Idei de stocare creativă

Uneori se pare că lucrurile se materializează în casele noastre de la sine și încep să absoarbă spațiul, înlăturând proprietarii casei. Balcoane aglomerate, mezanine prafuite, dulapuri care nu se încadrează în îmbrăcăminte. Pentru a rezolva cumva situația, puteți folosi sfaturile designerilor pentru depozitarea neobișnuită a lucrurilor. Sau pur și simplu curățați. Și cel mai bun este amândouă.

Regulile de cazare într-un apartament mic

Optimizarea spațiului unui apartament mic este doar doi pași simpli:

 • a scăpa de elementele inutile;
 • Pentru cele drepte, selectați locul cel mai potrivit.

Lupta cu Plyushkinul intern este o problemă serioasă. Nici un tratat nu a fost scris despre eliminarea lucrurilor inutile. Unul dintre cele mai eficiente sfaturi: subiectul ar trebui să aducă sau să beneficieze, sau bucurie, și în mod ideal - unul și celălalt, altfel trebuie să scapi de el.Este puțin probabil ca cazul să se limiteze la o curățare totală - gunoiul este perfect capabil să imite "nevoia". Mai întâi, observați următoarele categorii:

 • Goliți recipientul. Chiar și gospodinele care nu sunt angajate în acasă, acumulează baterii întregi de borcane de sticlă. Și, de asemenea, sticle, recipiente din plastic, cutii și așa mai departe.
 • Echipamente nefuncționale și piese de schimb de la acestea. Dacă în cursul anului nu ați luat reparația vechei imprimante, nu vă lăsați păcălit - în viitorul apropiat nu o veți purta acolo și dacă ați găsit puterea de a vă despărți de mixerul rupt, nu este nevoie să țineți jantele.
 • Obiecte gadget obișnuite moralde exemplu, casetofon și multe altele.
 • Produse imprimate. Cărți, reviste, ziare. Ce ați citit o dată și nu veți reciti.
 • Înfrânte, din articole de modă și accesorii. Moda, desigur, se întoarce uneori, dar gândiți-vă la asta: lucrurile adevărate de epocă arată bine numai pe fetele tinere și le vor da femeilor mai în vârstă cele vechi.

După curățare, trebuie să evaluați critic potențialul spațiului de stocare disponibil. Este posibil ca aceștia să fie nevoiți să se extindă, dar acest lucru nu înseamnă că este timpul să vă pregătiți pentru mobilier nou.Există mult mai multe modalități bugetare - câteodată este suficient să vă revizuiți atitudinea față de spațiul de stocare, iar ideea originală va ajuta la economisirea spațiului.

De exemplu, o bicicletă preferată nu poate să adune praf pe balcon, ci să ia un loc vrednic pe peretele camerei de locuit.

Amintiți-vă: cu cât mai puține lucruri se văd, cu atât spațiul este mai apropiat. Prin urmare, trebuie să luăm în considerare o listă de lucruri pe care doriți să le eliminați. Începeți cu elemente dimensionale sau cu cele care sunt multe.

O listă de mostre poate arăta astfel:

 • îmbrăcăminte;
 • pantofi;
 • lenjerie de pat;
 • textile de uz casnic (lenjerie de pat, fețe de masă, perdele și așa mai departe);
 • ustensile. Aici trebuie să vă gândiți la locațiile de depozitare ale articolelor folosite zilnic și "seturilor de vacanță";
 • carte. Indiferent de ce spun ei, rușii se află în primele trei națiuni cele mai citite și există multe cărți în casele noastre;
 • și trăim, de asemenea, într-una dintre cele mai sportive țări. Luați în considerare locul în care se va depozita echipamentul sportiv (gantere, sărituri de frânghie, pas cu pas, schiuri, skate etc.);
 • hobby-ul tău Dacă sunteți îndrăgostiți de desen - trebuie să decideți unde veți păstra șevaletul, vopselele, periile, hârtia, pânza;
 • elemente dimensionale pentru copii (cărucioare, sanie, bărci de gheață și așa mai departe);
 • aparate de uz casnic (aspirator, fier, vapor, altele);
 • instrumente (burghiu, ciocan, șurubelnițe etc.);
 • obiecte de curățare (vase, mop, mătură).

Acum trebuie să găsim un loc pentru fiecare categorie de lucruri. Este mai bine dacă este una, adică toate cutiile de pantofi, de exemplu, vor fi depozitate într-una din secțiunile dulapului și nu ascunse în colțurile izolate din întregul apartament. Această abordare a stocării lucrurilor permite, pe de o parte, evitarea aglomerării - la urma urmei, un lucru care a devenit inutil va fi imediat vizibil. Pe de altă parte, aceasta vă va salva de la cheltuieli inutile: la urma urmei, cumpărăm adesea un element "duplicat", deoarece nu găsim ceea ce avem nevoie.

Cum să organizați spațiul?

Indiferent de zona casei dvs., puteți să o faceți mai spațioasă. Veți fi ajutat de o înțelegere clară a ceea ce doriți să primiți ca rezultat și organizarea în etape a spațiului.

Ideea din spatele suprafeței este mobila transformabilă. Nimeni nu va fi surprins de canapelele pliabile, mesele pliante, dulapurile cu stații de lucru încorporate. Unul dintre cele mai populare transformatoare este patul pentru scaune. Uneori, designerii vin cu lucruri fantastice.

De exemplu, o bibliotecă modulară, în care, pe lângă cărți, se pot găzdui două mese de masă și patru scaune.

Înlocuirea imediată a mobilierului pentru modele mai funcționale nu este economică, totuși, dacă vine momentul să schimbați ceva în interior, promiteți-vă să alegeți cea mai rațională opțiune.

O modalitate foarte bună de a optimiza spațiul este podiumul. Acest design nu numai că ajută la economisirea spațiului, ci vă permite și să vă ocupați de zona. Există multe opțiuni pentru crearea unui podium într-un apartament, în timp ce cele mai simple sunt capabile să implementeze "maestrul de acasă".

Deseori zona unui apartament mic este zonată folosind rafturi. În acest caz, este mai bine dacă modelul este ridicat - de la podea la tavan, altfel există o șansă ca rack-ul să "taie" spațiul, reducând astfel camera. Și capacitatea de rack mare mai mult.

Sunt necesare toate rafturile, toate rafturile sunt importante. Spre deosebire de dulapuri, ele, de regulă, nu fac spațiul mai greu. Datorită soluțiilor moderne, rafturile pot fi adaptate pentru a stoca aproape orice element și arată complet plictisitor.

Stai pe perete nu poate doar raft.Și nu numai bicicleta - alte elemente dimensionale legate de hobby-ul dvs., se poate potrivi în interior. Pentru sportivi - acestea sunt skateboards, snowboards, surfboards. Pentru muzicieni - instrumente. În inventarul vânătorilor și al pescarilor, există și elemente care pot deveni o decorare a interiorului, dar nu uitați de siguranță.

Fiți atenți la spațiul de la ferestre. Designerii moderni oferă soluții care transformă pragurile obișnuite ale ferestrelor într-o zonă de lucru, într-o bibliotecă, într-un mic piept de sertare. Desigur, ar trebui să luați în considerare poziția radiatoarelor.

Colțurile goale sunt un lux pe care proprietarul unui apartament mic nu-l poate permite. Amintiți-vă că cele mai multe modele de mobilier din colț sunt mai ergonomice. În colț se poate amplasa o zonă de lucru prin plasarea unui birou de birou pe colț sau a unei zone de ședere prin plasarea unei canapele de colț.

Dulapurile de colț par mai compacte.

Ca regulă, spațiul de deasupra porții rămâne gol. Si asta este si o pierdere de spatiu. Opțiunea cea mai simplă este un raft obișnuit, care poate fi folosit pentru a stoca cărți, documente, albume - orice articole pe care nu le folosiți în fiecare zi.

Puteți aborda problema mai creativ - creați un dulap deschis cu litera "P"prin angajarea spațiului de deasupra ușii. În hol, un model similar poate fi folosit pentru a stoca accesorii, iar în bucătărie - pentru feluri de mâncare.

Deasupra deschiderii ușii interioare se pot amplasa compartimente de tip mezanin "în întregul perete."

Și uneori locul de deasupra ușii poate găzdui un dulap.

Da, și ușa în sine poate îndeplini funcțiile nu numai a divizorului de spațiu.

Și, poate, și în spatele ușii, există un loc pentru depozitare.

În apartamentele mici, de regulă, nu există astfel de încăperi ca o cămară sau dressing, și cele mai multe lucruri sunt stocate în dulapuri. Desigur, cabinetul mai mare și mai înalt, cu atât mai bine, dar mult depinde de cât de rațional este organizat spațiul interior.

Nu uitați că în dulap pot fi depozitate nu numai haine. Compartimentele mezanin pot fi adaptate pentru păstrarea păturilor, textilelor de casă, echipamentului de sezon, decoratiuni interioare pentru toate sarcinile. Dacă nu există compartiment mezanin - bine, puteți crea asemănarea lor prin plasarea de cutii frumoase de interior pe dulap. Și într-una dintre secțiuni poate exista un loc pentru un aspirator și o masă de călcat.

Un alt spațiu de depozitare care nu poate fi lăsat nesupravegheat - sub pat sau sub canapea. Desigur, nu sub fiecare pat puteți aranja un depozit mic, totul depinde de modelul din apartamentul dumneavoastră. Deseori, paturile și canapelele sunt dotate cu sertare sau compartimente speciale pentru lenjerie. Dacă nu există astfel de cutii și există spațiu liber, căutați casete sau case potrivite în magazinele de hardware.

Excelentă dacă balconul ar putea fi transformat într-o cameră suplimentară., și a fost transformat într-o grădină de iarnă, un studiu, o zonă de agrement. Dar realitatea este că, în cele mai multe apartamente mici, cămări private, balcoane devin un loc de depozitare haotic: home-made, cărucioare, rachete de badminton, haltere, aparate inactiv și greu de lucru aspirator, care nu are loc în dormitoare, și așa mai departe . Pentru a face față cu acest morman de sistem de stocare proiectat de ajutor - poate fi o unitate de rafturi, dulap închis, dulap cu sertare, piept, totul depinde de nevoile proprietarilor. Și cine știe, poate că după restaurarea ordinului va exista un loc pentru un mic simulator de sport.

Idei de stocare

Pentru camere diferite sunt posibile și diferite opțiuni de stocare.

În bucătărie

În primul rând, un loc în bucătărie va ajuta la păstrarea mobilierului ergonomic. Spațiul seturilor este utilizat la maxim - colțurile "zonele moarte" ale dulapurilor de bucătărie au dispărut.

 • Sub dulap poate fi echipat cu compartiment încorporat pentru aparatele de uz casnic.
 • O soluție interesantă este o cutie de pâine încorporată în masă.
 • Sertarul vertical pentru depozitarea tăvilor poate oferi economii semnificative de spațiu. Pot fi depozitate și alte feluri de mâncare.
 • Mobilă de masă de bucătărie - un cadou pentru toate bucătăriile de dimensiuni mici.

Cea mai optimă înălțime a mobilierului de bucătărie - de la podea până la tavan, dar această opțiune se face de obicei numai la comandă. La ultimul loc poate fi un loc pentru ceva ce folosiți rar, de exemplu, pentru orice aparate sau unelte de uz casnic cu impact redus. Și mai jos, sub suita de bucătărie, poate fi și un loc pentru depozitare.

În recipiente sau cutii acolo puteți să vă ascundeți de ochii curioși, de exemplu, de cereale.

Rafturile deschise sunt bune atunci când domnește o ordine perfectă, iar obiectele stocate pentru uz practic servesc de asemenea ca decorațiuni interioare.Dar de multe ori doriți să puneți mai mult pe raft - rezultatul este un aspect neglijent.

Coșuri sau recipiente frumoase vor ajuta la rezolvarea problemei, dintre care unul poate fi luat pentru depozitarea medicamentelor:

 • Multe articole necesare pentru casa pot fi stocate în coșuri agățate. Sunt potrivite pentru depozitarea fructelor și legumelor.
 • În cazul în care șinele sunt instalate în bucătărie, atunci funcționalitatea acestora ar trebui utilizată la maxim.
 • Prin intermediul traverselor se organizează locul de depozitare a husei. Nu este necesar ca ei să fie păstrați la vedere.
 • O altă modalitate de a descărca cutiile este un panou perforat cu cârlige încorporate. Poate fi montat pe un perete sau pe interiorul unei uși de dulap de bucătărie.
 • Există un stand pentru tăierea plăcilor - grozav. Nu - se poate înlocui cu ușurință cu un coș îngust de material rezistent la umiditate, iar dacă plăcile sunt mici, acestea pot fi depozitate într-un recipient din plastic pentru hârtie.
 • Același container poate fi utilizat pentru a stoca folie, hârtie pergament și film de alimentare. Poate fi atașat la orice suprafață verticală.
 • Un borcan de servetele goale va găsi oa doua viață ca un loc pentru depozitarea sailor de gunoi.

În baie

Băile sunt, probabil, cele mai limitate în spațiul locuințelor casei noastre și întotdeauna doriți să le puneți pe mulți acolo. Este de dorit ca mașina de spălat să fie acolo și o sursă de prosoape, un uscător și produse de curățat detergenți și produse cosmetice. Fiecare centimetru de suprafață utilizabilă va fi implicată în dulapuri, iar orice nișă va deveni un dulap improvizat improvizat cu rafturi agățate.

 • Este inadecvat să lași spațiu liber sub baie.
 • Spațiul deasupra toaletei poate fi, de asemenea, utilizat.
 • Baia are o ușă, ceea ce înseamnă că poți suspenda un raft deasupra ei. Iar pe ușa asta atașați o pereche de cârlige.
 • Balustrada poate economisi spațiu în baie. Dacă nu doriți să găuriți găuri suplimentare în plăcile preferate, utilizați șine de perdea pentru perdele.
 • Elementele care sunt folosite în fiecare zi se pot potrivi în organizatori îngrijitori.
 • O scară comună poate fi o șină pentru prosoape.
 • O scară de trepte se transformă într-o bibliotecă îngrijită.
 • Pentru mulți, problema reală de uscare a hainelor. Chiar și în cea mai mică baie există un spațiu pentru un uscător de tavan. Puteți lua în considerare opțiunile care se montează pe perete.
 • Pentru curling și uscător de păr este mai bine să cumpere un stand special, montat pe perete. O opțiune de buget mai mare este de a închide pe cârlige atașat la peretele lateral sau în interiorul ușii de la masa de noptieră sub chiuveta.
 • Un pic pentru a descărca spațiul va ajuta titularii periuței de dinți și un raft neobișnuit deasupra robinetului.

În dormitor

Cel mai evident spațiu de depozitare din dormitor este spațiul sub pat. Încercați să o utilizați cât mai eficient posibil. Adesea, acesta este locul unde se pun haine și încălțăminte de sezon.

O soluție simplă și eficientă este utilizarea spațiului de deasupra capului. și în jurul lui. Totul depinde de decizia dvs. și de disponibilitatea spațiului liber. Aceasta poate fi fie un singur raft, fie un întreg sistem de stocare cu "P".

 • Dacă dimensiunea dormitorului nu permite instalarea unor mese laterale sau a rafturilor lângă pat, luați în considerare ideea unei secțiuni glisante.
 • O raftă îngustă de pe pat nu va ocupa mult spațiu, iar pe rafturile sale va fi suficient spațiu pentru un ceas cu alarmă, un telefon, o carte interesantă și o parfumerie preferată.
 • O soluție foarte minimalistă este un raft de la colț.
 • În compartimentele ascunse ale capului patului puteți păstra lenjerie de pat, perne, pături.

Hainele de pe scaune arata necorespunzatoare, iar garderoba nu se incadreaza in camera, sau pur si simplu nu-ti place. Luați în considerare opțiunea unui dulap deschis. Suportul de îmbrăcăminte mobilă nu împiedică spațiul și dacă decideți să creați un sistem complet de stocare pentru haine, îl puteți ascunde de ochii curioși în spatele unei pereți despărțitori sau perdele ușoare.

 • Mulți nu pot renunța la obiceiul de a adormi sub murmurarea dimensională a televizorului. Dar nu este necesar ca acesta să atârne pe perete.
 • O idee similară poate fi realizată plasând televizorul în piept, care nu poate fi doar un element interesant al interiorului, ci poate servi și ca noptieră sau noptieră. Nu este necesar ca pieptul să fie făcut din lemn și să pară de modă veche.
 • Nu puteți ascunde un televizor într-o căsuță, dar poate fi și spațiu util acolo.
 • Și o oglindă obișnuită poate deveni magică - la urma urmei, puteți să vă păstrați "comorile" în spatele ei.

În hol

Zidul "servitoare în Iugoslavia" a fost un vis al cetățenilor sovietici. Pereții mobili mobili sunt un lucru din trecut, dar ideea maximizării utilizării spațiului de perete rămâne. Sistemele moderne de stocare combină module deschise și închise, iar această tehnică vă permite să ușurați vizual spațiul.

 • Centrul unui astfel de sistem de stocare poate fi un televizor sau un șemineu.
 • Zidul pe care se află fereastra nu este spațiu "pierdut".
 • Ca o regulă, în camera de zi nu se poate face fără mobilier tapițat. Acum, o selecție imensă de canapele, lejerii, scaune cu sertare pentru depozitare.
 • O idee non-standard pentru stocarea cărților - o bibliotecă de scaun.
 • Cărțile pot fi de asemenea stocate pe rafturi amplasate în jurul perimetrului camerei.
 • Cafeaua și mesele de cafea pot combina, de asemenea, funcțiile de noptiere sau rafturi, sau pot fi pur și simplu invizibile.

În grădiniță

La amenajarea camerei copilului, trebuie să țineți cont de regulile generale pentru crearea spațiului liber. Mobilierul ar trebui să fie cât mai funcțional, mai luminos și mai curat și mai strălucitor.

Cu toate acestea, în cazul în care în alte camere rafturi de înaltă și rafturi de ajutor, în grădiniță utilizarea de astfel de mobilier este problematică. Bail out poate scaun - scari.

Principala problemă este depozitarea jucăriilor. Nu este în absența sistemelor de stocare, ci în alegerea celui adecvat. Poate fi o garderoba sau o dulap mic.

 • Este convenabil să depozitați jucării moi în coșul de pardoseală din material textil.
 • Și puteți instala un coș de agățat.
 • Dar jucăriile din plastic sunt cel mai bine păstrate în cutii pe roți, containere.Sau în întregul turn de containere.
 • Piesele pot fi, de asemenea, la îndemână.
 • Cu o comandă de covoare pentru geantă va fi mai mult.
 • Jucăriile mici își vor găsi locul în coșuri sau recipiente pe rafturi.
 • Sau în buzunare de perete, coșuri.
 • De asemenea, puteți amplasa cârlige pe pereți, care sunt potrivite nu numai pentru îmbrăcăminte, ci și pentru rucsaci, pungi cu jucării și așa mai departe.
7 fotografie

Cum să te faci?

Multe lucruri care ne salvează spațiu, vă puteți crea propriile mâini. Chiar complexe, la prima vedere, desenele nu sunt atât de greu de realizat.

Dacă nu locuiți în regiunea cea mai înghețată, în prezența plăcilor, a placajului, a spumei sau a spumelor de polistiren, puteți construi o cutie termică pentru depozitarea legumelor pe balcon. Dacă este rece în cameră în timpul iernii, atunci cutia termică va avea nevoie și de un sistem de încălzire.

Fabricul, cauciucul spumos, capsatorul pentru mobilier - și cutia termică se transformă într-un loc plăcut de odihnă. Și balconul devine mai ciudat.

Varianta de vară de depozitare a legumelor pe balcon - un raft de sertare, se poate face mobil. Un astfel de dulap ar fi potrivit să se uite în bucătărie.

Un sistem de depozitare ușoară, fără spațiu pentru camera de zi. Și în baza sa - toate aceleași cutii obișnuite de lemn.

De pe paleți primiți rafturi și rafturi îngrijite. Și deci vă determinați scopul propus.

O altă privire la obișnuitul lucru dintr-un unghi neobișnuit. Scaunele se umflă cu anvelopele. Încercați să utilizați culori luminoase pentru designul lor. Produsul poate fi echipat cu un compartiment de depozitare.

Și, apropo, anvelopele vechi vor fi utile nu numai pentru a crea locuri.

 • Orice cutie cu un capac se transformă cu ușurință într-un pușcă, dacă coaseți un capac.
 • Cutia de carton va fi locul de depozitare pentru jucării.
 • Acoperiți-vă de leopard și vă puteți lega.
 • Și dacă tricotat este hobby-ul dvs., nu veți avea o lipsă de coșuri organizator.
 • Cutii de conserve - un zeu pentru un ventilator de mână. La urma urmei, se poate face o mulțime de lucruri utile din ele și de a stoca ustensile de bucătărie, papetărie și chiar pantofi acolo.
7 fotografie
 • Borcane de sticlă sunt, de asemenea, bune pentru creativitate.
 • Nu numai hainele sunt spânzurate pe umerase.
 • Și nu este necesar să vă luați cu dumneavoastră valizele într-o excursie. Poate, deoarece dulapurile și banchetele de la ei vor fi mai utile.
 • Picioarele cu buzunare pentru depozitarea obiectelor mici vor fi utile în pepinieră, în dormitor, în bucătărie și pe hol.
8 fotografie

Exemple frumoase în interior

Casa ta este spațiul tău personal.Există totuși o modă pentru elementele de interior și de design lucrurile din jur ar trebui să aducă bucurie și să vă dea un sentiment de confort. Câteva lampă din autobuz va duce la o plăcere de nedescris, dar cineva este îngrozit.

 • Rafturile asimetrice sunt un coșmar pentru perfecționist și o soluție interioară interesantă.
 • Lampa de plajă își va găsi locul pe sertarul actual de sertare.
 • Nu vă fie teamă de accente luminoase. Poate că decorarea camerei de zi va fi o casă confortabilă cu multe culori.
 • Oglinzi de perete încadrate în linguri de plastic. Neobișnuit și buget.
 • Mese de cafea în stil țară. De asemenea, nu scump.
 • Buzunarele pot fi amplasate nu numai pe pereți.
 • De obicei, în holuri nu există prea multă lumină. Adăugați culori pentru a ajuta la un astfel de "mat" particularizat în fața ușii.
 • Și pe hol pot pune un cuier.
 • Aici, cu ajutorul trunchiurilor de copaci se efectuează zonarea spațiului.
 • Și, în sfârșit, câteva exemple de fotografie despre designul spațiilor mici.
13 fotografie

Cum să organizați stocarea lucrurilor în dulap, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor