Mânerele pentru ușile din aluminiu: caracteristici, tipuri și reguli de selecție

Structurile de aluminiu au început să fie utilizate pe scară largă la mijlocul secolului al XX-lea și astăzi sunt destul de comune. Întrucât profilul de aluminiu anterior a fost destul de scump, astfel de uși erau foarte rar folosite în construcția de case de locuit. Până în prezent, situația sa schimbat radical. Merită să luăm în considerare caracteristicile alegerii mânerilor pentru ușile din aluminiu, tipurile acestora, precum și regulile de bază ale selecției.

Caracteristici speciale

Accesoriile pentru ușile din aluminiu trebuie să fie neapărat durabile și practice, deoarece astfel de modele sunt adesea folosite în locuri cu manevrabilitate ridicată. Pentru ușile de intrare din aluminiu puteți prelua un mâner făcut din același material, deoarece este nu numai durabil, ci și destul de ușor.

Mânerele de astăzi pentru ușile din aluminiu sunt fabricate din oțel inoxidabil. Ele sunt reprezentate de o mare varietate de dimensiuni și forme. Modelele sunt concepute nu numai pentru închiderea sau deschiderea structurii ușii, dar au și o funcție decorativă.

Aspectul lor atractiv împodobește ușile, făcându-le originale, elegante și neobișnuite.

Mânerele ușilor pentru structurile profilurilor lor din aluminiu pot fi împinse sau staționare. Principala diferență este că, atunci când se utilizează un mâner de tip staționar, este necesar să se atragă suplimentar ușa sau, dimpotrivă, să se împingă. Produsele tip "push" ajută la deschiderea ușii prin rotire sau prin apăsare.

Este important! Mânerele pentru ușile din aluminiu trebuie să fie deplasate pe partea de umplere, deoarece profilul are o lățime mică. Este strict interzisă utilizarea unui mâner drept, care este proiectat pentru uși de sticlă, deoarece deschiderea ușii, mâna poate prinde profilul profilului ușii, ceea ce va duce la deteriorarea periei.

diversitate

Astăzi există o gamă destul de largă de modele pentru uși de aluminiu în vânzare.Puteți alege cea mai bună opțiune, pornind nu numai din punct de vedere funcțional, ci și luând în considerare dorințele personale.

Există astfel de tipuri de mânere pentru ușile din aluminiu:

 • bracket este o opțiune simplă care conține o pliantă în două planuri;
 • trapezoid - un astfel de stilou este aproape același cu un suport, dar este deja prezentat ca un trapez;
 • în formă de g - așa numit pentru că forma sa seamănă cu această literă;
 • Pârghia "C" este o opțiune, îndoită într-un singur plan.

capse

Suportul pentru mâner este îndoit în două planuri, prin urmare se caracterizează prin confortul funcționării sale și, de asemenea, nu ocupă mult spațiu. Pentru montarea acestui model se folosesc două suporturi, fiecare fiind montat pe o parte a foii de ușă. Blocul are o rolă de blocare. Mâner-clip dotat cu câteva avantaje importante.

 • Utilizare pe termen lung. Capsele sunt de obicei fabricate dintr-un aliaj de metal conținând aluminiu, motiv pentru care astfel de modele sunt mai durabile decât mânerele din aluminiu pur.
 • Rezistență la schimbări bruște ale condițiilor de temperatură. Staple nu se teme de umiditate ridicată și modificări rapide ale temperaturii,deoarece este acoperit cu un strat suplimentar de protecție, care conferă produsului un aspect elegant.
 • O gamă largă de culori. Dacă utilizați sistemul RAL, cele mai populare nuanțe ale acestor stilouri sunt fundalul alb și negru.
 • Practicitate și ușurință în utilizare. Cu ajutorul unui mâner, puteți ușor închide și deschide ușa.
 • Risc minim de rupere. Un astfel de mâner este aproape imposibil de rupt, deoarece nu există părți în mișcare în designul său. Ele sunt destul de bine montate pe frunza ușii.
 • Selecție largă de formulare. Deoarece conducta de aluminiu este caracterizată prin flexibilitate, se pot acorda câteva forme, chiar și cele mai neobișnuite și originale.

bar

Acest mâner pentru uși de aluminiu este, de asemenea, în cerere, deoarece există posibilitatea de ajustare a distanței dintre elementele de fixare. Se caracterizează prin confort și versatilitate. Datorită fixării prin intermediul unei benzi corecte, montarea mânerului sub formă de balustradă este mai sigură și durabilă. În viitor, mecanismul nu este predispus la razbaltyvaniyu. Bara de ghidare atrage atenția asupra ergonomiei și designului său interesant.

Versiunea lungă a produsului va permite oricărei persoane, indiferent de înălțime, să deschidă ușor ușa.

materiale

Mânerele ușilor din aluminiu sunt adesea fabricate din oțel inoxidabil. Modelele offset directe sunt de obicei realizate din acest material. Ele atrag atenția unui aspect frumos. Mulți preferă amplasarea mânerului la o înălțime care este comparabilă cu înălțimea structurii ușii. Variantele de aluminiu sunt folosite de obicei pentru ușile interioare. Cea mai comună culoare este albă.

Modelele din oțel inoxidabil au următoarele avantaje față de opțiunile convenționale de aluminiu:

 • sporirea rezistenței și fiabilității produsului;
 • instalare ușoară;
 • materiale ecologice;
 • rezistenta la coroziune;
 • aspect atractiv.

    Deoarece modelele din aluminiu sunt ușoare, adesea pentru fabricarea lor, pe lângă ele se utilizează și alte metale, formând un aliaj mai practic și mai rezistent. De obicei, aceste produse sunt fabricate din țevi rotunde. Diametrul este de 28 mm. Această opțiune este nu numai convenabilă pentru a vă ține în mână, dar are și un aspect complet și ergonomic.

    Sfaturi pentru alegerea mânerelor pentru ușile din aluminiu vă așteaptă în următorul videoclip.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor