Cum să dotați locul de muncă?

Lumea modernă este concepută astfel încât mulți oameni să aibă posibilitatea de a câștiga bani fără a părăsi casa. Începutul oamenilor de afaceri la început de multe ori dota biroul companiei lor la domiciliu, astfel încât să nu cheltui bani pe chirie. Multe companii încurajează dorința angajaților de a lucra de la distanță, iar cineva trebuie doar să finalizeze rapoartele nefinalizate în seara. Dar pentru munca productivă acasă trebuie să creați atmosfera potrivită fără distragere.

Caracteristici speciale

Pentru o cheltuială rațională de timp și creșterea eficienței activității angajaților, managerii companiilor acordă o atenție deosebită organizării locului lor de muncă. Pentru cei care lucrează acasă, oportunitatea și dorința de a dota o zonă confortabilă de lucru sunt, de asemenea, importante.

Echipat într-un apartament privat, zona de lucru ar trebui să îndeplinească următoarele caracteristici:

 • În zona de lucru nu ar trebui să fie inutile, distrage elemente. Tabelul ar trebui eliberat din diferite statuete și documente irelevante. Acest lucru vă va permite să vă îndreptați gândurile în direcția corectă, fără a trece la tot felul de lucruri mici. Și regula de a ordona masa la sfârșitul fiecărei zile lucrătoare va permite nu numai menținerea în ordine a locului tău, ci și un ritual care separă timpul de lucru și odihnă.
 • În cazul în care casa are o cameră separată, ar trebui să explicați familiei dvs. că nu trebuie să o introduceți fără nimic în timpul zilei. De asemenea, este necesar să se restricționeze accesul la animalele de companie. Când colțul calculatorului este amplasat în camera obișnuită, puteți pune căștile și puteți asculta sunetele naturii, bătăilor inimii, pentru a nu vă distrage atenția prin zgomotele străine.
 • Locurile de muncă din apartament trebuie aranjate astfel încât să fie funcționale. Un număr mare de sertare sau rafturi cu tot ce aveți nevoie la lungimea brațului vă va permite să nu vă ridicați de fiecare dată de la masă și să nu vă distrați de la locul de muncă.Este important să rețineți că pentru cei drepți, tot ce trebuie maxim, trebuie să fie situat în partea dreaptă a mesei, iar pentru stângaci este mai convenabil să ajungeți în sertarul din stânga. De asemenea, puteți pune pe suprafața de lucru un organizator pentru hârtii, astfel încât documentele de care aveți nevoie în munca dvs. să nu fie stivuite pe masă, dar să fie așezate cu ușurință în colț.
 • Un alt detaliu important este disponibilitatea punctelor de vânzare. Cel mai de succes va fi apropierea de masă de sursa de energie electrică, dar dacă este necesar, puteți utiliza un cablu prelungitor. Doar toate cablurile trebuie să fie răsucite și ascunse cu grijă, pentru a nu deranja ordinea și a nu ocupa spațiu suplimentar.
 • Iluminarea bună este unul dintre cei mai importanți factori ai activității productive. Cea mai bună opțiune ar fi amplasarea zonei de lucru în imediata apropiere a ferestrei. Această regulă poate fi ghidată în aranjamentul colții individuale a elevului. Această zonă din casă ar trebui să aibă o lumină intensă și în același timp uniformă și neclară a ochilor. O condiție prealabilă este prezența, pe lângă sursa generală de iluminare, locală, destinată numai zonei de lucru.
 • O bună ventilare și inaccesibilitate în încăperea mirosurilor străine va face orice lucru mai productiv. În timpul pauzelor scurte, trebuie să părăsiți biroul și să îl aerisiți pentru a vă respira ușor și liber atunci când vă întoarceți.
 • Schema de culori a teritoriului lucrătorului casnic ar trebui să fie constituită din nuanțe neutre - gri, alb, piersic sau bej. Acest lucru nu se va face doar într-un ritm calm și concentrat al muncii, ci va permite, de asemenea, completarea interioară cu detalii minunate - cu fotografii sau fotografii preferate - fără a aduce atingere imaginii generale a camerei.
 • Motivația și inspirația ajută la completarea celor mai importante lucruri mai rapid și mai plăcut. Pentru a găzdui materiale de propagandă, puteți selecta o parte a peretelui la nivelul ochilor plasând o placă magnetică sau ardezie, o clapetă de țesătură sau pur și simplu atașând frunzele pe butoane direct pe perete. Aici puteți scrie planul zilnic și lista de sarcini.

Unde să locuiți?

Când a devenit clar ce cerințe ar trebui să se întâlnească la locul de muncă la domiciliu, puteți trece la alegerea locației sale.

Cea mai bună opțiune din toate cele existente este capacitatea de a organiza un studiu într-o cameră separată. Ei bine, dacă această cameră este echipată cu o ușă.Acest lucru va rezista din nou tentatiei de a privi in ​​bucatarie sau pe televizor, precum si de a proteja de sunetele exterioare din apartament. .

Trebuie să aveți grijă ca cabinetul să conțină toate accesoriile necesare pentru lucrare. Aceasta va economisi timp și nu va distrage atenția de la proces.

Uneori spațiul de lucru trebuie să fie organizat într-un apartament cu o cameră de planificare gratuită. În acest caz, zona cu o masă poate fi poziționată în colț și oprită cu o bibliotecă sau raft, instalați un ecran sau atârnați perdele. Alocarea spațiului cu ajutorul unei scheme de culori va face de asemenea posibilă distincția între locurile de muncă și odihnă, care, de fapt, se află în aceeași cameră. Dacă altcineva lucrează la distanță acasă sau există copii de vârstă școlară, atunci va fi mai înțelept să împărțiți spațiul din spatele ecranului în două locuri de muncă. Apoi, toată lumea poate să-și schimbe afacerea fără să-și distragă atenția.

Într-un mic apartament nu există întotdeauna un loc pentru o masă cu un computer și sertare. Mântuirea în acest caz va fi prezența unui balcon. Mai întâi trebuie să restaurați ordinul pe balcon și să îl eliberați de gunoi. După aceasta, este necesar să se încălzească balconul, în cazul unei loggii, acest lucru nu este necesar. De asemenea, trebuie să aveți grijă de iluminarea corespunzătoare și de accesul la prize.Pentru a organiza un spațiu de lucru pe o loggie, veți avea nevoie de cel puțin o masă mică, dulap sau rafturi pentru stocarea documentelor.

Un alt spațiu potrivit pentru organizarea unui mini-birou este o cămară. Dacă nu se depozitează articole de îmbrăcăminte exterioară sau cutii cu pantofi de sezon și se acumulează gunoi inutil, atunci puteți aranja în siguranță un loc de muncă compact. Acest spațiu se caracterizează printr-un aranjament vertical de mobilier funcțional, deoarece în partea inferioară, lângă masa și scaunul, nu există altă cameră. Deoarece nu există ferestre în apropiere, trebuie să luați în considerare cu atenție iluminatul. O opțiune excelentă ar fi să instalați o lampă de perete direct deasupra mesei. Tonurile luminoase ale mobilierului și pereților vor crește vizibil zona de cămară.

Într-un apartament cu ferestre largi, puteți organiza cu ușurință un spațiu pentru a face afaceri pe fereastră. Cu această opțiune, nu este nevoie să achiziționați suplimentar o masă, este suficient să ridicați un scaun confortabil și să aranjați rafturi cu rafturi pentru documente pe laturile ferestrei. Dacă pragurile de fereastră nu sunt destul de largi și nu există alte opțiuni pentru organizarea zonei de lucru, puteți prelungi scaunul de fereastră utilizând topul mesei.Lucrând la fereastră, puteți obține cât mai multă lumină naturală posibilă și în pauze să vă bucurați de ceea ce se întâmplă pe stradă.

Unele gospodine arată imaginația și își fac propriul colț pentru a practica chiar în bucătărie. Acest lucru vă permite să economisiți spațiu în restul apartamentului și să vă implicați în gătitul la locul de muncă. Dar, în acest caz, trebuie să puteți trece rapid de la momentele de lucru la treburile casnice. În spațiul de bucătărie, puteți aranja un loc de muncă cu drepturi depline, alegerea mobilierului pentru a se potrivi culorii unității de bucătărie. Pentru a economisi spațiu, aveți posibilitatea să dotați un masă retractabilă și un scaun încorporat de-a lungul peretelui într-un colț liber.

Și cea mai economică opțiune este să folosești pur și simplu masa de masă ca muncitor, izolată în spatele ei cu un laptop.

Idei pentru design

După alegerea unui loc pentru aranjarea zonei de lucru, puteți trece la proiectarea spațiului. În această chestiune, ar trebui să vă bazați pe preferințele dvs., să vă dați un loc pentru voi înșivă.

Dacă zona de lucru trebuie să fie aranjată într-o altă cameră, atunci stilul ei ar trebui să se încadreze armonios în interiorul deja existent al camerei. De obicei, un loc de muncă este stabilit în camera de zi, și de multe ori un dormitor este folosit pentru acest lucru.Atunci când este combinată cu o cameră cu altă cameră, trebuie să alegeți numai mobilierul cel mai necesar - o masă, un scaun confortabil sau un scaun de birou și un spațiu de stocare. Pentru a economisi cât mai mult spațiu, puteți utiliza o tabelă de transformare.

Dacă există un spațiu separat în apartament pentru afaceri importante - un birou sau un balcon - atunci acest lucru vă permite să manifestați o mai mare libertate în alegerea stilului. O zonă suficient de mare trebuie să fie zonată în locul pentru locul de muncă și de relaxare.

Pentru designul interior, puteți alege oricare dintre stilurile existente.

Cele mai populare pot fi numite:

 • Stilul clasic Este universală și apare adesea când faci un dulap. Un astfel de aranjament va atrage statutul de oameni, aderenți ai tuturor tradițiilor. Din mobilierul din acest stil se remarcă canapele din piele de lux cu cotiere late, scaune voluminoase cu inserții din lemn, mese impresionante de dimensiuni dintr-o serie de roci scumpe, elemente decorative aurite ornamentate. Astfel de mobilier necesită mult spațiu.
 • Stilul modern fără pretenții și accesibile, pentru care atât de mult iubit de mulți tineri.Elementele stricte și practice de interior ale acestui stil vă permit să vă concentrați asupra rezolvării problemelor. Mobilierul în stilul minimalismului de nuanțe monocrome poate părea plictisitor, prin urmare se recomandă adăugarea detaliilor la interior în stil modern. Printre materiale se preferă metalul, lemnul și sticla. Mobilierul în funcție de stil ar trebui să fie construit, și de iluminat maxim.
 • Stilul de epocă cu mobilierul său vechi este potrivit pentru organizarea unei zone de lucru în dormitorul de culori deschise. Un scaun din răchită și o masă mică, zdrobită, cu picioare înalte, poate fi un loc valoros pentru a completa cazurile înainte de culcare.
 • Persoanele creative vor dori designul cabinetului stilul hi-tech. Materialul plastic transparent și sticla sunt prezentate în forme neobișnuite. Cu toate acestea, nu toată lumea este aproape de frigul metalic al acestui stil.
 • Pentru stilul de țară prezența fotoliilor confortabile în interior și o abundență de mobilier din lemn sunt caracteristice. Un număr mare de decor de casă, sub formă de perne, pături și accesorii drăguțe, se vor adăuga în zonă pentru confort.

Pentru a bate spațiul, puteți folosi accesorii de design elegante.Pentru un dulap cu drepturi depline nu trebuie să alegeți detalii mici, este mai bine să alegeți o vază de podea în stil etnic sau un ceas clasic de pendul.

Într-un spațiu închis, puteți pune vase cu flori pe rafturi, fotografii preferate sau picturi, un suvenir scump și memorabil.

Exemple de design spectaculos în interior

Designul original și îndrăzneț al spațiului de lucru reflectă caracterul și simțul gustului proprietarului său. Unele exemple de succes sunt prezentate mai jos.

Fereastra panoramică unghiulară este un motiv excelent pentru aranjarea spațiului de afaceri. Suprafața culorii nobile maronii, care este o continuare logică a pervazului ferestrei, joacă prima vioară în întregul interior. Spațiul de depozitare este reprezentat de două sertare spațioase sub masă, iar scaunul ergonomic de pe roți se potrivește perfect în designul minimalist al colțului.

Dacă este necesar un loc echipat numai pentru a verifica e-mailurile, a pune semnăturile în documente sau a efectua un apel video pe termen scurt, atunci această opțiune va fi exactă. Un mic raft care înlocuiește masa ocupă un spațiu foarte mic lângă ușa care duce la camera de zi.Pentru a economisi spațiu, un scaun confortabil înlocuiește un scaun înalt și puteți decora un perete pentru a vă ridica starea de spirit cu desene dragute pentru copii.

Echipamentele informatice moderne și rafturile cu foldere pot fi mascate inteligent într-un dulap colțar. Este necesar să deschideți ușa, să mutați scaunul - și puteți începe să-și îndeplinească îndatoririle. În decursul orelor de lucru, nimeni nu va putea chiar să gândească ce este ascuns în acest dulap elegant.

O idee neobișnuită ar fi organizarea unui colț de calculator într-o valiză metalică pe roți. Un loc portabil pentru lucru poate fi mutat cu ușurință în întregul spațiu al apartamentului și, dacă se dorește, glisați în colțul cel mai retras.

Balconul este aproape un loc ideal pentru a crea un spațiu de lucru. Pentru o loggie spațioasă, va fi o idee bună să se împartă în zona sa nu numai o zonă de lucru, ci și un loc de odihnă. Situat de-a lungul părții glazurate a canapelei confortabile, cu perne moi și o masă rotundă de ceai atașată la ea, au o odihnă confortabilă. Apropo, acesta poate fi folosit pentru recepții, mini-seminarii și training-uri la domiciliu.Atmosfera relaxată va completa abundența plantelor verzi în spațiul interior.

Orice colț sau cămară care părea inutil poate fi ușor transformat într-un birou confortabil. Este suficient să plasați o masă cu sertare într-o nișă, să atârnați o lampă și mai multe rafturi - și un colț confortabil este organizat. Dacă ușa nu este prevăzută în cămară, în câteva ore camera secretă poate fi ușor ascunsă în spatele unei perdele romantice turcoaz.

Sfaturi privind aranjarea locului de muncă, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor