Designul original al unei încăperi mici

 Designul original al unei încăperi mici

În casele moderne, o cameră poate fi în același timp un dormitor, un studiu, o bucătărie și o cameră de zi. Pentru a combina toate aceste funcții, chiar și în stadiul de reparații este necesar să se ia în considerare cu atenție proiectarea încăperii. Când planificați interiorul unui apartament mic, trebuie să țineți cont nu numai de mărimea, ci și de forma camerei existente.

Reguli pentru înregistrarea unei încăperi mici

Opțiunea cea mai comună de a extinde un spațiu mic este de a combina două camere mici cu o suprafață de 10-12 metri pătrați.m într-unul prin demolarea pereților și a pereților despărțitori interiori. Uneori proprietarii extind limitele spațiului de locuit în detrimentul balconului sau loggiei existente - distrug blocul de balcon și îl izolează. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna posibil din mai multe motive.

Prin urmare, rămâne să se ocupe de o zonă foarte mică. Ei bine, dacă camera este de 9-10 de metri pătrați. m, din care trebuie să strângeți spațiul maxim util, are o formă pătratică.

Este oarecum mai ușor și mai convenabil să planificați situația în ea, deoarece lungimea zidurilor este aceeași peste tot. Prin urmare, mobilierul poate fi aranjat după cum doriți.

Dacă avem de-a face cu o cameră dreptunghiulară, patul este mai bine să punem un perete lung. Retractoarele de mobilier, dacă există, nu trebuie să interfereze cu mișcarea liberă. Dacă camera are o nișă, puteți să dotați un dressing sau un pat.

Regula principală a unei încăperi mici este aceea de a nu folosi mai mult de trei culori în decor. În același timp, ele trebuie combinate între ele. Pentru ca tonul principal să fie folosit pe pereți și în tavan, este mai bine să alegeți tonuri calme silențioase.

Dacă există suficientă lumină solară în cameră, puteți experimenta cu nuanțe reci - de la liliac albastru și moale până la verde smarald.Dacă avem de-a face cu o cameră în care există o fereastră mică și este lipsită de lumină naturală în ea, este mai bine să alegeți culori calde pentru decorare.

Cea de-a doua nuanță utilizată în interior este considerată o suplimentare. Este necesar pentru a da spațiului un volum, pentru al face mai profund. Poate fi același lucru de bază, doar mai intens. Se poate manifesta în mobilier sau în unele detalii finale.

Dar a treia culoare poate fi complet diferită de cea de-a doua. Acesta este un fel de contrast. Se poate manifesta în elementele decorului - perne de canapea, covor în apropierea canapelei, perdele, vase, etc. Poate fi și o lumină decorativă. Principalul lucru - aceste părți nu ar trebui să fie prea mult și nu ar trebui să fie prea mari.

Cum de a mări spațiul vizual?

O cameră mică nu ar trebui să fie întunecată. Pentru aceasta este necesar să se asigure în cameră cât mai mult posibil sursele de lumină Tonul luminos ar trebui să fie de bază în design interior - tapet pe pereți, tavan, și, dacă este posibil, chiar și podeaua arată în această lumină mult mai spațioase.

În mod ideal, dacă pereții vor fi finisați monoton - tapet sau tencuială decorativă.Este mai bine să refuzați amprentele mari și culorile luminoase pentru pereți - ei vor "mânca" vizual un spațiu deja mic. Într-o încăpere îngustă, un perete lung poate fi decorat cu o bandă verticală, iar unul scurt rămâne monoton. Peretele lung poate fi mai întunecat, decorat cu tapet de fotografie, fixați-l cu un decor sau decorați-vă cu fotografii de familie.

Se crede că o imagine prea mare nu este potrivită pentru spații mici. Cu toate acestea, în unele cazuri, oferă un efect complet opus - atragerea atenției asupra ei însăși, imprimarea distrage atenția din cauza dimensiunilor modeste ale spațiului din jur.

Dacă avem de-a face cu o cameră îngustă și lungă, nu ar trebui să o distingem între partițiile surzi. - astfel încât o parte a camerei în general va pierde lumina zilei și va părea chiar mai mică decât este de fapt. Dacă fereastra este situată pe un perete scurt, în fața acesteia puteți închide o oglindă mare sau puteți instala un dulap cu uși în oglindă.

În general, toate elementele de sticlă și oglindă sunt relevante atunci când se creează un proiect de proiectare pentru un spațiu mic. Extinde vizual limitele sale și le adaugă lumină și aer, făcând interiorul mai multă lumină. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza panouri de sticlă sau rafturi cu plăci de oglindă ușoare.

În ceea ce privește tavanul - dacă culoarea albă pare prea plictisitoare pentru tine, poți să-l pictezi în culoarea pereților, dar fă-o câteva nuanțe mai ușoare, dar pentru ca spațiul să nu se amestece împreună, poți să-l separi cu plinte de plafon de culoare deschisă. Deci, puteți crește vizual tavanul scăzut.

Designerii nu recomandă crearea unui plafon complex pe mai multe niveluri într-un spațiu mic. Puteți întinde pur și simplu pânza lucioasă - va reflecta lumina becurilor și va da iluminare suplimentară. Dacă totuși doriți creativitate, nivelul inferior trebuie făcut la margini, iar centrul trebuie lăsat mai adânc.

Din candelabrele voluminoase ar trebui de asemenea să fie abandonate - este mai bine să faceți o iluminare difuză. Pentru acest spoturi ideale montate în tavan. În același timp, este mai bine să le amesteci în mod intenționat: deasupra mesei, deasupra patului sau canapelei, deasupra tabloului sau a panoului de pe perete.

Podelele pot, de asemenea, mări spațiul vizual. Și aici există câteva reguli. Dacă alegeți parchet sau laminat, se recomandă așezarea în diagonală. În acest caz, ar fi o greșeală să punem pe podea un covor întunecat, cu un model complex.Este mai bine să restrângeți un covor mic, în aceeași culoare, cu un înveliș de pardoseală. În plus, culoarea podelei ar trebui să contrasteze cu culoarea mobilierului. În caz contrar, tot spațiul va fuziona.

Împărțirea în zone

Zonele pot fi zonate în mai multe moduri. Cel mai ușor este să împărțiți camera cu o perdea. Este suficient să fixați o cornișoară subțire pe tavan și să atarnați o perdea pe ea. În acest caz, perdelele prea grele ar trebui evitate - întregul interior ar trebui să fie luminos.

Pentru a separa un spațiu mic, puteți folosi un perdele de văl sau perdele transparente. Puteți să vă arătați puțină imaginație și să o faceți singură din materialele de resturi - de la margele de sticlă, margele, croșetat sau folosind tehnica macrame.

În rolul unei partiții poate acționa ca un dulap sau "diapozitiv". Un astfel de zid are o mulțime de spațiu deschis și poate fi în ambele sensuri. În plus, acesta poate acționa și ca noptieră - puteți pune un telefon, un telecomandă sau o carte pe care ați citit-o înainte de culcare.

De asemenea, frontierele din cameră pot fi delimitate cu ajutorul unei partiții de ghips.Poate să facă nișe pentru stocarea diferitelor elemente și, pentru un efect mai mare, să le decoreze cu iluminare încorporată sau cu bandă LED. Compartimentul poate fi de asemenea realizat sub formă de uși glisante tip "coupe" sau sub formă de ecran mobil pe roți.

Un alt mod de a împărți camera în zone - iluminarea pe mai multe nivele. De exemplu, dacă gătiți și mâncați și dormiți în aceeași cameră, puteți agăța o lampă deasupra mesei de bucătărie care își poate schimba înălțimea - o puteți micșora făcând masa mai intensă sau ridicându-o mai sus prin adăugarea de lumină în spațiul comun.

Puteți monta spoturi deasupra patului sau canapelei și agățați banda LED mai sus menționată deasupra televizorului. Poate fi lipit nu numai pe tavan, ci și pe perete. Cu ajutorul acestuia, puteți face imaginea pe perete.

Cu ajutorul materialelor de finisare pentru podea este de asemenea posibilă distingerea camerei De exemplu, în zona de bucătărie puteți pune o faianță, iar dormitorul sau camera de zi pot fi decorate cu covor sau parchet laminat.

Oricare ar fi soluția pe care o alegeți pentru zonarea spațiului, ar trebui să mențineți interiorul într-o singură culoare. Libertatea este permisă numai în nuanțe de o singură culoare.Trebuie să vă amintiți că o singură culoare poate avea nuanțe calde și reci și nu ar trebui să le amestecați în aceeași cameră.

Alegerea unui stil

Am menționat deja mai sus cât de important este să nu supraîncărcați interiorul cu accesorii inutile. Prin urmare, în cazul camerelor mici, se alege adesea minimalismul practic, atunci când interiorul combină idealul minim necesar de obiecte cu confortul maxim.

Indiferent de scopul pentru care este destinată camera, există câteva reguli care ar trebui urmate într-un stil minimalist:

  • Lipsa decorului complex. Nu există loc pentru modele complicate, diverse curlicuri și o abundență de detalii inutile.
  • Formele de mobilier sunt extrem de concise și simple. Este de dorit ca întreaga situație să fie susținută într-o singură culoare.
  • Nu există detalii suplimentare despre interior. Fiecare piesă de mobilier trebuie să poarte o anumită funcție. În încăperi mici nu există loc pentru vasele de podea masive și arborii artificiali. Fiecare centimetru ar trebui să fie util.

Este mai bine să alegeți un dulap cu uși glisante, deoarece ușile balamale ocupă prea mult spațiu. Iar în colț se poate pune o lampă de podea sau un cuier.Rafturile pot fi așezate pe partea de sus a patului. În schimb, puteți alege o canapea extensibilă.

Pentru designul clasic ar trebui să aleagă mobilier din materiale naturale - lemn sau ratan. Stilul de înaltă tehnologie este caracterizat de o abundență de metal și sticlă, astfel încât să puteți ridica un suport de aluminiu cu rafturi de sticlă.

interior stil loft nu prevede nicio partiție - se face o excepție a celor care nu pot fi demolate de proiect și a celor care împiedică baia din zona rezidențială. Această direcție este în general caracterizată de lipsa de decorare.

Este permisă finisarea fină a pereților - beton gol sau zidărie. Dacă un astfel de finisaj pare prea brutal, puteți decora pereții cu tencuială decorativă imitând metal sau piele.

În ciuda stilului inerent Țară și Provence o abundenta de dulciuri drăguț, ele pot fi aplicate într-un spațiu mic. Este suficient să fii ca un mobilier ușor, să închizi perdelele luminoase pe ferestre și să pui mai multe vase de flori și să pui aceeași masă de masă pe masă, iar casa să fie umplută cu confort rustic și căldură.

Alegem interiorul camerei

Înainte de a alege mobila pentru o cameră, trebuie să decideți asupra scopului său funcțional. Dacă decideți să brodați spațiul și să faceți un studio dintr-un apartament cu o cameră, o canapea de colț este potrivită pentru acest scop, ceea ce va separa bucătăria de camera de zi.

O canapea mare nu este potrivită pentru un studiu. Aici ar fi adecvat mobilier mai adecvat, de exemplu, o masă frumoasă și un scaun sau scaun confortabil. Într-un astfel de interior nu există loc pentru motive florale - interiorul ar trebui să se potrivească într-o stare de lucru, de aceea designul ar trebui să fie extrem de concis. Poate fi ușor diluat, de exemplu, folosind o pictură pe perete sau un ceas de design neobișnuit.

8 fotografie

Pentru o cameră în care un cuplu tânăr trăiește cu un copil mic, partițiile surzi sunt inacceptabile - un copil se poate trezi noaptea și se sperie dacă nu-l vede pe mama lui lângă el. Este mai bine să se facă distincția între zonele cu o perdea translucidă. Deasupra patului părinților și ale patului, puteți atârna lămpi de reostat. Luminozitatea lor poate fi ajustată - este foarte convenabilă, mai ales dacă adesea te ridici noaptea.

Dacă faceți o cameră pentru un adolescent, atunci în loc de scaune, puteți utiliza saci de fasole sau perne.Ele sunt potrivite pentru o petrecere de tineret prietenoasă, iar după plecarea oaspeților, pot fi pliate într-un colț sau aruncate în dulap.

Decorarea ferestrelor

Într-o încăpere mică, perdelele lungi groase care se târăsc pe podea nu ar fi potrivite. În plus față de faptul că vor crea inconveniente la curățare, vor reduce vizibil înălțimea camerei. Ar fi mult mai bine dacă închideți perdele mici de lumină pe pervazul ferestrei.

Dacă oferiți o cameră, cum ar fi un balcon sau o loggie, puteți alege jaluzele ca alternativă la perdelele de țesături. Jaluzele verticale Fabric sunt potrivite pentru un interior clasic, iar cele metalice orizontale pentru un stil techno sau orice alt interior minimalist. Perdele romane sau chinezești - o soluție universală pentru orice interior.

Dacă sunteți un fericit proprietar al ferestrelor panoramice mari cu un prag scăzut, atunci îl puteți folosi ca scaun cu căptușeală. Uneori e foarte frumos să stai lângă fereastră și să vezi cum este plină de viață. Este deosebit de interesant să faceți acest lucru dacă apartamentul este situat la etajele înalte.

Apropo, la înălțime nu este necesar să atârnați perdelele.Vecinii nu vor privi în ferestre, iar noaptea puteți să coborâți rolele sau jaluzelele menționate mai sus.

Trucuri mici

Pentru a maximiza utilizarea spațiului, nu este necesar să fii un designer. Uneori, idei interesante stau la suprafață, aruncați o privire mai atentă.

De exemplu, cu ajutorul unui panou de resturi de tapet vechi, puteți diversifica chiar și interiorul cel mai bland și plictisitor. Dacă fantezia nu este suficientă, puteți cumpăra un astfel de panou gata.

Adesea, un spațiu de locuit suplimentar este aranjat pe un balcon sau în loggie, dacă au suficient spațiu. În același timp, nu este întotdeauna posibilă eliminarea partiției interioare, dar totuși doriți să aveți o cameră. În acest caz, soluția este de a încălzi loggia.

Cel mai adesea, lățimea camerei recepționate este astfel încât numai un pat sau o masă se pot potrivi acolo. În acest caz, patul de transformare vine la salvare. Pe timp de noapte, acesta este un loc unde să dormi, iar în timpul zilei patul este pliat și transformat într-un birou.

Design trucuri

Există multe trucuri pentru a varia spațiul mic. De exemplu, puteți experimenta mobilierul - în special, cu un dulap.Opțiunea de colț va avea loc în mod semnificativ mai puțin decât coupe-ul și, în calitate, nu este inferior acestuia.

Dacă fereastra din cameră este mică sau lipsă, puteți crea o fereastră sau o ușă falsă cu ajutorul imaginilor de fundal foto. Recepție excelentă - imaginea pădurii de pădure a peisajului maritim pe perete, care trece pe ușă.

Evitați obiectele abundente pe podea. Tot ceea ce poate fi ridicat trebuie amplasat deasupra nivelului podelei. Utilizați în mod activ rafturi deschise. Acestea ar trebui să fie amplasate la înălțimi diferite, astfel încât designul să nu pară plat.

Exemple frumoase și opțiuni

Adesea, într-un apartament mic, patul ocupă aproape tot spațiul liber din cameră. Foarte des se găsește în vechiul "Hrușciov". Creând un interior pentru spații mici, designerii au bătut adesea ideea zonării spațiului nu numai orizontal, ci și vertical.

Ridicând patul pe podium și făcându-l în cutii, poți crea un spațiu suplimentar sub el pentru depozitare. Acolo puteți ascunde orice vă place - de la haine de iarnă și așternut la jucării pentru copii.

Sau, de exemplu, patul în sine poate fi stivuit, când un pat iese dintr-un altul.Această soluție este foarte importantă dacă trebuie să dotați, de exemplu, o grădiniță pentru mai mulți copii. Ridicând patul deasupra nivelului podelei, în partea de jos puteți organiza un spațiu de lucru.

Magazinele moderne în număr mare oferă opțiuni pentru paturi de mansardă cu un dulap și masă încorporate. Folosind toate tehnicile de mai sus și completând propriile lor idei, puteți crea un design la modă și original, chiar și într-un spațiu modest.

Cum să măriți vizual spațiul unei camere mici, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor