Designul unui mic apartament cu o cameră: idei interesante

Când decorați un apartament cu o cameră, este necesar să distribuiți spațiul liber în mod corect pentru a plasa în mod liber tot ce este necesar în casă. Specialiștii în domeniul decorării interioare au adoptat o serie de reguli care trebuie respectate pentru a organiza un spațiu elegant și practic. În acest articol vom vorbi despre proiectarea unui mic apartament.

Caracteristici speciale

Înainte de a efectua reparații, trebuie să determinați cu exactitate stilul camerei. Experții susțin acest lucru Cel mai bun decor pentru case mici este minimalismul. Acesta este un decor strict și concis. Datorita acestor parametri, se potriveste perfect cu o camera mica.

Minimalismul se bazează pe regula - minimul de lucruri, beneficiul maxim și caracterul practic.Diverse elemente decorative, cum ar fi picturile, statuetele, fotografiile etc., fie nu sunt utilizate deloc, fie pot exista minimum 1-2 articole.

Atunci când alegeți mobilier, acordați atenție modelelor multifuncționale echipate cu funcția de pliere și transformare. De exemplu, varianta "2 în 1" este foarte populară: o masă de dulap, o canapea extensibilă și multe altele.

Atunci când decorațiuni folosiți în principal materiale artificiale ceea ce face acest stil profitabil și accesibil. În ceea ce privește gama de culori, se folosesc în principal nuanțe neutre și liniștitoare: alb, negru, bej, gri.

decorare

Pe baza apartamentelor mici, decorul ar trebui să aibă luminozitate, aerisire și greutate. Designerii au dezvoltat un număr idei care pot fi utilizate în proiectarea unor spații mici:

  • Suprafețele oglinzii și lucioase extind spațiul datorită efectului reflexiei luminii. Acordați atenție mobilierului și pereților despărțitori de sticlă, precum și elementelor cromate care sunt utilizate în mod activ în domeniul high-tech.
  • La zonare, folosiți metode vizuale, dacă nu este nevoie de metode practice.De exemplu: materiale diferite pentru podea și pereți, paleta de culori.
  • În apartament, mai ales atunci când vine vorba de spații de locuit mici, ar trebui să existe o cantitate suficientă de lumină. Dacă iluminarea naturală nu este suficientă, trebuie să fie umplută cu surse de iluminare artificială.

Paleta de culori

Pentru decorarea spațiilor mici, culorile luminoase sunt folosite ca paletă principală: clasic alb și bej sunt cele mai comune.

Culorile pastelate sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă: albastru, roz, delicat, verde deschis și alte nuanțe similare.

Culorile luminoase sunt folosite ca accente. Acestea sunt necesare pentru a dilua uniformitatea paletei de culori și pentru ao face mai elegantă, mai elegantă și mai expresivă. Nuantele groase și groase sunt aplicate în același scop. Designerii folosesc adesea recepția contrastului: podeaua este decorată în culoarea maro închis, iar pereții și rafturile sunt vopsite în alb.

Regula de mai sus ar trebui să se aplice nu numai pentru a proiecta pereți, tavan și podea, ci și pentru a alege perdele, perdele, covoare, lenjerie de pat, fețe de masă și alte produse.

replanificare

Puteți face o cameră de zi mai spațioasă și confortabilă dacă schimbați proiectul. În acest caz, va trebui să recurgeți la măsuri mai drastice decât reparațiile cosmetice. În cazul în care casa are ziduri fără poartă, puteți scăpa de ele. După eliminarea acestor elemente, apartamentul se va schimba instantaneu și va deveni mai spațios, atât vizual, cât și fizic. În consecință, premisele aspectului standard vor fi reîncarnate într-un apartament studio.

Pereții "tăiau" teritoriul, rupând camera deja compactă în secțiuni mai mici. Dacă se dorește, pereții standard pot fi înlocuiți cu pereți despărțitori de sticlă (materialul poate fi atât opac și transparent, în funcție de dorințele și obiectivele acestui element). Folosind această tehnică cu înțelepciune, puteți pune tot ce aveți nevoie chiar și pe teritoriul de 34 de metri pătrați. m.

În nici un caz nu efectuați singur procedura de demolare a zidurilor. Înainte de aceasta, trebuie să obțineți un permis corespunzător și să angajați profesioniști.

Secretele înregistrării

Pe baza apartamentelor, situate în "Hrușciov", există o cameră foarte utilă și practică - o cămară, construită în perete. Cu ajutorul materialelor scule și a sculelor, acest element poate fi transformat în mod independent într-un dulap convenabil și elegant.Rezultatul va fi o bucată spațioasă de mobilier care nu va ocupa spațiu în apartament. Soluția ideală pentru apartamente cu un singur dormitor.

Poate fi un compartiment de depozitare pentru unelte, un dressing practic sau un compartiment pentru depozitarea altor lucruri. Dacă luați o abordare responsabilă a designului cămară, nu va trebui să cheltuiți bani pentru achiziționarea dulapului și să reduceți spațiul liber al camerei cu mobilier.

În cazul în care apartamentul are lenjerie de înaltă, atunci un astfel de element de design poate fi folosit favorabil în proiectare. În loc să lăsați golit acest loc consolidat, acesta poate servi drept etaj al doilea. Un pat plasat sub tavan este ideal pentru case mici. cu camere înguste și înalte. Mobila de acest tip este larg răspândită pe piața modernă. Patul poate fi suspendat folosind un design special sau instalat pe un stand înalt.

Spațiul liber de sub pat poate fi folosit la discreția dvs. De regulă, în această locație este amenajată o masă (organizarea zonei de lucru) sau orice alt mobilier (canapea, fotoliu, garderobă).

Scapă de lucruri suplimentare.De regulă, o mulțime de spațiu liber în apartament este ocupat de diverse elemente decorative care nu se încadrează în interior sau orice alte obiecte la toate.

O astfel de problemă este larg răspândită pe baza apartamentelor, unde sa păstrat interiorul perioadei sovietice. În acel moment, chiar și cea mai mică cameră a fost făcută cu statuete, cușcături, servicii voluminoase și alte lucruri. Într-o astfel de cameră nu va domni niciodată atmosfera aeriană.

Merită menționat faptul că toate articolele de mai sus sunt colectori de praf. Rezultat în crește riscul apariției alergiilor. Dacă doriți să trăiți în confort, învățați să scăpați de vechiul și inutilul.

Scopul principal al deschiderilor de ferestre este accesul luminii naturale în cameră. O cantitate suficientă de lumină este necesară pentru camere de orice dimensiune, ca să nu mai vorbim de apartamente mici. Când faceți ferestre, se recomandă să alegeți în favoarea țesăturilor transparente sau translucide care nu împiedică pătrunderea razelor în încăpere. Acordați atenție draperiilor de tul, organza, mătase, batista și alte materiale textile similare.

Dacă un cuplu cu un copil locuiește într-un apartament cu o cameră, este necesar să se organizeze o zonă separată pentru copil. Aici va juca, se va relaxa și va învăța. Este recomandabil să-l așezați lângă fereastră.

Alegerea mobilierului

Pentru a face spațiu maxim în apartament, trebuie să instalați în cameră transformarea și mobila compactă. Având în vedere alegerea imensă care oferă piața modernă, alegerea modelelor practice nu este o problemă. Este necesar să renunțăm la un număr mare de articole.

Set standard (zonă pentru adulți): o canapea extensibilă, o masă mică pentru a lucra la un PC și un dulap. Aranjamentul locației copilului: un pat, o masă și o zonă de joacă. Televizorul este recomandat să plaseze pe perete cu paranteze.

Zonarea spațiului

Două părți ale camerei trebuie împărțite între ele. Metoda cea mai simplă și mai ieftină este zonarea cu o perdea groasă. Datorită materialului textil este posibil să se separe complet o zonă de alta. Puteți efectua procesul de instalare pentru acest tip de partiție.

A doua metodă este utilizarea unei partiții de gips carton.Poate acoperi numai o parte din lățimea camerei sau poate fi un zid complet. Acest material este compact, practic și nepretențios.

Compartimentele de sticlă - o metodă convenabilă și practică a zonelor de zonare. Materialul transparent trece cu ușurință lumina, iar grosimea (8 mm) practic nu reduce spațiul liber. Această opțiune are mai multe avantaje. dar prețul său nu este disponibil pentru toată lumea. Dacă doriți, puteți alege un model dintr-un material colorat sau mat.

Unul dintre proiectele unui apartament cu o cameră, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor