Apartamente cu ferestre panoramice: locuințe ale secolului XXI

O casă cu ferestre uriașe prin care poți privi lumea și te simți parte din ea este considerată privilegiul oamenilor de succes. La urma urmei, astfel de locuințe nu pot fi găsite în zone de dormit plictisitoare. Apartamentele cu o astfel de soluție arhitecturală se află, de obicei, în case de elită, sate de țară pitorești sau pe străzile orașului central.

Caracteristici speciale

Geamuri panoramice - dovezi de bunăstare, stare ridicată. Apartamentul poate avea o astfel de fereastră, dar va decora casa. Cea mai mare parte este glazată, iar lățimea este mult mai mare decât înălțimea sau o fereastră uriașă iese în afara ferestrei. Foarte frumos și spectaculos.

Dacă intri în istorie, îți poți aminti că pentru prima dată asemenea ferestre au fost făcute în Provence.

Această regiune din sud este renumită pentru câmpurile sale de lavandă și o atmosferă liniștită, senină. Francezii sunt capabili să primească puțină bucurie din viață. Gospodinele, ridicându-se într-o dimineață de vară, privesc în grădină printr-o fereastră mare. Prin urmare, ferestrele panoramice sunt de asemenea numite franceze.

Designerii moderni captează în mod sensibil dorința unui locuitor al orașului de a fi mai aproape de natură și de a crea proiecte de design cu deschideri mari de ferestre. Dar implementarea cu succes a acestor proiecte depinde în mare măsură de infrastructura din jurul casei. Apartamentul trebuie să fie amplasat cu vederea unui obiect frumos. În plus, este important să alegeți și să puneți toate elementele de design semnificative în interiorul casei.

De exemplu, o oglindă mare trebuie plasată într-o zonă cu lumină naturală bună - nu departe de fereastra panoramică. Pentru a alege cu încredere mobilierul, accesoriile, decorurile, trebuie să căutați un sfat de la un designer de interior profesionist. Comentariile clienților sugerează că asistența profesională este de neprețuit. Aceasta va ajuta la crearea unei atmosfere de stil și confort deosebit.

Puteți atrage un designer chiar dacă proprietarul vrea să facă schimbări în aranjamentul apartamentului său tipic și să facă ferestre panoramice.Dar mai întâi trebuie să depuneți o cerere de reamenajare autorităților de reglementare. Acest lucru se datorează faptului că nu este întotdeauna posibilă distrugerea peretelui rulmentului. Nu orice tip de schimbare se încadrează în reglementările stabilite.

goodies

Avantajul fără îndoială al acestui tip de ferestre este capacitatea de a lăsa în lumina zilei în casă. În banda medie, vremea rece și înnorată face imposibilă mersul pe jos și obținerea unei porțiuni de vitamina D. Dar dacă casa are o fereastră de la podea la tavan, puteți să faceți plajă la fiecare ocazie. Sentimentul că o persoană este prinsă într-o capcană a apartamentului orașului dispare atunci când se deschide o lume uriașă frumoasă.

Iată celelalte avantaje practice ale ferestrelor panoramice:

 • ei au lăsat în lumina soarelui mai mult;
 • oferă locuințelor un aspect exclusiv;
 • diferă de analogii tipici plictisitori;
 • deschideți mai multe oportunități pentru proiectarea camerei;
 • se potrivesc în diferite direcții de proiectare.

Sticla de înaltă calitate vă permite să izolați locuința de zgomot.

contra

Fiecare medalie are o latură inversă. Abilitatea de a vedea lumea din jurul nostru înseamnă că proprietarul apartamentului este vizibil pentru toată lumea.Indiferent ce face, ochii vecinilor atenți îl pot urmări. Puteți, desigur, să atârnați perdele groase, dar acest lucru va ruina întregul plan de proiectare în buclă.

Dacă vorbim despre o cabană privată de o poveste, în jurul ei va trebui să pună un gard mare.

În plus, clima din banda de mijloc nu este caldă. O fereastră mare nu este eficientă din punct de vedere energetic. Chiar și în condiții de etanșeitate perfectă în timpul iernii, se declanșează căldura camerei (adică proprietarul încălzește strada), iar în timpul verii este nevoie de prea multă căldură din atmosferă.

Punând o astfel de caracteristică a interiorului în proiect, trebuie să vă gândiți la încălzirea autonomă suplimentară și la sistemul "podea caldă". Raze de soare strică obiecte interioare (textile, mobilier tapițat), predispuse la decolorare. La curățare există dificultăți suplimentare. Spălarea ferestrelor în exterior necesită implicarea specialiștilor.

Este necesar să se gândească sistemul de ventilație, astfel încât condensul să nu cadă. Instalarea independentă a ferestrelor panoramice în locuințele finite presupune costuri ridicate și nu este întotdeauna posibilă din punct de vedere tehnic. În plus, aveți nevoie de un sistem de securitate bun. Este necesar să protejăm casa de intruși.

schemă

Ferestrele mari diferă în ceea ce privește aspectul și instalarea. În funcție de condițiile sediului, una sau alta fereastră poate fi aranjată acasă.

 • normal ferestre de lățime largă, care depășesc de 2-3 ori înălțimea. În cazul în care fațada permite, acestea pot fi realizate chiar și într-un apartament cu o cameră de o clădire în creștere.
 • colț (ocupând spațiul pereților vecini). Au o vedere minunată asupra peisajului din afara ferestrei. Acestea sunt opțiuni ideale pentru o casă de țară în mijlocul pădurii sau lângă un lac frumos. În clădirile înalte, ele nu pot fi furnizate, deoarece reglementările nu permit modificarea zidurilor.
 • Ferestre false. Această idee nouă este pentru cei care doresc cu disperare o vedere frumoasă, dar nu au posibilitatea de a reconstrui apartamentul, iar peisajul din afara ferestrei este industrial. Acest lucru se întâmplă adesea în clădiri noi, atunci când casele nu sunt construite în jur. Panourile de sticlă ajung la salvare - ele pot fi decorate cu un desen frumos sau o fotografie cu vedere la natură. Panourile sunt iluminate din interior și creează iluzia ferestrelor reale. Dezavantajul acestei opțiuni este costurile suplimentare ale energiei electrice.

desen

Există un alt mod de clasificare.Prin modul de deschidere ferestrele panoramice sunt împărțite în mai multe tipuri.

 • Swing. Deschis pe mecanismul clasic de înclinare și rotire.
 • Alunecare. În deschiderea lor apare datorită faptului că o frunză merge în lateral. Această opțiune este convenabilă atunci când vine vorba de un balcon, loggia sau terasă.
 • Gantry. În ele, o parte se deschide și apoi se schimbă în lateral.

Este convenabil într-o cameră mică (în bucătărie, în dormitor sau într-un mic apartament studio).

Cum sa faci siguranta?

La fereastra din întreg peretele nu reprezintă un pericol pentru proprietari, folosiți șine speciale (garduri). Ele constau din piloni de susținere și 2-3 benzi orizontale. Ele pot fi de asemenea montate în perete. Gardurile sunt realizate din otel inoxidabil. Ele sunt adesea folosite pentru loggii cu geamuri pline sau ferestre aproape de bay. Rezistența structurii este mărită dacă se utilizează sudură anti-vandal extrem de durabilă.

Sfaturi

Glazerea unui balcon sau a unei cabane este cel mai simplu lucru pe care îl puteți face pentru a-ți îndeplini visul. Dacă petreceți acolo încălzirea și conectați balconul cu camera adiacentă, veți avea un loc minunat de relaxat, unde puteți pune o masă de ceai și puteți rupe o grădină de iarnă.O gospodină bună, care nu este leneș să îndepărteze din nou praful, să spele ferestrele și să aibă grijă de un interior armonios, va putea aranja o recepție într-un astfel de spațiu.

Decizia de a combina camera cu loggia este bună, iar faptul că zidul nu va trebui să fie demolat, iar noi locuințe vor fi adăugați noi metri pătrați. Parapetul loggiei nu aparține structurii de susținere și, în același timp, caseta de beton va fi o bază fiabilă pentru o serie de sticlă. Obținerea permisiunii pentru o astfel de conversie nu este de obicei dificilă.

În care case puteți aranja?

Dacă locuința dvs. nu are un balcon sau loggie, pot apărea dificultăți. Instalarea celei mai comune "panorame", din punct de vedere al locuințelor, este reamenajarea. Pentru a obține permisiunea, trebuie să ocoliți o mulțime de autorități. Dacă cel puțin unul refuză, se va impune interdicția asupra reamenajării. Permisiunea este puțin probabil să primească rezidenți de case vechi. Unul din cele două lucruri: fie că clădirea este planificată să fie demolată, fie pur și simplu nu poate suporta greutatea unui bloc mare de ferestre.

În clădirile de valoare culturală și istorică, este interzisă înlăturarea ferestrelor vechi și, în general, schimbarea aspectului fațadei.Dar casele din cărămizi puternice pot fi supuse unei reamenajări similare, mai ales dacă au o grosime mare a peretelui. Probabilitatea de a obține permisiunea pentru un rezident al unei case prefabricate construită în anii '90 folosind tehnologii îmbunătățite este, de asemenea, destul de ridicată.

Dar brejnevki și Hrușciov sunt considerate clădiri nesigure, deci este puțin probabil să se obțină permisiunea.

Exemple frumoase în interior

Designul interior câștigă doar dacă camera oferă o priveliște frumoasă a naturii. Într-o astfel de cameră nu este nevoie de perdele grele grele, pentru a nu pierde senzația de ușurință și libertate. Puteți utiliza zboară tul, organza, instala jaluzele (verticale sau orizontale). Jaluzele romane moderne sunt deschise de la panoul de control, acest know-how va pune accentul pe stilul modern al casei.

Ventilatoarele cerului înstelat pot pune un telescop pentru a se familiariza cu stelele pe timp de noapte. Aranjamentul mobilierului ar trebui să vizeze vederea din fereastră. Puteți pune canapelele în forma literei "P". Și într-o cameră mică se recomandă așezarea unui scaun lângă geam, care poate fi rotit în direcții diferite. Dar supraîncărcarea camerei cu mobilier nu merită.Filozofia ferestrelor panoramice este aceea că o persoană este liberă de cadre și restricții. Este exact ceea ce merită să ne străduim în secolul 21.

Pentru mai multe informații despre ferestrele panoramice, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor