Apartament studio: reguli de zonare

Într-un apartament cu o cameră, opțiunile de reamenajare sunt foarte limitate. Proprietarii unor astfel de apartamente trebuie să găsească alte modalități eficiente de a împărți camera în zone.

Zonarea este singura opțiune prin care puteți împărți spațiul în zone funcționale vizibile. Această tehnică vă permite să optimizați interiorul, folosind fiecare metru pătrat de suprafață utilizabilă cel mai eficient. Pentru fiecare membru al familiei, pentru a evidenția propriul colț personal, trebuie să încercați.

Principiile de separare

În plus față de faptul că fiecare membru al familiei trebuie să aibă un spațiu propice pentru somn, odihnă și hobby-uri, este necesar să se organizeze un sistem spațios de stocare și să se lase loc pentru libera circulație. Sarcina nu este simplă, necesită fantezie.Arta designului a atins astfel de înălțimi, ceea ce îi permite să facă față sarcinii de a crea confort și confort chiar și într-o piață mică.

Pentru a plasa în mod corespunzător un apartament cu o cameră, este important să se ia în considerare principiile de bază ale împărțirii spațiului.

Înainte de începerea lucrului este necesar:

 • Alegeți numărul de zone funcționale necesare. În fiecare apartament trebuie să selectați cel puțin 4 zone necesare pentru o locuință confortabilă: o bucătărie, o cameră de zi, o baie și o baie, un dormitor. Alte zone (de exemplu, la locul de muncă și copii) pentru fiecare familie sunt individuale.
 • Structura unor apartamente permite extinderea spațiului datorită demolării partițiilor interioare sau asocierea loggiei cu locuința. Înainte de a începe orice lucrare este necesar să se asigure amplasarea structurilor de susținere astfel încât să nu se demonteze pereții portanți.
 • A face o cameră de până la 17 pătrate confortabilă și confortabilă nu este ușor. Planul corect elaborat, care ia în considerare fiecare centimetru, va ajuta mult mai ușor să facă față sarcinii. Inițial, este necesar să se determine plasarea tuturor ariilor funcționale.
 • Combinați camera de zi și dormitor într-o cameră de 18 metri pătrați. m este posibil prin alocarea spațiului pentru un pat dublu separat și mobilier tapițat pentru primirea oaspeților.
 • Bucătărie și cameră de zi - cea mai bună opțiune dacă zona de bucătărie vă permite să amplasați mobilier tapițat și o masă pentru primirea oaspeților.
 • Dormitor și cameră pentru copii - atunci când combinați astfel de zone, este important să țineți cont de interesele fiecărui membru al familiei pentru a aloca un colț confortabil și confortabil pentru toată lumea fără a supraîncărca interiorul.

Se pare o sarcină imposibilă de a diviza spațiul în diferite zone. Dar pentru aceasta este important să cunoaștem numai metodele de zonare de bază care funcționează în fiecare apartament. Pentru a proiecta un apartament a fost funcțional și confortabil, puteți utiliza diferite mobilier, de la ecran la mobilier. Alegerea culorilor și a texturilor - nu și a ultimelor componente ale designului unui mic apartament.

zonare

Există multe modalități de a diviza spațiul vizual în zone diferite, fiecare dintre ele având argumente pro și contra.

Partiție din ghips ideal pentru zonarea unei încăperi spațioase, vă permite să împărțiți în mod corespunzător camera în zone. Din punct de vedere vizual, nu se va deosebi de peretele principal din beton. În acest caz, puteți obține două camere separate complet.Lucrările de instalare nu vor elimina o mulțime de forță de muncă și echipament, în timp ce peretele fals va avea o izolație excelentă a sunetului.

Partiția poate fi solidă, cu deschidere arcuită sau rotundă, cu un design unic. Totul depinde de dorințele: partiția poate fi invizibilă sau luminoasă, capabilă.

Instalarea unei partiții nu necesită aprobarea reamenajării, ceea ce reprezintă un avantaj incontestabil. În rândul designerilor moderni, această tehnică este considerată învechită, deși nu își pierde popularitatea. Lipsa iluminării naturale în partea mai închisă a camerei poate fi compensată de lumina artificială.

Este important să ne amintim că o astfel de compartimentare este dificil de demonstrat, dacă este necesar, pentru aceasta este necesar să se efectueze întregul complex de lucrări de reparații în cameră.

Cel mai simplu tip de partiție este un ecran pliabil., cu care puteți împărți cu ușurință spațiul în două părți. Nu necesită o instalare complicată, ocupă un minim de spațiu și vă permite să faceți o permutare în orice moment fără prea mult efort. Materialul ecranului poate fi diferit (bambus, lemn, plasă de metal, textile și alte opțiuni).Puteți alege un model elegant și elegant, care va completa interiorul camerei.

Glisante partiții, instalat pe principiul dulapului, vă permite să ascundeți complet o zonă separată. Pot avea de la două până la șase uși. Dacă spațiul detașabil nu are ferestre, este mai bine să alegeți o pereche de sticlă cu finisaj mat. Deci, puteți crea o atmosferă privată și să umpleți spațiul cu lumină.

Partiția de sticlă de la podea la tavan este numită fereastră franceză. Situat între bucătărie și cameră, va păstra lumina în interior și va reduce numărul de mirosuri în cameră în timpul gătitului.

Partițiile făcute în stilul japonez arată foarte bine atunci când o pânză se "suprapune" cu o altă pânză.

Atmosfera romantică din cameră va crea draperii, cu ajutorul lor, puteți ascunde o parte a camerei de ochii curios, a crea contururi ușoare și a decora interiorul. Aceasta este cea mai ușoară și mai accesibilă opțiune, dacă stilul de interior ales permite.

Perdelele sau baldachinul pot crea un cadru intim, protejează zona dormitorului și creează toate condițiile pentru un sejur confortabil. Este mai bine să alegeți materiale dense și ușoare.Cu toate că lumina translucidă tul, de asemenea, face față sarcinii bine, nu va crea o setare retrasă.

Zonarea perfect bătut va ajuta perdele de bambus sau perdele, fire: principalul lucru este că se potrivesc armonios în stilul general al apartamentului.

Niche și rack-uri sunt excelente pentru camerele de zonare, devenind în același timp un loc suplimentar pentru a stoca cărți, suveniruri și alte obiecte de valoare. Cu ajutorul rafturilor verticale, puteți economisi spațiu și puteți împărți camera fără a o supraîncărca. În acest scop, dulapurile cu rafturi laterale, rafturile cu pereți oglinzi sunt ideale.

Sunt deosebit de remarcabile mobile mobile rafturi pe roți, care pot fi mutate în cameră. Cu acest design, puteți ascunde zona de lucru sau dormitor.

Recepția cea mai modernă și mai neobișnuită este împărțirea unei încăperi - ridicați una dintre zonele cu podium. Această metodă este minunată dacă trebuie să alocați o zonă pentru camera de zi și dormitor, dormitor și birou. O înălțime suplimentară poate fi echipată cu sertare spațioase și utilizată ca sistem de depozitare spațios.Fiecare zonă funcțională trebuie să fie bine aprinsă. Lumina artificială și naturală poate servi ca o structură de închidere.

Zonarea camerei poate fi vizuală.

Pentru a face acest lucru, puteți alege diferite culori și texturi pentru fiecare zonă. Pereții dormitorului sunt cel mai bine realizați în nuanțe pastelate, iar în camera de zi și în bucătărie merită să alegeți culori mai luminoase și mai saturate. Pentru copii, este adecvată o paletă de culoare calmă, dar nu întunecată.

Este important să nu uităm că culorile alese ar trebui să fie combinate și să se completeze reciproc în interior. Este mai bine dacă nuanțele vor aparține aceleiași palete.

opțiuni

Un mic apartament necesită o abordare strictă în lupta pentru fiecare centimetru. Atunci când alegeți o metodă de zonare pentru un apartament cu o cameră, este important să țineți cont de interesele și hobby-urile fiecărui membru al familiei. Orice metodă de zonare este întotdeauna individuală.

Dacă tata lucrează foarte mult, trebuie să alocați o zonă separată pentru desktop cu un computer. Dacă copilul este implicat în sport (de exemplu, schi), este necesar să alocați un dulap pentru depozitarea echipamentului și a îmbrăcămintei. Desigur, acest lucru complică foarte mult procesul de zonare.

Pentru o persoană

Cea mai bună modalitate de a zonare camere pentru o persoană este de a aranja mobilierul corect. Este suficient să selectați principalele zone: bucătărie, cameră de zi și dormitor. Pentru a extinde spațiul apartamentului, puteți să demontați pereții, să îmbinați bucătăria și încăperea, să vă debarasați de ușile inutile. Un balcon sau o loggie poate fi atașată unei zone rezidențiale și poate crea un spațiu deschis mai larg, cu care să lucreze.

Masa poate fi înlocuită cu un contor de bar, care va servi ca un fel de graniță între cameră și bucătărie. Pentru a crea o zonă privată a dormitorului, puteți utiliza perdele. Ei pot repeta complet un perete, pot ascunde partiții de sticlă sau curge frumos, imită perdele de ferestre.

Principalele avantaje ale acestora sunt:

 • nu ocupă mult spațiu;
 • ele adaugă farmec și farmec;
 • crea iluzia spațiului extins;
 • permite ridicarea vizuală a plafonului;
 • nu necesită o instalare complicată;
 • ușor de curățat.

Acest mod de partajare a spațiului este potrivit pentru un mic apartament studio. Dar dacă în apartament trăiesc mai mult de două persoane, este mai bine să alegeți alte opțiuni de zonare.

Pentru familie

Pentru cuplurile cu copii, opțiunile de zonare pentru un apartament mic sunt cele mai relevante. Principalul motiv este că în cameră și în bucătărie este necesar să alocăm un loc pentru camera de zi și o grădiniță, astfel încât toate zonele să fie confortabile, confortabile și funcționale. O separare corectă, chiar și într-un apartament mic, va crea armonie și confort în familie. Luați în considerare cât de confortabil și zonat o cameră în timp ce o familie locuiește cu un copil într-o cameră.

Pentru zona copiilor este mai bine să alegeți cea mai caldă și mai luminată jumătate a camerei. Este important să creați un colț confortabil pentru copil.

În timp ce copilul este mic, puteți utiliza perdele, partiții mobile sau ecrane, ceea ce va crea un spațiu pentru dormit. Nu lasă lumina strălucitoare. Ar trebui să alegeți o culoare contrastantă pentru zona copiilor. În timp ce copilul crește, nevoile copilului se vor schimba, va fi necesar să alocați spațiu suplimentar pentru jocuri și studii, prin urmare va fi necesar să actualizați tapetul și să reparați mai repede acest domeniu.

Dacă copilul este mai în vârstă, este mai bine să se separe peretele fals al copiilor. Cu ajutorul gips-carton, puteți împărți cu încredere camera în două zone egale, astfel încât atât părinții, cât și copiii se pot relaxa confortabil.

De asemenea, puteți ridica podiumul pepinierii. Această idee este sigur de a apela la un copil.Pe pereți, puteți plasa un marcator care să acopere sau colorarea tapetului, astfel încât copilul să poată dezvolta abilități creative.

Este dificil să vă imaginați o zonă de copii cu drepturi depline, combinată cu o cameră de zi sau un dormitor, fără a transforma mobilierul. Pentru elev, este mai bine să alegeți mobilier multifuncțional, care are un singur design și include un birou, un pat, un dulap și un loc de studiu, precum și un pat de mansardă.

Dintre toate căile de separare a unei grădinițe și a unui dormitor, cel mai bine este un perete fals din ghips.

Această opțiune de zonare are mai multe avantaje, printre care:

 • izolare fonică optimă;
 • izolație excelentă a luminii;
 • instalare simplă;
 • cost redus

recomandări

Una dintre recomandările esențiale este folosirea nuanțelor, oglinzilor și abandonarea draperiilor masive pe ferestre. Toate condițiile vă vor permite să extindeți spațiul, să adăugați lumină și volum cameră.

Iluminatul din apartament trebuie să fie luminos și difuz, o astfel de lumină adaugă lumină în cameră și creează o iluzie optică a spațiului. Folosiți diferite surse de iluminare, lămpi de plafon încorporate, pereți de pereți și lămpi de podea sunt perfecte aici.

Este important să alegeți un stil potrivit pentru un apartament cu o cameră. Laconismul laconic, clasicul modern, scandinavul, eco-ul și funcționalitatea high-tech sunt minunate pentru o cameră mică.

Transformarea și compactarea mobilierului modern și paturilor de mansardă sunt o necesitate pentru proprietarii de apartamente mici. Puteți utiliza diferite acoperitoare de perete: imagini de fundal foto cu perspectivă, serigrafie, tencuială decorativă, vopsea.

Este mai bine să se limiteze la trei culori în interior, dintre care unul va fi în mod necesar ușor. Puteți utiliza materiale de diferite texturi și culori pentru podea (de exemplu, un covor poate servi ca o acoperire de podea și poate acționa ca un separator).

Merită să refuzați:

 • perdele cu o cârpă groasă;
 • nuanțe întunecate de pereți și plafoane;
 • un număr mare de elemente decorative și picturi pe pereți;
 • utilizarea de mobilier obișnuit, mese de cafea și dulapuri mari;
 • împovărarea interiorului cu un plafon pe mai multe niveluri;
 • un candelabru de tavan mare în centrul tavanului.

Exemple frumoase în interior

Decizia excelentă pentru divizarea spațiului în zone - un rack. În locul rafturilor, puteți folosi dulapuri cu perete din spate, care pot fi folosite ca plăci de scris.

Ca partiție puteți folosi un dulap înalt, plasându-l perpendicular pe perete.

Separarea diferitelor zone folosind culoarea este cea mai ușoară și mai accesibilă metodă. În acest caz, nu puteți utiliza partiții voluminoase sau uși glisante. Principalul lucru este că schema de culori aleasă în întregul apartament este în mod ideal combinată, iar nuanțele se completează reciproc.

O modalitate practică și convenabilă de a împărți o cameră este podiumul, are trei avantaje incontestabile: selecția vizuală a zonei, un sistem spațial de depozitare suplimentar, în adâncurile podiumului puteți ascunde un pat suplimentar.

Compartimentul de sticlă cu finisaj din satin sau mat vă permite să proiectați interiorul în același stil.

Câteva sfaturi ale designerului privind zonarea unui apartament cu o cameră pot fi obținute din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor