Proiectarea unui apartament cu doua dormitoare de 60 de metri patrati. m: idei de proiectare

Apartamente cu un dormitor, cu o suprafață de 60 de metri pătrați. m - aceasta este una dintre cele mai populare opțiuni pentru spațiul de locuit în orașele mari. Aceste locuințe sunt destul de accesibile și sunt potrivite pentru întreaga familie. În același timp, camerele din astfel de apartamente sunt mici, astfel încât designul competent este foarte important. Dacă vă gândiți în prealabil cum să dotați un mic apartament cu două camere, veți putea să utilizați în mod eficient întregul spațiu, precum și să creați o atmosferă confortabilă pentru toți membrii familiei.

Caracteristici ale planificării

Amplasarea unor astfel de apartamente este rareori variată. De multe ori au o bucătărie mică și o baie combinată - acest lucru economisește spațiu și face două camere de zi mai spațioase.

În același timp, trebuie să utilizați spațiul disponibilpe baza nevoilor dvs. - este evident că proiectele de proiectare ale unui apartament pentru o persoană sau pentru o familie cu copii vor varia considerabil.

Luați în considerare următoarele opțiuni interesante și decideți care proiect este cel mai potrivit pentru dvs.:

 • Dacă o persoană sau un cuplu căsătorit vor locui în apartament, puteți face un living și un dormitor din două camere. De obicei, în astfel de cazuri este aleasă o cameră mai mică pentru dormitor - acolo este necesar să se plaseze doar un pat, dulapuri pentru haine și o masă de toaletă. Camera de zi poate fi aranjată foarte diferit, în funcție de nevoile dvs. O cameră spațioasă poate fi împărțită în zone - de exemplu, pentru a aloca un loc separat pentru muncă sau pentru un hobby.
 • Acum, aspectul este popular, când ușa spre bucătărie duce direct dintr-o cameră, nu din hol. În acest caz, mulți preferă să scoateți ușa și să creați o arcadă elegantă, astfel încât să obțineți camera de zi originală pentru bucătărie. Lipsa unei uși vă va permite să extindeți spațiul și să aduceți masa în sufragerie, dacă nu există spațiu suficient în bucătăria mică.

Această versiune modernă a aspectului este relevantă în special pentru familiile mari, precum și pentru cei cărora le place să primească oaspeți și să organizeze sărbători de vacanță.

 • Când familia a crescut copii, mulți preferă să aloce o cameră pentru grădiniță. De obicei, cea mai mică din cele două camere este potrivită pentru acest lucru. Dar chiar dacă nu puteți aloca o cameră întreagă, este foarte important ca copiii să aibă propriul spațiu personal. O opțiune potrivită ar putea fi împărțirea camerei în zone - cu ajutorul unui arc, a unui ecran sau a unor perdele, puteți aloca spațiu pentru copii.

Finalizarea apartamentului

Este designul podelei, tavanului și pereților - acesta este primul lucru care atrage ochiul când privim la interior. Este imperativ ca finisajul să aibă succes.

Intervalul de culori

În apartamentele mici va fi mai bine dacă întreaga decorare în camere diferite este combinată una cu cealaltă. Nu este necesar să o faceți la fel, dar culorile și textura ar trebui să fie în armonie.

Iată câteva recomandări pentru un decor de perete cu succes într-un apartament cu două camere:

 • În primul rând, dacă doriți să faceți din punct de vedere vizual spațiul unui mic apartament mai ușor și mai spațios, ar trebui să utilizați mai ales culori deschise. Prefera nuante pastelate - albul poate arata incomod si poate crea un sentiment de incompletitate, culoarea alba organica pura arata doar in interiorul clasic.

Nu vă fie teamă să combinați diferite culori pastelate neașteptate unele cu altele - în acest fel veți face decorarea doar mai interesantă. Culorile întunecate și strălucitoare sunt acceptabile sub formă de accente mici, iar într-o schemă de culori asemănătoare poți să decorezi hol, coridor și baie.

 • Dacă intenționați să terminați apartamentul cu o cameră de zi, vă poate plăcea combinația tonurilor de liliac, măslin și ocru. Această schemă de modă și neobișnuită este potrivită pentru interioare moderne. În încăperi mici, merită folosită doar o singură culoare pentru decorare, iar în camere mai spațioase puteți combina mai multe nuanțe.
 • Acum, pentru finisare alegeți adesea tonuri gri. Pentru ca acestea să nu pară plictisitoare, ele pot fi combinate și cu alte culori. Deseori alegeți nuanțe albastre, roșii și galbene.

Pentru interiorul nu a fost prea sumbru, nu ar trebui să combinați gri cu culori închise.

 • Dacă doriți să faceți pereți întunecați în hol sau în baie, puteți lua în considerare culorile maro și burgundă. Restul camerelor pot fi decorate în culori bej, cărămidă și maro deschis.
 • Într-un apartament unde copiii vor trăi, ei desenează deseori o cameră luminoasă pentru copii.Este important ca designul să fie combinat organic cu designul restului apartamentului. Puteți lua nuanțele mușcate de aceeași culoare pentru dormitor și bucătărie, iar pepinieră să utilizeze o nuanță bogată de aceeași culoare.

plafon

Decorarea în tavan este, de asemenea, importantă, dar va depinde de caracteristicile apartamentului dvs. și de tipul iluminării pe care doriți să o faceți. Modele suspendate nu sunt recomandate în apartamente cu un plafon mic. De cele mai multe ori, plafonul este perfect neted, însă dacă există imperfecțiuni și pete inegale, ele pot fi ușor ascunse prin aplicarea unei pulverizări de vopsea texturate sau prin așezarea plafonului pe ghips.

Paul

Finisarea podelei în apartament permite o mare varietate de opțiuni. Poate fi linoleum, laminat, parchet sau faianta. Alegeți opțiunea care se potrivește cel mai bine în interiorul dvs. Trebuie luate în considerare următoarele caracteristici:

 • linoleum - Aceasta este cea mai ieftină opțiune de finisare, care nu este dificil de pus pe podea chiar și de dumneavoastră. Dar, în aparență, este adesea inferior laminatului modern și este, de asemenea, mai puțin ecologic.

În plus, linoleum - nu prea soluție practică pentru camere de zi.Se rupe ușor cu timpul și necesită înlocuire.

 • Parchet laminat - Aceasta este cea mai populară podea modernă pentru clasa de apartamente economy. Acum puteți găsi un laminat de înaltă calitate, care, în aparență, nu poate fi distins de lemnul real. Cu toate acestea, în loc de nuanțe naturale, puteți alege mai multe opțiuni interesante: acum există un laminat cu o varietate de amprente. De exemplu, modelele decorate sub plăci colorate pot fi potrivite pentru proiectarea unei camere pentru copii sau a unui balcon.
 • Parchet - aceasta este o acoperire destul de scumpă, dar este cea mai durabilă și mai ecologică. În plus, podelele arată bine în orice interior. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că lemnul natural este ușor de zgâriat, deci trebuie să fiți atenți cu acoperirea.
 • țiglă - Este o opțiune populară pentru finisarea podelei în baie, pe loggia sau pe hol și pe hol. Acum există o mulțime de opțiuni elegante pentru plăcile de pardoseală - dacă doriți, puteți crea chiar modele complexe dintr-un mozaic.

Pentru camerele de zi, plăcile sunt rareori folosite, deoarece acest strat este rece - ar trebui luat în considerare numai dacă doriți să faceți o podea încălzită.

mobilier

Într-un apartament cu două camere, este important să folosiți spațiul cât mai funcțional posibil. Indiferent de stilul pe care îl preferați pentru design, luați în considerare cele mai compacte soluții care vă permit să economisiți spațiu. În plus, este important ca elementele de mobilier în întreaga apartament armonizeaza unele cu altele, dar nu arata prea plictisitoare și monotonă.

Alegerea mobilierului în apartament, ia în considerare următoarele puncte:

 • În apartamentele cu două dormitoare de 60 de metri pătrați. m este, de obicei, bucatarie destul de mica si mica, dar este important sa aranjati un spatiu pentru gatit, astfel incat sa fie functional si confortabil. Una dintre soluțiile actuale - aparate încorporate. De exemplu, acum puteți face un mic frigider, un dulap construit și o sobă încorporată.
 • Dacă este important să păstrați o mulțime de lucruri în bucătărie, merită să faceți setul cu cască ridicat, chiar până la tavan. Pentru a extrage lucruri din rafturile de sus a fost convenabilă, puteți cumpăra o scară mică și elegant, pliabil, care nu ocupă mult spațiu.
 • Într-un spațiu mic, este mai bine să preferați dulapuri netede cu mânere puțin vizibile.
 • Pentru dormitor, camera de zi, pepinieră și hol, merită luate în considerare cabinetele de colț. Astfel de opțiuni sunt foarte funcționale și vă permit să utilizați locul în apartament, care de multe ori nu este folosit în nici un fel. Dulapurile din colțuri vor fi adânci și spațioase.
 • Ca pat pentru copii sau pentru posibili oaspeți, puteți alege o canapea. Acum puteți găsi canapele foarte confortabile și de înaltă calitate, cu una sau două paturi.
 • Este posibil să utilizați mese pliabile în interior. Poate fi o masă, un computer sau o masă de cafea. Dacă este necesar, ele pot fi extinse sau, dimpotrivă, foarte compacte.

accesorii

Minor accente în interiorul apartamentului nu sunt mai puțin importante decât decorarea și mobilierul. Accesorii fac spațiul confortabil, original și original. Accesoriile pot fi practice sau pur decorative.

Luați în considerare următoarele opțiuni:

 • Covoarele oferă întotdeauna confort camerei. În plus, acestea vor permite încălzirea podelei în camerele de zi. Acum puteți găsi opțiuni cu cele mai neobișnuite culori și texturi. Mulți aleg covorașul modern - covoarele fără scame care necesită un minim de îngrijire și sunt foarte practice.
 • Fotografiile sau fotografiile de pe pereți nu vor ocupa metri pătrați suplimentari, ci vor diversifica în mod semnificativ spațiul.
 • Plantele vii dau casei un confort deosebit. Dacă iluminarea permite, asigurați-vă că plasați cel puțin câteva flori în casă. Ele pot fi puse pe pervaz, atârnate de perete și de tavan, sau plasate pe un suport pe podea.
 • Vase, cutii de bijuterii și sculpturi vor arăta, de asemenea, elegante în multe interioare.
 • Diverse coșuri și cutii sunt acum populare, ceea ce contribuie la organizarea spațiului pe rafturile deschise. În plus, ele pot arăta foarte interesante într-o varietate de interioare.

Idei de moda in interior

Este foarte important să decideți în avans stilul și să încercați să mențineți în el interiorul întregului apartament. Apoi întregul ansamblu va arăta armonios, chiar dacă utilizați diferite culori și materiale. Luați în considerare exemple interesante de design interior în diferite stiluri:

 • Puteți pune la dispoziție un mic apartament cu două camere în stil clasic sau baroc. Culorile luminoase inerente în astfel de interioare, ajuta perfect pentru a face spațiul mai luminos și mai spațios în aparență.Pentru a economisi spațiu, ar trebui să utilizați toate tipurile de dulapuri de transformatoare, rafturi încorporate, secretari și dulapuri de toaletă.
 • Interiorul modern în stilul minimalismului de asemenea, minunat. Încercați să păstrați mobilierul cât mai neted și mai monoton, în special în ceea ce privește bucătăria și dulapurile mari. Alegeți ușile lucioase fără mânere și minimalizați prezența rafturilor deschise.

Suprafața lucioasă va reflecta în plus lumina, care va extinde vizual camera. Nu merită zdrobit spațiul cu detalii mici - interiorul trebuie să fie concis.

 • Interior confortabil stil de țară acum chiar și proprietarii de apartamente oraș alege de multe ori - materiale naturale vă permit să vă simțiți mai aproape de natura. Puteți găsi o mulțime de mese pliabile din lemn care sunt perfecte. De asemenea, înalți vor arăta dulapuri închise elegante, mezanine, cufere și bănci cu spațiu de depozitare.
 • De multe ori apartamentele sunt acum mobilate în stil provensal. Acestea sunt interioare luminoase care îmbină simplitatea și harul. Mobilier letonic din lemn, țesături ușoare cu modele florale,oglinzi pe pereți și candelabre rafinate - toate acestea vor da atmosferei apartamentului o atmosferă specială.

Cum să decorezi un apartament de 60 de metri pătrați, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor