Design zona de living de 17 de metri patrati. m în casa casei: soluții practice și practice

Reflectând pe reparații, locuitorii caselor prefabricate nu ar trebui să disperați. Materialele moderne permit ca livingul de 17 mp să fie transformat în apartamente elegante, precum și în camerele de locuințe private. De asemenea, pentru camera de zi - aceasta este dimensiunea medie. În această zonă puteți întruchipa diferite soluții interioare și puteți amplasa mobilier suficient.

replanificare

Există multe trucuri de design - cum să extinzi vizual un spațiu mic. Dar dacă doriți spațiu real, va trebui să faceți o reamenajare, adică să rupeți pereții.

Decizia nu este ușoară, care necesită un design și o coordonare specială cu ITO. Desigur, nu puteți face publicitate schimbărilor, dar în viitor apartamentul nu poate fi vândut sau donat fără a plăti amenzi imense.

Având în vedere documentele, trebuie să vă asigurați că nu există ziduri care poartă, puteți lucra numai cu partiții.

Puteți combina livingul cu bucătăria, coridorul, dormitorul (dacă este disponibil), loggia, balconul. Totul depinde de aspectul și dorința:

  • Combinând camera de zi cu dormitorul, ei primesc o cameră mare, luminoasă, cu două ferestre. Există suficient spațiu pe un astfel de teritoriu pentru al împărți în zone. Alocați locuri pentru odihnă, muncă, masă, creați un joc, dana. Zonarea este gândită înainte de a începe reparațiile. Zonele planificate pot fi desemnate printr-o culoare diferită a pereților, a nivelurilor de plafon, a podiumului și a iluminatului bine gândit. Separați camera cu pereți despărțitori sau bucăți de mobilier.
  • Îndepărtați peretele dintre hală și bucătărie, trebuie să vă amintiți că va trebui să renunțați la aragazul de gaz, înlocuindu-l cu unul electric. Sau gândiți-vă cum să închideți zona de gătit din restul camerei.
  • Extindeți spațiul prin coridor. Această opțiune este pentru cei care nu deranjează să ajungi direct de pe stradă în hol. Dacă vă gândiți corect la mobilier, holul condițional poate fi invizibil.
  • Când combinați o cameră de zi cu o loggie sau un balcon, trebuie să vă amintiți că nu puteți atinge sistemul de încălzire.În astfel de cazuri, fereastra și ușa sunt demontate, iar radiatoarele sunt ascunse sub mobilier (contorul de dulapuri sau baruri). Loggia va fi încălzită, ceea ce va duce la costuri suplimentare, dar pe aceasta puteți aranja o zonă de lucru confortabilă sau o seră cu o canapea mică.

Crearea unui living spațios

Dacă decideți să nu distrugeți pereții, trebuie să aveți grijă să creați o cameră de zi spațioasă și funcțională. Fiecare detaliu ar trebui să funcționeze pentru a elibera spațiu.

pereți

În casele prefabricate ele sunt destul de subțiri, astfel încât poetul ar trebui să acorde atenție izolației fonice. În timpul reparațiilor, pereții sunt tratați cu soluții antifungice. Pentru ca camera de zi să pară spațioasă, ar trebui să conțină tonuri luminoase și uniforme.

Modelul mare, culoarea întunecată sau strălucitoare vor crea o margine limpede. Dacă vrei strălucitor, poți să dai un zid unei revolte de fantezie. În încăperile mici, ar trebui să acordați atenție modelului și texturii. Imaginea de fundal cu un model mic este bine. Direcția imaginii funcționează bine în spațiu, vertical - trage vizual, în sus, pe orizontală - în lateral.

Pereții pot fi tencuite sau vopsite.Este bine să aplicați ipsos decorativ, ajută la ascunderea tuturor defectelor și neregulilor. Pe volumul teritoriului stereoscopic de teritoriu funcționează bine.

plafon

În casele de panouri, este, de obicei, scăzută. Este necesar să se ia în considerare unele dintre trucuri pentru a "împinge deoparte". Tavanul stretch lucios va face față cât mai mult posibil acestei sarcini. Camera din ea va fi reflectată, ca într-o oglindă. În plus, culoarea închisă are o reflexie mai mare decât albul. Datorită unei palete diverse de culori, materialul stretch se potrivește ușor cu interiorul.

Pentru a crea un plafon frumos, puteți utiliza chit. Cu ajutorul său nivel de suprafață, dar trebuie să o faceți perfect, orice neregularitate va deveni imediat vizibilă de îndată ce lumina se aprinde. În design, puteți utiliza prize pentru candelabre sau stuc.

Uneori plăcile de plafon sunt atât de deformate încât nu pot fi lizibile cu tencuială. În astfel de cazuri, gips-cartonul va ajunge la salvare. Aceasta va face orice suprafață netedă, dar va dura mai mult de 10 centimetri de spațiu. În scopul de a nu cântări în partea de sus a camerei, trebuie să selectați un candelabru mic adiacent tavanului, dar este mai bine să renunți complet la el și să folosiți iluminarea locului de-a lungul pereților.

Paul

Sala - cameră pentru oaspeți, recreere, jocuri și muncă, pentru toate ocaziile.Încărcarea pe podea cade foarte mult și este necesar să se abordeze crearea sa cu toată responsabilitatea. Se consideră că suprafața unei încăperi mici de culoare și textura trebuie să coincidă cu teritoriul adiacent.

Dar, uneori, designerii se lasă în zonă cu diferite tipuri de pardoseli, chiar și cu camere mici. De exemplu, laminatul este combinat cu covor sau țiglă.

Podelele preferate de azi sunt parchet și laminat. Parchetul este realizat din lemn natural de diferite texturi și culori. Este ecologic, arată frumos, dar este rezistent la apă și este predispus la zgârieturi. Laminatul are aceleași proprietăți. Se bazează pe o structură cu mai multe straturi, cum ar fi o placă de particule.

Dacă doriți să măriți vizibil zona, trebuie să alegeți o podea lucioasă.

Coincidența dintre culoarea zidurilor și partea de jos a camerei poate să se deplaseze vizual spațiul.

mobilier

Mobilierul pentru camere de zi ar trebui să îndeplinească multe funcții, dar în același timp să nu supraîncărcați spațiul. De obicei în hol sunt mobilier tapițat, perete modular sau garderobă, suport pentru televizor, rafturi, rafturi, mese, dresser sau alte tipuri de structuri sub această tehnică.Întregul set este opțional, fiecare familie este ghidată de propriul gust.

Este de dorit să alegeți tapițeria mobilierului tapițat omogen, fără a atrage atenția, pentru a lăsa ocazia în sala de a face accente mai interesante, de exemplu, în picturi, un șemineu sau tapet stereoscopic.

Mobilierul ușor, aerisit va crea o cantitate suplimentară de spațiu, dar în contrast cu tapetul de nuanțe delicate și întunecate. Într-o încăpere dreptunghiulară, toate mobilierul trebuie așezat de-a lungul pereților.

Aspectul pătrat vă permite să aranjați o zonă de recreere chiar în centru.

stil

După finalizarea reparației, trebuie să vă gândiți la stil. Mobilierul, decorul și perdelele nu ar trebui să fie cumpărate în mod divers, ci luând în considerare designul general al camerei. Orice stil se va potrivi camerei de 17 metri, dar într-o zonă mică câștigă minimalism, hi-tech, eco, fuziune și art deco:

  • Hi-tech - stilul de tineret. Finisaj luminos, metal strălucitor, mobilier simplu, de culoare deschisă.
  • Provence - exact opusul curentului înalt. Mobilier din lemn, răchită, rattan - culori naturale, calde. Un număr mare de perdele, fețe de masă, maneci, figurine, flori pe pervaz.
  • Stilul clasic este cel mai popular.El preferă finisaje ecologice, culori stricte, subliniază luxul și bunul gust. Acum există materiale care înlocuiesc cu succes lemn scump și țesături naturale. Luând-le ca bază, puteți crea un stil clasic cu un buget mic în apartamentul dvs.
  • Modern - întruparea frumuseții și confortului. Mobilierul constă în module, transformatoare, nu ocupă mult spațiu și este convenabil de utilizat.

Alegerea unui stil de cameră, ar trebui să fii ghidată de preferințele lor. Dar nu uitați că camera în 17 mp m ar trebui să păstreze spațiul, să devină confortabil și funcțional.

Citiți mai multe despre complexitatea design-ului camerei 17 pătrat. m veți învăța din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor