Clădiri rezistente la îngheț de stradă

 Clădiri rezistente la îngheț de stradă

În trecut, contragreutăți sau izvoare specializate au fost folosite pentru a ține ușa într-o poziție închisă în mod constant și pentru a păstra căldura. Astfel de construcții erau adesea masive și nu se deosebeau prin rafinament special. Acum, pentru implementarea acestui scop funcțional, puteți pune o ușă rezistentă la îngheț în aer liber. Efectul acestui dispozitiv se bazează pe conceptele de pneumatice sau hidraulice, ceea ce face posibil ca dispozitivul să închidă ușa fără efort și fără efort.

Soiuri și principii de funcționare a mecanismelor

Designul acestui dispozitiv include o carcasă din metal, în care este localizat arcul din oțel ranforsat, care este comprimat sub influența pistonului. Arcul este plasat într-o capsulă specializată. Capsula este umplută cu ulei de lubrifiere, care, atunci când arcul revine la poziția de pornire, este transferat prin canale speciale către rezervorul de lucru.

  Această soluție tehnologică asigură o închidere ușoară și ușoară a ușii. Supapele specializate, amplasate pe partea din față a carcasei, reglează ușa mai aproape. Fitingul de ușă este fabricat din materiale rezistente la rugină (silumin), iar angrenajul și pistonul sunt fabricate din oțel de înaltă calitate. Mecanismul apropierii este prevăzut pentru 500 de mii de cicluri.

  În conformitate cu principiul funcționării mecanismelor sunt după cum urmează.

  • Hidraulice. Ele pot instala cu ușurință și schimba viteza și forța de închidere a cercevelei. Rezistent la îngheț, ele sunt ideale pentru porți și porți cu o intensitate mică de trecere.
  • Pneumatic. Un astfel de dispozitiv include un piston, un arc și o cameră interioară goală. Ele pot fi instalate pe porți de stradă și uși de intrare cu intensitate mare de trecere. Acestea pot funcționa la temperaturi cuprinse între -50 ° C și + 50 ° C.
  • Electrice. Creați condiții pentru deschiderea și închiderea fără contact. Pentru a seta ușa în mișcare, trebuie doar să apăsați un buton. Realizat cu încuietori, transportați supratensiuni. Singurul dezavantaj este nevoia unei surse de alimentare stabile.

   În conformitate cu metoda de instalare a dispozitivului sunt împărțite în următoarele.

   • Fals. Puneți pe cadru, cercevea sau balama.
   • Etaj. Ele sunt instalate pe podea, necesită pregătire în avans sub forma unei nișe speciale în podea, sub mecanism.
   • Ascuns. Ascunderea în cavitatea cutiei sau a ușii.

   Selecția prin parametri

   Mulți cred că este suficient să cumpere cea mai scumpă sau mai puternică modificare și totul va fi așa cum ar trebui, dar acest lucru nu este chiar așa. Efectuând alegerea, este necesar să se acorde atenție parametrilor de bază, deoarece acestea joacă un rol crucial în activitatea dispozitivului.

   1. Mai aproape trebuie să respecte greutatea frunzei ușilor. În caz contrar, produsul nu va face față propriilor sarcini. De obicei, pe astfel de produse există informații despre câte kilograme sunt capabile să reziste, ca urmare a faptului că parametrii ușii sunt stabiliți pentru prima dată, iar celelalte componente importante sunt selectate pentru aceasta.
   2. Pentru ușile instalate pe stradă, sunt adecvate numai mecanismele rezistente la îngheț, cu spațiu suplimentar pentru uleiul cu punctul de îngheț mai scăzut.
   3. Cu cât este mai lungă durata de funcționare a dispozitivului, cu atât mai bine. Dar cu creșterea resurselor crește prețul produsului.
   4. Un alt aspect important este disponibilitatea unei garanții, care este extrem de convenabilă pentru prima dată când utilizați ușa mai aproape. Este necesar să aflați exact în magazinul în care este achiziționat mecanismul.

   Amintiți-vă! Dacă dispozitivul îndeplinește toate condițiile, atunci ușa se va închide liber, rapid și fără zgomot.

   Montarea mecanismului cu propriile mâini

   Pentru a instala mecanismul de închidere va necesita:

   • burghiu electric;
   • line;
   • creion moale obișnuit;
   • Șurubelniță.

   De regulă, manualul cu șabloane de montare este atașat ușilor de închidere. În acest caz, va trebui să alegeți clasa de forță în funcție de lățimea și greutatea pânzei și să vă orientați spre locul de fixare a mecanismului - direct pe foaia sau gaura ușii (în funcție de direcția în care se deschide ușa).

   Am atașat șablonul și îl fixăm cu bandă scotch.Apoi, folosind o lovitură centrală, marchează locurile sub găuri și le forăm cu un burghiu electric. Urmând toate instrucțiunile din instrucțiuni, montați corpul dispozitivului de închidere cu șuruburi autoportante și verificați orientarea supapelor de reglare.

   Dupa fixarea mecanismului de apropiere, continuati montarea fortei manetei. Acesta include 2 jumătăți, fir de împerechere. Lungimea pârghiei poate fi ajustată. Din acest motiv, expunem unghiul de deschidere al ușii, egal cu 90 de grade. Dacă așezarea și instalarea dispozitivului de închidere a ușii au fost efectuate în conformitate cu șablonul de montare, atunci totul ar trebui să funcționeze fără probleme pentru prima dată. Proiectul de împingere a pârghiei poate fi diferit, dar principiile de montare a închizătorilor sunt similare.

   Mecanism de reglare

   Pentru a configura corect mecanismul, este necesar să se ocupe de supapele de reglare, care sunt amplasate în corp și sunt responsabile pentru fluxul de ulei. Ventilul de la numărul 1 modifică unghiul deschiderii ușii, care poate fi de 180 de grade, iar vana de la numărul 2 modifică viteza de închidere. Modificările scumpe sunt de asemenea echipate cu o a treia supapă. Pentru reglarea majorității mecanismelor, și anume modificarea forței arcului, a vitezei de deplasare și a forței de închidere a ușii, există un standard de valori cuprinse între 180 ° - 15 °.

   Inițial, unghiul de deschidere al ușii este reglat. Pentru a face acest lucru, supapa determină valoarea dorită de 90 sau 180 de grade și apoi este acceptată pentru a schimba viteza de închidere a ușii cu ajutorul ventilului 2. După deschiderea foii de ușă la unghiul dorit, ușa este eliberată și robinetul de rotație 2 atinge finețe la ultimul 7-15 grade apăsând frunza ușii în cutie (mort). Atunci când ajustați, nu trebuie să fiți foarte zeloși, deoarece după ce ați răsturnat un sfert de rotație a supapei, ușa se va închide, încetinind considerabil.

   Ajustarea corespunzătoare a ușii mai apropiată de setările efectuate în mod regulat și în timp util face posibilă funcționarea mecanismului pentru o perioadă lungă de timp. Dar, de multe ori, chiriașii neglijenți ai casei au așezat elemente de recuzită pe ușile de acces pentru a efectua lucruri sau aranja. Aceasta creează o sarcină suplimentară pentru glande și piston, ceea ce contribuie la stoarcerea uleiului din dispozitivul de fixare. Ulterior, din astfel de acțiuni, elementele interne nu reușesc și reparația nu este capabilă să se întoarcă la mecanismul condiției inițiale de service.Singura cale de ieșire este achiziția unui nou mai aproape.

   Recomandări pentru utilizare

   Pentru ca mecanismul de închidere să nu-și piardă capacitatea de lucru în avans, nu măriți viteza de închidere a ușii cu mâinile și nu blocați foaia deschisă a ușilor susținând-o cu obiecte grele și apăsând mânerul. Dacă este necesară o intrare deschisă pentru o lungă perioadă de timp, decuplați brațele de legătură.

   Funcționarea corectă a dispozitivului de închidere a ușii depinde de cât de bine au fost instalate ușile. Înainte de a instala carcasa, verificați frâna ușii pentru slăbiciune, balamale, asimetrie. Verificați poziția blocărilor și a încuietorilor în timpul funcționării. Nu permiteți copiilor să atârne și să lege pe ușă.

   Pentru mișcarea liberă a mecanismului de închidere, cel puțin o dată pe an, lubrifiați îmbinările legate de balamale cu grăsime. Efectuați ajustarea mecanismului la fiecare 6 luni dacă este expus la razele directe ale soarelui și precipitațiilor. Este mai bine să protejați dispozitivul în stadiul de instalare.Astfel, chiar un maestru neexperimentat poate face față instalării și întreținerii mecanismului. Ușa va funcționa în modul dorit, dacă respectați toate regulile de funcționare.

   Cum să instalați o ușă mai aproape, veți învăța de la video.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor