Instalarea dispozitivului de închidere a ușii: etapele principale și tot ce aveți nevoie

Ușile de intrare în casele particulare și organizațiile sunt recomandate să echipeze cu închizători. Dar aceste dispozitive, care ne permit să folosim convenabil ușa, sunt destul de diverse. Este necesar să le alegeți și să le puneți cu deosebită atenție.

Caracteristicile alegerii ușilor

Cea mai apropiată de partea interioară și cea exterioară a ușii ar trebui să asigure acoperirea automată a cercevelei. Cel mai simplu tip de dispozitiv este uleiul, care funcționează prin mutarea fluidului sub presiunea unui arc. Când ușa este deschisă, arcul este comprimat. De îndată ce mânerul este eliberat, acesta se va deschide și va bloca ușor cerceveaua.

Dar cele mai simple dispozitive sunt acum folosite foarte rar. Proiectele mai moderne se bazează adesea pe un suport dințat. Acest tip de transmisie a forței asigură mișcarea cea mai netedă a arcului.Cu toate acestea, nu se poate aplica în dispozitive cu canale alunecoase. În sistemul de camă, o camă specială, realizată dintr-un profil de oțel, similar în formă cu inima, trebuie să transmită energie.

Schimbând profilul, atinge o anumită intensitate de compresie. Acest lucru asigură că clapeta se închide confortabil. Când selectați o ușă mai aproape de o ușă de stradă, trebuie să vă gândiți mai întâi la momentul inerției. Acest indicator este direct legat de greutatea și lățimea corpului ușii, fiind reflectat în standardul EN 1154. Produsele clasificate ca EN1 pot servi numai ușile interioare, cele mai ușoare.

Dacă este necesar să se apropie structura de intrare a oțelului, este necesar să se respecte clasa EN7. Important: împreună cu închiderile la un nivel strict definit, există și elemente reglabile. Semnele lor încep cu cel mai mic efort de închidere, iar despărțirea indică cel mai înalt nivel. Informații complete privind acest subiect pot fi obținute în tabelele furnizate în documentația tehnică.

Este foarte important și exact cum se transmite cuplul. Dacă se folosește o pârghie în acest scop, este realizată dintr-o pereche de axe conectate. Atunci când clapeta se deschide, aceste axe sunt îndoite într-un anumit loc.În sine, un astfel de dispozitiv este destul de puternic și poate dura o lungă perioadă de timp. Dar un mecanism complet deschis este foarte ușor deteriorat de huligani.

Sistemele cu un canal de alunecare se disting prin faptul că marginea liberă a pârghiei se deplasează de-a lungul unei crestături speciale. A ajunge la pârghie este problematică, ceea ce complică acțiunile vandalilor. Dar este nevoie de mai mult efort pentru a deschide ușile. Utilizarea unui aparat de transmisie cu came contribuie la compensarea dificultății de mișcare. Aceasta este ceea ce face posibilă transmiterea mai eficientă a energiei cinetice.

Structurile de podea, după cum indică și numele lor, sunt așezate în podea. Pentru a ajunge la aceste elemente, dorința de a sparge ceva este aproape imposibilă. Dacă canatul este deschis în două direcții, acesta va fi pus pe axul mai apropiat. Dacă numai una - dispozitivul este situat în apropierea pânzei. Aceste tipuri de închizători sunt utilizate pe scară largă la ușile magazinelor și instituțiilor similare.

Dispozitivul de cadru în acțiunea sa diferă puțin de podea. Cu toate acestea, punctul de atașare este diferit.În ceea ce privește opțiunile de montare, există o schemă generală cunoscută și trei versiuni ascunse. Mai aproape se poate ascunde:

 • în podea;
 • în cadru;
 • în ușa panzei.

Pe o ușă din plastic, ca pe o ușă de lemn, trebuie de obicei să alegeți închizători ușori relativ slabi. Dar dacă designul este mare, iar cerceveaua este greu, va trebui să instalați un dispozitiv mai puternic. Important: când efortul de deschidere nu este suficient, se recomandă montarea a două dispozitive. Principalul lucru este că acțiunea lor este pe deplin sincronizată. Viteza cu care dispozitivul închide ușa nu este normalizată conform standardelor și până acum nu există nici măcar numere stricte.

Este necesar să observăm cât de repede se închide complet web-ul. La ușa de incendiu, închiderea ar trebui să aibă loc cât mai repede posibil, astfel încât fumul să nu poată fi aspirat și focul să se răspândească. Și cea mai mică viteză posibilă este necesară în cazul în care există:

 • copii mici;
 • persoanele în vârstă;
 • cei care sunt prost orientați în realitatea din jur (persoanele cu dizabilități și bolnavii grav bolnavi);
 • animale de companie.

Rata de lovitură caracterizează cât de repede web trece ultima secțiune a căii sale în timpul închiderii.Acest parametru este luat în considerare numai când este instalată o blocare de tip snap. Dar, deoarece nu este întotdeauna cunoscut unde va fi plasat, este mai bine să vă familiarizați cu acest indicator atunci când cumpărați o ușă mai aproape. În locurile publice, spre deosebire de o casă privată, funcția de deschidere întârziată este semnificativă. Mai devreme sau mai târziu, vizitatorii individuali vor încerca să deschidă ușa prea tare - și apoi frânarea cu ajutorul unei uși mai aproape va împiedica pânza să lovească peretele.

Oprirea cercevelei în poziția deschisă este importantă în special în organizațiile medicale și în alte organizații similare. La purtarea unui targă, nu este nevoie să suporți o pană suplimentară. Uneori sunt interesați de o funcție similară în depozite. Există, de asemenea, necesitatea de a transporta sau de a transporta sarcini grele și inconfortabile fără probleme. O soluție alternativă este adesea o ușă cu închidere întârziată.

Dacă se pune mai aproape de ușa din față, atunci în majoritatea regiunilor din Rusia trebuie să fie stabilă termic (adică, calculată pentru temperaturi de la -35 la 70 grade). Numai în cele mai reci locuri este logic să cumpărați structuri rezistente la îngheț, capabile să funcționeze la -45 grade.Dispozitivele de închidere interioară sunt amplasate în interiorul încăperilor, care nu vor putea funcționa la temperaturi sub -10 și peste + 40 ° C. Domeniul de temperatură este determinat de tipul de ulei din interiorul mecanismului.

În plus față de caracteristicile termice, este necesar să se țină seama de direcția în care se va deschide ușa. Aplicația mai apropiată se poate deplasa spre stânga, spre dreapta sau spre ambele direcții. Se recomandă alegerea mai frecventă a construcțiilor universale, mai ales că acestea pot fi reconfigurate în cazul în care calea către deschiderea web se schimbă brusc. Diferențele pot fi, de asemenea, legate de tipul de asamblare a dispozitivului. Dispozitivele pe deplin sigilate sunt relativ ieftine - însă, dacă scurgeri de ulei sau alte defecte apar, nu are sens să-și amintească reparațiile.

Se recomandă întotdeauna să aflați ce resursă a unei unități particulare. Producătorii reputați furnizează închizători care pot supraviețui milioane de închideri ale ușilor. Dar, desigur, această excelență tehnică este pe deplin plătită de consumator. Un alt aspect care este parțial legat de cel anterior este garanția. Pentru firmele care oferă o garanție mai mică de 12 luni, nu are rost să cumperi închizători.

Alți parametri sunt strâns legați de tipul de ușă instalat. Deci, dacă este interurban și este făcut exclusiv din PVC, există destule închizători proiectate pentru efortul EN1. Construcțiile cu geam termoizolant sunt deja echipate cu produse pe EN2. Și dacă se alege o pânză de lemn masiv, este nevoie de clasa a IV-a sau a V-a. Pentru informații: nu se recomandă instalarea unor dispozitive extrem de puternice - aceasta va duce la o uzură accelerată a buclelor și va complica în mod semnificativ viața.

Pe ușa arcuită din aluminiu se închid în principal podele. În acest caz, contururile de răspuns sunt montate în prag. Rotile speciale superioare devin de obicei închizători pentru ușa compartimentului. Ele înlocuiesc unitățile standard de role. Pentru informații: nu este nevoie să schimbați rolele inferioare.

Etape de instalare pe ușă

Dezvoltăm schema

Cel mai adesea este nevoie să se instaleze închizători de uși pe ușile exterioare. De obicei, schema este gândită în așa fel încât corpul să fie în cameră. Dar pentru modelele cu rezistență crescută la frig, nu contează. Schema ar trebui să ia în considerare ce elemente de fixare diametru vor fi necesare. Acest lucru vă va permite să selectați cu mai multă ușurință ușa mai apropiată și burghiul pentru ao instala.Dacă este necesar, consultați profesioniștii. Când ușa se deschide în direcția ușii, corpul este pus pe panza. Dar complexul de pârghii este situat pe cadru. O altă abordare este necesară în cazul în care ușa urmează să fie deschisă spre exterior de la nodul principal. Apoi blocurile sunt schimbate. Canalul de alunecare va trebui să pună pe corpul ușii, iar partea principală a dispozitivului - pe jamb.

Alegerea opțiunilor de montare

Instalând ușa facturii mai aproape, efectuați următoarele acțiuni:

 • determinarea poziției de montare;
 • alegerea locației în aer liber (opțional - intern);
 • determinarea direcției spre care dispozitivul ar trebui să deschidă ușa;
 • atașarea diagramei electrice care însoțește fiecare produs furnizat oficial pe pânză și jamb.

În ultima etapă, marcați unde vor fi realizate găurile. Aveți posibilitatea să faceți marcaje chiar și printr-o foaie de hârtie. Orificiile necesare pentru dispozitivele de fixare sunt forate cu un burghiu. Un șablon conține întotdeauna un set complet de metode de instalare. Afișează dacă ușa de închidere va fi plasată pe ușa din dreapta sau din stânga, indiferent dacă se va deschide sau se va deschide.

În plus, modelul va ști care sunt categoriile de uși care pot fi așezate pe ușă. Ele arată, de asemenea, cazurile în care se pot schimba punctele de atașare. Selectarea fiecărei opțiuni cu o culoare sau o linie punctată vă va ajuta să nu vă confundați. Important: dacă ușa este fabricată din aluminiu sau din oțel subțire, va trebui să puneți elemente de fixare speciale - așa-numitele bonki. Ele ajută la evitarea daunelor materiale acolo unde sunt atașate.

Atunci când semnele sunt completate cu ajutorul schemei și șablonului, corpul apropiat și pârghia sau bara sunt fixate pe panza (cutie) cu șuruburi autoportante. Pe caz fixați al doilea segment al pârghiei. După aceasta, puteți deja conecta pârghia, formând un fel de "genunchi". Dar nu întotdeauna această soluție vă permite să finalizați sarcina. Sunt necesare abordări alternative atunci când lucrați cu o poartă sau o ușă neobișnuită.

În această situație, uneori sunt alese scheme cu instalare paralelă pe o placă sau cu unghiuri de montare. Rolul colțurilor - pentru a ajuta, dacă nu puteți fixa pârghia de pe suprafața cutiei. În unele cazuri, dispozitivele de închidere a cazurilor sunt plasate pe elementul de colț situat deasupra pantei superioare. În acest caz, pârghiile sunt apăsate pe panza.Într-o altă formă de realizare, o placă este așezată pe ușă, ducând-o la marginea superioară.

Apoi corpul este deja fixat pe această farfurie. Pârghia din această variantă de realizare este pusă de obicei pe cadrul ușii. Pentru a maximiza suprafața pantei, corpul este atașat de pânză în mod obișnuit. Apoi, pârghia este atașată la placa de montare. Există și un alt mod: cu acesta, placa este așezată pe cutie, carcasa este montată și elementul pârghiei este fixat pe pânză.

Cum se instalează: walkthrough

Dar alegeți doar una sau alta abordare a instalării celui mai apropiat nu este suficient. Asigurați-vă că efectuați o secvență strictă de lucru. Pentru a face acest lucru chiar cu propriile mâini, șablonul este atașat panzei cu bandă subțire. Apoi ei iau pumnul central și marchează punctele de mijloc ale găurilor. Acum puteți pune carcasa folosind hardware standard. Precizia instalării se determină prin vizionarea locației șuruburilor de reglare. Apoi vine rândul pentru a monta sistemul de pârghii. Normele standard stipulează că trebuie fixate pe partea opusă ușii. În unele cazuri, sistemul de îmbinare este livrat deja asamblat.Apoi, în momentul funcționării, balamaua este scosă - este necesar doar să o puneți în locul ei.

Acum este necesar să fixăm segmentul care nu este supus ajustării - genunchiul. Pentru al atârna în aer la locul exact, utilizați axa celui mai apropiat. Fixarea este făcută cu o piuliță, strânsă cu o cheie. Important: atunci când se montează mai aproape de eliminarea zgomotului, genunchiul este fixat conform instrucțiunilor într-un singur mod - la un unghi de 90 de grade față de ușă. În acest caz, pârghia este plasată în același unghi cu pânza și este necesară conectarea pieselor numai după ce ușa este complet închisă.

În caz contrar, o fac atunci când, în primul rând, există o clemă armată a țesăturii. În acest caz, panza în sine este furnizată cu un material de etanșare sau o zăvor, iar pârghia rigidă este montată la un unghi de 90 de grade față de ușă. Genunchiul este reglabil, dar este necesar să se asigure că lungimea acestuia permite mecanismului să funcționeze în mod normal. Aceasta abordare va ajuta la cresterea vitezei finale a slamului. Deconectați ansamblul prin legarea a două segmente cu o balama.

Sfaturi de operare

Chiar dacă dispozitivele de închidere sunt instalate în conformitate cu toate regulile, uneori trebuie să intervină în munca lor. Dar pentru a avea o astfel de nevoie mai rar, este necesar să respectăm regulile elementare. Dispozitivul însuși trebuie să închidă ușa - aceasta este vocația sa principală.Dacă viteza de închidere este prea mare sau prea mică, nu este necesar să ajuți sau să interferați cu pânza. În astfel de cazuri, mecanismul de ajustare.

Nu abuzați de capacitatea ușii de a rămâne în poziție deschisă. Mai mult decât atât, nu puteți pune sub soare o varietate de elemente suplimentare. Și, de asemenea, nu atarna pe usa, folositi-o pentru schi. Copiii se bucură de acest tip de divertisment - și trebuie monitorizați cu atenție. După ce am observat că dispozitivul funcționează într-un fel incorect, este necesar să vedem dacă au apărut picături de ulei.

În acest caz, ajustarea părții interne a mecanismului ar trebui totuși să fie încredințată profesioniștilor. Există un izvor puternic, a cărui manipulare necesită prudență. Dar pentru a regla viteza de lucru este destul de posibil - pentru asta trebuie să strângeți sau să slăbiți șuruburile speciale. Atenție: este imposibil să le îndepărtați complet, acest lucru poate determina depresurizarea ușii. Înainte de a efectua această lucrare, este necesar să verificați din nou documentația tehnică, atunci riscul va fi minim.

Repararea și înlocuirea

Încălcarea nesemnificativă a etanșeității dispozitivelor de închidere este eliminată datorită utilizării materialelor de etanșare.Dar când canalul prin care frunzele de ulei sunt foarte mari, această tehnică nu va ajuta. Mai mult decât atât, este inutil dacă lichidul de lucru a fost drenat 100%. Apoi rămâne să înlocuiți complet ușa. Cu o umplere slabă a rezervorului, va trebui să adăugați uleiuri sintetice pentru autovehicule sau lichide pentru amortizoarele (acestea sunt turnate prin vane speciale).

Puteți repara barba cu propriile mâini:

 • curățați urme de coroziune și tratați-le cu amestecuri izolante;
 • faceți pauze și fisuri minore (apoi spargeți cusăturile);
 • aliniați cu atenție locurile curbate sau curbe, asigurându-vă că levierul rămâne intact.

Cum să instalați o ușă mai aproape de propriile mâini, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor