Design interioare elegante cu pardoseli ușoare

 Design interioare elegante cu pardoseli ușoare

Pentru a crea interioare armonioase și frumoase, ar trebui să acordați atenție tuturor detaliilor, fie că este vorba despre mobilier, decor sau decorațiuni de pereți, plafon și, bineînțeles, podeaua. Una dintre cele mai populare și versatile soluții este podeaua luminoasă. Se arată organic într-o varietate de stiluri. Să ne familiarizăm mai mult cu materialele de finisare ușoară pentru un podea.

Caracteristici: argumente pro și contra

Astăzi, piața materialelor de finisare este plină de produse de diferite culori și caracteristici operaționale. Una dintre cele mai populare sunt acoperirile de nuante luminoase.Acest lucru este valabil atât pentru acoperirea podelei, cât și pentru pereți și plafoane.

O astfel de popularitate de invidiat este ușor de explicat prin faptul că finisajul strălucitor arată foarte bine în interiorul unei varietăți de stiluri. Deci, o podea frumoasă albă sau bej poate fi organizată atât în ​​direcția clasică cât și în avangardă.

Luați în considerare avantajele și dezavantajele unor podele luminoase Beneficiile acestora includ:

 • Efect vizual Mulți designeri se transformă în podele de culoare deschisă datorită capacității lor interesante de a extinde spațiul. Această proprietate este deosebit de importantă atunci când vine vorba de amenajarea de spații mici.
 • Nimeni în alegerea partenerilor de culoare. Este imposibil să nu observăm faptul că materialele de finisare ușoară arată organic în aproape orice combinație. Se pot alege cu ușurință nuanțe de companie potrivite pentru aceștia, prin urmare astfel de acoperiri se încadrează în categoria celor universale.
 • Pe suprafața pardoselilor ușoare, de regulă, nu există nici o urmă de praf. Aceste avantaje nu se pot lăuda cu materiale întunecate, pe care praful apucă imediat ochiul, din cauza a ceea ce trebuie să se spele și să se spele foarte des.
 • Design.Să nu mai vorbim de faptul că pardoselile ușoare arată foarte prezentabilă și plăcută din punct de vedere estetic. Cu ajutorul lor, puteți împrospăta interiorul și accentua personalitatea sa luminată. Mai mult decât atât, într-un astfel de context, aproape orice mobilier pare să fie mai strălucitor și mai saturat, ceea ce are un efect benefic asupra imaginii camerei și asupra percepției sale.

Dar, în ciuda tuturor acestor avantaje, parchetul ușor are dezavantajele sale. Acestea includ:

 • Murdări. Urmele prafului nu sunt vizibile pe suprafața pardoselii ușoare, dar orice altă murdărie de pe ei este mai vizibilă și apare foarte ușor. Din acest motiv, multe gospodine refuză să cumpere astfel de materiale de finisare, deoarece trebuie curățate prea des și este nevoie de mult timp. De asemenea, nu se recomandă instalarea pe hol, coridor și alte spații în care sunt mai ușor de pătată.
 • Dezechilibru de culoare. Unele materiale de finisaj pot pierde fosta lor atractivitate de-a lungul timpului. De exemplu, linoleumul alb sub acțiunea luminii solare poate avea o culoare galbenă. Reveniți-l, este puțin probabil ca formatul vechi să reușească.
 • Utilizarea excesivă a tonurilor ușoare.Dacă în cameră există deja prea multe culori deschise, același podea va fi superfluă.

Un număr mare de nuanțe similare într-un ansamblu arată neordonat și "presează" pe ochi.

stiluri

Pardoseala ușoară pare atractivă în multe stiluri de interior. Luați în considerare câteva ansambluri populare și armonioase:

 • Clasic. În finisajul interior interior clasic arată minunat. Este mai bine să acordați prioritate acoperirea lemnului natural. Ele sunt destul de exigente pentru a îngriji și sunt scumpe, dar arata cu adevarat minunat. Pe fundalul unor astfel de materiale de finisaj, calitatea și mobilierul frumos din lemn masiv arată foarte bine.
 • Provence. Acest stil se distinge prin culori pastelate și materiale textile ușoare care arată uimitor pe fundalul unei podele de lumină din lemn cu o textura pronunțată. Acestea pot fi plăcute confortabile și plăcute în nuanțe de cenușă bej, crem, alb sau ușor.
 • Tehnologie înaltă În acest ansamblu modern merită folosiți materiale de finisare a podelelor care au suprafețe lucioase, semi-lucioase sau mată.Este recomandabil să acordați prioritate copiilor monocromatice fără sudură. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza laminate, plăci speciale fără sudură sau covor ușoară cu vârfuri mici.
 • Minimalism. Această tendință stilistică se aplică și tendințelor moderne. În astfel de interioare, de regulă, există piese foarte simple și concise de mobilier și decor. Acoperirea pardoselilor într-un ansamblu minimalist ar trebui să fie cât mai simplă și mai discretă cu putință. Este mai bine să alegeți versiuni simple, lipsite de detalii colorate și printuri decorative.
 • Țară. Pentru acest interior rustic, merită să selectați podele de culoare deschisă, cu o structură pronunțată de lemn natural. Poate fi foi dintr-un matriță sau imitații reușite (de exemplu, parchet sau laminat). Stilul de țară arată podele foarte bune, pe suprafața căruia sunt urme vizibile de noduri și daune naturale (efectul procesării slabe).

materiale

Astăzi, în magazinele de materiale de finisare puteți găsi următoarele materiale pentru finisarea podelei:

 • parchet laminat;
 • parchet din lemn natural;
 • ceramica granit;
 • plăci din lemn natural;
 • dale;
 • linoleum;
 • podeaua vrac;
 • covor.
9 fotografie

Ce ușile sunt combinate?

Ușa este un detaliu de neînlocuit, fără de care nici o locuință nu poate face. Principalul lucru pe care ar trebui să-l acordați este compatibilitatea panourilor și a podelelor. Ele trebuie să fie făcute în același stil. De exemplu, nu se recomandă combinarea unei pardoseli ușoare din lemn și a unei uși ieftine din plastic în interior.

Principala regulă pe care aderă designerii moderni este aceea că podeaua, ușa și plinta trebuie să fie realizate în aceeași schemă de culori. De exemplu, prezența în podea a unei nuanțe întunecate de wenge vă face să cumpărați frunze de ușă și panouri de planuri similare.

Desigur, podeaua unei nuante luminoase este mai putin capricioasa, deoarece multe culori arata organic in fundalul ei. De exemplu, în cazul în care camera este căptușită cu finisaje albe frumoase, atunci puteți cumpăra uși și panouri de ambele culori similare (lumină) și contrastante.

Alegem sub pereți

Podeaua ușoară ar trebui să fie în armonie nu numai cu panourile de ușă, panourile și structurile de ferestre din cameră, dar și cu pereții.

În această întrebare trebuie să urmați următoarele recomandări simple:

 • Podeaua ușoară în tandem cu aceleași pereți de lumină va crea un sentiment de prospețime și spațiu în cameră. Cu toate acestea, dacă există prea multă lumină într-un astfel de spațiu, acesta va pierde toate contururile sale. Pur și simplu pus, o astfel de cameră nu va părea spațioasă, dar va deveni fără formă și frig. Prin combinarea cântarelor luminoase între ele, merită să se asigure că unul dintre elementele este ușor diferit de celălalt printr-o umbră. De exemplu, cu pereți de piersic este de a combina podele maro sau bej.
 • O acoperire ușoară a podelei, pereții laterali întunecați și un tavan luminos din spate pot forma o senzație incomodă de tunel într-o cameră. Dacă spațiul are un aspect pătrat, atunci un "tunel" ar fi perfect adecvat, dar dacă camera are o structură dreptunghiulară, atunci este mai bine să o refuzați, altfel tot mobilierul din spațiu va fi pur și simplu "pierdut".
 • Decuparea ușoară a podelei și un tavan din spate mai întunecat pot "fura" un sentiment de adâncime din spațiu. Din această cauză, camera poate părea mai mică și mai înghesuită.

Este de remarcat faptul că majoritatea culorilor luminoase arată grozav în combinație cu palete întunecate și contrastante.Designerii spun că având o acoperire de podea luminos, puteți să vă întoarceți la decorarea peretelui absolut orice culoare.

Principalul lucru pe care ar trebui să-l evitați este monotonia "solidă". Este posibilă nu numai combinarea între ele a materialelor de aceeași culoare, dar și a culorilor diferite, dar și a acoperirilor contrastante între ele. De exemplu, într-o bucătărie, un tandem de plăci de culoare albă și de acoperire pe roșu și alb va arăta luminoasă și atractivă.

În camera de zi sau dormitor de la aceste contraste izbitoare este mai bine să refuzi. Consultați opțiunile mai calme și mai neutre. De exemplu, tapeturile moi de culoare brună vor arăta frumos pe o podea bej. O combinație similară poate fi urmată în decorarea holului. Cu toate acestea, în astfel de spații mici nu se recomandă alegerea unui finisaj de perete întunecat, altfel camera ar putea părea chiar mai mică.

Am combinat cu perdele

Alegerea perdelelor într-o cameră cu o podea ușoară, trebuie să aderați la sentimentul de armonie și "curățenie" a spațiului. Alegerea unui material textil trebuie să se potrivească întregului design interior. Se recomandă aplicarea pe panouri de lumină și aer. Pentru acest organza sau chiffon.Perdele de fixare pot fi oricare.

iluminat

Într-o locuință cu parchet ușor, iluminatul selectat în mod corespunzător joacă un rol semnificativ. Deci, podelele de nuanță albă aduc lumină suplimentară în cameră, dar acest efect este posibil numai dacă există iluminare naturală de înaltă calitate a spațiului.

Dacă utilizați un singur candelabru principal în cameră, parchetul va apărea alb pur numai direct sub sursa de lumină. În același timp, colțurile camerei vor părea întunecate.

Pentru a evita trecerea luminii inutile în cameră, se recomandă amplasarea dispozitivelor de iluminare în colțuri. De asemenea, o soluție bună ar fi lămpile, instalate lângă diferite elemente de interior. Pentru asta sunt sconturi mari, lămpi de podea și atașamente frumoase.

Sfaturi utile

Pardoselile ușoare reprezintă soluția perfectă pentru multe interioare. Astăzi, mulți designeri folosesc o astfel de acoperire în proiectarea unei case sau apartamente particulare.

Alegerea unei versiuni adecvate a pardoselii culorilor luminoase, vă puteți baza pe anumite sfaturi de specialitate pentru a transforma casa dumneavoastră într-o formă mai armonioasă:

 • În camere cum ar fi camera de zi și dormitor, se recomandă utilizarea combinațiilor de culori delicate și calme și lăsa accente de contrast pentru alte spații, de exemplu pentru bucătărie. Faptul este că în zonele de odihnă și de relaxare nu ar trebui să existe picături abrupte de culoare, deoarece acestea pot interfera cu odihna adecvată și somnul sănătos.
 • Nu este necesar să se plaseze podeaua ușoară în încăperi supuse unor poluări frecvente. De exemplu, pentru un hol sau coridor, este mai bine să alegeți o acoperire de ciocolată sau cafea. Nu va reduce spațiul, dar urme murdare pe el vor fi mai puțin vizibile.
 • Nu trebuie să vă fie frică de materialele de finisare ușoară, deoarece acestea sunt nenecesare în alegerea mobilierului. Ambele seturi de căști alb și contrast vor găsi locul lor pe un astfel de podea. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că prea multă vopsea ușoară va distorsiona camera și va face incomod.
 • Luați în serios combinația de podea și pereți, precum și perdele. Aceste componente par doar nesemnificative, dar în ansamblul corect arată organic și atractiv.
 • Nu schimbați lumina.Chiar și o podea albă de zăpadă nu va da lumii suficientă lumină, dacă nu este susținută cu aparate de înaltă calitate și amplasate corespunzător.

Exemple frumoase în interior

Podeaua ușoară pare atractivă într-o varietate de interioare. Să vedem câteva ansambluri de succes:

 • Podeaua lucioasă albă fără sudură este soluția perfectă pentru bucătăria cu pereți roșii, decorați cu amprente de aur și cu un tavan alb. Puneți într-o cameră luminoasă un set de masă rotundă de culoare albă și scaune din lemn, din lemn de ciocolată roșie.
 • Covorul alb de zăpadă este o acoperire care este exigentă și marcată, dar este adesea aleasă datorită efectului uimitor de uimitor pe care îl aduce în interiorul camerei de zi. Acest capac va arăta grozav într-o cameră cu pereți moale bej și o canapea de colț de lapte cu perne de piersică. Diluați "albul" camerei cu picturile cu abstracție contrastante și plantele vii în vase.
 • În dormitor se recomandă utilizarea materialelor discontinue de finisare, astfel încât o cremă moale sau laminat alb într-o astfel de cameră va arăta organic. Un pat cu picioare metalice și un cap de lemn șise așeză pe pătură albastră închisă. În astfel de interioare, merită să aveți dulapuri și dulapuri de tonuri de trandafir liniștitoare.
 • Alb-laminat fără sudură - soluția perfectă pentru un living într-un stil modern. Pe fundalul unui astfel de strat de acoperire, o canapea de colț de zăpadă albă, o masă pătrată de cafea albă și o consolă similară pentru televizor vor arăta armonioase. Pentru a dilua un număr mare de culori luminoase, ar trebui să puneți un covor gri pe pardoseală, iar pe geamuri atârnă perdele groase de culoare gri.
 • În sala de mese cu un laminat deschis în două direcții, puteți avea în siguranță un mobilier contrastant. De exemplu, poate fi o masă mică pe picioarele metalului negru cu o masă care repetă textura laminatului, precum și scaunele negre grele pe picioarele cromate. Este mai bine să terminați pereții din această cameră cu tencuială albă și să atârnați lămpi albe de forme simple pe tavan.
 • Podelele alb-albastre și același tavan strălucitor vor arăta contrast, dar atractiv într-o cameră cu pereți de culoare albastru închis. Într-o astfel de cameră puteți plasa un fotoliu luminos albastru-negru și portocaliu luminos, o lampă metalică de podea cu o nuanță neagră și o canapea gri catifelată.

Un astfel de interior va fi departe de standard, dar dacă puneți un șemineu de culoare albă, un candelabru rotund și o oglindă mare în el, veți obține efectul uimitor al unui ansamblu unic.

 • Parchetul sau laminatul de caramel blând va arăta organic într-un dormitor luminos, cu un zid de cărămidă accentuat, în apropierea căruia puteți pune un pat din piele albă de zăpadă. Puneți un dulap alb, lucios, în fața patului. Completați interiorul cu o pătură întunecată pe pat, cu perdele luminoase translucide și cu lămpi în stil grosier de metal.

Cum să aranjați interiorul în culori vii, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor