Proiectarea cabinetului: idei pentru organizarea spațiului de lucru la domiciliu

Ideea de a organiza o cameră separată pentru muncă a venit cu vechii greci. La început era doar un mic colț al camerei unde era un birou și un scaun. Și numai odată cu apariția primelor universități din Europa, birourile erau utilizate pe scară largă.

Caracteristici speciale

Acum cabinetul este o necesitate. Aproape fiecare a doua persoană dorește să lucreze acasă într-o atmosferă calmă și confortabilă. Prin urmare, făcând designul biroului de acasă, trebuie să țineți cont de toate detaliile: de la mobilier la culoarea rădăcinilor de carte de pe rafturi. Trebuie să fie multifuncțional, astfel încât să puteți lucra eficient și să vă relaxați cu confort.

Biroul poate fi amenajat ca într-o casă privată, unde există o cameră mare de 12-10 metri pătrați.m, și într-un apartament micunde chiar și o cameră de 8 metri este deja un lux. Mulți oameni sunt surprinși că chiar și un mini-birou poate fi echipat astfel încât să fie convenabil nu numai să lucreze în el, ci și să fie creativ. Dar designerii cu experiență o pot face.

Având cel puțin un birou mic vă permite să vă retrageți chiar dacă locuiți împreună cu familia. Dacă doriți, puteți face zidurile izolate fonic și puneți încuietori pe ușă.

În orice birou, cel mai important lucru este să te simți confortabil în asta. La urma urmei, acesta este locul unde vă inspirați creativ. Este necesar să se gândească la toate detaliile interiorului, împărțind-o în mai multe zone funcționale. Chiar și un mic balcon, dotat ca birou, poate deveni un loc retras.

Tipuri și întâlniri

Când planificați un studiu, este necesar să vă gândiți cu atenție la toate. Într-adevăr, atât starea de spirit, cât și succesul depind de acesta. Cu toate acestea, merită să ne gândim la cine o va deține: bărbat sau femeie.

Birou pentru bărbați

Stând deja pe pragul biroului, puteți stabili cine este șeful. În biroul de acasă pentru bărbați dominat de culori întunecate, reci: negru, gri, verde.Ei preferă să-l elibereze într-un stil clasic. Tapițeria ar trebui să fie combinată cu tapet și decorațiuni de podea și tavan. În biroul bărbaților nu ar trebui să fie tot felul de ciucuri decorative, deoarece reprezentanții sexului mai puternic se leagă de ei complet indiferenți. Se instalează acolo tot ce aveți nevoie: un computer, înregistrări de lucru, cărți și echipamentul necesar.

Birou pentru femei

Femeile moderne au drepturi egale cu bărbații. Prin urmare, biroul de sex feminin este la fel ca bărbații. Cu toate acestea, el este opusul său complet. Este dominată de lumină, culori deschise, perdele cu maneci, diverse accesorii, multe culori. Femeile sunt foarte scrupuloase în alegerea interiorului. Dacă lucrează ca profesor sau traducător, atunci în birou puteți vedea rafturi cu cărți pentru învățarea limbii engleze, precum și o mulțime de ficțiune.

Finisaje actuale

Designul modern al studiului este diferit în multe privințe de cele vechi. Designerii pot alege finisajul în funcție de decor. În designul de dulapuri utilizați adesea imagini de fundal care sunt încă populare.Această soluție este cea mai potrivită pentru diferite stiluri.

Cea mai bună modalitate de a finaliza un pod este covorul, care are proprietăți de izolare fonică. De asemenea, puteți pune dale din lemn sau parchet. Pentru a crea confort - un covor frumos. Există mai multe opțiuni pentru decorarea camerelor.

clasic

Acest tip de finisare necesită mult bani și efort, dar merită. Tavanul de lemn se încadrează perfect în interiorul biroului de lucru de lucru. Cu toate acestea, va fi costisitor. Acest lucru va necesita pădure costisitoare, instalarea cărora se poate realiza numai de meșteri cu experiență. Pentru armonie în pereții interiori și podeaua trebuie combinată cu tavanul. Arborele are culori prea întunecate, astfel încât interiorul poate fi diluat cu tapet în culori pastelate.

modern

Spre deosebire de interiorul modern clasic nu necesită mulți bani dacă folosiți tavane întinse și parchet ieftin. Plafoanele au diferite culori și textura. Acum sunt foarte populare. În ciuda abundenței de propuneri diferite, biroul ar trebui să aleagă o suprafață mată.

Iluminare perfectă

Iluminatul, atât natural cât și artificial, joacă un rol important în modelarea mobilierului biroului de acasă. Ferestrele trebuie să fie mari și luminoase, astfel încât lumina să lumineze uniform întreaga cameră în timpul zilei. Dar nu mai puțin important este iluminatul artificial. În primul rând, ar trebui să corespundă dimensiunii camerei și, prin urmare, să lumineze uniform toate zonele.

Un plus extraordinar va fi reflectoarele, care nu numai mărirea vizuală a camerei, ci și creșterea vizibilă a plafoanelor. Ele pot fi combinate cu candelabre de diferite forme și mărimi. Nu uitați de sconțuri și lămpi de podea, care pot fi folosite în timpul serii, atât pentru citire, cât și pentru lucru.

Alegerea mobilierului funcțional

Mobila este elementul principal în proiectarea sălii de lucru. Plasând-o, asigurați-vă că aveți în vedere designul biroului de acasă. Nu puteți dezordine camera cu un număr mare de dulapuri și rafturi, pentru a nu distrage atenția de la locul de muncă.

Este important să cunoaștem principiile pentru împărțirea unei încăperi în zone. Cunoscând câteva reguli simple, se pot face multe lucruri: separarea zonei de lucru, a zonei de recreere și a zonei pentru bibliotecă. Fiecare dintre ele trebuie să furnizeze mobilierul potrivit.Cele mai comune nuanțe de astăzi sunt cafeaua, nisipul și fildeșul.

Obiectul central din camera de lucru este masa. Ar trebui să fie destul de puternic și spațios. Pe suprafața sa, de regulă, se află doar ceea ce este necesar direct în procesul de lucru. Dacă cabinetul va fi folosit pentru a lucra la un computer, atunci este suficientă o masă mică. Și dacă aceasta este o cameră pentru creativitate, ar trebui să alegeți mobilierul cu o masă largă, pe care să puteți pune atât coșuri, seturi pentru scrapbooking, cât și alte lucruri necesare.

De asemenea, în birou nu se poate face fără dulapuri în care cărți, cutii cu lucruri pentru creativitate și aparate diferite sunt stocate. Ele pot fi deschise și închise. Totul depinde de stilul camerei.

Dacă există o mulțime de spațiu în cameră, puteți aloca și o zonă de relaxare. Există un colț pentru un scaun sau o canapea confortabilă. Pentru un stil clasic se potrivește o canapea de lux cu picioare curbate și tapițate. Dar într-un birou modern se poate face cu o canapea elegantă din piele.

Restul mobilierului este selectat la discreția proprietarului cabinetului.Totul depinde de modul în care este folosită camera. Dar acest minim necesar este suficient pentru a vă simți confortabil în spațiul dvs. de lucru.

Idei de proiect

Muncind acasă, o persoană primește multe beneficii. Prin urmare, un studiu într-un apartament sau într-o casă privată vă oferă posibilitatea de a vă deplasa afacerea într-o atmosferă relaxată.

În apartament

În apartamentele mici este dificil să dotezi un birou. Cel mai adesea este plasat pe balcon. La urma urmei, acesta nu este doar un loc bine luminat, ci și un loc izolat, în care nimeni nu poate interfera cu munca ta. Aici puteți plasa o masă mică, un scaun sau un scaun mic de răchită, atașați rafturi pentru cărțile sau documentele necesare.

Dacă ați reușit să alocați o cameră separată în apartament, trebuie să luați în considerare cu atenție proiectul studiului. Cel mai adesea este împărțit în două zone: de lucru și de petrecere a timpului liber. Acestea pot fi împărțite prin pereți despărțitori sau dulapuri, precum și cu ajutorul finisajelor de podea și tavan contrastante. De exemplu, în zona de lucru puteți face o parchet, iar în zona de recreere pune un covor moale.

Principalul lucru - nu exagerați cu mobila, nu transformați biroul într-un depozit de mobilier.Va fi suficient să aveți o canapea mică sau un colț moale. Puteți pune un șemineu sau un acvariu cu pește pentru a vă relaxa și distrage atenția de la treburile cotidiene. În zona de lucru, puteți pune rafturi din lemn, puneți un computer.

Într-o casă privată

Cel mai bun loc pentru a organiza un studiu într-o casă privată este podul. Ea este departe de alte camere. Este foarte silențios, nu se auzi sunete deranjante de la etajele inferioare, ceea ce vă permite să lucrați într-o atmosferă calmă fără a fi distras de nimic.

Cu toate acestea, atunci când faceți o cameră sub acoperiș, veți avea nevoie de multă imaginație pentru a bate forma neregulată a camerei. Designerii moderni dezvoltă numeroase opțiuni de interior frumoase la mansardă. De exemplu - un birou mic.

Sill pot fi convertite pe desktop. Veți avea întotdeauna un iluminat excelent, iar o astfel de decizie stilistică va economisi spațiu. Aici puteți pune o mică bibliotecă pentru documente și documente, precum și un canapea-transformator. Rafturile sau dulapurile de perete pot fi așezate pe suprafața înclinată a peretelui.

În cazul în care plafonul mansardei susține coloana - aceasta nu este, de asemenea, o problemă. O poți bate.Coloana va împărți camera în două zone: locul de muncă și odihnă. În zona de recreere va fi o canapea cu perne frumoase, iar în zona de lucru - un telescop, care vă va face să vă simțiți în observator.

Pentru designul designului de mansardă în stilul unui mansardă. În acest caz, nu aveți nevoie de mulți bani. Puteți salva zidăria primară și grinzile din lemn, adăugând doar câteva elemente decorative.

Opțiuni combinate

În cazul în care apartamentul sau casa privată este mic, apoi aloca o cameră separată pentru birou este aproape imposibil. În astfel de cazuri, este stabilit în fiecare colț al camerei. Ca orice altă ocupație, designul cabinetului începe cu un aspect. Există multe opțiuni combinate. Studiul poate fi organizat în camera de zi, în dormitor și chiar în bucătărie.

Cu dormitor

Cea mai comună opțiune este echiparea unui loc de muncă într-un dormitor care nu face mult de lucru. În acest caz, este mai bine să plasați masa lângă fereastră sau să o faceți în locul unui prag de fereastră. Acest lucru va permite să lucreze în lumină naturală. În colț, așezați dulapul de colț sau rafturile unde puteți stoca tot ce aveți nevoie.

Zona de recreere poate fi separată printr-un ecran sau partiție, precum și cu ajutorul ușilor glisante. Dulap perfect dotat cu un pat pliabil.

Din camera de zi

Efectuarea unui studiu în camera de zi este o idee grozavă. Acest lucru nu numai că vă va permite să vă ocupați de afacerea dvs., dar, în același timp, vă puteți relaxa împreună cu familia în aceeași cameră. Un astfel de birou se va potrivi cu ușurință în sală, cu o scară decorată cu forjare sau sculptură pe o balustradă de lemn.

Pentru o astfel de cameră de zi mobilierul este selectat multifuncțional: canapele de transformare sau colțuri moi. Masa poate fi plasată în mijlocul camerei sau lângă fereastră. În acest exemplu de realizare, secretarul va arăta grozav, capacul căruia poate servi ca o masă. Odată cu sosirea oaspeților, puteți ascunde locul de muncă.

Cu bucătărie

Bucătăria este asociată întotdeauna cu gătitul și mâncarea. Dar femeile moderne care lucrează foarte mult cu calculatoarele o folosesc și ca studiu. La urma urmei, este foarte convenabil.

În bucătăriile mici, puteți folosi bara în care se află laptopul. În spații mai spațioase - pentru a face dulapuri de perete sau rafturi, unde după lucru puteți ascunde totul.Puteți decora locul de muncă cu ajutorul diferitelor ustensile de bucătărie: cani - pentru depozitarea stilourilor, plăcilor vopsite - pentru diverse lucruri.

Cu biblioteca

Aproape fiecare cititor visează la o bibliotecă de birouri, deoarece cărțile electronice nu vor înlocui hârtia. Numărul de cărți determină câte cabinete vor fi în bibliotecă. O astfel de cameră în lumea modernă nu este doar o cameră de depozitare pentru cărți, ci și un loc care poate fi folosit în avantaj.

Pentru ao transforma într-un studiu, este suficient să plasați o masă de lemn masivă și un scaun confortabil între rafturi. În acest domeniu, puteți lucra în siguranță. Într-o astfel de cameră, zona de lucru nu ar trebui nici măcar să fie separată prin partiții. La urma urmei, un spațiu plin de cărți vă va inspira numai.

Soluții frumoase de interior

Într-un birou pentru realizări mari, chiar și atmosfera ar trebui să inspire. Aranjați un spațiu confortabil și frumos nu este atât de dificil. Principalul lucru - de a rezista unui stil. Pentru cei care nu cunosc absolut nimic despre caracteristicile designului interior, exemplele gata vor ajuta.

Cabinet de stil clasic

Făcând un studiu într-o casă mare, trebuie să-i aranjezi într-un stil clasic. Puteți atașa un dulap de perete, completați-l cu cărțile dvs. preferate. Perdele întunecate pentru a se potrivi cu mobilierul vor face contrastul interior. Pardoseala corespunde interiorului camerei.

Locul de muncă trebuie plasat în colțul opus al camerei, pentru a nu fi distras de la locul de muncă. Scaun din piele va fi foarte confortabil și practic. Iar când vine timpul să vă odihniți, puteți să vă culcați pe canapeaua luminoasă, care se îmbină perfect cu tonul zidurilor și tavanului, sau citiți cartea dvs. preferată, aprinzând o lampă de podea stând lângă canapea pentru a se potrivi cu el.

În stil modern

A face un cabinet modern nu ia mult timp și bani. La urma urmei, acest lucru este minimalismul în tot ceea ce se întâmplă: atât în ​​decorarea, cât și în decorarea studiului. De exemplu, aici puteți pune un tabel de design neobișnuit. Acesta va arata bine pe un laptop modern si o lampa. Deasupra raftului puteți plasa picturi în stilul artei abstracte. Adăugarea va servi ca un piept de sertare fără modele și picioare. Toate acestea ar trebui aranjate în culori vii, care vor ajuta să se concentreze asupra muncii, fără a fi distras de culorile luminoase ale tapetului.

Stilul bărbaților

Un studiu pentru bărbați nu este suficient de mic. Masa poate fi așezată în fața ferestrei pentru o iluminare bună. Un mic scaun confortabil pe roți vă va permite să vă deplasați în cameră, luând elementele necesare. Pe rafturile din colț puteți plasa documentele sau cărțile necesare.

Pentru rest, potriviți un scaun din piele compact, permițându-vă să vă relaxați în pauze. Dulapul poate fi decorat în culori ușoare și întunecate pentru a face camera să arate elegantă.

Un studiu într-o casă sau un apartament nu este un vis îndepărtat. Implementarea planurilor dvs. și realizarea celor mai curajoase idei creative este o realitate foarte simplă. Mai ales cei care cunosc deja toate regulile de lucru cu stilul și caracteristicile selecției mobilierului și decorului.

Un exemplu de organizare a locului de muncă poate fi văzut în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor