Caracteristici ale reparației mânerelor ușilor metalice

 Caracteristici ale reparației mânerelor ușilor metalice

Folosind zilnic frâna de ușă, mânerul își asumă cea mai mare povară, precum și mecanismul care este direct conectat cu el. Acesta este motivul pentru care aceste componente deseori nu reușesc și trebuie să fie corect reparate. De regulă, erorile în funcționarea acestor elemente pot fi corectate independent. Principalul lucru este să urmați instrucțiunile simple și să acționați cu atenție. Astăzi vom analiza mai atent cum să reparați corect mânerele ușii.

Sortiment de pixuri

Înainte de a locui la repararea stilourilor, ar trebui să vă familiarizați cu soiurile lor comune care au structuri și caracteristici diferite de construcție. Cele mai populare sunt următoarele opțiuni.

 • Rotund rotativ. Fără aceste componente este dificil să ne imaginăm o închidere de calitate. Un astfel de dispozitiv este activat prin rotirea butonului în sensul acelor de ceasornic sau în sens antiorar.
 • Presiune. Aceste mânere diferă de varianta descrisă mai sus prin aceea că ele sunt realizate sub forma unei pârghii foarte convenabile de utilizare, care, atunci când este apăsată, deschide încuietoarea și când se întoarce în poziția anterioară se închide. Potrivit experților și utilizatorilor, manerele de împingere sunt cele mai convenabile de utilizat. Acestea pot fi instalate în siguranță atât în ​​interiorul, cât și pe baza ușilor de intrare.
 • Staționare. Nu mai puțin frecvente sunt mânerele staționare simple, care în majoritatea cazurilor sunt sub formă de suport sau minge. Astfel de elemente nu sunt legate de o încuietoare. Ei efectuează doar o funcție decorativă și acționează ca un mâner la deschiderea și închiderea frunzei ușilor.Pentru a repara produsele staționare, trebuie doar să strângeți șuruburile sau să instalați noi modele.

Tipuri de defecțiuni

Mânerele portierelor sunt supuse unei varietăți de defecțiuni și defecțiuni diferite. Așa cum am menționat mai devreme, aceste părți iau cea mai mare încărcătură în structura ușii, evitând astfel problemele atunci când le folosiți este aproape ireală. Problemele specifice depind în mod direct de tipul mânerului ușii. Cele mai frecvente sunt următoarele încălcări ale funcționării accesoriilor specificate:

 • ușile se mulează foarte des gem, iar când se întorc, pot "rezista";
 • există cazuri în care mânerul a căzut complet, dar dispozitivele de fixare au rămas în același timp în pozițiile lor originale (de regulă, apar probleme în cazul în care dispozitivul este fabricat din materiale de proastă calitate);
 • astfel de detalii importante precum pini tetraedrice situate în partea interioară a dispozitivului de blocare se sparg adesea, ceea ce afectează în mod negativ mecanismul de blocare;
 • dispozitivul de blocare poate înceta să funcționeze în timp;
 • întoarcerea mânerului spart nu poate mișca limba;
 • în cazul ruperii, mânerul nu se ridică la locația inițială (această defalcare este dificil de observat, de obicei se produce datorită deteriorării sau deplasării spre arcul spiralat).

  După cum puteți vedea, multe probleme comune ale mânerelor ușilor sunt destul de ușor de detectat. De exemplu, dacă mânerul este blocat sau dispozitivele sale de fixare sunt slăbit, cu siguranță veți observa acest lucru în timpul funcționării acestuia. Este important să rețineți că multe dintre problemele asociate cu mânerele ușilor sunt legate de:

  • durata lungă de utilizare a accesoriilor care fac obiectul unei utilizări regulate (motiv pentru care produsele de calitate inferioară nu reușesc mai întâi);
  • achiziționarea unui produs prea ieftin (nu merită să economisiți la cumpărarea acestor produse - aceste opțiuni sunt puțin probabil să dureze mult timp, dar vor fi multe probleme cu acestea);
  • instalarea necorespunzătoare a structurilor necesare (dacă plăcile și accesoriile acestora au fost instalate incorect, atunci cu timpul vor crea multe probleme, nu va fi foarte convenabil să le folosiți);
  • deschiderea ușii fără chei (dacă ușa a fost încercată să fie deschisă cu obiecte străine, dar nu cu o cheie, atunci mânerele cu mecanismele de blocare ar putea suferi grav și să solicite o reparație temeinică).

  Instrumente necesare

  Mânerele ușilor din ușile metalice pot fi reparate de dumneavoastră.Principalul lucru este să urmați instrucțiunile și să utilizați materiale / instrumente de înaltă calitate. Numai în aceste condiții, rezultatul nu va dezamăgi maestrul de origine.

  Înainte de a începe astfel de reparații, este necesar să achiziționați anumite unelte și accesorii, cum ar fi:

  • șurubelnițe sau șurubelnițe (cu aceste unelte este posibil să se deșurubeze toate dispozitivele de fixare);
  • cheia hexagonală;
  • burghiu electric;
  • un ciocan;
  • marker pentru a pregăti marcajele necesare;
  • șmirghel / perie pentru prelucrarea metalului.

  Este recomandabil să utilizați numai unelte de înaltă calitate și fiabile care funcționează corect. Numai cu astfel de echipamente, reparațiile vor trece rapid și fără probleme, iar rezultatul nu vă va deranja.

  Cum se face reparatia?

  Dacă ați stocat toate instrumentele enumerate, puteți continua să reparați direct mânerul ușii ușii de fier. Procedura de efectuare a acestor lucrări depinde în mod direct de tipul de defectare a betonului care a depășit fitingurile pentru uși. Să ne familiarizăm cu rezolvarea celor mai frecvente probleme cu care se confruntă utilizatorii moderni care trăiesc în apartamente și case private.

  Dacă blocajele sunt blocate

  Componentele metalice ale mânerului ușii se uzează rapid în condiții de utilizare constantă. Adesea, aceste elemente acumulează particule de praf. Pentru a evita astfel de probleme comune, este necesar să se monitorizeze în mod constant prezența unui lubrifiant cu o structură de blocare. Este necesar să scoateți puțin ulei pe piesa șurubului, apoi răsuciți mânerul astfel încât lubrifiantul să fie distribuit tuturor pieselor de schimb necesare.

  Dacă cauza de defecțiune a mânerului este ascunsă în părțile slăbite, atunci poziția lor trebuie corectată - strângeți șuruburile mai strâns.

  Dacă mânerul a căzut

  Dacă mânerul nu mai există, atunci, cel mai probabil, defecțiunea inelului de blocare. Poate fi deformat sau deplasat din locul original. Adesea, acest detaliu izbucnește. În această situație, repararea va necesita timp liber, dar acest lucru nu va fi atât de dificil.

  1. Mai întâi trebuie să scoateți orificiul decorativ. Pentru a face acest lucru, este transformat de mai multe ori (unele copii sunt atașate cu șuruburi mici în partea de jos - pentru a elimina aceste produse, trebuie să deșurubați mai întâi elementul de fixare specificat).
  2. Apoi, este necesar să deșurubați șuruburile și șuruburile la care este atașat mecanismul.
  3. Scoateți structura existentă și acordați atenție inelului de reținere. Dacă această parte este îndoită sau ruptă, atunci trebuie înlocuită cu un inel nou. Repararea unității deteriorate nu are sens.
  4. Apoi asigurați inelul de fixare și mecanismul în zona corespunzătoare.
  5. Aliniați și fixați mânerul.

  Dacă știftul intern este rupt

  Practic, pătratul interior se rupe dacă proprietarii au cumpărat un mâner ieftin fabricat din materii prime proaste și fragile, cum ar fi siluminul. În astfel de circumstanțe, este necesar să se înlocuiască întregul mecanism existent. Pentru a nu se confrunta cu astfel de probleme, experții recomandă să cumpere nu silumin, ci structuri metalice realizate de companii bine-cunoscute. Desigur, astfel de produse vor costa mai mult, dar vor dura mult mai mult.

  Dacă un știft intern se desprinde, procedați după cum urmează.

  1. Mai întâi trebuie să deșurubați dispozitivele de fixare de la baza brațului deteriorat. După ce trebuie să îl eliminați.
  2. Apoi, trebuie să deșurubați banda decorativă, șuruburile și apoi scoateți întreaga structură.
  3. Mânerul nou cu sistem de blocare va trebui să fie fixat în ordine inversă.

  Dacă limba nu se mișcă

  În cazul în care zăvorul nu funcționează în timpul procesului de deschidere a foii de ușă, aceasta poate indica faptul că în hardware există o pătrată excesiv de mică de lungime modestă. Se mișcă încet în direcția zăvorului, apoi îl retrage. Ca urmare, ea nu va putea să acționeze în mod corespunzător. În aceste condiții, trebuie să acționați după cum urmează:

  1. în magazinul corespunzător va trebui să cumpărați un pătrat alungit pentru sistemul de închidere;
  2. dacă lungimea acestei părți se dovedește a fi inutil de mare, atunci se poate face puțin mai scurtă, folosind polizorul;
  3. deșurubați unul dintre mânere, scoateți structura;
  4. atunci va fi ușor să schimbați pătratul și apoi puneți mânerul în locul său.

  Dacă mânerul nu revine la locul său original

  Dacă mânerul ușii nu se întoarce în poziția orizontală originală, aceasta nu înseamnă că a suferit pagube serioase. Cel mai probabil, arcul de întoarcere în el pur și simplu a zburat. Adesea, această parte poate exploda.Aceasta este exact ceea ce devine o problemă - este destul de dificil să găsim un astfel de produs în magazine obișnuite. Adesea, în aceste circumstanțe este necesară schimbarea completă a întregului mecanism.

  Repararea mânerului ușii din China

  Este adesea necesar să înlocuiți mânerul exterior al unei uși metalice. În multe situații, utilizatorii care au achiziționat accesorii de calitate scăzută (din China) de la materii prime precum Silumin se confruntă cu o asemenea neplăcere. Astfel de produse sunt predispuse la spargere și trebuie înlocuite cu regularitate neplăcută. În situația descrisă, trebuie să acționați după cum urmează:

  1. inițial va fi necesar să se îndepărteze toate componentele de fixare ale mânerului;
  2. următorul pas este eliminarea unui pătrat din sistemul de mâner;
  3. dacă ultima parte are o lungime adecvată, atunci este destul de acceptabilă și nu trebuie îndepărtată;
  4. în plus, este necesar să fixați tampoanele și garniturile, precum și să fixați mânerul de pe pătrat;
  5. apoi bara este fixată în locul solicitat, iar șurubul trebuie să fie în poziția sa;
  6. la capătul tuturor treptelor de fixare cu șurub.

  În cele mai multe situații, mânerul ușii este ușor de reparat.Principalul lucru este să determinați în mod corect care este cauza defecțiunii. Dacă dispozitivul nu are sens să se repare pentru un motiv sau altul, merită să căutați accesorii mai bune din materiale fiabile și durabile. Este recomandabil să vă îndreptați către produse de marcă, deoarece proprietarii nu trebuie să efectueze reparații regulate cu astfel de accesorii.

  Sfaturi și trucuri

  Dacă trebuie să înlocuiți toate piesele mici din mecanismul mânerului ușii, atunci ar trebui să fiți cât mai atenți și mai atenți. O astfel de lucrare poate fi traumatizantă. Da, și pierderea unor elemente mici nu este dificilă, deci trebuie să acționați cu atenție.

  Alegerea mânerului ușii drepte, nu uitați de designul acestuia. Acest element ar trebui să fie adecvat mediului, culorii și stilului. Din fericire, astăzi în magazine este prezentată marea varietate de opțiuni diferite pentru uși metalice. Sarcina ta este să alegi cele mai bune.

  Atunci când alegeți un nou mâner, trebuie să vă amintiți că aceste produse sunt drepte și drepte. Dacă cumpărați nu este cea mai convenabilă opțiune pentru dvs., atunci nu veți reuși să vă corectați greșeala. Trebuie să schimbați produsul sau să cumpărați altul.

  De multe ori, mânerele ușii sunt înlocuite datorită faptului că pe suprafața lor există scufe vizibile și urâte. Ele afectează negativ aspectul fitingurilor. Desigur, totul depinde de dorințele proprietarilor casei. Cu toate acestea, dacă vorbim despre o instituție publică, un birou mare sau o companie, atunci este mai bine să instalați mânere noi pentru a nu strica impresia despre companie.

  Înainte de a începe o reparare sau înlocuire independentă a mânerului ușii, trebuie să vă familiarizați cu structurile și mecanismele cu care va trebui să lucrați. Doar cunoscând toate caracteristicile și nuanțele acestora, veți putea să finalizați toate lucrările cu succes.

  Cum să reparați mânerul de pe ușa din față, consultați videoclipul.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor