Interiorul lui "Hrușciov" în diferite stiluri

Indiferent de modul în care cererile oamenilor asupra apartamentelor s-au schimbat, "Hrușciov" rămâne un tip foarte comun de locuințe. Pentru el trebuie să se adapteze. După cum arată practica, acest spațiu cu toată masa neajunsurilor sale poate fi destul de confortabil și elegant.

Caracteristici ale planificării

"Hrușciov" au un set întreg de trăsături care fac dificilă traiul într-un astfel de spațiu de locuit. Designul arhitectural al erei lui Hrușciov include camere mici, bucătării apropiate, coridoare înguste, băi combinate și plafoane joase. Toate acestea au fost moștenite de omul modern, pentru care, pentru a trăi confortabil într-un astfel de apartament, este posibil să nu existe reparații suficiente în opțiunea bugetară.Uneori aveți nevoie de o modernizare, cu mult peste nivelul economiei.

Funcțiile de zonare

Problema "lui Hrușciov" sunt caracteristicile organizării spațiului de locuit. Un apartament poate fi atât cu trei camere, cât și cu patru camere, dar una dintre camere trece și, prin urmare, își pierde deja funcționalitatea. Camera de zi poate fi în același timp dormitorul cuiva. Un dormitor care trece nu mai este un dormitor.

Prin urmare, uneori, singura opțiune de a îmbunătăți calitatea spațiului - reamenajarea. În poartă "Hrușciov" - pereți exteriori. Partițiile interne nu sunt, există loc pentru transformare. Un alt lucru este că astfel de măsuri necesită consultarea cu arhitecții și coordonarea cu serviciile relevante.

Demolarea zidurilor și combinarea spațiilor uneori creează noi probleme. Prin urmare, nu treceți la extreme. Aceeași baie ar trebui să rămână pe loc. În cazul problemelor comunale în noua baie cu fluxul toaletei, de exemplu, puteți inunda camera de zi de jos.

Consecințele neplăcute ale combinării camerei cu bucătăria. La o astfel de reamenajare, ca o regulă, proprietarii de apartamente cu o cameră sau două camere, în cazul în care foarte foarte îndeaproape.Cu această combinație, spațiul devine mai mare, dar aburul de la gătit merge în jurul camerei, iar petele grase ajunge mai devreme sau mai târziu în locuri din afara bucătăriei anterioare. Pereții și mobilierul din camera de zi sunt impregnate cu mirosuri de mâncare.

Senzațiile de spațiu pot fi realizate fără a fi nevoie să rupă și să transportați ceva:

  • Alegerea unui tapet, este mai bine să preferați picturile cu modele mici. Aceste ornamente lărgesc vizual spațiul și îl fac plictisitor.
  • Este mai bine să refuzați vopselele tipărite și modelele dinamice. Dacă doriți să aveți un accent în cameră, este mai bine să evidențiați o anumită zonă funcțională în culori strălucitoare.
  • Restul pereților ar trebui să rămână în culori liniștitoare.
  • Ușile dintre camerele adiacente ar trebui, de preferință, să fie dispuse sub forma unui ecran pliabil. Acest lucru vă permite să combinați spațiul fără a vă lipsi de funcționalitate.
  • Când decorați camerele, nu permiteți diferite stiluri în fiecare dintre ele. În caz contrar, veți avea un sentiment de haos. Spațiul dintr-un astfel de apartament nu va fi resimțit.

Selectăm stilurile de design

Stilul trebuie să fie susținut în interiorul fiecărei camere a apartamentului. O anumită soluție de design ar trebui să corespundă cu totul de la mobilier la iluminat. Iar domeniul creativității se deschide foarte mult.Pentru "Hrușciov" se potrivesc orice stil care se potrivește cu caracterul chiriașilor.

clasic

Materiale naturale, lumină de înaltă calitate, sofisticarea interiorului - aceasta este ceea ce distinge clasicii. Un astfel de design universal este potrivit nu numai pentru o casă mare, ci și pentru o cameră "Hrușciov". Strălucirea și stilul aristocratic sunt la fel de bine evidențiate de modelele corespunzătoare pe tapet și perdele, picturi în rame mari, accente sub formă de mulaje.

modern

Se caracterizează prin prezența unui număr mare de modele florale pe mobilier și în decor, forme netede și culori moi. Dacă doriți să furnizați "Hrușciov" în acest stil, este mai bine să alegeți un mobilier non-voluminoase. Acestea sunt căști modulare cu secțiuni joase, mobilier tapițat cu picioare elegante și linii netede de cotiere. Un set pentru camera de zi va completa masuta de cafea, din plastic lucios sau sticla. Usile glisante funcționale și un tavan întins pe mai multe niveluri se vor potrivi bine interiorului modern.

scandinav

Stilul scandinav este caracterizat prin ușurință, simplitate și naturalitate în designul interior. Acesta este exact ceea ce aveți nevoie pentru "Hrușciov".Camerele sunt decorate în culori pastelate, dominate de alb. Luminile accente, de obicei în tonuri albastre, roșii și verzi, dau o atmosferă plină de viață.

Puteți folosi panouri din lemn în interior, ceea ce va aduce confort în apartament. Laminatul sau parchetul de lumină este potrivit pentru podea. Un plus frumos ar fi un covor moale solid.

pod

Acesta este un stil pentru experientii care doresc sa tina pasul cu moda. Este mai potrivit pentru camere spațioase, asemănătoare cu instalațiile de producție. Deliberarea deliberată a elementelor individuale ale interiorului accentuează confortul casei. Adesea, această opoziție este dată de contrastul designului de podea și tavan.

În mansarda stilului "Hrușciov" este destul de capabilă să-și găsească întruparea. În multe privințe, acest lucru se realizează prin combinarea camerelor adiacente. Loggia poate fi făcută parte din sufragerie și, la rândul său, combinată cu bucătăria. Baia, în același timp, poate fi mărită de coridorul care duce la bucătărie. Un astfel de spațiu combinat este mai ușor de eliberat în mansardă, folosind culori deschise în interior, cele întunecate vor face ca apartamentul să fie întunecat.

Provence

Acest stil în "Hrușciov" este foarte potrivit.Acesta va fi apreciat de iubitorii de materiale naturale, de mobilier în vârstă, de elemente decorative realizate manual. Luxul vechi, simplu și discret va da un astfel de apartament un aspect fermecător.

Dacă combinați o cameră cu un balcon, puteți face o fereastră panoramică care se potrivește stilului Provence. În încăpere se vor primi mai mulți metri pătrați, în care va apărea mai multă lumină și aer.

Mobilier tapițat de culoare alb, bej sau gri deschis este potrivit pentru stilul Provence. Și dacă doriți mai multe culori strălucitoare - albastru, albastru sau verde. Tehnologia modernă nu ar trebui să fie evidentă și să fie încorporată în mobilier, mascând-o cu succes.

Muzică country

Acest stil este capabil să creeze o atmosferă confortabilă, chiar și în "Hrușciov". Lemnul este folosit în decor, uneori în mod deliberat vechi lucrurile sunt prezente în interior. Pentru a se potrivi cu stilul de mobilier din lemn confecționat manual din lemn, un număr mare de articole textile.

Paleta de culori este maturată în nuanțe pastelate. Prezența unui model în carouri și a unui model dungat în interior va fi, de asemenea, o caracteristică caracteristică a muzicii country, precum și prezența motivelor plantelor.Pentru o schimbare într-o astfel de atmosferă, este bine să plasați câteva accente de culoare strălucitoare.

Marea Mediterană

Acest stil combină multe zone născute în țările mediteraneene. Mulți sunt atrași de italian. Stilul italian este bogat în design interior - decor luxuriant, detalii fine în interior, culori strălucitoare și o abundență de modele. Articole din fier forjat, elemente din fier forjat, faianta cu model si mozaic - toate acestea sunt inerente acestui stil, precum si culori naturale (verde, galben, ocru si teracota).

Pentru stilul mediteranean sa arătat bine în "Hrușciov", va trebui să încerce. Este important să nu supraîncărcați interiorul cu detalii. Va fi suficient să introduceți în interior doar câteva elemente ale acestui stil.

minimalismul

Acest design se va potrivi cel mai bine în spațiul "Hrușciov". Stilul este auster și concis. În ea există un loc numai pentru cele mai necesare elemente. Este subliniat cu o schemă de culori neutre. Deși, ca un contrast ușor în cameră, puteți seta o canapea o culoare strălucitoare.

Un semn de minimalism - confortul situației.Zonele funcționale se disting printr-o vecinătate a culorilor bine coordonate și a pieselor de mobilier care acționează ca elemente de graniță.

Tehnologie înaltă

El va moderniza interiorul "Hrușciov". Linii simple în combinații excelente de materiale diferite, de regulă, sticlă și oțel cromat, au pus accentul pe rolul tehnologiei în viața de zi cu zi, în nuanțe reci - un cetățean tipic va aprecia bucuriile de a trăi într-un stil "Hrușciov".

engleză

Acest stil este interesant folosind lemn natural, textile, piele și cristal. Mobilierul este masiv, cu tapițerie strânsă. Plafonul poate fi alb, uneori cu stuc. O setare caracteristică va crea tapet cu modele mici și draperii grele cu fringe. Parchet pe podea. Interiorul camerei de zi poate fi completat cu un șemineu imitativ.

rusă

Acest stil poate da "Hrușciov" incredibilă originalitate, sinceritate și confort. Un număr mare de accesorii din lemn, textile, accesorii lucrate manual în interior se îmbină bine cu tehnologia modernă. Situația "Hrușciov" în stil rusesc nu poate fi numai originală, ci și confortul de a trăi într-o astfel de casă.

Exemple de idei pentru proiectare

Chiar și o bucătărie închisă "Hrușciov" poate fi făcută confortabilă și funcțională. Există un loc pentru lucruri elegante și moderne. Setul de bucătărie al culorii laptelui nu numai că va fi convenabil pentru hostess, ci va face și camera mai vizibilă. Placi cu un model, care echivă detaliile mici ale situației, îi vor da un farmec unic de proveniență.

Combinarea bucătăriei și a camerei de zi în "Hrușciov" este o modalitate riscantă, dar mai degrabă comună de a rezolva problema de etanșeitate. Dacă aranjați camera de bucătărie în stilul țării, puteți obține un rezultat interesant, subliniind mediul prietenos cu mediul. Utilizarea unei scheme comune de culoare sub un copac luminos va spori acest efect.

Separarea zonelor funcționale se realizează prin utilizarea canapelei într-un stil rustic caracteristic. Plafonul cu grinzi creează o imagine a unei case de țară. Accentul sub formă de perdele pe o fereastră cu un model floral mic și o față de masă în stil de țară pe o masă subliniază imaginea aleasă pentru camera de zi.

Cum puteți aranja bucătăria, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor