Amenajarea unui apartament de 3 camere în "Hrușciov": exemple frumoase de design interior

Prin achiziționarea de locuințe proprii, mulți preferă un apartament într-o casă nouă cu un aspect convenabil de camere. Dar ce să facă pentru cei care au devenit proprietarul mândru de un apartament de 3 camere în "Hrușciov"? Trebuie să luați în considerare cu atenție un design interior frumos pe un mic pătrat.

Caracteristicile carcasei

Casele tipice din caramida și panourile din epoca lui Hrușciov, denumite în mod obișnuit "Hrușciov", au început să fie construite de la sfârșitul anilor '60. Deoarece sarcina principală a fost relansarea rapidă a familiilor din sate în oraș, clădirile de apartamente au fost construite cu viteza fulgerului.

inițial "Hrușciov" a însemnat locuință temporară, dar durata vieții a crescut. Astfel de case vor dura mai mult de un deceniu.

"Hrușciov", am moștenit de la bunicii, au un număr de semne distingându-le de alte tipuri de locuințe:

 • pătrat mic. De regulă, astfel de apartamente au o suprafață de până la 57 de metri pătrați. m;
 • scăzute și, în unele cazuri, chiar plafoane scăzute. Înălțimea lor nu depășește 2,5 metri;
 • un coridor îngust și mic;
 • baie comună;
 • bucătăria are formă pătrată sau dreptunghiulară, atingând o dimensiune de 4,0-6,2 metri pătrați. m;
 • disponibilitatea camerelor de trecere;
 • mezanin și spațiu de depozitare încorporat;
 • disponibilitatea unui balcon;
 • prezența partițiilor temporare, a căror demolare vă permite să extindeți spațiul - vă ajută să îmbunătățiți în mod semnificativ funcționalitatea și aspectul casei.

Tipuri de planificare

Dacă vorbim despre un apartament cu două sau trei camere, atunci una dintre camerele din "Hrușciov" este cu siguranță un punct de control.

Într-un apartament cu două camere, ambele camere sunt situate pe aceeași parte. În planificarea unui trei camere "Hrușciov" există mai multe opțiuni:

 • o cameră mare și două foarte mici;
 • două camere de dimensiuni egale și unul mai mic;
 • aceeași zonă a camerei se află pe ambele părți ale casei, așa-numita versiune a "vestelor";
 • Este foarte rar să găsiți o opțiune cu camere izolate.

Din păcate, fondul vechi "Hrușciov" are o mulțime de defecte. Printre acestea, este demn de remarcat zona mică a clădirii, planificarea incomodă, izolarea termică și fonică slabă, absența unui jgheab de gunoi și un ascensor.

Proprietarii de apartamente în "Hrușciov" nota și aspectele pozitive ale casei, cum ar fi:

 • costuri mai mici comparativ cu apartamentele din clădirile noi înalte;
 • curte liniștită cu vecini liniștiți - alegeți astfel de locuințe în cea mai mare parte familii cu copii și pensionari;
 • infrastructura dezvoltate - "Hrușciov" este situat geografic în centrul orașului, în timp ce noul fond este construit în principal la periferie.

În orice caz, folosind instrumente moderne în design interior sau reamenajare, este posibil să se transforme în mod semnificativ chiar și cel mai banal "Hrușciov", făcându-l un loc confortabil de ședere.

Modalități de schimbare a spațiului

Pentru a îmbunătăți aspectul interior al apartamentului, puteți utiliza diverse tehnici de proiectare cu ajutorul jocului de lumină și nuanță, design de culoare, mobilier și decor de perete folosind materiale de texturi diferite.

Un mod fundamental de a extinde limitele camerei este redezvoltarea. Principalul lucru în proiectarea de trei camere "Hrușciov" - eliberarea maximă a zonei utilizabile. Unele trucuri vă vor ajuta în acest sens.

lumină

Foarte des, spațiul "Hrușciov" nu este suficientă lumină. Un dormitor într-un astfel de apartament nu se poate lăuda că are mai multe ferestre - cel mai adesea este o cameră mică, cu o fereastră mică.

Ca sursă de lumină suplimentară Cel mai bine este să folosiți mai multe corpuri de iluminat diferite. O soluție bună va fi amplasarea lor în diferite părți ale camerei: o lampă de podea în colț, o lampă pe masa de noptieră, o brichetă.

În hol, merită refuzat de la candelabrul central pe tavan, deoarece structura multi-strat necesită o înălțime bună a tavanului. Arată un aranjament frumos de iluminat.

Alegerea mobilierului

Pentru "Hrușciov", cea mai bună opțiune ar fi mobilierul compact modular, cu un design simplu și neclar. Alegeți mese, scaune, canapele de forme laconice cu o suprafață netedă.

O soluție excelentă ar fi achiziționarea de mobilier care poate fi ușor ascuns într-un perete, nișă sau dulap.Paturi retractabile, mese de lansare - puteți găsi astfel de articole pe site-uri specializate sau puteți realiza mobilier personalizat.

Pentru o bucătărie care nu se poate lăuda cu un pătrat mare, alege mobilierul care se potrivește strâns cu pereții și pervazul ferestrei - aceasta va ajuta la salvarea centimetrilor semnificativi. Nu cumpărați dulapuri adânci care ocupă mult spațiu. Este mai bine să alegeți modele înalte sub tavan.

Alegeți mobilierul de lumină sau nuanțe naturale. Nu ar trebui să alegi o canapea din piele întunecată pentru sală - va părea prea greoaie.

Canapele gri-bej, gri, cu picioare cromate, conferă camerei ușoare și prospețime.

plafon

Stretch plafoanele au devenit foarte populare. Utilizați o astfel de acoperire cu o suprafață lucioasă pentru plafoane în "Hrușciov". Textura oglindă va reflecta lumina și mobilierul. Cel mai bine, dacă designul plafoanelor în apartament va fi același - aceasta va crea iluzia de scară și spațiu.

Nu utilizați structuri cu mai multe niveluri articulate., tavă rack - acest design va reduce în mod semnificativ înălțimea, oferind camerei o senzație de box.O condiție prealabilă pentru plafonul corect este culoarea - un alb clasic, lăptos.

Paul

Alegeți un laminat sau linoleum de nuanțe pentru podea. Cea mai bună opțiune ar fi utilizarea materialelor din lemn natural sau imitarea acestuia. În camera combinată constând dintr-o zonă de bucătărie și o cameră de zi, podeaua din materiale diferite va arăta avantajoasă. Utilizați dale în bucătărie și laminat în zona de living. Este necesar să abandonați compozițiile de mozaic pe podea și desene complexe.

Decor de perete

Decorarea pereților în camera de 3 camere "Hrușciov" ar trebui să li se acorde atenția cuvenită. Puteți rezista la proiectarea pereților în întregul apartament într-o singură culoare, puteți folosi culori diferite.

Este necesar să se asigure că pereții sunt "îmbrăcați" în nuanțe deschise - pastel, gri, roz deschis, lăptos, galben deschis și altele. Nu trebuie să alegeți imagini de fundal prea luminoase sau să decorați pereții cu materiale texturate. Vizibil extinde spațiul din cameră, puteți folosi tapet cu o bandă verticală.

Vizibil mărirea camerei de baie va ajuta gresie dale de nuante luminoase, căptușit de la podea la tavan.

accente

Cel mai bine este să plasați accente elegante în interiorul "Hrușciovului" cu ajutorul unor accesorii luminoase - perne, pături, șervețele, pălării. O soluție interesantă ar fi alegerea luminii de orice obiecte - picturi, figurine, fotografii.

Pentru a face camera să pară ușoară, mai bine să abandoneze perdele și perdele grele. Prefera tul și mătase, organza, perdele de plasă. Această tehnică vă va permite să umpleți camera cu lumină naturală.

Mobilierul cu suprafete de oglinda care reflecta spatiul poate fi folosit pentru a crea efectul adancimii camerei. Un dulap cu oglindă, o masă oglindă, oglinzi de lungime întreagă într-un cadru neobișnuit arată foarte elegant.

replanificare

Din ce în ce mai mult, singura soluție pentru extinderea spațiului în "Hrușciov" este reamenajarea - demolarea partițiilor interioare și unirea de camere și zone.

Dacă nu puteți decide o schimbare dramatică în interior, puteți începe mici. Arcurile în perete în loc de cadrele de ușă pot transforma în mod semnificativ camera. Ar trebui să se demonteze mezaninele suspendate, astfel încât înălțimea tavanului să crească semnificativ.

De asemenea, o soluție bună ar fi creșterea deschiderii ferestrei sau utilizarea geamurilor fără rame. Obținerea popularității ferestrelor franceze nu ar putea fi mai potrivită pentru "Hrușciov". Ideea aparent absurdă a geamurilor panoramice, dimpotrivă, va da camerei șic și spațiu.

Pe balcon puteți face un loc extraordinar pentru a lucra sau a vă relaxa. Pentru asta Balconul trebuie încălzit.

Luați în considerare modurile de bază ale apartamentelor de reamenajare.

Bucătărie-cameră de zi

Cea mai comună opțiune pentru reamenajarea în 3-cameră "Hrușciov" este de a combina bucătăria cu o cameră învecinate. Pentru a face acest lucru, eliminați partiția. Astfel, se dovedește un fel de cameră de zi în bucătărie, unde frigiderul poate fi pus în zona care facea parte din coridor.

Este posibilă împărțirea spațiului pentru sufragerie și camera de zi prin contorul de bare sau prin aplicarea unor elemente de culoare și lumină diferite. De exemplu, utilizați țiglă ca pardoseală în zona de bucătărie și laminat în cameră. Puteți picta pereții în culori diferite, delimitând astfel teritoriul.

Pentru a crește spațiul din hol va permite unificarea balconului.În acest caz, partiția este demolată (este necesară permisiunea ITO), balconul este izolat.

Coridor și baie

În coridorul îngust, puteți extinde ușile, îndepărtând o parte din zidărie. În spațiul liber puteți scoate mașina de spălat, ușurând astfel baia. Acesta poate fi plasat sub pervazul ferestrei în bucătărie - în "Hrușciov", această parte a fost conceput pentru a stoca alimente perisabile și a servit ca un frigider.

Dacă sunteți proprietarul unei băi separate, o puteți extinde pe cheltuiala unei părți a coridorului. Situația este mai complicată cu baia. În baia combinată, cadă de baie este dezmembrată, dând loc unui duș compact. Puteți crește înălțimea camerei folosind ușa extinsă

dormitor

O altă opțiune comună pentru reamenajarea "Hrușciov" este de a combina hala cu camera următoare sau două camere adiacente. În camera spațioasă rezultată este ușor să faceți zonare prin partiții, culoare, perdele, nișe și podium. Puteți să vă imaginați mult în spațiu extraordinar.

Spațiul de depozitare, care adesea aderă la dormitor, poate fi dezasamblat și spațiul eliberat poate fi folosit la discreția dumneavoastră.

Aspecte juridice

În cazul în care aveți suficient entuziasm pentru o redezvoltare radicală, este necesară coordonarea reviziei. Pentru a face acest lucru, trebuie să contactați compania de proiect, unde vă vor ajuta să faceți un plan competent. Proiectul trebuie să includă un plan de apartament înainte de renovare, un plan de lucru și un plan de apartament după ce toate lucrările sunt finalizate. must să coordoneze proiectul cu departamentul arhitectural local și să îl aprobe cu serviciul de pompieri și gaze. Astfel, revizia necesită mult efort, bani și o perioadă suficientă de timp.

Re-dezvoltarea de "Hrușciov" - costisitoare de a face, dar rezultatul garantează o casă unică, făcute la nevoile și gusturile fiecărui membru al familiei.

Cum să încălziți și să conectați un balcon la cameră, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor