Instrucțiuni pentru reglarea ușii de apropiere

 Instrucțiuni pentru reglarea ușii de apropiere

Cu cât este mai aproape un dispozitiv pentru a readuce ușa în poziția inițială în modul de funcționare automată. Acest dispozitiv acoperă tactil și ușor capacul deschis. Dacă este necesar, el ține frunza ușii în poziție deschisă. Multe ușile sunt echipate cu un dispozitiv practic modern. Cu toate acestea, ca orice tehnică, necesitatea unei întrețineri mai strânse, ajustarea și depanarea.

Tipuri de mecanisme și dispozitivele acestora

Pentru a înțelege mai bine principiul mecanismului, este necesar să analizăm soiurile sale de bază, astfel încât va fi mai ușor să dați seama cum să depanați corect o ușă mai aproape.

În cea mai mare parte, aceste două tipuri de acest dispozitiv sunt practicate:

 • cam slide - efectuează o alunecare moale, se practică pentru picturi cu greutate redusă;
 • pârghia de schimbare a vitezelor - cel mai comun tip de mecanism, mișcarea arcului este realizată cu ajutorul uneltelor, poate fi utilizată chiar și pentru panourile masive de ușă.

Conform metodei de montare, dispozitivele pot fi împărțite în trei tipuri principale:

 • Locația superioară (aeriene) - acestea sunt dispozitivele cele mai necomplicate în uz, funcțiile lor pot fi reglate prin intermediul mai multor șuruburi sau supape amplasate pe panoul carcasei. Ele sunt montate în partea de sus a cercevelei, ceea ce este extrem de convenabil pentru instalare. Pentru uși de intrare în stradă, sunt fabricate dispozitive specializate umplute cu ulei, adaptate pentru funcționare în climă caldă sau rece.
 • Etaj. Sistemele montate pe podea sunt, de asemenea, relativ ușor de configurat.Ei s-au prezentat excelent în instituțiile bancare, în birouri, în complexele comerciale și de divertisment și unde există o mare cerere pentru apariția ușilor. Aceste dispozitive sunt integrate în podea și sunt aproape invizibile pentru vizitatori. Se aplică mecanismele de reglare a unui aspect alunecător, destinate unei uși care nu depășesc 100 de kilograme.
 • Dispozitive de tip ascuns Ajustarea automată este destul de dificilă, deoarece acestea sunt retrase în interiorul foii de ușă sau a podelei, ceea ce complică accesul la acestea. Dispozitivele sunt în căutare în cazul în care un finisaj cosmetic aprofundat și o fațadă principală ideale sunt necesare.

În conformitate cu principiul dispozitivului sunt după cum urmează:

 • hidraulic;
 • pneumatice;
 • electrice.

Structura structurii

În structura acestui dispozitiv Sunt incluse următoarele părți și mecanisme:

 • carcasă din aluminiu turnată;
 • primăvară;
 • pistonul;
 • șuruburi de reglare (supape);
 • trepte de viteză;
 • acul rulment;
 • garnituri din cauciuc;
 • Organe de asamblare.

Principiu de funcționare mai strâns

Componenta de bază a designului este un sistem de arcuri, care, la deschiderea ușii, este presat și acumulează energia necesară pentru a închide ușa.Procesul de comprimare se efectuează prin transferul forței dispozitivului de tracțiune către arc. Uneltele și lamelele deplasează pistonul, în timp ce uleiul curge prin canalele interne în partea liberă a corpului. În timpul cursei de întoarcere a ușii, arcul se îndreaptă și asigură o închidere moale.

Când este necesară o procedură?

Ajustarea ușii de apropiere este o chestiune destul de simplă. Personalizarea poate fi făcută fără probleme cu propriile dvs. mâini. Merită să înțelegem ce situații poate necesita ajustarea parametrilor acestui mecanism. Primul lucru care trebuie amintit este durata funcționării neîntrerupte a oricărui mecanism care se bazează direct pe calitatea întreținerii sale pe întreaga perioadă de funcționare. Ca urmare, de 1-2 ori pe an, este necesară efectuarea unei inspecții a ușii mai aproape și eliminarea unor defecte minore. Acest lucru este deosebit de important în perioada de tranziție a anotimpurilor.

În vara și iarna, condițiile climatice variază foarte mult. Majoritatea dispozitivelor de închidere sunt umplute cu ulei și, după cum știți, fiecare lichid își schimbă starea când temperatura mediului ambiant se schimbă.În special, în timpul iernii, uleiul preia o stare mai groasă, iar cursa frunzei ușilor devine mai lentă. În timpul verii, totul se dovedește opus, deci trebuie să vă pregătiți mai aproape de nivelul cerut. Ajustarea dispozitivului este de asemenea necesară în cazul în care observați defecțiuni sau pur și simplu nu vă place setările care au fost setate. Dacă dispozitivul începe să încetinească sau dacă se închide prea tare și rapid, neregulat, nu atrage timp îndelungat, puteți încerca să remediați toate acestea. Lucrurile sunt un pic mai complicate atunci când dispozitivul eșuează, deoarece tuning-ul simplu nu va mai fi eficient și vor fi necesare reparații.

Instrucțiuni pentru instalarea unei uși de apropiere faceți-o singură

Pentru a ajusta dispozitivul nu invită neapărat expertul. Este suficient să aveți un set minim de instrumente și anumite abilități. Întreaga procedură va dura un timp minim și va oferi o oportunitate de a obține rezultatul dorit, respectând pașii de mai jos.

 • Înainte de a trece la procedura în sine, amintiți-văcă principalul lucru nu este să o exagerați cu vane de reglare (șuruburi). Este acceptabil să faceți doar 2 rotații, atunci pot apărea dificultăți. Uleiul din rezervor sub presiune se poate scurge și sistemul hidraulic al ușii de închidere va pierde în cele din urmă capacitatea de lucru.
 • Pentru a regla viteza de închidere a foii de ușă, trebuie să învățăm doar o tendință - rotirea supapei în direcția acelor de ceasornic, se va micșora treptat. Cu toate acestea, dacă efectuați acțiunea în direcția opusă, rata de închidere va crește.
 • Există o soluție la problema asociată cu faptul că numai o singură persoană poate trece prin. Deoarece există o a treia supapă, a cărei ajustare poate oferi ușii o poziție fixă ​​pentru o anumită perioadă de timp. În consecință, chiar și un grup de oameni vor putea intra liber în spații.
 • O astfel de problemă precum lipsa efortului de a închide complet frunza ușii este eliminată prin reglarea supapelor responsabile de viteza de închidere.

Problema cheie în ajustarea ușii de apropiere poate fi găsirea soluției perfecte. Sarcina principală este închiderea ușii până la capăt, astfel încât să nu rămână fisuri. Este necesar să alegeți timpul perfect, care poate rămâne în stare deschisă. De asemenea, este necesară o închidere fără zgomot, șocurile puternice pe cadrul ușii sunt inacceptabile. Acest lucru poate cauza pagube web. Și cea mai gravă opțiune ar putea fi pierderea mecanismelor de performanță responsabile de funcționarea corectă.

Cum să reglați forța de închidere astfel încât ușa să nu se îndoaie?

Pentru auto-reglare, veți avea nevoie de o șurubelniță cu cap plat sau o cheie imba. Ușa se deschide până la capăt, o vană specială fixată, amplasată la capătul dispozitivului. Fixarea completă se face cu închiderea frunzei ușii. Prin schimbarea gradului de etanșeitate a supapelor, puteți regla ușa la o închidere extrem de confortabilă. Valva nr. 1 este responsabilă de forța de închidere a ușii.

Dacă ușa de la capăt este prea rapidă pentru a fi închisă la început, supapa trebuie înșurubată și, dacă este lentă și necesară pentru a mări viteza, dimpotrivă, aceasta trebuie să fie deșurubată.Valva nr. 2 este responsabilă pentru viteza de închidere completă a foii de ușă (clapa). Modificările separate au cea de-a treia supapă care ajustează toate eforturile de funcționare a celei mai apropiate. Cu o configurație corectă, frunza ușii se mișcă ușor, fără a se ciupi. Rezultatul unei instalări adecvate și atitudinii competente mai apropiate vor avea o durată lungă de viață.

Este important! Este imposibil de a scoate supapele de reglare absolut. În caz contrar, ei vor înceta să-și îndeplinească scopul funcțional chiar și după întoarcerea lor la locul lor.

Cum să slăbiți deschiderea?

Destul de des, ușa de apropiere are nevoie de o configurație suplimentară. Dacă mecanismul funcționează strâns și în procesul de deschidere a ușii este necesar să se facă eforturi - este necesar să se elibereze supapa, ușa va începe să funcționeze fără probleme. Supapa poate fi plasată de la capăt sau pe partea din față, totul depinde de modificarea dispozitivului. Poziția supapelor poate fi determinată prin căutarea în manual, unde producătorul indică localizarea tuturor componentelor și elementelor mecanismului de închidere a ușii.

Poziția este deschisă

Uneori, este nevoie de o ușă deschisă pentru o perioadă relativ lungă de timp.Este necesar să vă dați seama cum să reglați dispozitivul astfel încât ușile să nu se închidă, ci să rămână deschise. În multe modificări ale dispozitivelor de închidere pentru aceasta există o opțiune auxiliară menținută deschisă. Pentru a regla acest mod, trebuie să deschideți ușa în jur de 90 de grade, apoi strângeți încuietoarea specializată. După astfel de acțiuni simple, va fi posibil să lăsați foaia de ușă deschisă atunci când este deschisă până la gradul ajustat. Dispozitivul va activa o blocare specială și va ține ușa în această poziție după cum este necesar. Dacă trebuie să închideți ușa, trebuie doar să o trageți spre dumneavoastră și va ieși din blocare. Dacă ușa nu este deschisă la limită, se va mișca în același mod ca întotdeauna, fără oprire.

Sfatuieste maestrii

Merită să se respecte următoarele recomandări, deoarece acestea vor ajuta la ajustarea mecanismului și de asemenea, organizați munca pe cont propriu:

 • încălcări semnificative ale vitezei foii de ușă, evitarea parametrilor normali este eliminată prin rotirea unuia dintre șuruburile reglabile în direcția dorită, care va varia de la viteza de deschidere (închidere) a ușii;
 • este posibil să se mărească (micșorează) viteza dohlop prin rotirea celei de-a doua vane în direcția acelor de ceasornic sau împotriva acestuia;
 • dacă rotiți piulița pentru a regla în direcția dorită, puteți efectua corecții datorită tensiunii arcului;
 • rotirea piuliței reglabile va corecta supapa responsabilă de unghiul de deschidere al ușii, ca rezultat va începe să se deschidă ușor, va fi mai ușor să se deschidă leagăn.

Putem spune cu siguranță că dispozitivele de închidere sunt dispozitive practice și convenabile. Ele sunt ușor de instalat și de operat. Toate modificările sunt echipate cu vane specializate, prin care puteți regla puterea și viteza de deschidere sau închidere a foii de ușă. Opțiunile mai apropiate fac posibilă menținerea ușii în stare deschisă sau închisă. Dar rețineți - este necesar să cumpărați aceste dispozitive de la distribuitorii care au dreptul să vândă în conformitate cu clasificatorul rusesc al tipurilor de activitate economică.

Cum să reglați ușa mai aproape de mâini, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor