minimalismului și practic. În traducerea exactă din engleză, "mansardă" înseamnă "mansardă". Se caracterizează prin conservarea zidăriei vechi sau a imitației acesteia în proiectarea zidurilor. În acest stil nu există, de obicei, nicio comunicație ascunsă - diferite conducte, fire, părți metalice ale cadrului sunt deschise ochilor. Toate aceste elemente devin parte a interiorului.

Când se planifică camera, de regulă nu există compartimente între camere. Camera este pur și simplu divizată vizual în zone funcționale.

Utilizarea tehnologiilor progresive și moderne va sublinia doar caracterul industrial al apartamentului. Perdelele de pe ferestre nu sunt de obicei folosite.

Apartamentul duplex

Designul interior al întregii case sau apartament cu două etaje oferă zbor nelimitat pentru imaginația proprietarului. Prezența unei suprafețe mari vă permite să plasați mobilier de orice dimensiune în casă și să dați fiecărei camere un stil individual și de neuitat.

Arhitectura spațiilor ar trebui să fie realizată astfel încât să le ofere tuturor locuitorilor și oaspeților casei confortul la un nivel decent.

Este rezonabil să se așeze camere de dormit la etajele secunde, astfel încât atât rezidenții cât și oaspeții să se relaxeze și să se odihnească confortabil la orice oră convenabilă. Băile și toaleta sunt cel mai bine plasate pe fiecare etaj, ceea ce va fi convenabil. În primul rând, este de dorit să se aranjeze spațiile destinate utilizării generale. Ele pot fi reprezentate prin camere de odihnă, living și bucătărie. De asemenea, aici va fi rezonabil să se pună la dispoziție sălile de utilități sau să se doteze sub sala de sport.

Pentru a determina stilul de multe ori proprietarii de case de lux folosesc experiența și cunoștințele de designeri calificați. De obicei, ele sunt realizate fie în stiluri clasice stricte, fie în moduri luxoase și chiar prea elaborate și provocatoare, deoarece proprietarii lor sunt oameni foarte bogați.Dar acum toata lumea se dedica individualitatii si originalitatii. Prin urmare, din ce în ce mai des, proprietarii acestor case preferă direcții tinere și îndrăznețe în design.

Când se termină un spațiu de locuit de elită, materialele moderne și scumpe sunt cele mai des folosite. De obicei, ele sunt naturale. De exemplu, atunci când decorați pereții, folosesc tapet cu țesătură gravată sau model embosat, tencuială venețiană, vopsea, pană de bambus sau panouri din plută. Cel mai popular material este lemnul natural.

La finisarea podelei, puteți folosi parchet din lemn de piatră, porțelan și lemn. Un pas rău ar fi utilizarea linoleum sau laminat. Astfel de materiale nu se încadrează în designul real al elitei.

Pentru mai multe opțiuni de interior pentru un apartament de lux, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor