Proiectați un apartament cu o cameră de 35 de metri pătrați. m.

Proprietarii de apartamente cu o cameră au întotdeauna o sarcină dificilă de a face interiorul casei lor frumos, funcțional și spațios. Vom încerca să înțelegem această problemă și să găsim împreună o soluție pentru fiecare problemă.

Pregătirea lucrărilor de reparații

Înainte de a începe o reparație directă, ar trebui să faceți o listă cu cele mai necesare lucruri, atributele mobilierului, care ar trebui să fie în casa dvs. Pe baza numărului de persoane care există într-o familie, sunt necesare un număr diferit de paturi și sisteme de stocare, ia în considerare acest lucru la crearea listei.

Pentru a vă ușura navigarea în spațiu, trageți un desen cu planul apartamentului dvs., gândiți-vă pentru ce, unde și cum va sta. Dacă desenul este mic, faceți o machetă de carton, astfel încât să puteți rearanja elementele până când aranjamentul lor pare perfect.Alternativ, puteți utiliza un program special pentru calculator și puteți vedea proiectul în modul 3D pe ecranul monitorului.

Aveți la dispoziție un plan tehnic de apartament. Mulțumită lui, veți afla care ziduri pot fi demolate și care, dacă se dorește, pot fi demolate, astfel unind spațiul, care va deveni imediat mai spațios, spațios și funcțional.

Decideți în prealabil locul în care va fi un televizor, computer, frigider, ceainic și alte aparate necesare care funcționează în rețea. Locația corectă a ieșirilor va ajuta la evitarea utilizării cablurilor prelungitoare, care ocupă spațiu pe podea și creează un sentiment de dezordine.

În cazul în care se stabilește locul cabinetului, luați în considerare, probabil, folosirea sistemului de stocare încorporat cu ușile compartimentului. Acest lucru va necesita, cel mai probabil, instalarea unui perete suplimentar de cabinet, care poate fi realizat din plăci de ipsos. Acest design va economisi spațiu, va permite să se găsească mult mai multe lucruri, în comparație cu dulapul obișnuit.

Decide cu privire la stilul de locuințe viitoare. Apartamentele mici de la hol până la camera de zi sunt cele mai bine întreținute în același stil.Luați în considerare caracteristica camerei, de exemplu, stilurile de palat de 35 de metri pătrați. m va fi nepotrivit, dar interioarele minimaliste se potrivesc armonios.

Sfaturi importante

Pentru a face reparația reușită și pentru a găsi și a trăi într-un apartament confortabil, aveți în vedere următoarele aspecte:

 • Pereții din apartament sunt mai bine vopsite sau lipite cu tapet de lumină, pastel, cu o culoare aproape naturală;
 • Desenul de pe tapet nu ar trebui să fie mare, astfel de imprimări reduce vizibil spațiul, modelul de pe ele nu este vizibilă, se obosește repede și începe să se enerveze. Rețineți că dungile verticale ridică vizual tavanul, iar cele orizontale extind spațiul. Dacă dungile proaspete nu vă aparțin, încercați să luați în considerare opțiunea cu o combinație orizontală sau verticală;
 • Suprafețele oglindite sau lucioase sunt adesea folosite pentru a extinde spațiul. Ridicați-vă de la o oglindă pentru viitoarea ușă a dulapului și camera va începe imediat să apară mai mare și mai ușoară;
 • Încercați să faceți numai mobilierul cel mai necesar. O cantitate excesivă de vestiare, mese de cafea, noptiere vor ocupa spațiu util, vor crea confuzie și haos.
 • Luați în considerare opțiunile cu transformatoare de mobilier. Astfel de modele sunt concepute special pentru spații mici, sunt foarte funcționale, confortabile și în același timp compacte.
 • Cabinetul este cel mai bine cumpărat la comandă. Reprezentanții producătorului vor lua în considerare toate dorințele dvs., împreună cu dvs. veți dezvolta elemente de umplere interioară a cabinetului, care va păstra toate lucrurile în siguranță și ordonate. Un alt avantaj de a face comanda la comandă este capacitatea de a utiliza spațiul maxim disponibil în cameră, atât în ​​lungime și lățime, cât și în înălțime.
 • Încearcă să abandonezi un număr mare de elemente decorative. Numeroasele vase, poze, vase vor zdrobi spațiul, vor adăuga diversitate interiorului și îl vor lipsi de stil și confort.
 • Dacă există un copil în apartament, puteți să vă dați colțul cu un pat de mansardă și, sub un loc, un birou - economisirea spațiului și ergonomia sunt evidente. Pentru doi copii, ia în considerare opțiunea cu un pat supraetajat.

Extinderea spațiului

Acum, firmele moderne de construcții creează proiecte în care decideți ce va fi aspectul viitorului apartament.Dacă cumpărați un apartament într-o clădire nouă, obțineți o zonă în care există numai pereți despărțitori, iar tu poți construi singur pereții interiori, la discreția ta, sau nu să le construiești deloc.

Dacă ați achiziționat un apartament pe piața imobiliară secundară, calculați opțiunile cu posibila demolare a pereților, deoarece un număr mare de uși și pereți ocupă un spațiu util, iar spațiul deschis vă permite să găzduiți mai multe elemente de mobilier.

Nuanțele demolării partițiilor:

 • În primul rând, este un zid între toaletă și baie. Adesea, în apartamente mici, toaleta și baia sunt foarte mici. Demontarea partiției dintre ele vă va permite să instalați o mașină de spălat, o chiuvetă completă.
 • Dacă aveți o loggie, asigurați-vă că o încălziți și luați în considerare posibilitatea de a atașa această zonă la partea rezidențială a apartamentului. În principiu, nu este necesar să se combine aceste spații, dar o loggie încălzită va permite plasarea în ea, de exemplu, a unui loc de muncă.
 • Demolarea peretelui dintre cameră și bucătărie poate fi utilă dacă locuința este locuită de o singură persoană sau de un cuplu tânăr. În prezența copiilor, este mai bine să nu combinați camerele.

Rețineți că toate lucrările de reamenajare trebuie să fie coordonate cu ITO, altfel ele sunt recunoscute ca ilegale.

Tehnici de zonare

Zonarea poate avea atât senzații vizuale pure, cât și funcționale. Primul tip include diferite combinații de pereți coloranți și de acoperitoare de podea. De exemplu, în studio, bucătăria și zona de luat masa pot fi acoperite cu tapet cu un model, iar camera de zi cu un companion simplu, într-un apartament cu o cameră, decorează zona din spatele televizorului cu un panou de accent din fundal foto sau tapet cu un model.

Un exemplu mai viu de zonare este instalarea de ecrane. Modelele transparente și translucide ajută la crearea unui sentiment de intimitate, dar în același timp lasă un sentiment de spațiu și lipsă de greutate, iar opțiunile de surzi aproape de ochii curioși tot ce vreau să ascund. Apropo, ecranele de oglindă rezolvă ambele sarcini și dublează dublu spațiul.

Crearea podiumurilor este un alt exemplu de zonare bună. Zona de dormit sau colțul pentru copii poate fi ridicată în comparație cu camera de zi. Spațiul rezultat sub nivelul de vârf al podiumului este foarte convenabil să se transforme într-un sistem de stocare prin instalarea de sertare acolo.

O parte din cameră poate fi separată cu ajutorul partițiilor din gips-carton. Datorită faptului că materialul este subțire, un astfel de element nu ocupă mult spațiu. Acesta poate fi lipit pe tonul zidurilor principale sau evidențiind tapetul cu o imprimare strălucitoare.

Intervalele glisante pe tipul de uși de compartiment sunt, de asemenea, foarte frecvente și sunt foarte populare atunci când vine vorba de împărțirea spațiului. În forma dezvelită, în apartamentul dvs. apar două camere miniatură, însă dacă mutați panourile, camera devine spațioasă și ușoară. Ideal pentru familiile cu copii.

Economisirea spațiului maxim poate fi realizată dacă recepționarea zonală folosind o bară este folosită într-un apartament studio. Așezați-l între bucătărie și camera de zi. Această metodă vă permite să scăpați de grupul de masă voluminos, folosind rack-ul ca masă.

Zona de lucru poate fi o continuare a pervazului ferestrei. Este elegant, la modă, salvează perfect spațiul, iar lucrul la o asemenea masă este ușoară și plăcută.

Un detaliu foarte important privind zonarea este lumina potrivita. Furnizați fiecărei zone o sursă de lumină proprie.În bucătărie, evidențiați separat suprafața de lucru cu spoturi sau benzi LED, agățați un candelabru mic sau o serie de trei până la cinci lămpi mici deasupra mesei. În sufragerie, candelabrul principal, care oferă cantitatea maximă de lumină, poate fi instalat nu în mijlocul camerei, ci în centrul zonei care joacă rolul camerei de zi. În dormitor, puteți restrânge prezența a două sconturi pe cap. Locul de muncă ar trebui să fie bine iluminat în întuneric cu o lampă de birou sau o serie de spoturi montate în deschiderea ferestrei, în cazul în care masa de masă a biroului îndeplinește rolul unui prag.

Schemele stilistice și de culoare

Într-un mic apartament este important să creați un interior care să fie confortabil nu numai pentru viață, ci și pentru ochi. Prin urmare, încercați să evitați fundalul tapet, un număr mare de nuanțe luminoase sau întunecate, printuri cu elemente mari, cum ar fi culorile.

Designul cel mai armonios interior într-un apartament miniatural va fi realizat în stilul minimalismului, high-tech, loft sau în stil scandinav.

Apartamentele miniatură adesea nu se pot lăuda de tavane înalte, astfel încât stucul, suprafața colorată a tavanului cu desene luminoase, textura reliefului exacerbează numai acest dezavantaj.Dar textura albă lucioasă sau mată va ajuta la lăsarea în aer și lipsa de greutate în spațiu.

Pereții ușori sunt a doua baghetă magică în crearea interiorului unui mic apartament. Alege culorile naturale - alb, bej, gri deschis, cafea cu lapte. Nu este necesar să lipiți toți pereții în imagini de fundal strălucitoare, ci să alegeți una dintre căile de combinare, în care există posibilitatea de a pune accente cu ajutorul unor soluții contrastante.

Acum a devenit la modă combinarea tapetului simplu sau a pereților vopsite cu tencuială decorativă, laminat special de perete, cărămidă sau zidărie. Asemenea elemente sunt foarte atractive în zona de living, oferind prospețime interiorului.

Cel mai bine este să îndepărtați complet ușile și să lăsați doar ușa la toaletă, deoarece mecanismul articulat în poziție deschisă fură spațiul util al apartamentului sau poate ridica sisteme de alunecare ca un creion atunci când panza se ascunde în interiorul peretelui.

Într-un apartament în miniatură, sunt necesare accente mici care vor da dinamism interiorului. Un astfel de accent în bucătărie poate fi un șorț în cască, drapând în scaune, un candelabru sau perdele.În camera principală - un element de perete, perne pe canapea sau covor. În cazul în care camera și bucătăria sunt combinate, detaliile accentuante ar trebui să se suprapună, formând un spațiu de stil uniform.

Idei în interior

Una dintre cele mai reușite moduri de zonare într-un apartament mic, unde se combină bucătăria și sufrageria, este de a instala un contor de baruri. Cu acest aspect, apartamentul pare mai mare, mai spațios, iar interiorul arată elegant și modern.

Un ecran într-un apartament mic vă va ajuta să vă retrageți și să vă relaxați, în timp ce interiorul nu este absolut supraîncărcat.

Datorită zonării competente folosind podiumul, puteți crea nu numai un interior unic, ci și, dacă este necesar, transformați camera de zi într-un dormitor.

Un exemplu de design de apartament cu o cameră, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor